Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 20:53   #3091
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o tę szyjkę, to muszę przyznać Ci się, że nie mam pojęcia co to oznacza. Ja jestem taka ofiara losu, że zamiast dopytać, to w tej całej wizytowej euforii przytakuję tylko i udaję, że rozumiem co się do mnie mówi.
dobra jesteś!

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Katee Ty nie strasz. moja w 33+5 ważyła już 2700g
nie strasze,wcale nie musi tak przybrać,poza tym te pomiary z usg,różnie bywa,więc spokojnie

Cytat:
Katee żałuj kobieto, że nie widziałaś mojej miny, gdy doszłam w Twojej wiadomości do momentu o tym 7kg dziecku. Matko, nie słyszałam tej historii! Jednak wierz mi, conajmniej 3 noce mam teraz z głowy! A poważnie, to rzeczywiście Kubuś nieźle przybrał na wadze w tym ostatnim miesiącu! Ja myślę, że pewnie po części tutaj wyszedł dowód na to, że parametry z usg to tylko szacunkowa waga i trzeba liczyć się z odstępstwami od niej. Ja jednak mimo wszystko już powoli oswajam się z myślą, że nasz synek może dobić do tych 4kg. Pocieszające jest to, że zarówno Ty, jak i sandra dałyście radę urodzić takie spore maluchy.
Kobieto nie chciałam Cię przestraszyć,tak mi sie przypomniała ta historia z tym dzieckiem,kiedys na wątku o tym pisałyśmy dawno,dawno...Grunt to pozytywne myślenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
przy starszym mnie nacieli choc wazyl mniej bo 3600
mój ważył 3700 i bez szwanku,choć wzięłam zzo na żądanie,ale to pomogło tylko przy rozwieraniu szyjki,parte czułam mocno,bo juz nie mogli aplikować kolejnej dawki.
Nie bałaś się,że pękniesz w tym miejscu?chyba też miałaś dobrą położną a i w jakiej pozycji rodziłaś,wertykalnej?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Katee27 powinnam dopisać "teraz przy karmieniu nie jem", bo normalnie wcinam wszystko, ze szczególnym upodobaniem do słodyczy.

fuck... pożarłam się z mężem! dziad jeden!
moja rodzina mu przeszkadza!z e za często przychodzą
mąż od poniedziałku wrócił do pracy więc zostałam sama z Zuzią i psem.
w pn. przyszła moja siostra i wybrałyśmy się na spacer. Gdyby nie to, że mąż niespodziewanie zamiast po 16 był w domu po 11 to by się nawet nie spotkali. Wczoraj mama wpadła dosłownie na kwadrans (przyniosła nam naleśniki) i też wychodząc spotkała męża wracajacego z pracy. A dziś podczas spaceru umówiłam sie z siostrą i pomogła mi zabrać się z rzeczami z garażu (w trakcie spaceru odebrałam przesyłkę od kuriera, zrobiłam zakupy i znów w ciuchu nakupowałam ubranek dla Małej) i znów sie z M. minęła... no i się wkurza dziad jeden!! jak coś mu od nich trzeba, to proszę a jak nie, to najlepiej, żeby nie przychodzili, bo "Zuzia będzie ich bardziej znała od taty i drugich dziadków". a to już nie moja wina, że jego rodzice byli u nas tylko raz (gdy mała miała 2,5 tygodnia) i to dosłownie na pół godziny w drodze na poprawiny ich sprawa. Tym bardziej, że mieszkają równie blisko, jak moi rodzice. nie chcą to nie przychodzą! ja im nie bronię odwiedzać pierworodnej wnuczki
to masz super przemiane materii,zazdroszczę formy po porodzie.Mi się chyba zejdzie,choć staram się ograniczać z ciastkami

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Tak,ona będzie ze mną przy porodzie i teraz miałysmy dlatego spotkanie pierwsze bo to juz nie długo
a czemu pytasz?

mój Fabianek w 33 tyg miał 2500
bo tak ją zachwalałaś,więc byłam ciekawaile u Was kosztuje taka impreza z położną?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:01   #3092
kraven
Zakorzenienie

Konczi mam nadzieje, że Adunia się troche opanuje i już zakończy histerię.

Gda super opis.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:03   #3093
lidka0308
Zadomowienie

Zmykam na dziś!

Dobranocka!

Jutro już czwartek
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:07   #3094
maggie123
Zakorzenienie

Gda, pięknie wyglądasz!
Też tak sobie myślałam w momencie porodu, że za nic kolejnegoo nie będzie, ale teraz ... nie to, że do wątpliwej przyjemności, jaką jest poród mi spieszno, ale nie chciałabym, żeby Zuzanka była jedynaczką. Zawsze to lepiej mieć brata albo siostrę. ja sobie nie wyobrażam, żeby mojej nie było... więc nie mogę tego odebrać mojej ukochanej córeczce

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

usłyszałam, że dzieci tak mają ... hmmmm

anusia kciuki trzymam za czop by teraz ładnie się rozkręciło i poszło po Waszej myśli
kurcze, Konczi nie wiem, jak Wam pomóc. Tak mi Was szkoda a szczególnie Dusi, bo bardzo się męczy... Trzymam kciuki, żeby szybko wszystko, co bolesne jej przeszło.
czyli jutro obie wędrujemy na szczepienie...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:09   #3095
muminek88
Zadomowienie

moje dziecko zoastalo okrzykniete oddzialowym zarloczkiem...dzis wydoila 5 ml z piersi a potem i tak swoje 33 z butli...od dzis bedzie jadla co 3 godz tylko bo juz tak dużo wcisnie do tego mini brzuszka

jutro o 8.15 operacja.Maz wyszykuje babli a ja śmigam na 7 do szpitala...chyba dzis nie zasne.Glowka znow dzis urosla...w sumie juz 4,5 cm na plusie wiec dobrze ze jutro operacja
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:16   #3096
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

witam mamuski nie wiem kiedy was nadrobię
5 dni nas w szpitalu trzymali bo sie upierali lekarze ze Giulia ma żółtaczkę, 4 razy ja kuli a wyniki wszystkie poprawne ale oni swoje, a ona po prostu tatusia karnacjae odziedziczyła

przedstawiam wam nasza księżniczka

GRatulacje dla Enigmamy i Almariel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (55,6 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (50,2 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz3.jpg (43,4 KB, 96 załadowań)

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-26 o 21:18
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:16   #3097
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moje dziecko zoastalo okrzykniete oddzialowym zarloczkiem...dzis wydoila 5 ml z piersi a potem i tak swoje 33 z butli...od dzis bedzie jadla co 3 godz tylko bo juz tak dużo wcisnie do tego mini brzuszka

jutro o 8.15 operacja.Maz wyszykuje babli a ja śmigam na 7 do szpitala...chyba dzis nie zasne.Glowka znow dzis urosla...w sumie juz 4,5 cm na plusie wiec dobrze ze jutro operacja
Jak cudownie, że malutka już tyle je!
Czyli jutro o 8.15 trzymamy mocno kciuki! Ależ to musi być stres dla Ciebie Muminku, nie wyobrazam sobie!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:19   #3098
Aneczka_G
Raczkowanie

Tylko przez jeden dzień nie zaglądałam, a tu tyle ciekawego zdążyłyście napisać, że nie sposób nadrobić. Co prawda to moje początki z forum, ale strasznie tu milutko i zaczynam się obawiać jak znajdę czas kiedy już Maja się "wykluje."

Mam też pytanie... czy któraś z Was ma przepuklinę pępkową??
Ja się dowiedziałam, że dorobiłam się takiej, poczytałam już oczywiście, ale jak to bywa, po tych wszystkich rewelacjach czuję się nastraszona na maxa.
Do tego jeszcze badanie na obecność bakterii paciorkowca DODATNIE!!!

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:

Jutro od rana trzymanie kciuków!!!!
Współczuję bardzo, ale dobre duszki na pewno czuwają nad Twoim maleństwem!!!
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:19   #3099
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
No, więc jak widać... w szpitalu nie wylądowałam. Wyniki jednak fatalne, więc dostałam skierowanie na posiew moczu i zobaczymy co dalej z tym robimy. Miałam się wstawić w piątek z wynikami, ale nie mam jak dojechać tego dnia do niego, więc kolejną wizytę mam dopiero w poniedziałek. Do tego czasu mam łykać profilaktycznie Uro Prev, to jakiś nowy suplement na bazie ziołowych wyciągów. Kupiłam, pierwsze tabsy połknięte... co dalej, zobaczymy. Pobrał mi też wymaz na paciorkowca.

Z najważniejszych rzeczy: szyjkę badał tylko ręcznie. Rozpulchniona, ale nadal trzyma. Rozwarcia brak, więc moje marzenia o rodzeniu w połowie października są raczej nie do spełnienia. Na dodatek... głowka i brzuszek, które zawsze były większe o jakieś 10 dni niż według terminu z OM... dzisiaj idealnie się pokryłyz terminem z OM i wskazywały 35+6 Zobaczycie, pewnie się przeterminuję i będę ostatnią z wątku, która urodzi.

Hitem jest standardowo waga Antosia, który na miesiąc przed terminem waży 3401 g ! Dobijemy pewnie do 4 jak nic.
Ogólnie dobre wieści z wizyty A z Antosia kawał chłopa. Dziecko rośnie po około 200 gram na tydzień w ostatnich tygodniach ciąży.

Cytat:
nie wiem.. tak mi się chce słodkiego, ale nie jem ciast z drożdżami ani z proszkiem do pieczenie (hmm.. w ogóle ciast nie jem...) ani z kremami... jak to sie człowiek dla takiej małej istotki poświęca...
A ja jem i ciasta i drożdżówki. Nawet nie pomyślałam że mogą byc jakieś przewwskazania.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Czego zapomniałam dodać.. Na Polnej nacinają pierworódki.
Na Polnej nacinają hurtowo.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Zauważyłam kochana,miałam Ci nawet o tym pisać.Fajnie co?a to dlatego,że wepchałaś się w kolejkę

Cytat:
fuck... pożarłam się z mężem! dziad jeden!
moja rodzina mu przeszkadza!z e za często przychodzą
mąż od poniedziałku wrócił do pracy więc zostałam sama z Zuzią i psem.
w pn. przyszła moja siostra i wybrałyśmy się na spacer. Gdyby nie to, że mąż niespodziewanie zamiast po 16 był w domu po 11 to by się nawet nie spotkali. Wczoraj mama wpadła dosłownie na kwadrans (przyniosła nam naleśniki) i też wychodząc spotkała męża wracajacego z pracy. A dziś podczas spaceru umówiłam sie z siostrą i pomogła mi zabrać się z rzeczami z garażu (w trakcie spaceru odebrałam przesyłkę od kuriera, zrobiłam zakupy i znów w ciuchu nakupowałam ubranek dla Małej) i znów sie z M. minęła... no i się wkurza dziad jeden!! jak coś mu od nich trzeba, to proszę a jak nie, to najlepiej, żeby nie przychodzili, bo "Zuzia będzie ich bardziej znała od taty i drugich dziadków". a to już nie moja wina, że jego rodzice byli u nas tylko raz (gdy mała miała 2,5 tygodnia) i to dosłownie na pół godziny w drodze na poprawiny ich sprawa. Tym bardziej, że mieszkają równie blisko, jak moi rodzice. nie chcą to nie przychodzą! ja im nie bronię odwiedzać pierworodnej wnuczki
To nich się melduje jak wraca do domu, wtedy Twoja rodzina wyjdzie w miarę wcześnie aby się z nim nie minąć Nie no, jaja jakieś.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja też dzisiaj po wizycie, opiszę co u mnie i zaraz nadrabiam, szyjkę mam zamknięta i jeszcze dość długa, zero rozwarcia, Malutka jest raczej niewielka 2900 gr, więcej niż 3200 nie powinna ważyć do porodu, nóżki i główkę ma idealnie na termin z OM, brzuszek o parę dni chudszy. Wód jeszcze podobno dużo, łożysko tez jeszcze stosunkowo młode, więc mi posiedzi maleństwo dłużej niż się spodziewałam, muszę sobie kupić te liście malin, bo już jutro kończymy 37 tc . Ja mam na plusie 10 kg, więc nie jest tak źle. Ogólnie wszystko ok, ale ja liczyłam, że za tydzień jakoś urodzę, a tu doktor mi wyznaczył kolejna wizytę na 15 października i mam ok. 10 się przejechać na KTG do jego szpitala.
Bardzo dobre wieści

Cytat:
Dziewczyny a my nospę możemy łykać normalnie do końca ciąży? Po tym badaniu paskudnie mnie skręca, jak na okres. Momentami tak mocno, że aż syczę z bólu. Czy nospa mi na to pomoże czy teraz pod koniec już lepiej jej nie łykać?
Weź, jeśli przejdzie to zwykłe przepowiadacze a jeśli nie... rodzimy ???

Cytat:
duśka od wczoraj a raczej od dzisiaj od 0:30 szaleje .. pospała sobie od 5 do 7 z minutami a później na spacerku zasnęła po 12 i wstała jak wchodziłyśmy do domu około 15 i szalała do niedawna .. nie wiem jak się nazywam .. płakała prawie bez przerwy .. jakieś histerie dzisiaj miała koszmar .. i jeszcze szczepienie na jutro nam przesunęli więc nie wiem jak to wytrzymam .. aż spać mi się nie chce z tego zmęczenia
Biedna nasz Konczitka i biedna Dusia

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Z wiadomości co u Nas to odszedł lub odchodzi mi czop. Taki wielki,brązowy z czerwonymi sladami ciągnący sie glutnic ładnego
tylko nie wiem czy jak rozpoznać czy odszedł cały czy część...bo on taki duży był
mam nadzieje,że na czopie sie skończy jak na razie,bo mąż ma zmiany od 17-3 w nocy i nie mam jak iść rodzic,a po drugie na jutro sie z mamą na grzyby umówiłam

moja mama się śmieje,że w końcu dziecko w lesie zgubie
Gratulacje z okazji czopa

Gda wymęczyłaś się jak widać, no ale Heniek cudo wynagradzające trud
Stary 2012-09-26, 21:21   #3100
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
ledwo żyję nie nadrobię straszny dzień
te nasze dzieciaczki.Dały by mamom troszkę pospać...

gda super przeżycia porodu,przynajmniej początek.I ile Wy spraw jeszcze załatwiliście zakupy,kino,sushitwój mąż się ucieszył z postępu akcji a co śpiewał?
Wzruszył mnie widok was płaczących razem z niuniem
A powiedz skąd nagle pomysł na Henia?mieliście już jakieś typy imion wcześniej?super wyglądacie i już chyba brzuszka wcale nie masz?

Mi nawet udało się bezproblemowo wykąpać,umyć i ułożyć włosy,bo mój mały głodomorek zasnął ok.20.Czasem zdąże wejść do wanny a on już:e e e e e e eeeeeeee.Wtedy mąż go nosi a ja na szybciora się szorujei ubieram.Dziś w ogóle wnocy miałam powódź z lewej piersi!wkładka mi przeciekła z canpol baby-nie polecam,są małe,zwijają się i przeciekają.Dobre są Baby ono,chyba muszę zamówić na allegro,bo nie chce po sklepach za tym latać.Mi sprawdzały się również Gerbera,b.chłonne,ale nigdzie nie moge ich spotkać.

Zmykam spać.
Może jutro się zmobilizuje i też Wam przedstawie mój opis porodu.
Spokojnej nocy!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-09-26, 21:27   #3101
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
5 dni nas w szpitalu trzymali bo sie upierali lekarze ze Giulia ma żółtaczkę, 4 razy ja kuli a wyniki wszystkie poprawne ale oni swoje, a ona po prostu tatusia karnacjae odziedziczyła

jaka śliczniutka !

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

jeszcze śpi gwiazda ... już 4 h od butli i nie wstaje ... zobaczymy ile przeciągnie może tak zmęczona ?

dostaliśmy pierwszy prezent na chrzciny ... tylko gościu w kulki z kolorystyką siedziska poleciał ... dziad jeden ale już nie stwarzam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:33   #3102
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Pięknie,że apetyt dopisuje maleńkiej.Niech dobry Bóg da jej siłę to przetrwać,by mogła wrócić do domku cała i zdrowa,do mamy i taty i braciszków.Boże dopomóż...

Cytat:

Jaka ślicznajestem zakochana i te włosy

Stary 2012-09-26, 21:38   #3103
Asiuulka89
Zakorzenienie

Nadrobilam ale z telefonu bo maz mi kompa okupuje

Sliczne dzieciatka no i jak zawsze zazdrosc mnie zzera kuedy widze gda boze jak ja bym chciala urodzic i po tygodniu zeby wogole nue byli widac ze kuedykolwiek w ciazy bylam a tu sadlo pierwsza klasa
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:42   #3104
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
dobra jesteś!

nie strasze,wcale nie musi tak przybrać,poza tym te pomiary z usg,różnie bywa,więc spokojnie

Kobieto nie chciałam Cię przestraszyć,tak mi sie przypomniała ta historia z tym dzieckiem,kiedys na wątku o tym pisałyśmy dawno,dawno...Grunt to pozytywne myślenie

mój ważył 3700 i bez szwanku,choć wzięłam zzo na żądanie,ale to pomogło tylko przy rozwieraniu szyjki,parte czułam mocno,bo juz nie mogli aplikować kolejnej dawki.
Nie bałaś się,że pękniesz w tym miejscu?chyba też miałaś dobrą położną a i w jakiej pozycji rodziłaś,wertykalnej?

to masz super przemiane materii,zazdroszczę formy po porodzie.Mi się chyba zejdzie,choć staram się ograniczać z ciastkami

bo tak ją zachwalałaś,więc byłam ciekawaile u Was kosztuje taka impreza z położną?
u Nas w szpitalu nie ma ogólnie możliwości wykupienia położnej,ale to tak po znajmości załatwilismy. Płaci sie jej po porodzie i nie ma cennika tylko ile uważasz. Zazwyczaj to koszt 300 zł.
Cytat:

Gratuluje żarłoczkai będę trzymała jutro kciuki podwójnie

Cytat:

piekna kobietka

Dziekujemy za gratulacje

Kochane a gdzie jakies wieści od converty lub Luci??
Pisała któraś do Nich bo ja nie mam numerkua długo sie nie odzywaja

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:45   #3105
Sojka1990
Zadomowienie

Muminku trzymam kciuki z sił całych za operacje!!!!!!! doskonale rozumiem Twój stres (przeżyłam już przy dziewczynkach kilka operacji.. u Julki Bottal (przy wadze 1050gram), operacja oczu-retinopatia, a potem jeszcze przepuklina z uwięźniętym jajnikiem, Hania niby po większych przejściach ale na szczęście tylko operacja na oczka w 3 tygodniu życia)
nie wyobrażałam o sobie jak można operować takie maleństwa, ale teraz już wiem że takie wczesne operacje ratują życie i standard tego życia tak więc głowa do góry, bo to małej potrzebne!!!!!!!!!!!!

Konczi przytulam mocno i współczuje bardzo tych Dusiowych awantur, chociaż dziś mogę się do Ciebie podpiąć bo Zośka też miała straszny dzień- wstała przed 8 rano, zasneła potem dopiero ok 13, pospała 1,5h a potem do wieczora do 20 impreza. Już myślałam że zejde i aż się na nią denerwowałam a to przecież nie jej wina, coś widocznie jej dolegało, ale teraz słodko śpi w swoim królestwie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Coventry ma mój numer, ale oprócz tego jednego smska że przyjeli ją na oddział nic już nie pisała. spróbuje ja się odezwać może coś odpisze

Tamllin wiemy coś??

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-09-26 o 21:49
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 21:59   #3106
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

i jeszcze kawałek brązowego glutka,ten był mniejszy

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-26, 22:01   #3107
kraven
Zakorzenienie

Anusia - Dzidzia zbliża się wielkimi krokami

Kasiam Śliczna jest Twoja córeczka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-26, 22:03   #3108
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Muminku trzymam kciuki z sił całych za operacje!!!!!!! doskonale rozumiem Twój stres (przeżyłam już przy dziewczynkach kilka operacji.. u Julki Bottal (przy wadze 1050gram), operacja oczu-retinopatia, a potem jeszcze przepuklina z uwięźniętym jajnikiem, Hania niby po większych przejściach ale na szczęście tylko operacja na oczka w 3 tygodniu życia)
nie wyobrażałam o sobie jak można operować takie maleństwa, ale teraz już wiem że takie wczesne operacje ratują życie i standard tego życia tak więc głowa do góry, bo to małej potrzebne!!!!!!!!!!!!

Konczi przytulam mocno i współczuje bardzo tych Dusiowych awantur, chociaż dziś mogę się do Ciebie podpiąć bo Zośka też miała straszny dzień- wstała przed 8 rano, zasneła potem dopiero ok 13, pospała 1,5h a potem do wieczora do 20 impreza. Już myślałam że zejde i aż się na nią denerwowałam a to przecież nie jej wina, coś widocznie jej dolegało, ale teraz słodko śpi w swoim królestwie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Coventry ma mój numer, ale oprócz tego jednego smska że przyjeli ją na oddział nic już nie pisała. spróbuje ja się odezwać może coś odpisze

Tamllin wiemy coś??
Nom napisz do niej sms co u Nich.

Konczi kochana a Ty chyba od Luci wieści przekazywałaś,nie?To może też smska do niej napisz....

a mnie zaczęła bolec głowa

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Anusia - Dzidzia zbliża się wielkimi krokami

Kasiam Śliczna jest Twoja córeczka
nom tylko niech uwzględni moje plany

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-26, 22:17   #3109
kraven
Zakorzenienie

Anusia tego Ci życze - niech Fabianek posłucha Mamusi

To ja ide do łózeczka, bo nareszcie TŻ jest

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-26, 22:38   #3110
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobranoc na dziś

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-26, 22:50   #3111
weronika_91
Zakorzenienie

Wróciłam od Jaska i padam ... mały dziś spał tyle co nic ... okazało się że się nie najada moim pokarmem i potrafi dopic 60ml z butli... a na wadze dziś miał 4010g ... strasznie szybko przybiera ...

Nie nadrobie was już raczej nigdy
Dobranoc mamuski
Stary 2012-09-27, 06:28   #3112
Sojka1990
Zadomowienie

Coventry urodzila wczoraj przez cc!!Mateusz, 21.20, 3170gram i 57cm. Zadne baloniki ani dwie kroplowki z oksy nie pomagaly wiec pocieli

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-09-27 o 06:32
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 07:36   #3113
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Coventry urodzila wczoraj przez cc!!Mateusz, 21.20, 3170gram i 57cm. Zadne baloniki ani dwie kroplowki z oksy nie pomagaly wiec pocieli

Jest kolejna dzidzia,gratulacje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 07:39   #3114
Sara_m7
Rozeznanie

hej, wiem, że ja tu rzadko zaglądam ale muszę popytać. Pewnie, już gdzieś o tym wspomniałyście, ale nie mam siły czytać wszystkiego. Wczoraj podczas badania gin poleciała mi krew. Zatamowała tą krew czymś, i potem tylko była brunatna wydzielina. Lekarka mówiła, że rozwarcia nie ma, ale palec przechodzi gładko przez szyjkę. Myslicie że to czop, ale że to juz się zaczęło??? Od razu zostałam wysłana na ktg, - jest wszystko w porządku. Ale i tak sie boję że to już. Termin mam na 10.10. Ile czasu wcześniej odszedł wam czop?
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 08:00   #3115
kraven
Zakorzenienie

Coventry gratuluje. Mamy kolejną Dzidzie.

Nie śpie od 4.00, Jasiu fika jak najęty. Ale już czuje, że za chwile padnę.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Dziewczyny ile czasu można uzywać rozrobionej Tantum ROsa? W sensie jak długo jest zdatna do uzycia.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-27, 08:25   #3116
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje !
Stary 2012-09-27, 09:05   #3117
lourose
Wtajemniczenie

Almariel, Coventry, GRATULACJE!!

Cytat:
Trzymamy kciuki mocno!

Cytat:
Piękna córcia! dobrze że jesteście już w domku!

Byłam wczoraj na wizycie. KTG w porządku, całe 3 skurcze zaliczyłam. Mała waży 2900, ilość wód płodowych ok (Zośka kiedyś podziękuje mamusi za to opijanie się wodą, bleh ), szyjka nieco skrócona (ale oczywiście zapomniałam zapytać co to znaczy). Tylko położna nie przewiduje wcześniejszego porodu, tzn. przed terminem. Odebrałam też wyniki i są w normie ciążowej, tak więc spokojnie mogę rodzić

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Wróciłam od Jaska i padam ... mały dziś spał tyle co nic ... okazało się że się nie najada moim pokarmem i potrafi dopic 60ml z butli... a na wadze dziś miał 4010g ... strasznie szybko przybiera ...

Nie nadrobie was już raczej nigdy
Dobranoc mamuski
Co to znaczy że nie najada się Twoim pokarmem?

GDA, dzięki za opis
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:23   #3118
katiem
Wtajemniczenie

CZesc dziewczyny

Dziekujemy za gratulacje.

Teraz ja walcze z odparzeniem. Tak sie zastanawiam bo kupilam ostatnio chusteczki niebieskie z babydream - uzywam ich pierwszy raz. I albo One albo pieluszki Dada - ale te sa od poczatku. Odstawie chusteczki i zobaczymy.
Maltan juz mam.

Nie wiem czy uda mi sie byc na biezaco bo starszy ma katar i zostal ze mna w domu.

Coventry gratulacje

Mamy znajomych ktorych corcia urodzila sie dzien po Kubie. I Oni maja takie kolki, ze wczoraj pojechali do szpitala Pomogli malutkiej. Ale jak czesto beda jezdzic? Uzyli czegos w rodzaju katetera.

Gda az sie poplakalam jak przeczytalam Twoj opis.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:34   #3119
anesh_
Zakorzenienie

mala znowu sie nie rusza,zaraz zwariuje chyba!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:37   #3120
kraven
Zakorzenienie

Anesh spokojnie. Spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się.

Mój od 15 minut ma czkawke, a chciałąm się przespac

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości