|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Karol ma strasznie odparzony tyłek, kupy robi po 5-7 razy dziennie, zęby mu idą, cały czas ociera góre dziąsła o dolne. Moze to dlatego ten rozchwiany nastrój... zamowiłam na all Karolkowi emu z h&m. Dzisiaj przyszły, tak mi się spodobał ten pomysł ze wstawiam Wam fotki małego, jako że dzieciak bardzo zywy, zdjęcia rozmazane, bardzo cięzko go uchwycic. Tż powiedział że babskie, ale ja sądze ze jak się odpowiednio polączy to babsko wyglądac nie bedą. Pozatym pierwotnie to chyba od facetów kobiety tą modę podłapały Co sądzicie o emu dla chłopców?ps. wiem, buty nie sa zdrowe dla malucha, bedzie je miał zakladane rzadko. Muszę dokupic jeszcze mu jakies ocieplane buty na zime. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-09-27 o 10:26 |
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Scio napisz mi proszę jaki ty tran podajesz Agacie i ile kosztuje. pani dr przepisala nam bioaron dla dzieci. Ale moze ten tran bylby lepszy bo u nas ryb tez malo jadamy
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
DOROTKO ogromnie dziękujemy z Agatą za sztućce. Są rewelacyjne. Łatwo się nabiera i do buzi doleci. Wczoraj zjadła tą łyżką serek homo i tylko raz kapnęło na śliniaczek. Jestem Ci ogromnie wdzięczna
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
GOMRA ale masz przystojniaka w domu
![]() Własnie zajadam sie zupa-remem z dyni autorstwa mojej prezeski. pychotka
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio dziękuję - następnym razem (mam nadzieję, że nie za szybko
) posmaruję altacetem. bo teraz musiałam ją na siłę przytrzymywać, żeby choć chwile miała zimny okład na główce![]() patiku, agawoo - pytałyście, więc odpowiadam - borelkę złapałam standardowo od kleszcza, ale to jeszcze w szkole średniej, jak pracowałam ze szwagrem (jest leśniczym) w wakacje przy szacunkach w lesie. a teraz jestem pod kontrolą poradni co by mieć kiedyś prawo do uznania jej za chorobę zawodową (jestem leśnikiem). a do tego potrzebuję historii choroby i opisu leczenia itp.... wróciłam ze skierowaniem. ależ zmokłam buty mi całkiem się przemoczyły, stoją teraz pod zimnym grzejnikiem (jak na złość dzisiaj w biurze nie grzeją a jutro będę atakowała z hanką do poradni chirurgicznej... |
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Sarka jeszcze nie kuma jedzenia sztućcami. W sumie ja nigdy jej nie dawałam do rączek żeby sama próbowała, dzisiaj był debiut. Trzymała w rączce widelec i ja jej nadziewałam parówkę. Sara drugą ręką z widelca ściągała kawałek i do buzi, nie czai żeby widelec z zawartością włożyć do buzi.
Ale zamotałam, chyba nie wytłumaczyłam o co chodzi. Monia no o kleszczowe badania mi chodzi. Kiedyś pisałas coś że masz rumień? dobrze pamiętam?
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pomaga pomaga, i to jak: DSC00521.jpg tylko dostęp do szuflad żeby miał... muszę ten młotek schować wysoko. |
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykłym smaruję sama się czasem dziwię, jak coś zrobi Masę rzeczy potrafi pokazać, albo np jak go spytam gdzie coś położył, to bez problemu pokazuje albo mnie tam prowadzi..Cytat:
Cytat:
ja rozumiem
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Eve ja daje tran firmy Gal, dziewczyny chwalą też mollersa.
Patik u mojej Agaty jest zasada następująca, jak coś da się wziąść do ręki to jest napierane/nadziewane potem zdejmowane i wkładane do buzi łapką, ale jak coś się nie da złapać o wtedy łychą. |
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez nie czai jedzenia lyzka lub widelce. Bebla tylko tym w miseczce a wklada do buzi palcami.
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-litr wody -2 kostki drobiowe -pół łyżeczki curry -pól łyżeczki papryki -galka muszkatołowa -3 marchewki -dynia (sporo) -łyżeczka cuku -jeden serek topiony smietankowy lub kremowy gotowac 20-30 min. Zblendowac |
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze w nastepnym miesiacu zrobie, od razu bym i toxo sprawdzila, no i tsh chce sobie zrobic. ale to kasy trzeba a teraz to na buty wydałam, o takie http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/303479
|
|
|
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko minęło ![]() Cytat:
ja tez je sobie chwalę Cytat:
![]() u nas bylo podobnie ale ostatnim razem zakumał i sam nabiał na widelec i ładował do buzi , kwestia czasu pewnie
|
|||
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie zupe dyniowa na slodko
z ryżem: gotuje sie dynie, blenduje, dodaje cukier, cukier waniliowy, olejku migdalowego kilka kropel. gotowe! mozna dodac cynamon czy platki migdalowe ale ja nie dodaje
|
|
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja jak dam radę, to pójdę na film (uwielbiam Paktofonikę i pierwszą płytę Kaliber 44, właśnie tę z Magikiem). Film podobno świetny
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK mój TŻ był na tym filmie i mówił ze super. ja akurat nie przepadam za hip hopem wiec poszedł sobie z kolega
![]() Tez skumałam o co chodzi
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też wolę książki papierowe niż elektroniczne, ale jak się nie ma co się lubi...
tak mogę po ciemku czytać jak maluchy zasypiają i Zuza nie drze kartek.
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Iustynko co teraz czytasz? Zdycham... katar, kaszel i owiany bark-boli...
|
#2750 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie czytam bloga i nawet pozdrowienia dostalysmy ![]() Cytat:
jednoczesnie rozumiem, ze ciezko z garderobą.A ze spodniami, to moja mama sobie sama skraca i uzywa jakiejs tasmy ktora sie bodajze prasuje ;> i wtedy ten orginalny szew zostaje zachowany bo one sa jakby podlozone musze ja zapytac dokladnie co i jaksłodkA Henio Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaz ja to bym sie w takich zabiła przy Lenie to ja tylko w płaskich biegam, na jesień kupiłam takie krótkie oficerki
|
||||||
|
|
|
#2751 | ||
|
Rozeznanie
|
(
Cytat:
Cytat:
z reszta moja nie cierpi jesc nic lyzka
|
||
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
ja chciałbym chodzić na obcasach, ale nie umiem, nie lubię i pewnie wyglądam pokracznie
nie wygodnie mi strasznie w obcasach, a powinnam ubierać szpilki/obcasy bo bym była wyższa
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Monia świetne buty
Ja tez na obsasach nie umiem chodzić
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
"je.tem czy tam je.te. bogiem" podobno rewelka. Mówił kolega M. Lubię takie klimaty, kiedy. obejrzę na kompie jak już będzie do.tępny. zanka aaaaaaaaajjj ja tak chciałabym być taka filigranowa. To było kiedy. moje marzenie ( ale potem zaakceptowałam .wój wzro.t ). Chociaż jakbym byla facetem, to leciałabym tylko na takie "kompaktowe" kobietki. qrwa za.ebany .ą.iad i jego remont!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaa i obudził mi dziecko buc
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2756 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Ja zależy w jakim sklepie mam problem z długością ale na szczęscie niewielki bo mam 158cm ale nogi długości 1 metra ![]() Wszędzie szukam xs ale czasem ta xs też okazuje się być za duże. (ważę 43,5 kg). Na szczęście spódnice i sukienki xs pasują jak ulał Ostatnio na urodziny dostałam dwie śliczne Przed chwilą upiekłam chyba najprostsze ciasto świata (biszkopt trzepany), nałozyłam podsmażone gruszki i śliwki i et voila! Smakołyk gotowy ![]() Siedzę, nudzę się bo Jul spi, zaraz trzeba wybrać się do Rossmanna, obiad jest z wczoraj ![]() Aniu jestem pod wrażeniem umiejetności Adasia ![]() Natka trzymam za magisterkęCookie, Eve biedne chorowitki
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola sto lat kochana!
Brunetko lekarka powiedziala wtedy, ze Wiki za mala na ten syrop. Cytat:
Natko trzymam kciuki za obrone!!! |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swego czasu miałam zajawkę na hip hop. O czytając sagę o ludziach lodu słuchałam paktofoniki. Kiedy to było... dobre 8 lat temu. Zrobiłam rezerwację na sobotę na 20 do kina, tylko z moim tż to do ostatniej chwili nie będzie wiadomo czy pójdziemy ![]() taaak? ja nie widziałam tych pozdrowień. Pokaz gdzie ![]() ja tak samo.
|
|
#2760 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też nie chodzę na obcasach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może od nas do Was poszło, bo u nas przechodzi chyba (tfu tfu) Kuruj się, Ala!!![QUOTE=dziubek79;36779632n ie wiem która gustuje w ciuchach z lidla ale dziś fajne rzeczy są, jeansy, bluzy polarowe,rajstopki ciepłe, piżamki i komplety: czapka,szalik i rękawiczki dobrze,że Szymuś ma wspaniałych dziadków (moich rodziców) , mama dziś rano poszła i pokupowała młodemu co nieco [/QUOTE]To może się przejdziemy z Tymciem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba bardzo do Ciebie podobny, co?A pupa biedna Wiem, że dużo osób poleca na to bepanten...Cytat:
Za za Hanię i tę gulkę ![]() Cytat:
Wiem, że to był przypadek, ale wyszło przekomicznie Szkoda tylko że dostał chwilowej histerii, jak mąż sobie te okulary wziął i założył ![]() Cytat:
P.S noc przespana od 21 do 9
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Co sądzicie o emu dla chłopców?
12.06.2010

) posmaruję altacetem. bo teraz musiałam ją na siłę przytrzymywać, żeby choć chwile miała zimny okład na główce
dobrze pamiętam?

moze w nastepnym miesiacu zrobie, od razu bym i toxo sprawdzila, no i tsh chce sobie zrobic. ale to kasy trzeba a teraz to na buty wydałam, o takie 

jednoczesnie rozumiem, ze ciezko z garderobą.

Może od nas do Was poszło, bo u nas przechodzi chyba (tfu tfu) 
Wiem, że to był przypadek, ale wyszło przekomicznie