|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
to bylo chamskie. abstrahujac od faktu, ze 165 cm jest spokojnie srednim wzrostem. btw, dziwi mnie jak ludzie oceniaja wzrost wylacznie subiektywnie, przeciez mozna, patrzac po otoczeniu, wyrobic sobie zdanie, jaki to jest mniej wiecej niski czy wysoki wzrost, niezaleznie od tego, ile sie ma samemu centymetrow.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-09-27 o 10:10 |
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Life is a drink ...
|
Co do mamusiek to ostatnio widziałam pewną mamuśke która szła z gromadką dzieci chyba z 4 czy nawet 5. Jedno z nich to był niemolak i ta nagle wyczuła porę karmienia i szła z dzieciakiem w rękach a dziecko jej ssało cyca. Dosłownie idąc chodnikiem przy ulicy.
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja za to nie mam niczego do karmienia piersią. Uważam, że jest to jak najbardziej w porządku. Zwłaszcza, że dla małego dziecka o wiele zdrowsze jest picie z piersi niż z butelki.
A skoro kobieta sama pokazuje pierś w miejscu publicznym, to nie widzę powodu, by wysyłać do niej kobietę-kelnera zamiast mężczyzny-kelnera.
|
#3186 |
|
Szef ds. Wymianek
|
fakt, ludzie starsi bywaja niestety bardzo naiwni. moja babcia wpuscila kiedys do domu cyganke z dywanem czy czyms innym duzym, rozlozonym - i jak cyganka wyszla (nie ubiwszy z babcia targu), to wraz z nia zniknela zlota bizuteria babci...
|
|
#3187 |
|
Konto usunięte
|
Też mnie to dziwi. Znaczy się dziwi mnie trochę naiwność ludzi, w tym sensie - te praktyki nie są nowością, nieuczciwi akwizytorzy i sprzedawanie. Rodziny tych osób wiedzą że ich babcia np jest podatna na takie rzeczy więc mam nadzieję że uczulają te starsze osoby by nic nie kupować. Chociaż i tak trudno przemówić do rozsądku czasami starszej osobie. W każdym razie, jak mnie naszedł akwizytor - może pani mieć ten blender nie za 4000, nie za 3000, tylko za jedyne 90 zł miesięcznie! Przez 24 miesiące. Pierwszy mój odruch to? Wyciągnąć komórkę i włączyć kalkulator
2200 zł za blender, 90 zł miesięcznie - zdzierstwo... Dobry blender brauna z zestawem to z 300 zł no jakiś hiper to 500. A babci ostatnie co przeszło przez głowę to policzyć ile łącznie to kosztuje . Dla mnie to był wręcz odruch bezwarunkowy |
|
|
|
#3188 |
|
Szef ds. Wymianek
|
tak samo jak ciagle przechodzi ponoc patent "na wnuczka"
.
|
|
#3189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rozumiem ze karmienie piersia jest zdrowsze ale nie koniecznie w miejscu publicznym - to jest moje zdanie i kropka wole sie przesiasc lub wyjsc |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem za karmieniem piersią w miejscach publicznych o ile kobieta przykryje tą pierś jakąś pieluszką czy czymś.. po co od razu wywalać całego cyca na widok publiczny..
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziwię się jak ludzie dają się na to nabrać
![]() Cytat:
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-09-27 o 10:46 |
||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie wzrostu - ja nie wiem w jakich środowiskach wy się obracacie
Ja nigdy nie słyszałam, żeby ktoś robił komuś jakieś komentarze dot. wzrostu, jakoś nikogo to nie obchodzi. Zresztą nie sądzę, żeby 165cm to było "jaka niska". Przecież to jest przeciętny wzrost dziewczyny w Polsce. Powiedziałabym nawet, że przeciętnie to jest 160-168 cm. Z kolei facetów dwumetrowych też już tak wiele się nie produkuje, większość to 175-185.Zadziwia mnie, że ktoś może komentować czyjś wzrost (jakby to było od tej osoby zależne, ile mierzy ).W ogóle też dziwi mnie, że jakieś dwie baby w sklepie, zamiast zajmować się fejsowaniem towaru albo czymkolwiek , to stoją sobie i komentują wchodzące osoby Przecież to w ogóle jest nieprofesjonalne i żenujące. Jeszcze nie wiem, jakieś smarkule spotkane na dworze, to można zrozumieć, że sobie obgadują. Ale pracownicy sklepu?EDIT: A sory, niedokładnie przeczytałam tamtego posta. Myślałam, że te 2 wysokie dziewuchy to pracownice sklepu Zwracam honor Co nie zmienia faktu, że ja, będąc w sklepie, ostatnie co robię to obcinam wzrokiem innych kupujących. Raczej jestem pochłonięta wyborem towaru
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2012-09-27 o 10:50 |
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. A co do planów to jeszcze rozwala mnie duże nawarstwienie przedmiotów wymagających koncentracji w jeden dzień. Studiuję na filologii. Tygodniowo mamy 4x1,5h zajęć z języka. Chyba najbardziej "wyczerpujące intelektualnie" ze wszystkich dostępnych zajęć. Moja grupa miała normalnie rozłożony język - każde zajęcia w inny dzień. Druga grupa miała 3x1,5 godziny języka w piątek. I do tego jeszcze niezbyt fascynujący wykład. Nie rozumiem, jak człowiek układający plan mógł nie pomyśleć, że to jest po prostu niemożliwe żeby pracować w pełnym skupieniu przez 4,5 godziny. Oni już po trzech godzinach wyglądali jak zombi.I jeszcze w kwestii tego, co mnie dziwi: dziwi mnie upijanie się przy rodzicach do stanu, kiedy człowiek doświadcza bliskich kontaktów z kibelkiem. Byłam ostatnio u rodziny na urodzinach. Był tam mój kuzyn i nasi koledzy. To było takie "rodzinne" przyjęcie. I ja ogólnie lubię wypić lampkę/dwie wina, dobrej jakości piwo, jakiś likier kawowy, czy dobry drink. Nie przepadam za wódką pitą "żeby się upić". I ja tak sobie siedziałam sącząc, co akurat było pod ręką bezalkoholowego (robiłam za szofera), a oni (mój kuzyn i jego znajomi) koło godziny 23.00 byli kompletnie pijani, dlatego opusciłam ich skromne progi i udałam się do domu. Potem od rodziców, którzy zostali dłużej dowiedzialam się, że impreza dla "młodzieży" zakończyła się zatruciem, /uwaga obrzydliwa czynność - wymiotowaniem - koniec obrzydliwej czynności/ i kompletnym straceniem kontroli nad sobą. Wszystko, przypominam, przy rodzicach, którzy dodatkowo byli uszczęśliwieni takim rozwojem sytuacji, bo: "Ale mają głowę", "O! Dzieci już są tak dorosłe, że z nami piją", itp. Byłam tym lekko przerażona. ogólnie nie upijam się tak, żeby mi się film urwał, zdarzyło mi się może ze dwa razy w życiu (ale przy znajomych, nie przy rodzicach), a i tak było mi strasznie głupio w stosunku do gospodarzy imprezy. A jeżeli bym się tak upiła przy rodzicach, to bym im chyba przez miesiąc w oczy nie spojrzała. Na koniec zaznaczam, że żaden margines społeczny to to nie był. |
||
|
|
|
#3195 | |||||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak mieliśmy małe okienko, tzn 1,5h, to szliśmy do kawiarni uczelnianej grać w państwa i miasta , rozmawiać, odrabiać zadania, uczyć się, albo na piwo do pubu obok.Cytat:
Cytat:
Dla mnie dziwne jest to, że miesiąc byś w oczy rodzicom nie spojrzała, przecież nie rzygali na środku sali, nie bili się, nie rzucali talerzami, nie spalili budy ![]() Każdemu się zdarza przesadzić, ważne, aby to się nie odbywało co imprezę
|
|
|
#3196 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do nie bycia w stanie spojrzeć rodzicom w oczy - no przepraszam, ale jeżeli matka musiałaby mi wlosy trzymać nad kiblem to tak - miesiąc bym jej w oczy nie spojrzała, bo by mi było po prostu głupio, że się w porę z piciem nie powstrzymałam. |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Wyglądałam jak żywe zwłoki .. Nigdy więcej się już tak nie upiłam..
|
|
#3199 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Life is a drink ...
|
Ja od momentu jak mam prawo jazdy pije to na placach jednej ręki umiem zliczyć piwka wypite w ciągu tego roku. Jak wypije wódke czy jakiegoś drinka to mam rewoluje w żołądku więc nie pije tego w ogóle. Jestem dobrym kierowcą na imprezy
|
#3201 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam, ze najlepszym sposobem na uchronienie naiwnej babci- staruszki od domokrążców jest schowanie babci dowodu.
Większość takich ofert bazuje na ratach, wiec bez dowodu nie da sie spisać umowy.
|
|
#3204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
? Bo czuję pismo nosem że to ta sama firma ![]() edit: ach przyjrzałam się ta firma ma również inne wersje, nie musi być czerwona ale stalowa jak najbardzieja teraz uwaga, ten blender zamawiany przez internet u producenta kosztuje........ ........... Price $150.00 - $180.00
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-09-27 o 14:37 |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3206 |
|
Konto usunięte
|
No, ten sam ;- )
Aha i garnki z patelniami też znalazłam w Niemczech. Ceny od 50 do 100 euro za jedną rzecz. W porównaniu; na prezentacji na którą zaciągnęła mnie babcia (wnusiu wygrałam kolacje i kilka dni w górach! zawieź mnie po odbiór nagrody!) komplet czterech elementów 6000. .
|
|
|
|
#3207 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-27 o 14:47 |
||
|
|
|
#3208 | |
|
Konto usunięte
|
no Mother bez jaj, teraz to ci pw posłałam
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
nie skusiłaś sie?!
|
|
|
|
|
#3209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moja babcia to "wygrała", rodzice kupili a ja mam znią wybyć na te mega "wakacje" |
|
|
|
|
#3210 |
|
Konto usunięte
|
Naprawdę to kupili?
. No i wychodzi na to ze to zdecydowanie wygrana do której się hajs dorzuca a ludzie zajarani jak zapałki bo jakieś czeki dostali |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

2200 zł za blender, 90 zł miesięcznie - zdzierstwo... Dobry blender brauna z zestawem to z 300 zł no jakiś hiper to 500. A babci ostatnie co przeszło przez głowę to policzyć ile łącznie to kosztuje 

.
i rozumiem ze karmienie piersia jest zdrowsze ale nie koniecznie w miejscu publicznym
- to jest moje zdanie i kropka
Powiedziałabym nawet, że przeciętnie to jest 160-168 cm. Z kolei facetów dwumetrowych też już tak wiele się nie produkuje, większość to 175-185.
(minka powinna mieć focha i ostentacyjnie trzaskać drzwiami)
Mi po takiej scenie całkowicie minęła ochota na dokończenie ciasta
. Myślałam, że uderzę czołem o stół. Parę minut później nie wytrzymałam tego dźwieku i powiedziałam głośniej niż powinnam: Chłopie, wysmarkaj się końcu! Wszyscy przy stole zaczęli się śmiać i w końcu poszedł do kibla się wysmarkać