Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 12:05   #4111
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie dziwię się, że tak myślą, skoro w warszawskim szpitalu ginekologiczno-połozniczym na sr rzucili nam hasło "bezpłodność laktacyjna"... Szkoda tylko, że nie zostałoby ono w ogóle wyjaśnione, gdybym (z oczami jak 5 zł ) nie zapytała na czym ona polega. No i okazuje się że owszem, jest coś takiego, jesli spełnionych jest kilka warunków... Nie słuchałam za bardzo, bo nie wierzę w takie metody, no ale same widzicie - skoro lekarz ginekolog rzuca takie hasło i go nie wyjaśni to później rodzi się dwójka dzieci w tym samym roku... i nie sa to bliźnięta
napewno trzeba karmić bardzo regularnie piersią, i nie może być jakiejś tam przerwy. szczególnie kiedyś starsi ludzie w tą metode wierzyli i dlatego mieli po 9 dzieci najmniej, jak obydwie moje babcie rok po roku! no i moja mama też uwierzyła i dlatego miała troje rok po roku

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:06   #4112
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Najgorzej się krwawi jak maluszek ciągnie cycka.. Wtedy macica się kurczy

Jasiu ja od początku używałam podczas miesiaczki tampony tak wiec nie potrafię sobie wyobrazic siebie w podpasce..
To wszystko jest okropne.....
Ja nie używałam tamponów, tzn bardzo rzadko, zresztą mój okre to trwa 4 5 dni i naprawdę ledwo co leciało. a teraz 6 tygodni

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:08   #4113
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
Najgorzej się krwawi jak maluszek ciągnie cycka.. Wtedy macica się kurczy

Jasiu ja od początku używałam podczas miesiaczki tampony tak wiec nie potrafię sobie wyobrazic siebie w podpasce..
po sn ja krwawiłam długo i mocno.
przy pierwszym dziecku nie czuć obkurczania macicy, za to teraz pierwsze dni to myślałam że nie wyrobie.

Stary 2012-09-27, 12:08   #4114
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
To wszystko jest okropne.....
Ja nie używałam tamponów, tzn bardzo rzadko, zresztą mój okre to trwa 4 5 dni i naprawdę ledwo co leciało. a teraz 6 tygodni
Jasiu ja staram sie myślec w ten sposób, że przeżyje każdy ból i te wszystkie męczarnie aby tylko moje maleństwo było zdrowiutkie i urodziło się bez żadnych komplikacji !
Zobaczysz maluszki nam wszystko zrekompensują i nie będziemy nawet o tym myślec !!!

Kamilka- a może po cc bardziej boli to obkurczanie ???

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-27 o 12:12
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:10   #4115
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
a ja się czuję dzisiaj taka brzydka i to nie jest oznaka nadchodzącego porodu :/
musiałam kupić nowe ciążowe spodnie i mam nadzieję, że przyjdą do mnie w poniedziałek bo te co mam już cisną niesamowicie wogóle dzisiaj ryczę się mi chce
oby ten fryzjer był otwarty
taki dzień chyba dzisiaj....
ja stwierdziłam po tym jak zjadłam chałkę z masełkiem i popiłam kakaem że jestem brzydka, gruba, w nic nie wchodzę, wyglądam jak zaniedbana i z niczym nie dam rady....

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Niteczko dziekuje za info na temat brzuszka-uspokoilas mnie
co do jedzenia na porodowce to ja u siebie nie pytalam-tak mi sie wydawalo.tak wiec wezme cos do jedzenia.
jak dzis wszytsko bedzie ok po wizycie to jade dokupic czego nie mam dla siebie i malego i sie juz pakuje-bede spokojniejsza napewno!!
takze prosze o kciuki za wizyte

Cytat:
dostalam zapwoiedz zdjec i juz je kocham
Są cudowne, jak Ty pięknie wyglądasz jak w reklamie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kupowalyscie staniki do karmienia??
Nie chce tych najprostszych bawelniakow.....chce sie czuc pieknie po porodzie, wreeszcie :/
PS: chwalenia tż ciag dalszy - na koniec imienin co zrobil?? ja siedzialam jak osiolek nieswiadomy w pokoju a on w miedzy czasie zadmuchal prawie 30 balonow w wc i jak mnie zawolal caaaaaly przedpokoj byl w balonach! cudnie! hi
Dla tż .
Ja kupiłam bawełniany bo boje się że inne będą mnie ściskać, obciskać albo obcierać a jak mam mieć problem z brodawkami to wolę na początek takie delikatniejsze.
Jak chcesz jakieś fajniejsze i nie zwykłe to polecam Triumph'a takie bardziej sztywne do karmienia.
Byłam ostatnio i widziałam takie prześliczne .
Kupię sobie ale troszkę później

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja już po wizycie mam doła chce mi się płakać , kładą mnie do szpitala. Uprosiłam lekarza żeby dopiero w poniedziałek się zgłosić nie chce weekendu spędzić w szpitalu. Mąż i tak nie będzie mógł przyjechyac bo będzie zajęty, a nie chcę aby rodzice wiedzieli. Mama zacznie się martwic a ojciec bedzie mi tylko głowe truł że to i tam , Bedzie się tylko wymandrzał i wk****ał
bidulko, jak trzeba to trzeba... dla dobra dziecka

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mam mega stresa bo od jutra to już za 2 tygodnie
Nie stresuj się - to jeden z najpiękniejszych dni i zupełnie nie ma czym się stresować

Cytat:
Czołem dziewczyny, dziś skończyliśmy 34 tc, wchodzimy w 35
Zostało... 42 dni

Podczytywałam troche przez ostatni tydzień, ale była u nas teściowa z wizytą i raczej Jej poświęcałam czas. Zawsze mówiłam, że mam super teściową a teraz to się tylko potwierdziło: umyła nam okna, wyprała i uprasowała firanki i zasłony i... wyprasowała WSZYSTKIE ubranka Antośkowe. Naprawdę jest super i bardzo Jej jestem wdzięczna

A z mega pozytywnych wiadomości: dziś rano urodził sie mój bratanek, jestem prawdziwą ciocią!
dla teściowej i za zostanie ciocią
i za nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dokładnie.. myślą, że jak nie ma @ i jak karmią to nie mogą zajść... większej bzdury nie słyszalam ;] a potem widzi się pannę z wózkiem z małym bejbikiem i z brzuszkiem
Pamiętajcie tylko że nie każda mama z jednym dzieckiem w wózku i brzuszkiem to bezmyślność. Naprawdę są też takie które tak chcą
Chcą mieć jak najszybciej po jednym dziecku - drugie Osobiście taką znam

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy juz wszystkie macie wybrane położne środowiskowe, które do Was przychodzą? ja jeszcze nie - chyba czas najwyższy....
Nawet nie wiem jak to jest u mnie. Pewno kogoś przyślą
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:11   #4116
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jasiu ja staram sie myślec w ten sposób, że przeżyje każdy ból i te wszystkie męczarnie aby tylko moje maleństwo było zdrowiutkie i urodziło się bez żadnych komplikacji !
Zobaczysz maluszki nam wszystko zrekompensują i nie będziemy nawet o tym myślec !!!
Pewnie masz rację. A to żeby urodziło się zdrowe to najważniejsze... Wiecie nie mogę patrzeć na te reklamy tych fundacji tvn czy polsat te dzieci takie chore

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 12:13   #4117
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Byłam z rana na zakupach spożywczych i oczywiście 10 stron do nadrobienia Ale walczę

Cytat:
hej dziewczyny dziś wizyta .
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Prosze ladnie mi tu dzisiaj za moja wizyte kciuki trzymac, coby wszystko bylo w porzadku.
Kciuki

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ok, mój brzuch w 35 tyg i bryka Izuni (wersja spacerowa, z gondolą, z fotelikiem)
Super bryka (w końcu mam taką samą, tylko inny kolor )
I brzuszek piękny

Cytat:
takze prosze o kciuki za wizyte
Kciuki

Cytat:
dostalam zapwoiedz zdjec i juz je kocham
Cudne
Stary 2012-09-27, 12:14   #4118
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz rację. A to żeby urodziło się zdrowe to najważniejsze... Wiecie nie mogę patrzeć na te reklamy tych fundacji tvn czy polsat te dzieci takie chore
Ja od razu odwracam głowę.. nie lubię patrzec na takie dzieci..źle to na mnie wpływa..

Stary 2012-09-27, 12:16   #4119
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od razu odwracam głowę.. nie lubię patrzec na takie dzieci..źle to na mnie wpływa..
szczególnie teraz jak jestem w ciaży... Tak sobie myślałam ostatnio, ze jak się ma dziecko to cały czas człowiek bedzie się martwił, o to czy zdrowe, zęby miec co dac jesć w co ubrać...

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 12:16   #4120
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:

Kamilka- a może po cc bardziej boli to obkurczanie ???
Może tak być nie mam porównania bo pierwszy poród sn, ale mówią też że przy każdym kolejnym boli bardziej. u mnie nie ma dwóch lat różnicy i cc może dlatego tak bolało że kroplówka i zastrzyk nie pomagały.

Stary 2012-09-27, 12:16   #4121
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie zależy od organizu, ale przyjmuje się, że te 6 tygodni połogowych.. Moja koleżanka mówiła, że połowa tego okresu to raczej plamienie niż krwawienie..
6 tygodni. matko jak tż to wytrzyma
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Pamiętajcie tylko że nie każda mama z jednym dzieckiem w wózku i brzuszkiem to bezmyślność. Naprawdę są też takie które tak chcą
Chcą mieć jak najszybciej po jednym dziecku - drugie Osobiście taką znam
ależ oczywiście, nie generalizuję

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:17   #4122
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
ja też zmieniam kanał.

Stary 2012-09-27, 12:20   #4123
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
ja miałam, powiem ci że bałam sie jak ognia, pierwsza córke rodziłam w szczecinku zeby tylko tu nie rodzic i bardzo polecam, nie nacieli mnie mimo że mała szła na super mena ja wąska ale położna bardzo mi pomogła, ale mieszkałam u teściow i miałam bliżej niż teraz do szczecinka. przy małym jak mi wody odeszły to nie było czasu i że mam 5 min do szpitala to jednak koszalin, chociaż na początku jak miałam krwiaka w macicy to leżałam w szczecinku. opinie w interneci najlepiej nie czytaj, bo można tylko się rozpłakać. a teraz jak już tam byłam to moge ci powiedzieć że nie trafiłam na ani jedną nie miłą położną, lekarze też super. ja na patologii leżałam i rodziłam. bo jak coś nie tak z dzieckiem to na patologii kładą bo tam jest pododział patologii noworodka i wcześniaka. W każdym razie na swój pobyt nie narzekam i byłam mega zadowolona.
Dziekuję Ci bardzo
Powiem szczerze, że mam wielki dylemat, bo wiadomo, że każda z nas chciałaby jak najlepiej przede wszystkim dla dziecka. Ja jestem ze Szczecina i tam nie miałabym większego problemu, ale mieszkam teraz w Słupsku ze względu na pracę męża. Teoretycznie mogę rodzić w Szczecinie, zatrzymać się u rodziców i mieć jeszcze jakąś pomoc przy małym. Ale przecież wiadomo, że nie będziemy całą rodziną siedzieć im na głowie nie wiadomo ile. Tym bardziej, że mieszka z nimi też mój dziadek. Rodzice rano do pracy, a ja nie chcę nikogo obciążać małym płaczącym po nocach dzieckiem... No i nie wyobrażam sobie za bardzo powrotu z maluchem do Słupska. Niby nie daleko, ale wolałabym tego uniknąć.
Wszyscy odradzają Słupsk, dlatego zaczęłam poważnie myśleć o Koszalinie bo to w sąsiedztwie i właśnie jak poczytałam opinie w necie, to tak jak piszesz, mało się nie rozbeczałam, bo ludzie opisują taką makabrę, że nic tylko uciekać...
Dzięki, że trochę mi naświetliłaś sytuację
Stary 2012-09-27, 12:21   #4124
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam bawełniany bo boje się że inne będą mnie ściskać, obciskać albo obcierać a jak mam mieć problem z brodawkami to wolę na początek takie delikatniejsze.
Jak chcesz jakieś fajniejsze i nie zwykłe to polecam Triumph'a takie bardziej sztywne do karmienia.
Byłam ostatnio i widziałam takie prześliczne .
Kupię sobie ale troszkę później
właśnie o Triumphie myslałam - a ile mniej więcej kosztują? to sa takie specjalne do karmienia?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:25   #4125
DeKajka
Zakorzenienie

Zaraz nie wyrobie .. nie moge oddychac .. Adas sie chyba jakos tak ulozyl ze mi scisnal na maxa pluca .. inaczej tego nie umiem wytlumaczyc .. kurcze oszaleje zaraz ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:28   #4126
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Zobaczycie mnie w niej jak wstawię zdjęcia ze ślubu bo wtedy będę wycackana na maksa i dopiero będzie efekt ale zaraz pokaze w jakim stylu jest. Kolor ciemny fiolet i pod biustem ma satynowa szarfe jasniejszy fiolet z ktorej wiąże sie kokarde na boku brzuszka. A najlepsze jest to, ze nie wyglądam w niej w ogole jak bym byla w ciąży
Piękna suknia

Cytat:
hej dziewczyny ja już po wizycie mam doła chce mi się płakać , kładą mnie do szpitala. Uprosiłam lekarza żeby dopiero w poniedziałek się zgłosić nie chce weekendu spędzić w szpitalu. Mąż i tak nie będzie mógł przyjechyac bo będzie zajęty, a nie chcę aby rodzice wiedzieli. Mama zacznie się martwic a ojciec bedzie mi tylko głowe truł że to i tam , Bedzie się tylko wymandrzał i wk****ał
Spokojnie, poobserwują Cię trochę i wypuszczą i będziesz musiała kontrolować cukier, będzie dobrze.

Cytat:

Podczytywałam troche przez ostatni tydzień, ale była u nas teściowa z wizytą i raczej Jej poświęcałam czas. Zawsze mówiłam, że mam super teściową a teraz to się tylko potwierdziło: umyła nam okna, wyprała i uprasowała firanki i zasłony i... wyprasowała WSZYSTKIE ubranka Antośkowe. Naprawdę jest super i bardzo Jej jestem wdzięczna

A z mega pozytywnych wiadomości: dziś rano urodził sie mój bratanek, jestem prawdziwą ciocią!
Pozazdrościć teściowej
za zostanie ciocią

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
obiecana fotka właśnie mnie olśniło, że 32 tydzień to już 8 miesiąc
Piękny brzuszek

No, nadrobiłam Jakaś dzisiaj jestem nie do życia, pomimo, że słońce za oknem :/ Nic mi się nie chce
Stary 2012-09-27, 12:28   #4127
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Wróciłam z przychodni. Dajemy szansę domowym metodom, jak nie przejdzie, to od poniedziałku antybiotyk...

Marti Jak to jest być idealną i chodzić po świecie wśród brzydszych koleżanek? Chyba jadąc do Morąga do rodzinki wpadnę sobie na Ciebie popatrzeć...i Twój M. nie ma nic do gadania w tej kwestii

Perełka, będziesz wyglądała mega wytwornie i stylowo. A mąż co? smoking?

Co do podpasek na dłuższą metę...liczę, że po cc obejdzie się w miarę szybko i bezkrawowo, bo dla mnie cokolwiek innego niż tampony to prawdziwy horror. Zawsze miałam barierę jakąś, a do tego zaliczyłam w zeszłym roku używania prawie 2 miesiące non stop, łącznie z wielkimi majtami dla siusiających dziadków, bo tak leciało i to była chyba najbardziej upokarzająca rzecz w życiu Jak mąż mi przyniósł to gó*no z apteki, to przez 3 godziny siedziałam i wyłam, bo nie byłam w stanie się przemóc do ubrania czegoś takiego...

I jeszcze, odnośnie mam z brzuszkiem i wózkiem...Gdyby to zależało tylko od mojego męża, rozpocząłby masową produkcję zaraz po porodzie :co jest:

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-09-27 o 12:30
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:30   #4128
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Zaraz nie wyrobie .. nie moge oddychac .. Adas sie chyba jakos tak ulozyl ze mi scisnal na maxa pluca .. inaczej tego nie umiem wytlumaczyc .. kurcze oszaleje zaraz ..
Karolka ja mam tak od kilku dni.. nie mogę siedziec prosto , bo zaraz robi mi się duszno i słabo..o leżeniu na wznak już nie będę wspominac.. jak siedzę przed kompem to jestem schylona tak, że brzuch mam na udach i jest lepiej..

Stary 2012-09-27, 12:33   #4129
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Dziekuję Ci bardzo
Powiem szczerze, że mam wielki dylemat, bo wiadomo, że każda z nas chciałaby jak najlepiej przede wszystkim dla dziecka. Ja jestem ze Szczecina i tam nie miałabym większego problemu, ale mieszkam teraz w Słupsku ze względu na pracę męża. Teoretycznie mogę rodzić w Szczecinie, zatrzymać się u rodziców i mieć jeszcze jakąś pomoc przy małym. Ale przecież wiadomo, że nie będziemy całą rodziną siedzieć im na głowie nie wiadomo ile. Tym bardziej, że mieszka z nimi też mój dziadek. Rodzice rano do pracy, a ja nie chcę nikogo obciążać małym płaczącym po nocach dzieckiem... No i nie wyobrażam sobie za bardzo powrotu z maluchem do Słupska. Niby nie daleko, ale wolałabym tego uniknąć.
Wszyscy odradzają Słupsk, dlatego zaczęłam poważnie myśleć o Koszalinie bo to w sąsiedztwie i właśnie jak poczytałam opinie w necie, to tak jak piszesz, mało się nie rozbeczałam, bo ludzie opisują taką makabrę, że nic tylko uciekać...
Dzięki, że trochę mi naświetliłaś sytuację
napewno jeśli chodzi o ratowanie dzieci to w okolicy nie maja konkurencji bo naprawde wośp ich wyposażyła bardzo

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

ciekawe jak córeczka muminka

Stary 2012-09-27, 12:36   #4130
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
obiecana fotka właśnie mnie olśniło, że 32 tydzień to już 8 miesiąc
ślicznie

Cytat:
Dziewczyny jak zamierzacie sie zabezpieczać po porodzie??? Słyszałam ze są specjalne pigułki dla mam karmiących
wogóle się zastanawiam ile po porodzie zaczniemy się kochać z mężem ale będzie miał pościwo

fryz zamknięty- ale tego sie też spodziewałam

chciałam wam pokazać mojego nikośka na fb przez telefon ale mam tak durny telefon że nie mam siły i nerwów szukać gdzie to sie robi a takie śliczne zdjęcie mam hehe

krupniczek się gotuje na wędzonych żeberkach i do tego pizza będzie dla męża- a co niech ma ja się zupką zadowolę
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:37   #4131
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość

ciekawe jak córeczka muminka
Dokładnie.. na którą miała miec operację ?

Oby wszystko poszło zgodnie z planem

Stary 2012-09-27, 12:38   #4132
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ok, mój brzuch w 35 tyg i bryka Izuni (wersja spacerowa, z gondolą, z fotelikiem)
sliczny

kurkja nie nadrobie was za chiny

martus faktycznie ta fotograf nie jakas strasznie droga...musze pogadac z tz neich zrobi prezent gwiazkowy tymciowi

weroniczka dobrze ze o tym staniku mi napisalas bo nie pomyslalam zeby brac do szpitala

madzia ef ja wole podpaski zawsze wolałam..tampon mnie uciskal, bolalo mnie i wogole chyba mam za ciasną

co do mam z brzuszkiem i wozkiem to moj tz ma w planach trojke ostatnio juz mu zapowiedzialam przy sniadaniau ze ja tak na dwojke sie zgadzam ale tak moze za poltora roku/dwa lata?

karolka mnie tez cisna pluca, żebra masakra

karla 1983 witam nie doczytalam w ktorym jestes tygodniu?

bylam w tesco i ta lovela u mnie jest za 19 zl..wiec sytwierdzilam ze sie nie oplaca bo taka sama pojemnosc jak gaga sensitive a ta jest za 13
poza tym sprawdzilam dane producenta tej gagi (zgagi)i tez sam producent co proszku dzidzius-pollena ostrzeszow wiec kupuje zgagę

wlasnie mam taką zgage od dwoch dni bez przerwy, pomaga mleko ale na chwile ..w nocy to sie poryczalam przez to
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:42   #4133
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
kochana ja juz się z tym męczę 3 tygodnie

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
sliczny

kurkja nie nadrobie was za chiny

martus faktycznie ta fotograf nie jakas strasznie droga...musze pogadac z tz neich zrobi prezent gwiazkowy tymciowi

weroniczka dobrze ze o tym staniku mi napisalas bo nie pomyslalam zeby brac do szpitala

madzia ef ja wole podpaski zawsze wolałam..tampon mnie uciskal, bolalo mnie i wogole chyba mam za ciasną

co do mam z brzuszkiem i wozkiem to moj tz ma w planach trojke ostatnio juz mu zapowiedzialam przy sniadaniau ze ja tak na dwojke sie zgadzam ale tak moze za poltora roku/dwa lata?

karolka mnie tez cisna pluca, żebra masakra

karla 1983 witam nie doczytalam w ktorym jestes tygodniu?

bylam w tesco i ta lovela u mnie jest za 19 zl..wiec sytwierdzilam ze sie nie oplaca bo taka sama pojemnosc jak gaga sensitive a ta jest za 13
poza tym sprawdzilam dane producenta tej gagi (zgagi)i tez sam producent co proszku dzidzius-pollena ostrzeszow wiec kupuje zgagę

wlasnie mam taką zgage od dwoch dni bez przerwy, pomaga mleko ale na chwile ..w nocy to sie poryczalam przez to
właśnie też rozmawiałam o tym z mężem i powiedział, że jeśli wszystko dobrze pójdzie i będziemy mieli na to siły to za jakieś 2 latka może 3 dzieciątko
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:44   #4134
kaaamila1
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam pochwalic moje dziecko

Wczoraj jak kładłam się spac to mała strasznie szalała.. No i powiedziałam do niej : ,,Kochanie daj mamusi już spac, bądź grzeczna.." No i sekundka a mała się uspokoiła.. Kochane jest to moje dziecię.. oby się tak słuchała po urodzeniu

Stary 2012-09-27, 12:45   #4135
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra kochane zmykam

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 12:45   #4136
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

natalkaa ja ttez nie mam środowiskowej ..czekam na swoj nowy dowod, jak go dostane (za 2 tyg dopiero)to ide sie zarejestrowac do przychodni , od razu zapytam o pediatre no i spytam o ta polozna
Stary 2012-09-27, 12:45   #4137
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
co najlepsze... ja też byłam wczoraj w Tesco i u mnie lovela 24,99zł także mama u siebie mi kupi za 12zł ..
skąd te rozbieżności w cenach to ja nie wiem ......

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:46   #4138
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

Marti Jak to jest być idealną i chodzić po świecie wśród brzydszych koleżanek? Chyba jadąc do Morąga do rodzinki wpadnę sobie na Ciebie popatrzeć...i Twój M. nie ma nic do gadania w tej kwestii
No jak ja patrzę na wasze zdjęcia to mam wrażenie, że to ja jestem brzydkie kaczątko tutaj.. wszystkie takie laski
Magda, uważaj, żeby twój tż tez nie nie napatrzył hehehe

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:47   #4139
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
co najlepsze... ja też byłam wczoraj w Tesco i u mnie lovela 24,99zł także mama u siebie mi kupi za 12zł ..
skąd te rozbieżności w cenach to ja nie wiem ......
U mnie w mieście są 2 sklepy Tesco i każdy ma inne rzeczy promocyjne w gazetkach.. Tak wiec każdy ich sklep ma swoje ceny..

Stary 2012-09-27, 12:47   #4140
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
tak przez podwyższony cukier kładą mnie do szpitala. Powinnam iść dzisiaj juz ale powiedziałam że na weekend sie nie położe i przyjdę w poniedziałek. Nie chce weekendu spedzić sama w szpitalu
oj biedulka ale szybko minie zobaczysz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości