|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
wogóle to ja mam takie wrażenie ze do roku to byl taki rozwój motoryczny fizyczny a po roku to taki skok społeczny kumatości i widać to gołym okiem bo co któryś nasz post można przeczytać jak dzieci nas zaskakują Jaś przez kilka ostatnich dni nawet opanował tyle słów... stara się ciagle wszystko po nas powtarzać, a mi sreduszko rośnie z tego wszystkiego Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-09-27 o 12:28 |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek a może wystaw na ablicy.pl albo gumtree to ktoś osobiście odbierze.
A Tymek juz się nie huśta? My mamy taką hustawę w drzwiach montowaną i jest szał ciał. Mama husiu i nie chce skubaniec zejść prze pół godziny ![]() Jestem bogiem polecała koleżanka na żonkach U nas cieplutko, ale strasznie wieje (ale wiatr ciepły), na razie Młoda śpi, ale jak wstanie idziemy na poczte wysłać chuste. |
|
|
|
#2763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do masci, to Karolowi smaruje juz mascią z antybiotykiem, juz mu zadne nie pomagają, mam chyba 9 rodzajów. |
|||
|
|
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A huśtwakę sprzedaję, bo mamy trzy i chyba trochę tego szczęścia za dużo :d Ostatnio WIELKIM HITEM, naprawdę wielkim, jest ten worek z Ikei i to nam starczy ![]() Cytat:
P.S. Nie mogę iśc na spacer, bo czekam na kuriera ![]() P.S.2 - Patik, świetny ten blog
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-27 o 12:46 |
||
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara mi się chyba na dobre poprzestawiała z póniejszym spaniem w dzień. Jeszcze nie śpi ![]() Musze ja zmiany wprowadzić w swoim "grafiku" w takim razie żeby dopasować pod małą.
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumku zazdroszcze tako worka, oj zazdroszcze.
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2767 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jak z twoim samopoczuciem/zdrowiem i ciążą wykluczona?? ![]() Cytat:
pewnie 'nie kuma bo jej nigdy do rączki nie dawałaś żeby sama probowała' jak dziewczyny napisały kwestia pewnie kilku dni i będzie probowała raz widelec pusty raz pełny ćwiczone z uporem![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jasiek znalazł rozrzucone oczywiscie po pokoju ku mojej czerwonej gorączce skarpetki taty i dobijał się mu do łazienki tata tata a potem się jeszcze do nich przytulał solidarność facetów
|
||||
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pada
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, że ja go wcale jakoś bardzo nie pragnęłam. Nie zwracałam na niego uwagi, jak byłam w Ikei, ale potem koleżanka mi opowiadała, jak jakiejś jej znajomej trzylatka kocha bujanie w tym i sobie nawet zasypia. No i kupiliśmy. I Tymek wsiąkł
Tzn. sam bujać się w tym lubi jako-tako, u mnie na kolanach lubi, bardzo, jeszcze bardziej lubi, jak ja się bujam, a on biega dookoła mnie i odpycha i robi akuku, a najbardziej lubi się na niej wieszać, majtać od ściany do ściany i biegać za nią (a właściwie się przewalać, bo nóżki nie nadążają za tułowiem) ![]() Cytat:
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
i przyszła torebka! jestem pod wrażeniem ze juz dotarla!
jest super ale nie jest duża jest naprawde xxl kopertowką
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy tylko do sufitu zamontowaną i jest ok. No i na razie nigdy nie próbował z niej sam wyłazić. To chyba by mu jeszcze nie wyszło.
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja to bym ją chciała dla siebie
Zawsze marzyło mi się takie wiszące siedzenie i mega duży parapet przy oknie
|
|
|
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze raz |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
adrij ubierz się i my ocenimy
![]() Miałas pokzazć zdjęcia garderoby
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Nerolko, Nasza matko założycieko- sto lat w zdrowiu i szczęściu!
Natka, trzymam mocno kciuki- pewnie obronisz się na5! ![]() Aania, ale masz czyścioszka w domu. Brunetko, lekarz Wam zalecił ten syrop? Ja niestety o nim nie słyszałam, więc nie pomogę. Anka, Telik będzie w Poznaniu 13 października. ![]() Brumku, polecam tą stronę- zamawiasz kuriera który odbiera od ciebie paczkę z domu. Koszt ok 27 zł. https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/?gclid=CI7W...FQ1Z3godcGAAOQ Ja kilka przesyłek przez nich wysyłałam i doszły błyskawicznie. Pieleszko, o kurcze znowu coś oby to nic poważnego. ![]() Cookie, Zuza wyzdrowieje i też będziecie spacerować. ![]() Scio, też byłam na polowaniu w biedzie. Kupiłam te kapciochy na teraz i na później bo cena atrakcyjna. Jeszcze w lidlu od dzisiaj promocja na różne ciuszki dziecięce (rajstopy, skarpetki, bluzeczki, polary- no cuda i gatunkowo fajne Zanka, mały casanova Ci rośnie. za zrzucone kg. Ja z kolei mam problem w druga stronę- wszystko za krótkie.![]() Bartessa, Karolek to kawał faceta- pasują mu te butki. Ellika, ![]() Bella, zdrówka. Eve, ale u Was szpital. ![]() Adrij, masz zdolnego synka. Brumku, sytuacja z okularami rzeczywiście komiczna. ![]() Dzisiaj z ciekawości policzyłam Hani pobudki- 10 w przeciągu 11h. Do tego trzeba doliczyć jęczenie i kręcenie przez sen, które mnie wybudzało- pewnie drugie tyle. Po prostu żyć nie umierać
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a tak powaznie to nawet u gina byłam, wykluczyl ciąze, wszystkie domniemane choroby, i stwierdzil ze bolesne piersi wywołał stres. te co ma Karol maja szeroką i sztywną podeszwe, stabilnie w nich stąpa. Miał założone na kilka minut a upocił sie strasznie. |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, strona się nie wyświetla.
Jak wpiszesz w gooogle kurjerzy to będzie pierwszy link (ale doczytałam, że czekasz na kuriera więc pewnie już po sprawie )Adrij, Jasiek skarpetoholik.
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
patik tu na dole w ogłoszeniu edytowane pozdrowienia
![]() http://allegro.pl/wozek-jedo-bartatina-i2665423700.html brumek ja sobie nie umiem wyobrazic tego worka z sufitu , w ogole nie wiem o czym mówicie ![]() ale u nas sie rozpadało i wieje brzydko tz byl z lenką na spacerze ale szybciochem wrocili, pozniej mielismy goscia, Lenka pierwszy raz ładnie zjadła moj obiad standardowo zapiła mlekiem i poszla spać, bez specjalnego usypiania, nie moge wyjsć z szoku :wow: bo normalnie w dzien to jest armagedon z jej spaniem
|
|
|
|
#2780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie 3w1a tak na powaznie to zrobie chyba w sobote jak juz sie wybiore ![]() Patik zrobie zdjęcie zrobie ale widzisz zmobilizowałaś mnie żeby tam wkońcu generalnie ogarnąć P.S. robie w międzyczasie ten krem z dynii |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zestawy z czapkami bez rozmiarowe ![]() To tylko mój łobuz taki duży ,że ma te ciuchy dobre ??
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja pediatra rowniez odradza, po skonczonych 2 latach mozna podawac, teraz tylko witamine d ![]() Witam! Moj laptopik zaniemógł i nie moge pisac.Mam nadzieje, ze mi maz naprawi szybko(padla chyba plyta glówna), a na razie czytam z tablety , a nie lubie z niej pisac. Nocki mamy ostatnio fatalne(4 ida pelna para), jestem troszke zombiakiem![]() Pozdrawiam Natka -kciuki za obrone Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-27 o 14:10 |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek zostały Ci jeszcze jakieś sztućce?
![]() Kasę przeleję jak będę miała więcej czasu wieczorem. Patik no myję Może rzeczywiście niezbyt dokładnie, czasem tylko przepłukałam samą wodą. Ale jak tylko widzę,że COŚ tam jest to szoruję namiętnie
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
na rozluźnienie http://dajerade.com/obrazek/5279/
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co zostawiłam sobie dwa komplety bo do rodziców jeden zawiozę ale myślę, że jak mały będzie zdrowy to mogę podjechać na dniach i kupić Ci całą paczkę i wysłać
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam dla koleżanek, myślałam, że może coś Ci jeszcze zostało. Specjalnie nie jedź |
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
1. Ja noszę obcasy przewanie do pracy :/ I nawet lubię
2. Ale fajnie My spałyśmy od 21 do 3-ciej, i potem nie wiem o której pobudka była, ale jak wychodziłam przed 7-ma, to dziecko jeszcze smacznie spało
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-27 o 14:58 |
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Witam i od razu proszę NIE STRZELAĆ
Wiem że nie było mnie tu sto lat, ale mam nadzieję, że jeszcze któraś mnie pamięta... Przyznam się bez bicia, że nie mam czasu na wizaż i nie będę nadrabiać bo nie dałabym rady i tak (chyba ze 3 wątki już beze mnie albo i więcej...) Może napiszę trochę co u nas skoro już się odzywam Natan rośnie jak na drożdżach, śmiga aż miło (czasem trudno go dogonić), uparciuch się robi i potrafi postawić na swoim hehe Mówi "mamamamama" i "bababababa" i jeszcze parę innych W żłobku rewelacja! Jeszcze (odpukać ) nie chorował poza drobnym katarem... A ja cóż... pracuję, staram się jak wracam jak najwięcej czasu spędzać z Młodym i mam bardzo mało czasu dla siebie... Nie wiem co jeszcze dopisać... No i jeszcze na poprzednim wątku tego posta walnęłam hehe
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej ja nie mam takiego problemu Ja to Bartessa, niestety po zbanowaniu mojego konta za to ze zostałam klonem mojej siostry, musimy teraz korzystać z jednego profilu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

z reszta moja nie cierpi jesc nic lyzka
Może od nas do Was poszło, bo u nas przechodzi chyba (tfu tfu) 

Wiem, że to był przypadek, ale wyszło przekomicznie 

zębole
za zrzucone kg. Ja z kolei mam problem w druga stronę- wszystko za krótkie.
Jak wpiszesz w gooogle kurjerzy to będzie pierwszy link (ale doczytałam, że czekasz na kuriera więc pewnie już po sprawie
moja pediatra stanowczo odradza tran dla dzieci poniżej 2 roku życia. ale nie wiem z czego to wynika