|
|
#2371 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Helo
Moje maleństwo dało mi dzisiaj pospać Zasnął o 24, obudził się 6:40, wzięłam go do siebie do łóżka, to uśmiechnął się do mnie i powiedział "a guu" i tak się zmęczył, że zasnął. Za godzinę wstał znów głodny, tym razem mąż mu dał z butli i bez żadnego marudzenia wypił w ciągu 10min 80ml, bo więcej nie ściągnęłam i resztę zjadł z cyca |
|
|
|
#2373 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój nie głuży i nie uśmiecha się jeszcze, ale ok, nie porównuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodki Cytat:
![]() Super ta stronka Cytat:
![]() A ja wczoraj uśpiłam małego śpiewając mu to http://www.youtube.com/watch?v=sGYgbQvLacc udało się dwa razy, ale jak przestawałam to się budził, poza tym musiałam śpiewać bo samo puszczanie z yt nie działało ![]() Ale pychotki jadłaś
|
|||||
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
super
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Fabi leży i ma minę "bujaj mnie bo jak nie..." |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Wtajemniczenie
|
choć Ty jako spowinowacona nie jesteś obiektywna ale co tam ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
zwiedziłam też takie zakamarki osiedla w które nigdy się nie zapuszczałamwidzę że synek ma gust muzyczny zbliżony do mojego ![]() czekałam na Ciebie bo mam pytanie dentystyczne, spuchło mi dziąsło podejrzewam że zrobił mi się stan zapalny, są jakieś antybiotyki które można zażywać podczas karmienia? no i zrobiło mi się to na zębie na którym mam koronę, czeka mnie nowa prawda? eh jakbym miała teraz mało wydatków
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-27 o 10:54 |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy ze spacerku, ale parno na dworze!
aha i otwierają mi pepco pod nosem Sol koniecznie się pochwal co tam upolujesz ![]() Wanillka super zakupy super Dziewczyny jak ja Wam współczuje tych problemów z dzieciaczkami. Naprawdę stwierdzam, że mam niesamowite szczęście, bo moje dziecko w porównaniu z Waszymi to istny aniołek
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
No to mam dylemat, to wszystko mi się podoba
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- bierz wszystko ![]() a tak serio to bardzo podobaja mi sie te jasne jeansy i torebka
|
|
|
|
|
#2380 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Na domiar złego wczoraj zdarzyło mi się to... Cytat:
MOże mu się nie chciało wodzić na zawołanie, charakterny chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super!!! i te kwiaty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż co kupiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na początek spróbuj dokładnie wynitkować okolice wokół korony, bo może coś wlazło i podrażnia, kup płyn Eludril i płucz 3 razy dziennie. Jak nie pomoże to koniecznie do dentysty, bo może stan zapalny zrobił się w zębie pod koroną a na dziąśle się tylko zamanifestował, wtedy trzeba będzie zdjąć koronę ( zbić- wtedy jest jeszcze raz do założenia po leczeniu) lub przepiłować (wtedy trzeba zrobić nową) wyleczyć ząb i założyć koronę. Są antybiotyki które można stosować, np. augmentin, ale może się uda wyleczyć bez niego. Jak podczas leczenia będziesz miała rtg to przed wizytą odciągasz mleko, robione jest zdjęcie, następne mleko odciągasz i wylewasz. |
|||||||
|
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam te same odczucia, moje dziecko w porównaniu z niektórymi problemami tutaj jest aniołkiem, mąż już się chwali że takie grzeczne dzieci robi, oby się do niego jakaś kolejka nie ustawiła ![]() mnie się podobają te jasne chciałabym mieć takie dylematy a tu figura nie taka
|
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze myślę ![]() Cytat:
do tego cycki to zwisy i mam płaskodupie. Żyć nie umierać |
||
|
|
|
#2383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie się zastanawiałam czy można robić rtg przy karmieniu, dzięki za cenne info! bo to oznacza że muszę mleczko przygotować, już jedną flache mam, może i drugą naskładam, dzięki wiedziałam że można na Ciebie liczyć![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- a właśnie blu zapomniałam jedz! nawet się nie zastanawiaj, jeśli Ty uważasz że dasz sobie z małą rade to czemu nie?---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
a tyłek tez mi się spłaszczył a raczej obwisł, muszę się zabrać za ćwiczenia a tak mi sie nie chce
|
||
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie! dziecko mi się obudziło a ja nie zdążyłam wyprostować włosów (bo wizazowałam
), jak ja się ludziom pokażę
|
|
|
|
#2386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciastek-jakiego Ty mleka używasz?? Hipp BIO Combiotic czy COMFORT Combiotic??sama wybrałaś czy pediatra Ci doradził??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-27 o 11:50 |
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tydzień temu miałam takie dwie noce, ale ja już pierwszej nie wytrzymałam i zrobiłam mm - nie chciał jeść, darł się jeszcze głośniej ![]() Cytat:
Ucieszyłam się, że mały zjadł wczoraj z butli, dziś już nie dało rady, od 9:30 wisi non stop na cycku |
||
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
super
ja narazie dostalam odmowe niestety ![]() mi sie podobaja czarne
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
genialnie
To jest moje wybawienie
|
#2390 | |
|
Rozeznanie
|
wszystko kupuj
Te jasne spodnie są superowe ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- to można dostać odmowę?? ja myślałam, że jeszcze wszystkim przyznają póki co... |
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Wczoraj dostałam list z datą kolejnego szczepienia-9 października. Właśnie wyszedł od nas hydraulik z agencji-wymieniał wąż od prysznica i silikon na wannie-ma schnąć przez noc, także kicha trochę z myciem się dzisiaj ![]() Sure Start? Gratulacje ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Mnie też odmówili, ale to dlatego, że przyznają je tylko na pierwsze dziecko ![]() Ewka-a czemu Wam odmówili
|
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze śmierdzi mi ten silikon Okno w łazience otwarte, drzwi pozamykane... mam nadzieję, że wdychanie tego nie jest szkodliwe dla dzieci (facet nic nie mówił, a widział że są maluchy w domu)
|
|
|
|
|
#2395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czytam mojemu Dziecięciu to, a ona woli się sama zabawiać. Nadgorliwa matka
![]() Rano musiałam kiepsko wyglądać, bo tż wychodząc do pracy miał wielki wyrzut sumienia na twarzy, powiedział, że żałuje, że nie może się ze mną zamienić, żeby mnie odciążyć i że mam pod żadnym pozorem nie robić obiadu ![]() Cytat:
dla tż! Stawiam na jasne spodnieSuperowo! Cytat:
co do dylematów, to ja nigdy takich spodni nosić nie mogłam i już móc nie będę ![]() Cytat:
No myślę, że jak się uda, to jedziemy - zawsze musi być ten pierwszy raz |
|||
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- to daj znać czy będzie poprawa....plissss ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Sol głosuję na torbę pisałaś o nowej kolekcji H&M powiązanej z Laną del Rey....byłam wczoraj kupić sobie bluzkę z baskinką o tą:http://www.hm.com/de/product/04536?article=04536-A wyglądałam beznadziejnie-jestem za wysoka i ta falbana była od mojego pępka do bioder...stanowczo nie ten efekt ![]() także teraz pomyślę nad tą: http://www.hm.com/de/product/04689?article=04689-A
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
wreszcie mam chwilkę żeby się przywitac, młody wciaz chce byc przy mnie i ani mysli spac, a tż poszedl pracowac poza dom i juz wszytsko tylko na mojej głowie, takze silanka sie skończyła ciastek to może byc anemia, sama tak sie czułam gdy ją miałam, kreciło mi się w głowie, nawet na siedząco ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2399 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję się bez bicia, że zaległości wizażowych jeszcze nie nadrobiłam. Czytam na bieżąco
![]() Cytat:
Cytat:
Szczególnie te jeansiki Mój małż czasami się ze mnie podśmiewa, że ja ciągle na allegro albo w lumpkach buszuję. Dwa dni temu zaciągnęłam go do "normalnego" dzieciowego sklepu (nie firmowego) i dresik w rozmiarze 68 kosztował prawie 70 zł. Ja na allegro kupiłam za 16 w super stanie. Małż dopiero wtedy docenił moje zakupy ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
ropiejące oczka - wystarczył kilka razy zakropić i problem zniknął chrostki na buźce - kilka razy posmarowałam maścią i też zniknęły delikatna ciemieniucha - ale to akurat nie jest duży problem, bo lubię czesać moje maleństwo ![]() Poza tym, odpukać, jest super Cytat:
Ja z małą jak miała miesiąc i dwa dni jechałam za Wrocław - trochę ponad 200 km na 3 dni. Byliśmy u mojej siostry, do tego wszyscy spaliśmy w jednym pokoju- siostra ma kawalerkę. Było super.U Was na pewno też tak będzie więc nie zastanawiaj się i jedź. Cytat:
Sol pokazywałaś linki z allegro - te jasne jeansy bardzo mi się podobają. Niestety nie na moją dooopę Na Ciebie będą super
|
||||||
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka soja działa wzdymająco
Lepiej kup mleko ryżowe albo z obniżoną zawartością laktozy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

Moje maleństwo dało mi dzisiaj pospać
i tak się zmęczył, że zasnął. Za godzinę wstał znów głodny, tym razem mąż mu dał z butli i bez żadnego marudzenia wypił w ciągu 10min 80ml, bo więcej nie ściągnęłam i resztę zjadł z cyca 

).

Zaraz podbiję allegro

wiedziałam że można na Ciebie liczyć
jedz! nawet się nie zastanawiaj, jeśli Ty uważasz że dasz sobie z małą rade to czemu nie?
Okno w łazience otwarte, drzwi pozamykane... mam nadzieję, że wdychanie tego nie jest szkodliwe dla dzieci (facet nic nie mówił, a widział że są maluchy w domu)