|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
ten bioaron C to aloes, sok z aronii i wit.C a ten bioaron baby (w kapsułkach) to same kwasy omega i te drugie (DHA?)i chyba wit.D więc dwa kompletnie różne produkty!!!
|
|
|
#3692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio sie z nim ściełam, bo on woli kubusiowi świat wg kiepskich włączyć niż bajkę po ang. mój łapie sporo pojedynczych słówek, nawet chętniej powtarza niż po polsku a jak chce żeby mu mleko dać to pokazuje na butelkę i woła:"gi mi (give me)" Język jak najbardziej od początku - no w tym też moje zboczenie zawodowe![]() My wczoraj na balkonie z małą byłyśmy, a potem na 3 godz. została z tż (fucha przeniesiona na dzisiaj), a ja z Kubusiem poszłam na plac - ale był szczęśliwy, aż mi się wyć chciało (jak zwykle ostatnio...), dzisiajw południe pójdziemy z gondolą we 3, ciekawe jak Kubuś będzie szedł...mam nadzieję, ze nie będzie zwiewał ![]() Tż już pomału głos odzyskuje - siadła mu krtań a ja z kolei mam za mało mleka...mimo, ze pije te wszystkie pierdoły na laktację, dużo wody, zioła, herbaty owocowe, odżywiam sie dobrze, mała w miarę regularnie jada, to często jest tak, ze wyciągnie oba cycki do cna (flaki się robią), beknie i drze sie, bo dalej głodna...przystawiam ją dalej to tylko ciumka bo i tak nic nie leci...i chyba zacznę ją dokarmiaćSiostra byłą w lidlu i kupiła mi czapkę z szalikiem i rękawiczkami - tę zieloną, 2 pary rajtek grubych i 4 pary skarpet grubych a dla swojej małej kupiła kurteczkę te fioletową - ładna, ale jak na zimę to za cienka a od 4 X będą rzeczy dla mojej malutkiej - już sie czaję na dresik i bluzę z misia
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Michał od wczoraj gorączkuje i został dziś w domu... A miałam plany trochę ogarnąć parę spraw
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
tak czaem bywa, zdrówka dla małego
![]() Bao a moze nie poddawaj sie jeszcze, moze sie jeszcze ruszy ten pokarm, odciagasz cos? to by produkcje przyspieszylo. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Monka ja dzis zamawiam Avon, daj znac co ci sie tam podobalo
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Zdrówka dla chorowitków My tylko skończymy bajkę "świat słów" i idziemy do lidla. Zobaczymy co zostało i czy coś się nam podoba ![]() Evi Zosia ma 2 pary sztruksów ocieplanych, tzn. mają podszewkę z flaneli. Fajnie się sprawdzały na spacery w ubiegłym roku, niestety na zabawy na śniegu średnio bo bez szelek i śnieg się klei mocno tak że dziecię jak bałwan wygląda ![]() Daria fajne meble
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Bao a może już jakiś kryzys laktacyjny -jakieś tam były co ileś tyg ale nie pamiętam dobrze...
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Bao z tego co pamiętam to chyba normalny objaw że najpierw jest dużo pokarmu a później trochę "stopuje". Zachowaj spokój, pij sporo wody małymi łyczkami i może przystawiaj Isię częściej skoro jest głodna. Nie ma co dziecka męczyć głodem w końcu kto powiedział że musi jeść co ileś tam godzin.
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
ja używałam od poczatku tylko nivea na każa pogodę...
Teraz mam tez ten na zmiane z Brzozowym super natłuszcza Evitka na mrozy też wystarczy tylko ten brzozowy??? Cos pisałas kiedys że na zimę może być.. wieczore wypiłam kubeł melka z miodem i 3 zabkai czosnku.. potem ten czosnek zjadłam.. a T. nie mógł obok mnie wytrzymać... I brawa dla Leny.. za angielski... ![]() identycznie jak Michalina... Mieliśmy provblem z kolorami.. nie uczyłam jej specjalnie.. a dzis bierze kolorowe kredy i pyta .. mamo to różowa kreda..?
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukalam ostatnio na allegro takich zimowych z szelkami, na sanki i jest ich troche ale ceny maja tez super. ale chyba na sanki takie sie sprawdzaja.
jak tam pogoda u was? u nas troche swiecilo slonce od rana ale teraz wszystko sie psuje ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tu sie chyba nie nadaje do pisania. Nie mam doła ,na starego nie narzekam ostatecźnie widziały gały co brały a naiwne myslenie ze coś sie zmieni to wiecie gdzie se można. A wy to myślicie żd jesteście idealne? Pewnie jesteście zrzedliwymi babsztylami którym nic nie pasuje. A jak rodząc dzieci nie wiedziałyście co was czeka to halo witamy na ziemi. Wyjść źadnych też nie potrzebuje jedynie was sie staram nie zaniedbywać. Dałabym wam kopa w dvpe i do roboty zagoniła to by wam depresje przeszły. Nie mam internetu już 3 dzien i nie wiem kiedy naprawią i to mnie najbardziej wkur... , pisze z tel. na trawniku stoi kopara i wyryli wielką dziure bo rura pekła od wodociągu. Czyli mam od nowa polska ludowa trzeba to bedzie później zarównać. Na dokładke tam stała moja pasieka musieliśmy wywieżć w nocy ule, pszczoły mnie podziabały. Na szczęście tż na urlop przyjechał to nawet sprawnie nam poszło.Jeszcze do tego zrobił mi sie ropień na 1 górnej która jest niby martwa, mam rozwiercone aź do kanału zębowego i musze chodzić z tą dziurą ,wara spuchnięta. Nie bierzcie moich słów tak bardzo do serca i sie nie poobrażajcie. To na tyle na razie , skończyłam na razie 16 strone więc nie wiem co tam dalej pisałyscie postaram się nadrobić jak znajdę czas.
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za info o kremach
Michał nie rozróżnia kolorów. Zna nazwy ale myli mu sie ciągle, czasem trafi... PO angielsku nic nie umie. Chyba 2 gadające po ang zabawki ma ale nic nie powtarza... Czasem Dorę obejrzy -coś tam tez nawijają po ang... My ostatnio uczymy się dni tygodnia - bo jakoś mu wytłumaczyć trzeba że w sobotę i ndz nie idziemy do przedszkola a całą resztę dni tak... I jak myjemy zęby to żeby otwierał buzię to powtarzamy sobie cały alfabet. 2 razy przelecimy cały i zęby umyte
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla gabrysi
|
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty też z górki nie masz kobieto. Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka Ja tak na szybko bo zara na zakupy jadę a potem na rezonans , myśle o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oundation.html tylko ni ch... Nie wiem jaki odcień , podaj jakaś stronę z kolorami , na pewno nie mega ciemny ani bardzo jasny. Jest on jeszcze w sprzedaży?
|
|
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do awansu, to ta cała papierologia była właśnie jednym z ważniejszych powodów, dla którym powiedziałam szkole bye bye, NOT see you soon. Nienawidzę biurokracji szkolnej całym sercem. Przypiep...... się przez dyrekcję do niepodliczonych do końca godzin w dzienniku, robienie jakiś kretyńskich zestawień, których potem na radzie ped. nikt ale to nikt nie słucha, jakieś durne tabelki-srelki, a uczenia w tym wszystkim 15%. Teraz, w szkole językowej, mam tak, jak lubię-jest sobie dziennik, który raz na miesiąc skanuję i rpzesyłam więc wiadomo, że uzupełniam go raz, a nie codziennie. Hospitacje miałam jedne o sierpnia, pod koniec miesiąca wysyłam rachunek z listami obecności i tyle. Nikt mi się nie wpiernicza co, kiedy, dlaczego i jak robię. Także najserdeczniej jak można Ci współczuję. Ja zakończyłam awans na kontraktowym-może mi się to kiedyś czkawką odbije, ale wtedy będę się martwić.Cytat:
Dziś TZ wyjechał na konferencję-wraca w niedzielę, trzymajcie kciuki za moje nerwy i cierpliwość, please.
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Moje starania w rozluźnianiu Misiowej kupki nie poszły na marne
Robiłam coś w kuchni a on sam poszedł do łazienki, mówił że zrobi kupę na nocnik... Słyszę że leje sie coś po kaflach to biegnę - a ten wymyślił sobie sikanie do nocnika na stojąco
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś dochodzaca.. robie właśnie bigos z cukini ale dodaje pieczary..
http://pysznapasja.wordpress.com/201...os-z-cukini-2/ o ten /a tej stronki poleca Pierś z kuraka w marchewce... rewelka!!! można też uropzmaićic dodając pieczary i ser żółty.. no ale to juz kalorie;d PS.. tresnuję Michalinę.. wiecie że obrała i wszystkie pieczarki .. ja tylko ogonki oskrobałam ;d ![]()
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka ale to co dzień jej pokazujesz na tablicy jaki jest dzień tak?
My po prostu mówiliśmy że dziś jest czwartek, jutro piątek i też idzie do przedszkola a potem jest sobota i ndz i Michaś i I. (kuzyn) nie idzie do przedszkola, tata też nie idzie do pracy i takie tam... Co dzień pyta czy już jest niedziela
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Igor teraz co chwilę sika i inne tam, bo chce sam lecieć do kibelka, wyrzucić zawartość nocnika i spuścić wodę. Zawsze go za to chwalę i całuję itd. Wczoraj nie pochwaliłam raz, to jak skończył sam przyleciał do mnie, zaczął mnie całować i tulić
|
|
#3710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do biurokracji, to co roku się wydaje, że nie może być tego więcej i co roku się okazuje że jednak może i jest Ja tego nie ogarniam i najgorsze jest to, że to jest po nic (dzieci nic z tego nie mają), zajmuje to mnóstwo czasu i jest głupie (bo tworzysz coś z niczego po nic, a siedzisz nad tym dłuuugimi godzinami). Podliczanie to jest nic, ale już te sprawozdania z wszystkiego, tabelki, opracowywanie narzędzi do oceny i ewaluacji czegoś tam (wcale nie wyników dzieci), wnioski z nie-wiadomo-czego... I ten awans....nie wiem czy też na kontraktowym nie skończę jednak.... I dokładnie tej pracy nie lubię z tych samych powodów co ty-uczenie dzieci-super, ale ta reszta . I też (na razie w głowie) myślę o zmianie, ale póki lena mała, to chciałabym popołudniami z nią być, a nie w pracy do wieczora....i lipa....Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
kryzys laktacyjny raczej nie, bo mleko tryska, tylko moja mała ma mega apetyt...odciągać też odciągam jak mi coś zalega, kiedyś tuż po jej jedzeniu odciągnęłam 120 ml, zjadła duszkiem po czym jeszcze cycki ciagneła
teraz chwilę pospała i zjadła jednego - do momentu aż sie zadławiła bo tak łapczywie je, jak się zadławi to jest koniec jedzenia![]() Mieliśmy iść na spacer, ale jest taki straszny wiatr, że łeb urywa
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisać że chodzi mi o bioaron baby , zaraz sprawdzę bo chyba napisałam ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(co se nie doczyta, to se dopowie )
|
|
|
#3714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że jest dużo racji w tym co napisałaś -odnoszę to do swojej osoby. I kopniak też by mi się przydał ![]() Ps. co nie zmienia faktu ze wszystko co złe to i tak wina Tz-ta .Cytat:
I dużo cierpliwości Ci życzę. Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest IVORY https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1327605799 TU JEST NATURAL BEIGE I SHELL https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1330511396 ręka odstrasza... i jeszcze jest fajny nude, on jest taki pomiedzy ivory a natural beige. Ten shell jest do buzki bardziej wpadajacej w taki roz a nude w do buzki o kolorze bardziej w beż. Nie wiem czy jasno okresliłam;P |
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka weź nude , nie otworzyły mi się kolory ale kij z tym jak coś to będę mieszać , często tak robię , do tego dodaje często z maca te rozswietlajace krople i one już są różowe więc nude będzie git.
Bujam zara na miasto to potem ci napisze mój adres, napisz mi twój na priwie . |
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Monka
http://www.e-avon.sk/56-57/3464-nevi...ral-beige.html 5 odcieni dostępnych u nas ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj deszczowo, ale jakoś tak fajnie
Moze dlatego że moje dziecko jak byłam z nim na spacerze to nawet rękę czasami mi podawał jak przechodziliśmy przez ulicę, i nie uciekał. Tylko spierniczał mi z apteki, ale łatwo go znaleźć bo to w intermarche a tam autka na 2 zł są![]() Bao Mi się pokarm regulował chyba z 3 tyg. Jak mały mało zjadł to z cycków odciągałam resztę i do lodówki, to jak mu za kolejnym razem praklo to mu to moje dawałam z butli(ech to było kilka razy ale szkoda że zapomniał co to butla) Mój też w nocy na cyca wogle się nie budził, to to nocne mleko mu dawałam przed spacerami, bo takie treściwsze. Na laktacje mi bardzo pomagała herbatka ziołowa dla karmiących w saszetkach z Rossmanna http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...h-up3590-4.htm Libra to żeś pojechała Heh ja wiem po sobie że im więcej czasu mam wolnego tym więcej myślę i sobie wkręcam. Mój facet niestety nawet jak mu wszystko prosto i jasno wytłumaczę, to mówi "przepraszam, ale i tak mam rację" I to mnie wyprowadza z równowagi, jak go brałam to był mądrzejszy, bo mógł wytłumaczyć dlaczego uważa że ma rację, albo ja jemu czemu jej nie ma, a teraz to jak koń na polu ma swoje klapki na oczach i czuje się królem ![]() Zlałam to, bo już mi się nie chce. Dobijało mnie też codziennie to że Eryk wraca ze szkoły i są awantury i płacze bo on jakąś budowle wybudował a mały mu zepsol, no ale ile można to się dzieje codziennie, wraca i po 15 min płacz i kłutnia Ech po prostu jak ja pięścią o stół nie walnę i po kontach tych chłopów nie porozstawiam to nie mam co liczyć że coś mózgi ruszą Ale od razu mi lepiej, jeszcze tz jak wróci z pracy ustawię do pionu, wkońcu królową mają tylko jedną ![]() Kupiłam dzisiaj nervomix, ale jakoś mi lepiej, niech leży i czeka na gorsze czasy. Kupiłam też bioaron c i będę mlodemu podawała z tranem, ale tylko jakiś miesiąc, może go troche wzmocni i ten katar mu wkońcu przejdzie. No i też już mam zakupione skrzyp i pokrzywę to będę głowe płukała na łupiez ![]() Lind wiem że Tobie do śmiechu nie było, ale jak sobie wyobrazilam to siusianie
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SZOK: Kubuś sam zasnął beze mnie! zjadł obiad, powiedziałam, ze idzie teraz siku i spać, a mama oskrobie ziemniaczki, puścił sobie piosenki, zdjął buty, przykrył kołdrą i zasnął ![]() Tż dzwonił, jadą na fuchę po pracy, wpdnie tylko na obiad, więc znowu do 20ej będę z brygadą sama
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

ostatnio sie z nim ściełam, bo on woli kubusiowi świat wg kiepskich włączyć niż bajkę po ang.
mój łapie sporo pojedynczych słówek, nawet chętniej powtarza niż po polsku
a jak chce żeby mu mleko dać to pokazuje na butelkę i woła:"gi mi (give me)" Język jak najbardziej od początku - no w tym też moje zboczenie zawodowe

. I też (na razie w głowie) myślę o zmianie, ale póki lena mała, to chciałabym popołudniami z nią być, a nie w pracy do wieczora....i lipa....