|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Dzień dobry
![]() Jade zaraz z mama siostra i małym diabełkiem do przyszłej szwagierki bo ma dom to posiedzimy w ogrodku puki pogoda ![]() Kurde zapomniałam sobie wziąść zaświadczenia od gina bo chciałam zgłosić urlop dziekanski, tylko nie wiem jak ![]() Zaraz musze isć do apteki i wydam hmm 30zł luteina, 30zł ladeevit, euthyrox 15zł i syrop 20zł = 95 zł ![]() Kupiłam sobie farbę i jutro zafarbuje włosy w końcu ![]() Zaszalałam też i zamówiłam elancyl przeciw rozstępom, w aptece kosztuje 110 zł a na allegro z przesyłką mnie wyszedł 67zł, ale jest wydajny także się opłacało ![]() Cytat:
Cytat:
a ta próba to chyba z moczu zwykły test ciążowy
|
||
|
|
|
#3422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na Twój wynik ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj zakupiłam kwas foliowy bo mi się skończył i kurde za Folik dawałam prawie 7 zł za 30szt, a za kwas foliowy o tej samej dawce ale pod inną nazwą 3,20zł ![]() Wkurzyłam się bo się okazało,że muszę ponownie oznaczyć grupę krwi Robiłam to przy 1 ciąży i płaciłam coś ok 30zł. A przy młodszym synku zabrali mi ją w szpitalu razem z kartą ciąży i mi nie oddali bo nie mam jej w dokumentach. ehhh Muszę przejść się do przychodni do labolatorium i popytać o ceny tych wszystkich badań, czyli grupa krwi,toxo i różyczka. Bo te będe miała płatne, a mocz,krew,cytologia i wr to standard i zawsze na te badania mi gin skierowanie wypisywała.
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-09-27 o 09:44 |
||||
|
|
|
#3423 | |
|
siedzę i myślę
|
A no tak ![]() Dzięki za olśnienie ![]() Też się zdziwiłam ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Wyniki po 13
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to umiesz człowieka pocieszyć jak już powoli pojawia się obojętność i zrezygnowanie... Zazdroszczę tym, którym udało się w 1 czy 2 cs. Ja zaczynam 6ty...
No nic zmykam do pracy... Dzisiaj mam tylko 3 godziny
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2012-09-27 o 10:01 |
|
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua, ja już nie liczę
![]() 6ty - chciałabym
|
#3427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biorę No i przepiękne te Twoje krechy!!!Cytat:
Dmoc Tym razem musi się udać!Hejka! Ale pogoda.... Leje jak z cebra. Jak ja nie lubię deszczu! Wczoraj było ciepło, a dzisiaj porażka. W dodatku się nie wyspałam, bo TŻ się zachciało przytulanek o 6 rano Dziś 17dc, jeśli owu wystąpiła tak jak mi się wydaje w 11dc to cykl będzie trwał 25 dni, a co za tym idzie @ mogę się NIEspodziewać 5.10. Także czekam i grzecznie piję Isiowe ziółka
|
||
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zamówiłam dekoloryzator i blond farbe Jak przyjdzie do jutra to jutro najpierw ściągam kolor a potem robie sie na blondi
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Folik 90 tabl. 21zł, a 30 tabl. prawie 7 zł. Ten sam skład to wzięłam ten tańszy.
|
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
I sama będziesz sobie to robiła w domu? A mogę wiedzieć z jakiego koloru schodzisz?
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
Jezu Dziewczyny proszę kopnijcie mnie w du.pe
moja matka ma dzisiaj do nas przyjśc z ojcem na "kawe", w chacie syf jakby tornado jakieś przeszło, a ja zamiast się brac za sprzątanie to siedze i rycze, że znowu wszystko sama muszę zrobic bo mąż w pracy i późno wróci nienawidzę siebie przed @
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może Ci wtedy przejdzie
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede schodzić z koloru ciemny rudy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laski,mnie tez głowa wczoraj napierdzielała strasznie. Nic nie wzięłam, chciałam być twarda. W nocy nadal czułam, że boli. Dziś rano skapitulowałam i wzięłam 2 apapy. Ale mimo to, czuję, że gdzieś tam ćmi nadal. Dziś na 17 do ginka. Mam nadzieję, że przyniosę dobre wieści. To pa....
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E nooo kochana przecież on musiał iść do pracy eheh, a Ty skoro jesteś w domku to masz czas na spokojnie sobie poogarniać i coś ugotować ![]() Oddychaj i bez paniki No tak wypadło,że ktoś musi pracować poza domem a ktoś w domu. Uśmiechnij się. Na pocieszenie Ci powiem,że mam 2 rozbieganych łobuzów w domu , którzy syfią mi nie miłosiernie, a ja teraz w ciąży i też cały dzień sama i muszę to zrobić i koniec kropka ![]() Co robicie dobrego na obiad? Ja zupke z kalafiorem i groszkiem
|
|
|
#3436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiecie zazwyczaj nie robie takich scen ale przed okresem to przechodzę sama siebie a poryczałam się bardziej przez matke niż przez ten bałagan w domu w weekend oboje mamy wolne więc mężuś będzie miał okazję się wykazać, czeka na niego klatka schodowa ![]() mogę się tylko domyślać jaki sajgon w domu mogą zrobić dwa małe łobuzy ale Ty teraz nie możesz się przemęczać Kochana jeśli chodzi o obiad to zostały mi z poprzedniego obiadu kotlety dorbiowe obiorę do tego ziemniaczki i jakąś surówkę kupię i będzie git
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2012-09-27 o 12:29 |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też przez kilka dni byłam jak bomba zegarowa. Wszystko mnie irytowało,wkurzało,krzycz ałam,stałam się wredna i uszczypliwa,wyłam z nerwów tak mnie nosiło. Pomyślałam : @ przyjdzie jak nic przy takim napięciu przed miesiączkowym ![]() No i mam swoje napięcie eheheheh
|
|
|
#3438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... nie czuję nic innego jak @... dziś 32dc i czekam....
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2012-09-27 o 12:54 |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mnie już były plastiki A więc dupa muszę jeszcze raz wyrabiać czy chce czy nie.
|
|
|
#3440 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż złudzeń nie mam. Po 4 nieudanych cyklach jakoś nie chce mi się wierzyć, że tym razem zaskoczę. Pokażesz nam się po zmianie koloru mam nadzieję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Omg laski, co za dzień dzisiaj mam ... wkurzył mnie kolega w pracy i mam ochotę go rozszarpać, w ogóle mam ochotę wyć i wrzeszczeć!
Do tego ciągle mi rozpiera prawy jajnik, zaczynają boleć plecy @-owo (endo daje o sobie znać) i w ogóle chce mi się płakać.
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Maru, nie łam się. Ja też mam taką jedną małpę w pracy, z którą non stop drę koty. Wczoraj to mało jej nie zbluzgałam.
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wnerwia mnie jego roztrzepanie, niedokładność i olewka. Zwykle każdy robi swoje i mi to w sumie wisi, ale akurat oddał mi coś swojego do roboty i przez jego pomyłkę straciłam pół godziny a dziś akurat czas mnie goni ... Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr zaraz idę na przerwę jeść, może zejdzie ze mnie
|
|
#3444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja nie musiałam nic robić bo przed ciążą oddawałam honorowo krew i dostałam taki ładny plasticzek z grupą krwi hehe za friko!!
|
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pozostałej części posta: skąd ja to znam ![]() ![]() Cytat:
Ale Ci fajnie! ehhe
|
|
|
#3446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja przy okazji też nie musiałam robić badania na HIV- u mnie płatne około 50 zł.A tak to przecież zawsze jak oddajesz to muszą zbadać czy nie masz syfa:P
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Colorblue : no i super, mamy Maleństwo )Karolina : trzymam kciuki za betę, pochwal się wynikiem. |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Karolina jak beta??????????
|
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
Jakie tu piękne nowiny ! Color gratulacje ! I gdzieś mi się jeszcze rzuciło, że mamy jeszcze jedną fasolkę? W każdym razie - gratuluję !
Maru trzymam kciuki, co by to było wypasione ciałko a nie torbiel ![]() Mamuśkom wszystkim życzę zdrówka dla Was i maleństw ! A tym co dostały okres (magbes, anteria i czy ktoś jeszcze?) - trzymajcie się Skarbeńka, wiem, wiem - łatwo mówić, ale cóż tu innego powiedzieć? W końcu musi się udać ! Pisałam z pamięci, więc mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam A mnie przeziębienie złapało I w domu jestem, ale gdzie tam, człowiek poleżeć nie może spokojnie, bo zaraz znajduje sobie nowe zajęcia Ogarnęłam mieszkanie, pranie zrobiłam i teraz patrzę przez okno, bo coś się zachmurzyło i jak teraz zacznie padać to się zdenerwuję ![]() Cóż tu na obiad zrobić? Kawałek schabika wyjęłam z zamrażarki, ale jakoś weny nie mam, a zwykłego schabowego jeść mi się nie chce może coś podsuniecie?A i Maru, sprawę mam. Powiedz mi, gdzie Ty do gina chodzisz? Prywatnie czy na nfz? Bo wydaje mi się, że czytałam, że na nfz i że małe 'kolejki' są, możesz mi podać adres czy jakiś namiar? Bo dzwoniłam do swojej przychodni (prywatnie jakoś nie uśmiecha mi się iść, żeby robić badania wszystkie - cytologie itp, bo wiem, że na jednej wizycie się nie skończy, a nie chce też wydawać milionów..) i tam dopiero mogę się zapisać na koniec października ! A i dziewczyny - dostałam swoje pierwsze zlecenia ! Oby się biznes rozkręcił
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia i czekamy na relację
![]() Kurcze a miałam wrażenie że ja tu jedna z nielicznych które starają się tak długo... A Twój TŻ się badał? Mam wizytę w klinice leczenia niepłodności 9 października i juz zapobiegawczo z moim TŻ rozmawiałam, czy jeśli będzie taka konieczność to się zbada i mówił ze pewnie, nie ma problemu A bałam się że będę musiała go namawiać. Tyle że to było na weselu jak był troszke nietrzeźwy, zobaczymy jak to będzie na trzeźwo ![]() Ja pizze Robie, nie kupuje Ciasto zrobiłam już wczoraj bo jak przez noc poleży w lodówce, to później jest takie pyszne, puszyste Rano zrobiłam sos pomidorowy na spód z moich pomidorków które rosną pod folią, czosnku, świeżej bazylii i oregano więc musi wyjść dobra
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Czym to się różni od bety ?

więc zapraszam na kawkę 

Tym razem musi się udać!

wiecie zazwyczaj nie robie takich scen ale przed okresem to przechodzę sama siebie
... nie czuję nic innego jak @... dziś 32dc i czekam....