Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 13:47   #4201
Karla1983
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej
hej hej

tak w ogóle to wstyd się przyznać, ale dopiero idę się przebrać w coś normalnego, bo do teraz w piżamie siedzę... Ale prawie całą noc nie spałam przez to cholerne ciśnienie.... na szczęście teraz jest w miarę ok...
Stary 2012-09-27, 13:47   #4202
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Piękny psiak

Własnie kto mieszka w Twoim brzuszku ?
Córcia Zuzia lub Julia. Mąż obstawia pierwsze imię ja drugie.
Piesek - amstaff

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie, fajnie, że się dołączacie
Ja co prawda nie jestem mega aktywną użytkowniczką forum, ale tak czy siak miło Was powitać

Dziękuję za gratulacje

Co do twardnienia brzucha/skurczy nospe oczywiscie biore i to regularnie. One nie sa na szczescie caly czas, np jak leze to jest spokoj... Ale wczoraj mialam ich ponad 10 jak nic
No cóź, prawda jest taka, że nie wiadomo kiedy nastąpi godzina 0... Mam nadzieje, ze nie wczesniej jak za 3 tygodnie - wtedy ciaza bedzie juz donoszona!
Witam i dzięki za przyjęcie to jest na prawdę bardzo miłe tym bardziej, że czytam Was codziennie i na prawdę czuję się jakbym Was znała ze sto lat
Mi brzuch twardnieje nawet jak leżę.. dziś akurat położyłam się na chwilkę i cały czas był twardy... teraz jak siedzę jest już w miarę ok. Jak postoję czy pochodzę to już w ogóle tragedia... twardy jak kamień

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
oo moja imienniczka
i nie tylko moja hah
tez pochodzę z górnego śląska potem przeszlam na dolny śląsk aż znalazłam się na opolszczyźnie i chyba tu dłuzej zabawie

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Więc ja też- Karolina, 28 lat, teraz Słupsk , termin mam na 13 grudnia i urodzi się Szymon
heej

i zacytowałam kilka odpowiedzi udało się yeah
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 13:51   #4203
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 13:52   #4204
kaaamila1
Zakorzenienie

Karla- współczuje ciężkich nocy..ja od kilku dni źle śpię, ale to przez uczucie duszności, bo mam macicę już strasznie wysoko i mam wrażenie, ze uciska mi płuca i serce

Kia_mia- sliczne imiona To będziecie robic losowanie co do imienia ?

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 13:54   #4205
emylka86
Zakorzenienie

kia brawo! : ) widzisz to nie takie trudne

mi ostatnio też brzuch twardnieje nawet bez żadnego wysiłku... ale biorę nospę tak jak trwa to dłużej... i pomaga, mam nadzieję że tak wytrzymam do wizyty

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 13:55   #4206
kia_mia
Zadomowienie

Co do staników do karmienia to ja czekam raczej do ostatniej chwili, jeszcze troszkę czasu mam a może jeszcze mi tu i ówdzie urośnie więc nigdy nie wiadomo jak to będzie
U mnie z rana tak pięknie było, słoneczko świeciło a teraz.. okropnie

Przemknął mi gdzieś temat wyprawkowy. Ja już w zasadzie bardzo dużo mam, wózek, wanienkę, przewijak, ciuszki (miliard), lóżeczko, kołyskę, krzesełko do karmienia, leżaczek, coś dziwnego do skakania dla dziecka Zostały mi tylko do kupienia rzeczy kosmetyczne dla Małej i dla mnie do szpitala.
Stary 2012-09-27, 13:57   #4207
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Emilka, cieszę się razem z Wami! A te gary, to z jakiej firmy? Wklej zdjęcie nagrody, jak przyjdą, bo ze mnie rasowa kura domowa (no, może kuchenna) i mam fioła na punkcie akcesoriów do przyrządzania jedzonka Jak wygram w totka, to pierwszym zakupem będzie zastawa stołowa na 20 osób...mam już wybraną, tylko tych milionów jakiś brak

Witam dwie nowe mamusie! Myślałam, że już tak blisko końca nikt do nas nie dołączy, a tu proszę Gratuluję i Synusia i Córci.

Kia, a można wiedzieć skąd ze Śląska?
Stary 2012-09-27, 13:57   #4208
Neipys
Zadomowienie

Witam nowe dziewczyny - ja też niedawno dołączyłam

Emylka -ale masz szczęsliwy dzień!!! Gratuluje!!! To moze wózek dziś wybierzesz i się uda ten zakup? Na co w koncu stawiasz? Troche sie na Tobie wzoruje, bo ja tez na pietro bede wnosic - II co prawda, ale zawsze

Weronika - czekam na wiadomosc na PW, powiedz mi masz namiary na jakąs fajna polozna? Ja mam 2 na oku i nie wiem co zrobic. Do szpitala nie bierz torby tylko duza reklamowke - tak nam wczoraj powiedziala pani polozna na porodowce - bo szafki przy lozkach sa male, a maz zawsze moze doniesc jak czegos zabraknie. Podobno sudokrem jest na oddziale?

Piękne zdjęcia - brzuszkow, sukienki

Dotarł do mnie dziś moj wygrany na all kombinezon - super, choć na zdjeciu wygladal jakby zewnetrzna warstwa byla przeciwdeszczowa, a to po prostu material - ale dostalam ciepla czapeczke i szalik gratis

Mam wyniki badan - mocz ok, TSH tez, a w morfologii niska hemoglobina - ciekawe co gin na to w poniedzialek powie.
Cukier dzis mierze i niestety - placki ziemniaczane to nie to - po godzinie po 4 plackach z keczupem - 130. Muszę bardziej dbać o siebie.
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 13:57   #4209
MiciaKicia
Zakorzenienie

wczoraj jak wracałam z sr to mi Laura takiego kopniaka zaserwowała, że aż się zgięłam i krzyknełam z bólu nie sądziłam, że kopniaki mogą tak boleć haha na szczęście 2 razy mi tak przyłożyła i potem już nie. Chyba w żebro girką dostalam wtedy
a tż taki przestraszony co mi sie stało

ciekawe czy pościel mi dziś wyślą tak jak pisali .....

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-09-27 o 14:00
Stary 2012-09-27, 13:58   #4210
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:

Kia_mia- sliczne imiona To będziecie robic losowanie co do imienia ?
właśnie nie wiem jak to będzie powiem szczerze, że mąż cały czas mówi "Zuzia to, Zuzia tamto" i już jakoś się przyzwyczaiłam ale sama np nie potrafię mówić do brzuszka Julia itp.. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi mam nadzieję, że kiedy ją zobaczę, będę wiedzieć czy to Julcia czy Zuzia
Stary 2012-09-27, 13:58   #4211
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Dziewczyny już się pakujecie do szpitala??? to pytanie raczej do grudniowych mam
Nie
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:00   #4212
musso4
Zakorzenienie

Emylka

witam nowe mamusie
Stary 2012-09-27, 14:03   #4213
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
dostalam zapwoiedz zdjec i juz je kocham
Marti oszalałam prześliczne zdjęcia A Wy takie piękne że szok

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
a dzisiaj kończę 33tydzień, więc idzie mi 34

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja już po wizycie mam doła chce mi się płakać , kładą mnie do szpitala. Uprosiłam lekarza żeby dopiero w poniedziałek się zgłosić nie chce weekendu spędzić w szpitalu. Mąż i tak nie będzie mógł przyjechyac bo będzie zajęty, a nie chcę aby rodzice wiedzieli. Mama zacznie się martwic a ojciec bedzie mi tylko głowe truł że to i tam , Bedzie się tylko wymandrzał i wk****ał
Współczuję ale jak trzeba to trudno

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Czołem dziewczyny, dziś skończyliśmy 34 tc, wchodzimy w 35
Zostało... 42 dni
Stary 2012-09-27, 14:03   #4214
niteczka83
Zadomowienie

A tak wtrącę się na temat "ciąż z zaskoczenia" (może nie tak masakrycznych jak w programie) ale moja ciocia dowiedziała się że jest w ciąży jakoś w 5-6 miesiącu. Miała 42 lata. Bardzo chcieli z wujkiem mieć dzieci ale przez 20 lat się nie udawało, kiedyś nawet lekarz powiedział im że nigdy nie będą mieli dzieci - są bezpłodni i tyle. I ciocia jak zatrzymał jej się okres w wieku 42 lat to stwierdziła że chyba zaczęła wcześniej przekwitać. Po paru miesiącach poszła kontrolnie do gina a on do niej że jest w ciąży. Wyobrażacie sobie zaskoczenie i szok. Potem jeszcze raz zaszła w ciążę w wieku 46 lat (ale już wiedziała ).
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:03   #4215
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Emilka, cieszę się razem z Wami! A te gary, to z jakiej firmy? Wklej zdjęcie nagrody, jak przyjdą, bo ze mnie rasowa kura domowa (no, może kuchenna) i mam fioła na punkcie akcesoriów do przyrządzania jedzonka Jak wygram w totka, to pierwszym zakupem będzie zastawa stołowa na 20 osób...mam już wybraną, tylko tych milionów jakiś brak

Witam dwie nowe mamusie! Myślałam, że już tak blisko końca nikt do nas nie dołączy, a tu proszę Gratuluję i Synusia i Córci.

firma bemilex, wykonane ze stali nierdzewnej ... jak przyjdą cyknę focię : )

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 14:04   #4216
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie wiem jak to będzie powiem szczerze, że mąż cały czas mówi "Zuzia to, Zuzia tamto" i już jakoś się przyzwyczaiłam ale sama np nie potrafię mówić do brzuszka Julia itp.. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi mam nadzieję, że kiedy ją zobaczę, będę wiedzieć czy to Julcia czy Zuzia
Ponoc wielu rodziców jak zobaczy dziecko zmienia zdanie co do imienia.. zwłaszcza jeżeli nie są do końca pewni

Niteczka- co za historia tej Twojej cioci.. szok..
.................

Wlewam sobie własnie wodę do wanny i będę się moczyc w oliwce

Tak wiec uciekam na trochę

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-27 o 14:05
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:04   #4217
Sola1
Zakorzenienie

Ja też nie mam jeszcze spakowanej torby. Narazie gromadzę niezbędne akcesoria . Póki co nie mam chyba najważniejszej rzeczy - koszul do szpitala.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:05   #4218
MiciaKicia
Zakorzenienie

Doris ja się spakuję do szpitala jakoś w połowie października. Wolę to już mieć

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

Wlewam sobie własnie wodę do wanny i będę się moczyc w oliwce

Tak wiec uciekam na trochę
Tylko sie nie przewróć, wanna śliska po oliwce

Stary 2012-09-27, 14:05   #4219
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny - ja też niedawno dołączyłam

Emylka -ale masz szczęsliwy dzień!!! Gratuluje!!! To moze wózek dziś wybierzesz i się uda ten zakup? Na co w koncu stawiasz? Troche sie na Tobie wzoruje, bo ja tez na pietro bede wnosic - II co prawda, ale zawsze

Weronika - czekam na wiadomosc na PW, powiedz mi masz namiary na jakąs fajna polozna? Ja mam 2 na oku i nie wiem co zrobic. Do szpitala nie bierz torby tylko duza reklamowke - tak nam wczoraj powiedziala pani polozna na porodowce - bo szafki przy lozkach sa male, a maz zawsze moze doniesc jak czegos zabraknie. Podobno sudokrem jest na oddziale?

Piękne zdjęcia - brzuszkow, sukienki

Dotarł do mnie dziś moj wygrany na all kombinezon - super, choć na zdjeciu wygladal jakby zewnetrzna warstwa byla przeciwdeszczowa, a to po prostu material - ale dostalam ciepla czapeczke i szalik gratis

Mam wyniki badan - mocz ok, TSH tez, a w morfologii niska hemoglobina - ciekawe co gin na to w poniedzialek powie.
Cukier dzis mierze i niestety - placki ziemniaczane to nie to - po godzinie po 4 plackach z keczupem - 130. Muszę bardziej dbać o siebie.
no ja stawiam jednak na tako, dziś wózka nie wybiorę bo jeszcze ta szkoła rodzenia... nie będzie kiedy... ale może jutro bądź w weekend decyzję się podejmie...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 14:06   #4220
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

Zabrze... <boi sie> własnie miałam się spytać skąd dokładnie jesteś bo już wcześniej widziałam, że Zabrze ja mieszkam na Janku.
Cudowne te nasze miasto, prawda?

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
wczoraj jak wracałam z sr to mi Laura takiego kopniaka zaserwowała, że aż się zgięłam i krzyknełam z bólu nie sądziłam, że kopniaki mogą tak boleć haha na szczęście 2 razy mi tak przyłożyła i potem już nie. Chyba w żebro girką dostalam wtedy
a tż taki przestraszony co mi sie stało

ciekawe czy pościel mi dziś wyślą tak jak pisali .....
aaa własnie ja od jakis dwóch tygodni dostaję takie kopniaki, że też czasem zdarzy mi się krzknąć, co prawda może nie z bólu ale z zaskoczenia tak nagle dostanę i się wystaszę a ostatnio mam tak, że czuję, że mała w brzuszku rusza się tak, jakby ktoś nią potrząsał O_O czy to jest normalne? to jest czkawka?
Stary 2012-09-27, 14:06   #4221
ImmortalWoman
Zakorzenienie

pizza w piekarniku a ja zmykam miłego popołudnia kochane
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:06   #4222
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
A tak wtrącę się na temat "ciąż z zaskoczenia" (może nie tak masakrycznych jak w programie) ale moja ciocia dowiedziała się że jest w ciąży jakoś w 5-6 miesiącu. Miała 42 lata. Bardzo chcieli z wujkiem mieć dzieci ale przez 20 lat się nie udawało, kiedyś nawet lekarz powiedział im że nigdy nie będą mieli dzieci - są bezpłodni i tyle. I ciocia jak zatrzymał jej się okres w wieku 42 lat to stwierdziła że chyba zaczęła wcześniej przekwitać. Po paru miesiącach poszła kontrolnie do gina a on do niej że jest w ciąży. Wyobrażacie sobie zaskoczenie i szok. Potem jeszcze raz zaszła w ciążę w wieku 46 lat (ale już wiedziała ).

Jak to się mówi: nigdy nie mów nigdy
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:10   #4223
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

Przyznam, że czytam Was od początku , a ostatnie 3-4 wątki codziennie , ale ciężko mi się wbić w dyskusję, bo widać, że jesteście już fajną zgraną grupą mamuś Chciałabym się tylko Was poradzić, bo wiem, że wiele z Was boryka się z różnymi dolegliwościami.... Czy ma któraś z Was może problemy ze zbyt wysokim ciśnieniem....?
Ja do tej pory miałam chyba ze 3 epizody wysokiego ciśnienia połączone z silnym bólem głowy. Lekarz kazał mi je monitorować ale stwierdził, że nie jest to jeszcze patologia , którą należałoby leczyć. Ostatnie dwa tygodnie- ciśnienie w normie i teraz 3 dni znów wysokie...

Mam jeszcze jedną prośbę- jeśli któraś z Was pochodzi z okolic Koszalina lub miała styczność ze szpitalem w Koszalinie- bardzo bym prosiła o opinię...
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło
Witamy i serdecznie zapraszamy
Co do Twoich pytań to niestety nie pomogę
Stary 2012-09-27, 14:10   #4224
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
kia brawo! : ) widzisz to nie takie trudne

mi ostatnio też brzuch twardnieje nawet bez żadnego wysiłku... ale biorę nospę tak jak trwa to dłużej... i pomaga, mam nadzieję że tak wytrzymam do wizyty
Kaaamila- ja mam takie duszności jakoś od 4 msc, chociaż wtedy byłam zupełnie bez brzucha, bo ten mi sie pokazał jakos na początku 6 msc... ale wiem o czym mówisz....

Emylka- u mnie brzuch twardnieje przy chodzeniu.... ale to chyba normalne już na tym etapie...

W ogóle jakoś ten 3 trymestr mnie nie cieszy, nie to żebym się nie cieszyła z dziecka , tylko dla mnie jest już pełen strachu i niepokoju.... To ciśnienie mnie dobija, ale zapewne też jest podwyższone, bo wiem że muszę go pilnować i się tym denerwuję, że coś będzie nie tak....
I właśnie a propos pakowania się do szpitala- jeszcze chciałam z miesiąc poczekać, ale muszę zakupić drobiazgi brakujące i się spakować.... W razie czego.... :\
Stary 2012-09-27, 14:11   #4225
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Córcia Zuzia lub Julia. Mąż obstawia pierwsze imię ja drugie.
Piesek - amstaff

Witam i dzięki za przyjęcie to jest na prawdę bardzo miłe tym bardziej, że czytam Was codziennie i na prawdę czuję się jakbym Was znała ze sto lat
Mi brzuch twardnieje nawet jak leżę.. dziś akurat położyłam się na chwilkę i cały czas był twardy... teraz jak siedzę jest już w miarę ok. Jak postoję czy pochodzę to już w ogóle tragedia... twardy jak kamień

heej

hej hej

ja mam na imię Aniela , jestem z Poznaniabardzo milo ze jesteś-szkoda ze dopiero w koncowce ale lepiej poźno niż wcale

a ktoy masz teraz tydzien i co bedziesz miec-sorry ale jestem zagubiona w czasoprzestrzeni bo robie obiad i znowu wchodze a tu tyle do nadrobienia , ze mózg za mały
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:12   #4226
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację. A to żeby urodziło się zdrowe to najważniejsze... Wiecie nie mogę patrzeć na te reklamy tych fundacji tvn czy polsat te dzieci takie chore
mnie też ostatnio jakieś czarne myśli nachodzą
Stary 2012-09-27, 14:12   #4227
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Kaaamila- ja mam takie duszności jakoś od 4 msc, chociaż wtedy byłam zupełnie bez brzucha, bo ten mi sie pokazał jakos na początku 6 msc... ale wiem o czym mówisz....

Emylka- u mnie brzuch twardnieje przy chodzeniu.... ale to chyba normalne już na tym etapie...

W ogóle jakoś ten 3 trymestr mnie nie cieszy, nie to żebym się nie cieszyła z dziecka , tylko dla mnie jest już pełen strachu i niepokoju.... To ciśnienie mnie dobija, ale zapewne też jest podwyższone, bo wiem że muszę go pilnować i się tym denerwuję, że coś będzie nie tak....
I właśnie a propos pakowania się do szpitala- jeszcze chciałam z miesiąc poczekać, ale muszę zakupić drobiazgi brakujące i się spakować.... W razie czego.... :\
na kiedy masz termin?jesli jzu pisalas to przepraszam, ale robie faszerowane papryki i jestem nieogarnieta
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:13   #4228
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wpadłam tylko powiedzieć, że właśnie dzwoniła pani z banku i zapadła ostateczna decyzja o przyznaniu kredytu!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a mamy mieszkanie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! nasze własne 4 kąty : DDDDDDDDD ale się cieszę, a jak mi się humor poprawił : DDDDDDDD
GRATULACJE

Ja to jakiś cykor jestem.. bo rozglądam się za własnymi 4 kątami, ale boję się, że nie damy rady kredytu spłacać.. zwłaszcza jak za 2-3 lata stopy wzrosną do poprzedniego poziomu.. na tę chwilę rata byłaby tyle co teraz za wynajem płacimy, ale jak stopa wzrośnie to będzie to rata 80% większa A nie wiem jak to będzie z pracą jak urodzę, bo teoretycznie cały etat na mnie czeka, ale nie wiem jak to z wychowaniem dziecka pogodzę.. więc i chciałabym i boję się

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:13   #4229
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Też znam takie historie, ale mimo to nie mieści mi się to w głowie Sąsiadka moich rodziców (i jak się później okazało mama mojej koleżanki z klasy) miała już 3 odchowanych dzieci, powiedzmy po kilkanaście lat. Normalnie miesiączkowała, ale okropnie wymiotowała, a po kilku miesiącach wręcz zaczęła czuć bardzo mocne skurcze jelit...Tak przynajmniej twierdzili lekarze, do których chodziła z dolegliwościami od początku. Dopiero trzecia z naszych sąsiadek, świętej pamięci już, położna, oświeciła ją co jest grane...chyba w 6 miesiącu! I takim sposobem ja urodziłam się 21 marca, a koleżanka 26 Wszystko jest możliwe, ale ja sobie nie potrafię wyobrazić, że kobieta mająca trójkę dzieci nie wie, że jest w ciąży. Przecież ruchów dziecka nie da się z niczym pomylić

Cytat:
firma bemilex, wykonane ze stali nierdzewnej ... jak przyjdą cyknę focię : )
Czekam z niecierpliwością

Kia, ja jestem z Poremby, a teraz mieszkam w Mikulczycach Także same najlepsze dzielnice

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-09-27 o 14:15
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:14   #4230
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej hej
a ktoy masz teraz tydzien i co bedziesz miec-sorry ale jestem zagubiona w czasoprzestrzeni bo robie obiad i znowu wchodze a tu tyle do nadrobienia , ze mózg za mały
Czarnamadonna - już to ustaliłyśmy że nasze mózgi w ciąży się skurczyły także jesteśmy usprawiedliwione
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości