Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 14:50   #3211
Mother Hedgehog
BAN stały

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Naprawdę to kupili? przecież to się za chiny ludowe nie opłaca. Wystarczy zadzwonić do pensjonatu i spytać się ile kosztuje osobodoba tam, nie mówiąc z jakiej firmy się dzwoni . No i wychodzi na to ze to zdecydowanie wygrana do której się hajs dorzuca a ludzie zajarani jak zapałki bo jakieś czeki dostali
Mówisz o tej wycieczcie? Ja tam nei wiem, niby żarcie mamy sobie z babcią sami kupować. A rodzice kupili na raty blender i garnek (gdzie garnek za ponad tysiaka).
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:51   #3212
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość

I jeszcze w kwestii tego, co mnie dziwi: dziwi mnie upijanie się przy rodzicach do stanu, kiedy człowiek doświadcza bliskich kontaktów z kibelkiem. Byłam ostatnio u rodziny na urodzinach. Był tam mój kuzyn i nasi koledzy. To było takie "rodzinne" przyjęcie. I ja ogólnie lubię wypić lampkę/dwie wina, dobrej jakości piwo, jakiś likier kawowy, czy dobry drink. Nie przepadam za wódką pitą "żeby się upić". I ja tak sobie siedziałam sącząc, co akurat było pod ręką bezalkoholowego (robiłam za szofera), a oni (mój kuzyn i jego znajomi) koło godziny 23.00 byli kompletnie pijani, dlatego opusciłam ich skromne progi i udałam się do domu. Potem od rodziców, którzy zostali dłużej dowiedzialam się, że impreza dla "młodzieży" zakończyła się zatruciem, /uwaga obrzydliwa czynność - wymiotowaniem - koniec obrzydliwej czynności/ i kompletnym straceniem kontroli nad sobą. Wszystko, przypominam, przy rodzicach, którzy dodatkowo byli uszczęśliwieni takim rozwojem sytuacji, bo: "Ale mają głowę", "O! Dzieci już są tak dorosłe, że z nami piją", itp. Byłam tym lekko przerażona. ogólnie nie upijam się tak, żeby mi się film urwał, zdarzyło mi się może ze dwa razy w życiu (ale przy znajomych, nie przy rodzicach), a i tak było mi strasznie głupio w stosunku do gospodarzy imprezy. A jeżeli bym się tak upiła przy rodzicach, to bym im chyba przez miesiąc w oczy nie spojrzała. Na koniec zaznaczam, że żaden margines społeczny to to nie był.
Śmiesznie napisałaś o tej "obrzydliwej czynności". He he...
Mnie najbardziej chyba dziwi reakcja rodziców... Ta, jest się z czego cieszyć. A potem będzie narzekanie, że syn w alkoholizm wpadł, albo całą pensję wydaje na imprezach.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:53   #3213
201604181004
Konto usunięte

Tak. Musisz wykupić dla dwóch osób wyżywienie które dziennie wychodzi xxx zł ok 100 lub więcej. Wystarczy dzwonić do konkretnego pensjonatu i wypytać się o koszta, gwarantuje że się do tej wycieczki dokłada

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

a kiedy byłaś na prezentacji? bo od każdej umowy jest 10 dni na zerwanie...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:56   #3214
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Weź nic nie mów o blenderach... Mój TŻ pojechał z moimi rodzicami na jakiś pokaz połączony z kolacją i koniec końców wrócił z umową na blender i garnek jakiś tam magiczny za... 2,5 tysiąca. Blender faktycznie cudo, no ale kasa rozwalająca.
O, te pokazy też są dobre. Sens w tym jedynie taki, żeby się za darmo nażreć, ale absolutnie nic nie kupować(no chyba, że zakup czegoś planowało się od dawna a cena jest normalna). Pamiętam jak mój chłopak kiedyś mi narzekał, że teraz u niego w rodzinie krucho z kasą, takie tam... Za jakiś tydzień jego mama poszła na taki pokaz... Kupiła garnki, patelnie, odkurzacz(na raty oczywiście, ale jednak). Nadziwić się temu nie mogłam.

Stary 2012-09-27, 14:57   #3215
201604181004
Konto usunięte

Ja zawsze muszę mieć wszystko czarno na białym.
Certyfikat z lat 90tych, rzekome zmniejszenie kosztów o 60% i rzekomo sprzęt za kilka tysięcy zwraca się w 2 lata. Zaczęłam głośno liczyć że to nie ma prawa tak szybko się zwrócić to zostałam zrugana
Stary 2012-09-27, 14:57   #3216
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Mówisz o tej wycieczcie? Ja tam nei wiem, niby żarcie mamy sobie z babcią sami kupować. A rodzice kupili na raty blender i garnek (gdzie garnek za ponad tysiaka).

Przypomniało mi się jak mój kuzyn raz się zabawił i zadzwonił do dziadków na telefon domowy i poinformował, że jest do wygrania wycieczka do Tunezji ale trzeba odpowiedzieć na pytanie.
A pytanie brzmiało : Kiedy umarł Adolf Hitler ?
Dziadek odpowiedział no to mój kuzyn poinformował, że trzeba odebrać nagrodę w Toruniu w siedzibie Radia Maryja.

Dziadek opowiadał na prawo i lewo, że wygrał wycieczke ale nie ma jak po Nią pojechać...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:57   #3217
201604181004
Konto usunięte

I pomijam fakt że na miejscu pani była niezadowolona że osoby ponizej 35 roku życia będą na sali bo to nie jest grupa docelowa
Stary 2012-09-27, 14:58   #3218
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Tak. Musisz wykupić dla dwóch osób wyżywienie które dziennie wychodzi xxx zł ok 100 lub więcej. Wystarczy dzwonić do konkretnego pensjonatu i wypytać się o koszta, gwarantuje że się do tej wycieczki dokłada

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

a kiedy byłaś na prezentacji? bo od każdej umowy jest 10 dni na zerwanie...
Ja nie byłam, była babcia bo wygrała, wzięła rodziców. Babcia chce ze mną za rok jechać na tę wycieczkę, rodzice kupili blender i garnek.
Właśnie do niej zadzwoniłam w tej sprawie ale powiedziała"to już cukier po herbacie, jak mamy zrywać umowę i to oddawać jak już jest w domu używane". Tyle pieniędzy ;( Myślałam, że babcia, która w brew pozorom jest młoda i ciężko pracuje jest mądrzejsza. A rodzice to już w ogóle mnie zawiedli, strasznie oszczędzają ale pochopny zakup zrobili szybciej niż się dało

Prezentacja była chyba z parę tygodni temu.....
Stary 2012-09-27, 15:00   #3219
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
To chyba był na tym samym spotkaniu co rodzice z babacią. Restauracja Oleńka czy jakoś tak? Garnek za ponad tysiak Nie wiem co moim rodzicom odwaliło. Piep**ą, że prąd oszczędzać, wodę, ciuchów mam nie kupować i butów (a serio nie mam w czym chodzić - od paru lat te same bluzy i dwie pary butów na sezon) a kurde wydają na jakieś blendery i garnki. A ja z siostrą mamy oszczędzać. Niech najpierw sami się nauczą a potem się na nas wyżywają.
Ja w waszych okolicach nie mieszkam, ale podejrzewam, że to te same firmy robią... i chyba sobie jaja robicie, te gary są po 1000 zł?

Stary 2012-09-27, 15:01   #3220
Mother Hedgehog
BAN stały

Płakać mi się. Już pal licho, że je kupili ale tu się okazuje, że są dowody na to, że przepłacili. ;( Serio chyba się poryczę nad ich głupotą i taką górą pieniędzy.
Stary 2012-09-27, 15:02   #3221
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
I pomijam fakt że na miejscu pani była niezadowolona że osoby ponizej 35 roku życia będą na sali bo to nie jest grupa docelowa
U mnie często po domu jakieś prezentacje się krążyły ... i raz moja siostra dostała zaproszenie na przedstawienie sprzętu medycznego.

Nie pamietam do czego to było ...

Wchodzimy na sale a tam sami tacy dziadkowie +60,+65 .. i więcej my taka mina i się zwinełysmy.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:02   #3222
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja w waszych okolicach nie mieszkam, ale podejrzewam, że to te same firmy robią... i chyba sobie jaja robicie, te gary są po 1000 zł?
Jeden garnek chyba 1800 zł czy jakoś tak. Jak tata powiedział myślałam że żartuje. Potem modliłam się bym nie padła na zawał.
Stary 2012-09-27, 15:04   #3223
201604181004
Konto usunięte

Kurde taka fajna dyskusja a ja się muszę zwijać.
Garnki faktycznie bardzo dobre ja nie odmawiam im jakości, to się rozumie. Ale tak jak mówię u producenta to jest koszt rzędu 50-100 euro, czyli te 200-400 zł to faktycznie jest cena za dobry garnek czy dobrą patelnię. Nie 1500...
Stary 2012-09-27, 15:06   #3224
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post36787125
Ostatnia i przedostatnia strona tego wątku. Wiem, że temat o seksie przed ślubem vs. wiara, religia wałkowany był po tysiąckroć, ale wypowiadam się w tym wątku dłuższy czas, w miarę ogarnięte dziewczyny mi się wydawały, a tu taki zonk.

Stary 2012-09-27, 15:06   #3225
201604181004
Konto usunięte

Przepraszam że sobie pozwolę na linka, później go usunę.
To mniej więcej ten sprzęt
http://www.ebay.pl/itm/Woll-Pfanne-n...ht_3903wt_1570
po lewej stronie cała lista wszystkich innych garnków i patelni. Nie znam niemieckiego, tak tylko dodam, ale wcześniej znalazłam gdzies stronę producenta i ceny były porównywalne.
Stary 2012-09-27, 15:09   #3226
Mother Hedgehog
BAN stały

Mama popukała się właśnie w czoło, kazała się nie wtrącać i zaczęła narzekać, (argumentować), że jak niby ona zakupi prosto od producenta i że nie ma dolarów.
;(
Powiedziałam jej krótko, jesteś niedzisiejsza, weź się do mnie nie odzywaj.
Boli mnie aż serce, jestem nikim w tej rodzinie.
Blender też jakoś za 1800 zł...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Przepraszam że sobie pozwolę na linka, później go usunę.
To mniej więcej ten sprzęt
http://www.ebay.pl/itm/Woll-Pfanne-n...ht_3903wt_1570
po lewej stronie cała lista wszystkich innych garnków i patelni. Nie znam niemieckiego, tak tylko dodam, ale wcześniej znalazłam gdzies stronę producenta i ceny były porównywalne.
TAK, TO jest to...
Stary 2012-09-27, 15:10   #3227
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Mama popukała się właśnie w czoło, kazała się nie wtrącać i zaczęła narzekać, (argumentować), że jak niby ona zakupi prosto od producenta i że nie ma dolarów.
;(
Powiedziałam jej krótko, jesteś niedzisiejsza, weź się do mnie nie odzywaj.
Boli mnie aż serce, jestem nikim w tej rodzinie.
Blender też jakoś za 1800 zł...
Nie denerwuj się Też podobnie jak ty reaguję na takie marnowanie pieniędzy

Ale im jest pewnie po prostu głupio że tak wtopili kasę

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:10   #3228
201604181004
Konto usunięte

Daj spokój jeżu, nie przejmuj się. Byłam tam, widziałam. Jeśli ktoś nie jest zaawansowany technologicznie w sensie; jak moja babcia nie odpali sobie komórki z google i nie zna angielskiego to też dla niego czarna magia jest coś takiego. Daj spokój, człowiek uczy się na błędach
Stary 2012-09-27, 15:10   #3229
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Śmiesznie napisałaś o tej "obrzydliwej czynności". He he...
Mnie najbardziej chyba dziwi reakcja rodziców... Ta, jest się z czego cieszyć. A potem będzie narzekanie, że syn w alkoholizm wpadł, albo całą pensję wydaje na imprezach.
Bo jakbym nie zaznaczyla, to by mi potem jeszcze ktos wytknął, że obrzydliwe i że mogłam nie pisać, więc wolę nie spojlerować
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:12   #3230
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post36787125
Ostatnia i przedostatnia strona tego wątku. Wiem, że temat o seksie przed ślubem vs. wiara, religia wałkowany był po tysiąckroć, ale wypowiadam się w tym wątku dłuższy czas, w miarę ogarnięte dziewczyny mi się wydawały, a tu taki zonk.
Kurcze, pominął mnie fajny wątek.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Daj spokój jeżu, nie przejmuj się. Byłam tam, widziałam. Jeśli ktoś nie jest zaawansowany technologicznie w sensie; jak moja babcia nie odpali sobie komórki z google i nie zna angielskiego to też dla niego czarna magia jest coś takiego. Daj spokój, człowiek uczy się na błędach
Tyle, że to ja uczę się na ich błędach a oni sobie spokojnie egzystują.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość

Ale im jest pewnie po prostu głupio że tak wtopili kasę
Do mamy chyba to nie dotarło. D0 babci tak, ale jak to powiedziała "cukier po herbacie" Czyli za późno.
Stary 2012-09-27, 15:13   #3231
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Płakać mi się. Już pal licho, że je kupili ale tu się okazuje, że są dowody na to, że przepłacili. ;( Serio chyba się poryczę nad ich głupotą i taką górą pieniędzy.
Pokaż im dowody... Może jak zobaczysz ich miny to Ci się trochę lepiej zrobi.

Stary 2012-09-27, 15:13   #3232
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Do mamy chyba to nie dotarło. D0 babci tak, ale jak to powiedziała "cukier po herbacie" Czyli za późno.
Niektórzy mają chyba takie mechanizm obronny - przekonują uparcie siebie i wszystkich wokół, że dobrze zrobili, bo w gdzieś w środku wiedzą że odwalili straszną głupotę

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:14   #3233
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Pokaż im dowody... Może jak zobaczysz ich miny to Ci się trochę lepiej zrobi.
Chyba jednak lepiej by żyli w nieświadomości. To ja znam prawdę i aż dosłownie serce mi pęka a co dopiero im....

Mnie najbardziej boli, że jestem traktowana jak jakaś głupia, gorsza a to oni chyba są głupsi, no ale to rodzina, są starsi. A jak starszy to przecież mądrzejszy :|

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-27 o 15:16
Stary 2012-09-27, 15:19   #3234
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Kurcze, pominął mnie fajny wątek.
Nadrabiaj i się wypowiedz. Chociaż o tej spowiedzi to akurat off top.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Chyba jednak lepiej by żyli w nieświadomości. To ja znam prawdę i aż dosłownie serce mi pęka a co dopiero im....

Mnie najbardziej boli, że jestem traktowana jak jakaś głupia, gorsza a to oni chyba są głupsi, no ale to rodzina, są starsi. A jak starszy to przecież mądrzejszy :|
E tam... ja bym się nie litowała.
Może to by ich uchroniło przed kolejnym takim "wydatkiem".
Niby się nie powinno komuś zaglądać do portfela, ale jak znajoma/bliska mi osoba tak się rządzi pieniędzmi to coś mnie bierze.

Stary 2012-09-27, 15:22   #3235
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Nadrabiaj i się wypowiedz. Chociaż o tej spowiedzi to akurat off top.
Nie wiem czy zdołam nadrobić
Stary 2012-09-27, 15:49   #3236
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Da, czerwona z białym krzyżem - od flagi Austrii/Szwajcarii czy czegoś tam.
My mamy właśnie podobny, ale z inną obudową.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:

To chyba był na tym samym spotkaniu co rodzice z babacią. Restauracja Oleńka czy jakoś tak? Garnek za ponad tysiak Nie wiem co moim rodzicom odwaliło. Piep**ą, że prąd oszczędzać, wodę, ciuchów mam nie kupować i butów (a serio nie mam w czym chodzić - od paru lat te same bluzy i dwie pary butów na sezon) a kurde wydają na jakieś blendery i garnki. A ja z siostrą mamy oszczędzać. Niech najpierw sami się nauczą a potem się na nas wyżywają.
U mnie to był Wrocław.
ALE na usprawiedliwienie TŻta dodam, że jestem wybitną gadżeciarą w kuchnii, wtedy świeżo razem zamieszkaliśmy i potrzebny był tego typu sprzęt no i to jest firmowane [ponoć] przez Gordona R. To się wziął biedny skusił, bo to prezent dla mnie był... Szkoda tylko, że za taką kasę.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:56   #3237
Mother Hedgehog
BAN stały

Mam nadzieję, że szybko to wszystko się nie rozwali bo wtedy faktycznie będą powody do płaczu. No ale już się zaczyna, "nie porysujcie, uważajcie, to drogie było - ale gwarancja na 100 lat". :|
Stary 2012-09-27, 16:25   #3238
201612280917
Konto usunięte

Moi rodzice kiedyś też kupili jakieś szmatki do czyszczenia Raypath za ok. 2 tys. bo miały niby sprzątać tylko z użyciem wody i szarego mydła. Nie muszę chyba mówić, że na allegro kosztowały po pierwsze ok. 600 zł taniej, a po drugie teraz nie są używane. A rodzice są dosyć młodzi, internetem posługiwać się umieją...

Edytowane przez 201612280917
Czas edycji: 2012-09-27 o 16:27
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:36   #3239
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
O, te pokazy też są dobre. Sens w tym jedynie taki, żeby się za darmo nażreć, ale absolutnie nic nie kupować
A wypuszczą potem?

Cytat:
Ja swój kupiłam za 20 zł i mnie się wydało, że drogo

Cytat:
No ja też, chyba bym moich wyśmiała. Chociaż oni i tak czasem kupią jakiś badziew, albo nie bardziew, ale nie korzystają (vide: drukarko-skaner który nie działa; nóż elektryczny do mięsa użyty 2 razy; pas odchudzający; jakaś miska do stóp jak w spa; robot kuchenny, którego nikomu się nie chce wyciągać bo duży, a nikt nie piecze prócz mnie; kamera użyta 3 razy) Się czymś zajarają i muszą mieć, zamiast pomyśleć.

Cytat:
Niektórzy mają chyba takie mechanizm obronny - przekonują uparcie siebie i wszystkich wokół, że dobrze zrobili, bo w gdzieś w środku wiedzą że odwalili straszną głupotę
Też tak myślę

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:41   #3240
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że szybko to wszystko się nie rozwali bo wtedy faktycznie będą powody do płaczu. No ale już się zaczyna, "nie porysujcie, uważajcie, to drogie było - ale gwarancja na 100 lat". :|
U nas tylko się lekko poluzowała końcówka do cięcia, ale dociśnięcie kombinerkami czy czymś tam i śmiga jak nowe. Nie przypuszczam, żeby tak łatwo to było zniszczyć.
A co do porysowania to niezależnie od tego na ile lat jest gwarancja to sorry, ale rys nie obejmuje.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
U nas tylko się lekko poluzowała końcówka do cięcia, ale dociśnięcie kombinerkami czy czymś tam i śmiga jak nowe. Nie przypuszczam, żeby tak łatwo to było zniszczyć.
A co do porysowania to niezależnie od tego na ile lat jest gwarancja to sorry, ale rys nie obejmuje.
Cytat:
chyba sobie jaja robicie, te gary są po 1000 zł?
Jeśli chodzi o ten gar co ja mam to jest faktycznie rewelacyjny-szybko się nagrzewa i bardzo długo trzyma ciepło, nawet w nim piekłam ciasta na gazie, czyszczenie to rewelacja, bo tylko nalać wody i wypłukać [tak samo czyszczenie blendera]. I akurat mój jest za mniej, jakieś 900zł. Za to blender...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości