|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. He he...Mnie najbardziej chyba dziwi reakcja rodziców... Ta, jest się z czego cieszyć. A potem będzie narzekanie, że syn w alkoholizm wpadł, albo całą pensję wydaje na imprezach.
|
|
#3213 |
|
Konto usunięte
|
Tak. Musisz wykupić dla dwóch osób wyżywienie które dziennie wychodzi xxx zł ok 100 lub więcej. Wystarczy dzwonić do konkretnego pensjonatu i wypytać się o koszta, gwarantuje że się do tej wycieczki dokłada
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- a kiedy byłaś na prezentacji? bo od każdej umowy jest 10 dni na zerwanie... |
|
|
|
#3214 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
O, te pokazy też są dobre. Sens w tym jedynie taki, żeby się za darmo nażreć, ale absolutnie nic nie kupować(no chyba, że zakup czegoś planowało się od dawna a cena jest normalna). Pamiętam jak mój chłopak kiedyś mi narzekał, że teraz u niego w rodzinie krucho z kasą, takie tam... Za jakiś tydzień jego mama poszła na taki pokaz... Kupiła garnki, patelnie, odkurzacz(na raty oczywiście, ale jednak). Nadziwić się temu nie mogłam.
|
#3215 |
|
Konto usunięte
|
Ja zawsze muszę mieć wszystko czarno na białym.
Certyfikat z lat 90tych, rzekome zmniejszenie kosztów o 60% i rzekomo sprzęt za kilka tysięcy zwraca się w 2 lata. Zaczęłam głośno liczyć że to nie ma prawa tak szybko się zwrócić to zostałam zrugana |
|
|
|
#3216 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Przypomniało mi się jak mój kuzyn raz się zabawił i zadzwonił do dziadków na telefon domowy i poinformował, że jest do wygrania wycieczka do Tunezji ale trzeba odpowiedzieć na pytanie. A pytanie brzmiało : Kiedy umarł Adolf Hitler ? Dziadek odpowiedział no to mój kuzyn poinformował, że trzeba odebrać nagrodę w Toruniu w siedzibie Radia Maryja. Dziadek opowiadał na prawo i lewo, że wygrał wycieczke ale nie ma jak po Nią pojechać...
|
|
#3217 |
|
Konto usunięte
|
I pomijam fakt że na miejscu pani była niezadowolona że osoby ponizej 35 roku życia będą na sali bo to nie jest grupa docelowa
|
|
|
|
#3218 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie do niej zadzwoniłam w tej sprawie ale powiedziała"to już cukier po herbacie, jak mamy zrywać umowę i to oddawać jak już jest w domu używane". Tyle pieniędzy ;( Myślałam, że babcia, która w brew pozorom jest młoda i ciężko pracuje jest mądrzejsza. A rodzice to już w ogóle mnie zawiedli, strasznie oszczędzają ale pochopny zakup zrobili szybciej niż się dało Prezentacja była chyba z parę tygodni temu..... |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
?
|
|
#3220 |
|
BAN stały
|
Płakać mi się. Już pal licho, że je kupili ale tu się okazuje, że są dowody na to, że przepłacili. ;( Serio chyba się poryczę nad ich głupotą i taką górą pieniędzy.
|
|
|
|
#3221 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Nie pamietam do czego to było ... Wchodzimy na sale a tam sami tacy dziadkowie +60,+65 .. i więcej my taka mina
|
|
#3222 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Konto usunięte
|
Kurde taka fajna dyskusja a ja się muszę zwijać.
Garnki faktycznie bardzo dobre ja nie odmawiam im jakości, to się rozumie. Ale tak jak mówię u producenta to jest koszt rzędu 50-100 euro, czyli te 200-400 zł to faktycznie jest cena za dobry garnek czy dobrą patelnię. Nie 1500... |
|
|
|
#3224 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post36787125
Ostatnia i przedostatnia strona tego wątku. Wiem, że temat o seksie przed ślubem vs. wiara, religia wałkowany był po tysiąckroć, ale wypowiadam się w tym wątku dłuższy czas, w miarę ogarnięte dziewczyny mi się wydawały, a tu taki zonk.
|
#3225 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam że sobie pozwolę na linka, później go usunę.
To mniej więcej ten sprzęt http://www.ebay.pl/itm/Woll-Pfanne-n...ht_3903wt_1570 po lewej stronie cała lista wszystkich innych garnków i patelni. Nie znam niemieckiego, tak tylko dodam, ale wcześniej znalazłam gdzies stronę producenta i ceny były porównywalne. |
|
|
|
#3226 | |
|
BAN stały
|
Mama popukała się właśnie w czoło, kazała się nie wtrącać i zaczęła narzekać, (argumentować), że jak niby ona zakupi prosto od producenta i że nie ma dolarów.
;( Powiedziałam jej krótko, jesteś niedzisiejsza, weź się do mnie nie odzywaj. Boli mnie aż serce, jestem nikim w tej rodzinie. Blender też jakoś za 1800 zł... ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też podobnie jak ty reaguję na takie marnowanie pieniędzy ![]() Ale im jest pewnie po prostu głupio że tak wtopili kasę
|
|
#3228 |
|
Konto usunięte
|
Daj spokój jeżu, nie przejmuj się. Byłam tam, widziałam. Jeśli ktoś nie jest zaawansowany technologicznie w sensie; jak moja babcia nie odpali sobie komórki z google i nie zna angielskiego to też dla niego czarna magia jest coś takiego. Daj spokój, człowiek uczy się na błędach
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, więc wolę nie spojlerować
|
|
|
|
|
#3230 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3231 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3233 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie najbardziej boli, że jestem traktowana jak jakaś głupia, gorsza a to oni chyba są głupsi, no ale to rodzina, są starsi. A jak starszy to przecież mądrzejszy :| Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-27 o 15:16 |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nadrabiaj i się wypowiedz
. Chociaż o tej spowiedzi to akurat off top.---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
.Może to by ich uchroniło przed kolejnym takim "wydatkiem". Niby się nie powinno komuś zaglądać do portfela, ale jak znajoma/bliska mi osoba tak się rządzi pieniędzmi to coś mnie bierze.
|
|
#3235 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
ALE na usprawiedliwienie TŻta dodam, że jestem wybitną gadżeciarą w kuchnii, wtedy świeżo razem zamieszkaliśmy i potrzebny był tego typu sprzęt no i to jest firmowane [ponoć] przez Gordona R. To się wziął biedny skusił, bo to prezent dla mnie był... Szkoda tylko, że za taką kasę.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3237 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że szybko to wszystko się nie rozwali bo wtedy faktycznie będą powody do płaczu. No ale już się zaczyna, "nie porysujcie, uważajcie, to drogie było - ale gwarancja na 100 lat". :|
|
|
|
|
#3238 |
|
Konto usunięte
|
Moi rodzice kiedyś też kupili jakieś szmatki do czyszczenia Raypath za ok. 2 tys. bo miały niby sprzątać tylko z użyciem wody i szarego mydła. Nie muszę chyba mówić, że na allegro kosztowały po pierwsze ok. 600 zł taniej, a po drugie teraz nie są używane. A rodzice są dosyć młodzi, internetem posługiwać się umieją...
Edytowane przez 201612280917 Czas edycji: 2012-09-27 o 16:27 |
|
|
|
#3239 | |||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Się czymś zajarają i muszą mieć, zamiast pomyśleć.Też tak myślę
|
|
|
#3240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do porysowania to niezależnie od tego na ile lat jest gwarancja to sorry, ale rys nie obejmuje. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

. No i wychodzi na to ze to zdecydowanie wygrana do której się hajs dorzuca 
. He he...

?

Też podobnie jak ty reaguję na takie marnowanie pieniędzy
Się czymś zajarają i muszą mieć, zamiast pomyśleć.