Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 15:15   #4291
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
tak pare stron wcześniej w porannych postach wstawiła 2 zdjęcia.
kurka teraz bede szukac pol gidzinyD

ja lubie duże psy teraz mamy od miesiaca buldoga francuskiego -Lolka od tesciow bo wyjechali, a potem nie mieli jak odebrac i powiem szcezrze ja wole duze psy -zawsze mailam w domu albo wilczury, owczarki , dalmatyńczyki i to kochane psy..no moze prócz dalmatynczykow bo one troche dzikie, ale buldogi nei bardzo..powolne sa w mysleniu jakos i żarłoki straszne..nasz poza tym ejst neiwyzyty bylismy z nim na spotkaniu buldozków to narobil nam wstydu bo wszystko chcial gwalcic nie wiem po kim to ma

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Widzę, że temat torby i okołoszpitalnie się zrobiło...ja swoją zamierzam spakować już na gotowo na początku 8-go miesiąca, czyli za dwa tygodnie. Lekarz ma na następnej wizycie dać mi ulotkę ze szpitala, czego dokładnie sobie życzą

Zaraz lecę do lekarza, bo jest coraz gorzej ze mną. Niestety nie ma rejestracji na konkretną godzinę, ani ciężarne nie wchodzą bez kolejki, więc najprawdopodobniej jeszcze coś dodatkowo załapię od osób przede mną, ale co zrobić...

Swoją drogą, chyba w nocy miałam gorączkę, bo takie głupoty mi się śniły między jednym a drugim czyszczeniem nosa, że szok. Między innymi, że CzarnaMadonna napisała na forum, że już się do nas nie odzywa, bo jej mąż okazał się być krewnym królowej Australii (?), dostali od niej w spóźnionym prezencie ślubnym 5000 funtów (tak, z Australii ) i w ogóle są teraz za bogaci, żeby używać internetu... :cojest:

o kurka madzia pierwszy raz od chyba meisiaca poryczalam sie ze smiechu:h ahaha:

musze spytac męża czy jest tym krewnym kurka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:17   #4292
karolla12
Rozeznanie

Nie nadrobię!!! Nie ma szans! Chociaż próbowałam

Coś ostatnio nie mam czasu.
Były jakieś wieści od Muminka???

Teraz jedę do Tesco na zakupy,jak przyjadę to pewnie znowu będzie z 10 stron do nadrobienia

Widzę,że mamy nowe mamusie.Witam

Może uda mi się wejść na dłużej wieczorkiem,a na razie zmykam
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:19   #4293
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
czy marti wstawila jakeis fotki z sesji ciązowej???tzn tej co jej babka robila??
tak... cudne
Cytat:

o kurka madzia pierwszy raz od chyba meisiaca poryczalam sie ze smiechu:h ahaha:

ale mie opuscisz nas??
Stary 2012-09-27, 15:19   #4294
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że większość amstaffów, które spotkałam są wesołe i łagodne, pelne energii. Nie wiem czy ta agresja to nie jest efektem szkolenia w tym kierunku. Problem jest w tym, że jak się nie zna psa to trudno odróżnić, który jaki jest.
Ja mam wilczura - suczkę i jej ludzie też się boją ( Ci którzy jej nie znają), ale jak wychodzę sama po zmierzchu to daje mi poczucie bezpieczeństwa.

Właśnie te psy są skrzywdzone stereotypami.. Moja jest adpotowana. Na początku trochę się bałam, ale jest cudowna. W styczniu będzie 3 lata jak ją mamy a ona sama nie mam pojęcia ile może mieć dają jej nawet ok 7 a jak warczy słyszałam ją tylko raz. Na psy się nie rzuca w ogóle, do kotów ją ciągnie ale krzydwy nie robi tylko strasznie przy nich skacze i ją atakują Zachowanie przy dzieciach - wąchanie pampersów + lizanie. Jedyne czego się obawiam to to, że mogłaby nadepnąć przez przypadek bo waży teraz ok 27 kg a jej wydaje się, że jest motylkiem i malutkim jorkiem i sobie tak biega, podskakuje, nie zwaca uwagi, że kogoś depcze.
Jeżeli ktoś jest miłośnikiem takich psów polecam zapoznać się z pracą Fundacji AST - mają tam wiele pięknych piesków, może kiedyś ktoś chciałby jednego zaadoptować

Co do bezpieczesntwa to ja nie wiem jakby to było gdyby ktoś mnie zaatakował. Jeszcze nie miałam takiej sytuacji, ale mam nadzieję, że obroniłaby mnie... Ale cieszę się, ze nie wszyscy wiedza, że tak naprawdę w głębi duszy to taki malutki jork
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:20   #4295
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
dostalam zapwoiedz zdjec i juz je kocham
jezu jakie piekne jakie cudne:l ove::lo ve: o matko zakochalam sie
martuś ale bedziesz meic cudna pamiątke
Stary 2012-09-27, 15:21   #4296
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:

O jaaa, ale go wygadałam. Wydało się
Krewnym, jak krewnym, ale lanie będzie, że te 5000 funtów przetracił bez Twojej wiedzy. Funtów australijskich
Stary 2012-09-27, 15:24   #4297
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
tak... cudne

ale mie opuscisz nas??
hmmm nie chyba niegorzej czy tz nadal by ze mną był , bo ja to bez błekitnej krwi
poprosze ta krolową zeby wszytskim nam zafundowala po porodzie jakies spa a dziecmi neich sie wtedy tatusiowie zajmują

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
O jaaa, ale go wygadałam. Wydało się
Krewnym, jak krewnym, ale lanie będzie, że te 5000 funtów przetracił bez Twojej wiedzy. Funtów australijskich
powinnas te swoje funty opatentowac

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Właśnie te psy są skrzywdzone stereotypami.. Moja jest adpotowana. Na początku trochę się bałam, ale jest cudowna. W styczniu będzie 3 lata jak ją mamy a ona sama nie mam pojęcia ile może mieć dają jej nawet ok 7 a jak warczy słyszałam ją tylko raz. Na psy się nie rzuca w ogóle, do kotów ją ciągnie ale krzydwy nie robi tylko strasznie przy nich skacze i ją atakują Zachowanie przy dzieciach - wąchanie pampersów + lizanie. Jedyne czego się obawiam to to, że mogłaby nadepnąć przez przypadek bo waży teraz ok 27 kg a jej wydaje się, że jest motylkiem i malutkim jorkiem i sobie tak biega, podskakuje, nie zwaca uwagi, że kogoś depcze.
Jeżeli ktoś jest miłośnikiem takich psów polecam zapoznać się z pracą Fundacji AST - mają tam wiele pięknych piesków, może kiedyś ktoś chciałby jednego zaadoptować

Co do bezpieczesntwa to ja nie wiem jakby to było gdyby ktoś mnie zaatakował. Jeszcze nie miałam takiej sytuacji, ale mam nadzieję, że obroniłaby mnie... Ale cieszę się, ze nie wszyscy wiedza, że tak naprawdę w głębi duszy to taki malutki jork
no z tymi stereotypami to prawda, ja slyszlaam o amstaffach duzo negatywnych opinii niestety tez
Stary 2012-09-27, 15:26   #4298
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
próbuję pierwszy raz wstawić zdjęcie.. mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.. ?
Śliczny
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:28   #4299
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny
ale ma pyszczek slodki
Stary 2012-09-27, 15:29   #4300
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm nie chyba niegorzej czy tz nadal by ze mną był , bo ja to bez błekitnej krwi
poprosze ta krolową zeby wszytskim nam zafundowala po porodzie jakies spa a dziecmi neich sie wtedy tatusiowie zajmują
ojj kochana jestes cudowna)
Stary 2012-09-27, 15:31   #4301
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Hehe.. ja planuje wziąć telefon na porodówkę, więc na pewno pochwalę się na forum jakby co od biedy na FB hehehe - ale spokojnie - ja jeszcze nie planuję rodzić do listopada niech sobie jeszcze posiedzi
ja też na pewno wezmę musi być relacja prosto z porodówki

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
tak pare stron wcześniej w porannych postach wstawiła 2 zdjęcia.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

jaki pycholek słodki
ale nie wiem... amstaff i dziecko ? nie boisz sie, że cos mu odbije? bo one tak lubią
własnie to jest takie myślenie jedynie co może zrobić to lizaniem przebić się do kupy w pampersie naprawdę jestem o to spokojna ja mam ją prawie 3 lata i ona tylko raz warczała. zresztą miała już styczność z dzieciakami i jest super. . Tak naprawdę jedyne czego się boję to to, że może przed przypadek nadepnąć, ale to wiadomo, że się dziecko pilnuje, a nie puszcza się samopas na mieszkanie razem z pieskiem, żeby sobie polatały

Cytat:
kurka teraz bede szukac pol gidzinyD

ja lubie duże psy teraz mamy od miesiaca buldoga francuskiego -Lolka od tesciow bo wyjechali, a potem nie mieli jak odebrac i powiem szcezrze ja wole duze psy -zawsze mailam w domu albo wilczury, owczarki , dalmatyńczyki i to kochane psy..no moze prócz dalmatynczykow bo one troche dzikie, ale buldogi nei bardzo..powolne sa w mysleniu jakos i żarłoki straszne..nasz poza tym ejst neiwyzyty bylismy z nim na spotkaniu buldozków to narobil nam wstydu bo wszystko chcial gwalcic nie wiem po kim to ma

-
hahahaha własnie zobaczyłam sobie jaki to jest bo nie kojarzę wszystkich ras - przekochany ale szczerze ja też wolę większe chociaż teraz jak jest Fela to czasami chciałabym dla niej rodzeństwo w formie jorka
Stary 2012-09-27, 15:32   #4302
advena85
Zadomowienie

Matkooo człowiek wchodzi po 4 godz nieobecności i 12-14 stron do nadrobienia??? OMG!
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:34   #4303
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kundelka do pół łydki...nikt się go nie boi, on się nikogo nie boi i wszyscy są szczęśliwi. Oprócz mnie, bo wyjście do sklepu zajmuje godzinę - wszystkie dzieci na ulicy chcą go głaskać
Kundelki też są fajne. Zresztą ja lubię wszystkie psy.
Niedaleko mnie mieszka taka para staruszków,- już trochę takich zniedołężniałych którzy mają takiego małego kundelka - ten pies jest tak mądry, że jestem pod wrażeniem. Mam wrażenie, że zdaje sobie sprawę, że musi się nimi opiekować.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:34   #4304
Karla1983
Zadomowienie

Tak rozmawiacie o psach.... Mój mąż też chce mieć psa, owczarka niemieckiego i mówi , że za jakiś rok kiedy maluch podrośnie sobie sprawimy. Z tym, że ze względu na pracę M.chce psa ... że tak powiem pracującego. Do odnajdywania ludzi, narkotyki czy coś w ten deseń... Ja wiem, że pies może być dobrze ułożony i łagodny w stosunku do dziecka, ale ja bym się teraz chyba nawet na kundelka nie zdecydowała.... Jakoś nie mam zaufania....
Stary 2012-09-27, 15:35   #4305
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
ja też na pewno wezmę musi być relacja prosto z porodówki
no pewnie u nas już za jakieś 3-4 tygodnie powinny być już pierwsze relacje z cesarek.. no i porodu naturalnego.. wtedy to dopiero będzie gorąco i będzie co nadrabiać

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:35   #4306
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Niedaleko mnie mieszka taka para staruszków,- już trochę takich zniedołężniałych którzy mają takiego małego kundelka - ten pies jest tak mądry, że jestem pod wrażeniem. Mam wrażenie, że zdaje sobie sprawę, że musi się nimi opiekować.
ja najkochanszego psa kjakiego mialam-reksia to wlasnie byl kundelek dostalam go jak mialam 9 lat a zdechł jak mailam 27 lat...csale zycie praktycznie wiec naprawde byl kochany, bardzo mądry
Stary 2012-09-27, 15:36   #4307
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Poni, widzę, że podczytujesz - Kochana, jak Twoje nadciśnienie?

Cytat:
Mój dużo rozumie, aż za dużo...wiele rzeczy potrafi wymusić, bo wie, jak się zachować, żeby osiągnąć cel. Mały terrorysta
Stary 2012-09-27, 15:37   #4308
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Która to taka mądra pisała o plackach ziemniaczanych ?
Właśnie je robię, tak mi apetytu narobiła.

Oooo porodówka na TLC lecę oglądać
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Edytowane przez Pokrzywka19
Czas edycji: 2012-09-27 o 15:39
Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:39   #4309
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Kundelki są super zresztą wszystkie są cudowne. Moi rodzice mają 3 kundelki
Ja kocham wszystkie i nie mogę patrzeć na ich krzywdę.. Jak jedziemy gdzieś samochodem to możecie się śmiać ale jak gdzieś widzę jakiegoś samotnego psa to od razu płakać mi się chcę i narzekam, że czemu zawsze musi mnie spotykać takie coś, już tż nie może tego słuchać. Mi się od razu wydaje, że te psy albo się zgubiły, albo ktoś je wyrzucił itp.... :/ jestem jakaś przewrażliwiona, teraz w ciąży to w ogóle... :|
Stary 2012-09-27, 15:39   #4310
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Która to taka mądra pisała o plackach ziemniaczanych ?
Właśnie je robię, tak mi apetytu narobiła.
no ja tam palcem nie będę wskazywać
ja dziś robię kopytka - reklama mi smaka narobiła hehehe.. coś musi być w tych ziemniakach

Stary 2012-09-27, 15:42   #4311
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wpadłam tylko powiedzieć, że właśnie dzwoniła pani z banku i zapadła ostateczna decyzja o przyznaniu kredytu!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a mamy mieszkanie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! nasze własne 4 kąty : DDDDDDDDD ale się cieszę, a jak mi się humor poprawił : DDDDDDDD
Gratulację!!! napisz co to za mieszkanko

Cytat:
a do tego wygrałam komplet 16 garów : DDD
na nowe mieszkanie jak znalazł : DDD
Szczęśliwy dzień!!!

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
dziewczyny naprawdę poród i połóg da się przeżyć, to nie jest takie straszne, nasza wyobraźnia jest gorsza
Dzięki ci dobra kobieto za takie słowa

Witam nowe mamusie!!!

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
ja dziś robię kopytka - reklama mi smaka narobiła hehehe.. coś musi być w tych ziemniakach
A ja placki jadłam we worek;-))) A dzisiaj mam ochotę na pizze
Stary 2012-09-27, 15:45   #4312
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wpadłam tylko powiedzieć, że właśnie dzwoniła pani z banku i zapadła ostateczna decyzja o przyznaniu kredytu!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a mamy mieszkanie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! nasze własne 4 kąty : DDDDDDDDD ale się cieszę, a jak mi się humor poprawił : DDDDDDDD
AAA No to super kochana Gratulujęi cieszę się razem z Tobą!!!

Cytat:
Hahaha "Panie Boże, co prawda stworzyłeś mnie na Twój obraz i podobieństwo, ale wiesz...z przodu tak trochę zostaw"

Boże człowiek pójdzie zrobi obiad... zdrzemnie sie chwile i tyle nadrabiania

Witam nowe Mamusie

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
ja miałam dzisiaj kopytka

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:46   #4313
kia_mia
Zadomowienie

Dobra już nie będę się dołować... ! zmiana tematu
Byłam przed wczoraj w lumpie. Może ma ktoś ochotę zobaczyć moje łupy? Wrzucam je z nadzieją, że jednak ktoś ma ochotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0495.jpg (97,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0496.jpg (107,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0497.jpg (100,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0498.jpg (87,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0499.jpg (83,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0500.jpg (78,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0501.jpg (145,9 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-09-27, 15:46   #4314
halwaya
Zakorzenienie

Ja jednak nie będę oglądać "Porodówki" - jak już widzę, że babki od razu proszą o epidural to ja dziękuję.. idę ten obiad lepiej robić

Stary 2012-09-27, 15:52   #4315
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

słodkie

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Ja jednak nie będę oglądać "Porodówki" - jak już widzę, że babki od razu proszą o epidural to ja dziękuję.. idę ten obiad lepiej robić
dobrze, że ja nie mam tlc

P

Szymonek
Stary 2012-09-27, 15:55   #4316
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

gratuluje nastepnych tygodni i chwale sie z mojego 33
Gratuluję

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
próbuję pierwszy raz wstawić zdjęcie.. mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.. ?
hi hi ale słodki nochal
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:55   #4317
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra już nie będę się dołować... ! zmiana tematu
Byłam przed wczoraj w lumpie. Może ma ktoś ochotę zobaczyć moje łupy? Wrzucam je z nadzieją, że jednak ktoś ma ochotę
ja mma zawsze ochote

sliczne zwlaszcza ostatni sweterek boski

kopytka mailam we wtorek ja
Stary 2012-09-27, 15:56   #4318
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra dobra, Ty Czarna nie udawaj, przyznaj się do majątku i podziel się z forumowymi cioteczkami

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Matkooo człowiek wchodzi po 4 godz nieobecności i 12-14 stron do nadrobienia??? OMG!
No to niech Człowiek nie wychodzi to nie będzie musiał nadrabiać
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 15:58   #4319
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dobra dobra, Ty Czarna nie udawaj, przyznaj się do majątku i podziel się z forumowymi cioteczkami
oooo tak!!!!zgadzam się!!!

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

teraz w rozmowach w toku o kobietach co maja za duzo meskich hormonów czy prolaktyny..a nie wiem czy to to samo

P

Szymonek

Edytowane przez Pani_Jasiowa
Czas edycji: 2012-09-27 o 16:00
Stary 2012-09-27, 16:00   #4320
kia_mia
Zadomowienie

Fuuujj... mam troszkę otwarte okno i już czuję, że dziad z góry pali papierosy

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
oooo tak!!!!zgadzam się!!!

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

teraz w rozmowach w toku o kobietach co maja za duzo meskich hormonów

oglądam właśnie... niefajnie :/

oooo matko............... ta teraz to jakas masakra !!!!!!!!!!!

Edytowane przez kia_mia
Czas edycji: 2012-09-27 o 16:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości