|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- z tymi pestkami wisni trzeba uwazac,bo one rozgrzewają sie od srodka.po wyjeciu z mikrofalówki sa takie letnie a po chwili robią sie gorące,wiec łatwo maluszka poparzyc.jak bylam w szpitalu to owijali je dodatkowo w recznik i dopiero kladli na brzuszku
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuniu jaka ja niewyspana dzisiaj
![]() W ogóle to mam stresa jak noc przeżyje bo mężuś idzie na pierwszą nocke po porodzie - ogólnie pierwszy raz po porodzie. Jak ja dam rade sama z tym małym ulewającym szkrabem, który uwielbia płakać jak nie ma cycka albo butli w buzi Dzisiaj wyszłam na 20 sekund do łazienki i jak wróciłam to poducha mokra bo chlustnęło mu z buzi |
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() nie odzywam się ostatnio dużo bo małżonek częściej bywa w domu ![]() wczoraj byłam na ktg i tętno małej w porządku za to u mnie regularne, bolące skurczyki, dochodzące do 50 seks i masaż brodawek działa ![]() położna chciała mnie już zostawić na oddziale i wspomóc akcję ale na szczęście był mój ginekolog i pozwolił mi wrócić do domu by tu poczekać na ciąg dalszy. w końcu mamy jeszcze trochę czasu, nie będę niczego przyspieszać. jeśli do poniedziałku nie urodzę to kładą mnie na oddział i czekają ile będzie można, ale za to muszę być pod stałą obserwacją. najpóźniej za tydzień wywołają poród albo zrobią cc. z jednej strony chciałabym już mieć małą przy sobie ale z drugiej wolę jeszcze poczekać, może jeszcze mała nie jest gotowa do wyjścia więc po co ją na siłę wyganiać ![]() tym bardziej, że termin z pierwszego usg mija dopiero jutro. |
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
O, a miałam sie pochwalić że mój mały skrzek w ciągu trzech tygodni przybrał na wadze 600gr
![]() Wczoraj został zważony i zbadany i wsio z nim okey ![]() Dzidziolek już zaczyna mieć dobre ciuszki w rozmiarze 56 co mnie cieszy. Teraz spi smacznie - mój tż też ![]() Oni w nocy spią i w dzień a ja nie i zamiast korzystać i pospać to siedze w necie A tu focie z kąpieli i ze spacerku
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze linki odnośnie urlopu macierzyńskiego, wychowawczego, itp. by się przydały ![]() Cytat:
mam już całkiem pokaźny wianuszek ususzonych podgrzybków będą jak znalazł na wigilie.Almariel, Coventry, gratuluję |
||
|
|
|
#3186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje bardzo za miłe słowa na temat Giulii, jesteście kochane
Cytat:
Cytat:
slodziak mamuśki powiedzcie mi jak to jest z witamina K i D, jak sie karmi mm i jeszcze sciaga z cycka?
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-27 o 16:24 |
||
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}hej Laski jak odroznić wody plodowe od moczu???i czy od razu duzo ich wypływa???
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wit K dla karmiacych piersia wiec wydaje mi sie ze Ty nie musisz. Iwonciarozkoszny maluch |
|
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia, witaj w domu mówisz, że cc nie takie złe ![]() ja się cesarki nie boję, chyba by mi ulżyło gdyby mi ją zrobili, naprawdę. bardziej przeraża mnie to całe wywoływanie, baloniki, kroplówki i inne dziadostwa... będę po kolei próbować i patrzeć jak się wyginam Kasia, właśnie, jak u Ciebie z tym karmieniem? przekonałaś się jednak choć trochę do karmienia piersią czy jednak stanęło na butli? ja jeszcze jestem niezdecydowana w tej kwestii... |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś dzień pełen wrażeń - najpierw wizyta położnej. Na mocno odparzoną pupkę zaleciła Tormentiol, co mi się nie do końca spodobało... Dobrze, że potem mieliśmy wizytę kontrolną w szpitalu. Pediatra powiedziała, żeby kupić TORMENTOLUM, bo ma podobne właściwości, tylko nie ma tego kwasu borowego, który jest szkodliwy.
Mamy używać Clotrimazolum+Sudocrem, Bepanthen i Tormentolum. A co do wagi, czyli głównego powodu mego stresu - mały ma 3940, czyli wychodzi przyrost 42 g na dobę, czyli jest idealnie! Aaaa no i pediatra powiedziała, że mam przestać pić mleko i rosoły, bo t wodnista lejąca się non stop kupka jest właśnie od tego, że za kwaśno. Tak mi będzie smutno bez bawarek, kawy zbożowej i rosołku! ![]() I teraz pytanie - czy mogę zjeść napoleonkę w związku z tym, że nie wolno mi mleka? Czy może przetworzone mleko mogę...? Tak czytam i czytam o tych przygodach z brzuszkami i strasznie boję się co będzie jak Henio będzie starszy... |
|
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
kajaja przede wszystkim wod nie da rady wstrzymac
![]() poloz sie na chwile a potem wstan i zobacz czy cos poleci. A rozna ilosc jest. Bo czasem chlusna, a czasem sie sacza. Dziewczyny potraficie powiedziec ile godzin spia Wasze maluchy a ile czuwaja w dzien? |
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}nikt mi nie odpowie na moje pytanie????
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-27 o 16:42 |
|
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem tylko tyle, co mi lekarz powiedział ![]() po pierwsze po zapachu. po drugie spróbuj zacisnąć mięśnie, jeśli przestanie lecieć, to mocz, jeśli leci mimo to, to wody. po trzecie dziewczyny radziły by włożyć sobie watę w gatki i się położyć, jeśli wata będzie sporo nasiąknięta, to wody. poza tym wody mogą odejść gwałtownie i pójdzie ich naprawdę sporo albo mogą się sączyć przez dłuższy czas. tyle z teorii ![]() a myślisz, że odeszły Ci wody? u mnie od kilku dni prawdziwa powódź w majtkach. lekarz mówił mi, że to normalne przed porodem.ale jak nie jesteś pewna, lepiej to sprawdzić. ja np. poleciałam do ginekologa, który na podstawie usg ocenił ilość wód i wyszło, że wsio ok. |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3195 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulu je!Cytat:
nazbieraliśmy dużo grzybków![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym szybko wybiła teściowej ten pomysł z głowy ![]() Cytat:
i jakie mały ma oczyska .U Nas nic sie nie dzieje,czasami poboleje podbrzusze jak na okres i tyle ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Gda gratuluje wagi Henia!!! ![]() widzisz jak się sprawują Twojej cyce |
||||||
|
|
|
#3196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Zazdroszczę spacerku, jak urodzę w terminie to już pewnie będzie zimno i moja mała zobaczy słońce i zieleń dopiero na wiosnę.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Ja tam myślałam, że Ty już rodzisz, a nie grzybki zbierasz |
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a orientujesz się może jakie papiery trzeba złożyć do tego wniosku o dodatkowy urlop macierzyński bo mamy w firmie taką księgową ze nic nie wie a nie chciałabym żeby mi to potem przepadło?
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa jak tam Laura Muminka po operacji...
Tamlllin tak więc czekam na te radosne wieści skoro to takie proste :P
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:
zrobiłam siku wstałam z kibelka tyle co zaciągnęłam gacie a tu poleciało cała wkładka mokra mąż chce jechać na ip dziś wyszly mi na ktg dosc regularne skurcze ale jakoś stanowczo sie nie nasilaja
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Jak spokojny i jak spi to jest super ale jak wrzeszczy to.mi w uszach dzwoni i maluch zamienia sie w diabełka
![]() schudłam 12kg i chudne 1kg w ciągu trzech dni. Staram sie jeść 3x dziennie jak mam czas bo przy małym nie mam go wcale ![]() na razie ma niebieskie i wielkie jak sie zdziwi.
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Colds a może zmienić mleczko trzeba... A herbatki z koperku czy ruminku jej dajesz? |
||
|
|
|
#3203 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) na takiego aniołka jakim jest moja najdzielniejsza córeczka.Wybraliśmy szczepionkę nieskojarzoną czyli 3 ukłucia. Zuzanka troszkę popłakała, gdy pielęgniarka wbijała igłę a później bez problemu dała się utulić i uspokoić. Moja zuch dziewczynka. Teraz troszkę w domu marudziła, ale tak delikatnie. Zasnęła przy cycu... i smacznie sobie śpi... krasnalek mój maleńki. Oby gorączka i zaczerwieniona skóra ją ominęła ![]() Cytat:
W swoim czasie mocniej się zainteresuje tematemCytat:
Cytat:
i coś mi się wydaje, że jak miałaby przez kogoś płakać (nawet w dorosłym życiu), to ten ktoś zarobiłby w zęby ![]() W ogóle strasznie mi przykro, że Wasze maluszki tak się męczą i nie wiadomo, jak im pomóc. DObrze, że Dusia już spokojniejsza, Teraz niech wszelkie bóle od Melci odejdą BTW Konczi, moja dziś ważyła 4250g czyli w 6 tygodni prawie 1,5 kg przybyło a więc książkowo i nic mi lekarz o odchudzaniu nie mówił. jak również wybił z głowy martwienie się, że mam za mało pokarmu. Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że możesz go podejść troszkę i pojechać mu po ambicji, np. pożartować, że taki duży chłop i bez mamusi by zginął, że musi z nim jego dziecko odbierać albo urzędowe sprawy załatwiać. I czy pytał mamusi, jak się dziecko "robi" i czy nie prosił o instruktaż w tej kwestii? No chyba, że miałby się obrazić na amen, to nie pytaj. Nie wiem, co Ci faceci z tymi mamami mają, że tak są ich uczepieni i zależni. Dorosłe chłopy. Ja przez 2 lata z moim walczyłam w tej kwestii. Ale teraz mam święty spokój i już mu do głowy nie przychodzi, żeby mamusi pytać o zdanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za piękną wagę! nie było się co martwićPo drugie - też uwielbiam bawarki - rany... chyba tego mi teraz najbardziej brakuje. Zrobiłam bład, bo za często pozwalałam sobie na nabiał w różnej postaci i mała najprawdopodobniej ma alergię na mleko krowie (ma na buziaku drobne krosteczki, które naiwnie brałam za trądzik niemowlęcy - już jest na to za "stara"). Tak więc mam polecenie odstawić nabiał w każdej postaci w preparaty z wapniem musze się koniecznie zaopatrzyć. Dziś z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, co mogę brać, bo Mała była wazniejsza...---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- po przeczytaniu artykułu, który dziś wrzuciłyście, zastanawiam się a propos ulg na dziecko. Byłam przekonana, że rozliczając się za 2012r. żadna ulga nie będzie z tego tytułu przysługiwała ponieważ nie było pełnego roku kalendarzowego (tak jak aby rozliczać się wspólnie z małżonkiem trzeba być małżeństwem cały miniony rok kalendarzowy). A z tego artykułu by wynikało, że za każdy miesiąc, gdy Zuzia jest na świecie (tylko pytanie: czy skoro urodziła się 17 sierpnia uwzględniać można i sierpień, czy dopiero od września?) mozemy odliczyć te 92 zł
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
raczej mocz
czuć amoniakiem, wiadomo a wody raczej mają neutralny zapach i kolor., raczej nie żółte. Cytat:
u mnie wczoraj wyszły dosyć regularne skurcze, ale lekarz mnie odesłał i kazał wrócić jak się nasilą. sprawdzaj majtki co jakiś czas, jakby coś się nadal sączyło to nie ma na co czekać. daj znać jak sytuacja się rozwija. |
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w razie czego będę informowała więc spokojnie![]() Cytat:
.Ale nie wiem czy liczyć można od połowy sierpnia czy września
|
||
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie brawa dla malutkiej
dzielne sloneczkoCo do ulgi na dziecko za ten rok masz od dnia narodzin do ostatniego dnia grudnia. - ja dobrze rozumiem ze o to Ci chodzi? Kurcze ja juz nie wiem co ma zrobic z ta jego pupcia. Ma tez na siusiaczku i woreczku Odstawilam chusteczki. Teraz pomyslalam ze moze pieluchy - to zalozylam wielorazowa. Myje pupe w wodzie i bialym jeleniu.Gda Twoj gdzie ma to zapalenie? Moze tez wezme ten Clotrimazol??? ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Ja pisalam pismo do Zusu. Recznie, ze prosze o dodatkowy urlop. I zanioslam do Zusu. |
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Tego sie obawiam
![]() Żałuje że powyrzucałam moje fajne ciuchy w które sie nie mieściłam przed ciążą ![]() Tak czytam o szczepieniach Waszych maluchów i samej mi łezki stanęły w oczach bo nienawidze jak takie maluszki są kłute i płaczą. Ja za 3 tygodnie mam szczepienie i widze to jak sie porycze bo ja sie zrobiłam bardziej wrażliwa na takie rzeczy niż w ciąży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Ostatnio dobija mnie ta kobieta

) na takiego aniołka jakim jest moja najdzielniejsza córeczka.