Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2338 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 09:56   #70111
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ajrisz, jakiego oleju najlepiej dodać do Facelle czy Lilliputza?
tego który służy włosom, ja dodawałam lniany ze słonecznikiem, kiedy indziej oliwki BD / BDfM

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 10:57   #70112
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
wojownicza ksiezniczka - moje koleżanki też śmieją się, że zwariowałam na punkcie włosów Mimo to wyobraźcie sobie, że jedną " nawrócilam"

A stan moich włosów się poprawił, ale chyba nigdy nie pozbędę się puchu i wielkiej suchości. Dzisiaj wypróbuję inne odżywki i może dorwę jakiś nowy olej. Może coś pomoże... Jestem zmotywowana waszymi cudami na głowie
mnie sie jeszcze nie udalo nikogo nawrocic ale probuje dzielnie :P

A twoim wloskom moze poprostu cos nie sluzy i moze faktycznie zmiana odzywki im pommoze MNie na puch pomagala lanolina i len moze i Tobie jakos pomoze

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

I mozecie mi napisac co myslicie o skladzie musu ktory opisalam wyzej ?

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2012-09-27 o 10:58
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:10   #70113
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

A mnie się udało koleżankę nawrócić i jestem z tego powodu szczęśliwa

A teraz szybkie pytanie: lepiej olejową maskę ze spiruliną położyć PRZED myciem, czy PO?

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:15   #70114
Elainetka
Raczkowanie

Dziewczyny, wczoraj dałam drugą szansę glutkowi ( pierwszy raz był... tragiczny), i rano włoski wyglądały tak dobrze, jak chyba jeszcze nigdy: po odgnieceniu śliczne zakrętasy, mięciutkie, i wgle ale tylko przez pół godziny, do momentu wyjścia na zewnątrz. (spuszyły się troszkę, kilka pasm się rozprostowało o.O ) Co polecacie do utrwalenia? jakiś lakier? czy może jeszcze więcej glutka?
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:16   #70115
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Ja też się nie zagłębiam w tę sprawę i w sumie jedyne co wiem, to to, że nie są razem Po prostu w momencie kiedy owe wieści do mnie dotarły, w moich oczach podupadł jego idealny wizerunek Pewnie, aktualne zdjęcia idą w odstawkę, wracamy do 1990 Hahaha, jak nam się rozwlekła ta dyskusja :P

e_liska - witaj, bardzo ładne włoski, mają potencjał

Zleciłam mojej mamie zakup Facelle, jeszcze tylko nie wie, że chcę go zastosować do włosów, ale chyba przestają ją już dziwić moje fanaberie

Dziewczyny, zgodne jest to to z CG? Bo trochę się ostało i myślę co z tym fanem zrobić
przystojniacy z Hollywood to temat rzeka
Johnny świetnie (mrocznie) wyglądał też w Sleepy Hollow szkoda, że na moim komputerze nie chcą już chodzić żadne filmy

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja się muszę wam pochwalić. W sumie CG stosuje od nie dawna bo nie ma jeszcze miesiąca całego. Dziś umyłam rano włoski (pomijam to że schły chyba z 4 godz). Użyłam balsamu pottersa aloesowego, garniera avokado, jakąś joaśkę ale nie pamiętam którą bo mam ich 4 :P i na końcówki krem z biedronki. Do stylizacji z bielendy z czarną rzepą. Jak odgniotłam to się załamałam, wyszły mi takie... nijakie. Ni to loki ni fale, takie spuszone. Wgniotłam odrobinkę joaśki (chyba z cytryną i miodem) w najbardziej spuszone miejsca i tak zostawiłam. Musiałam iść na miasto a wiatr u mnie niemiłosierny dziś. To sobie myślę że z układania włosów nici, a tu wracam do domu, patrze a tu takie zawijasy że w życiu takich nie miałam Szczególnie takie 2 z tyłu głowy. Nawet mama mnie pochwaliła - "No w końcu widać że te twoje odżywki się na coś przydają"
I mam pytanie, co mogło wpłynąć na to że takie zawijasy mi się zrobiły tak same z siebie? Bo ja początkująca jestem i się uczę powoli.
Zdjęcia słabej jakości, przepraszam ale na 2 szczególnie widać lokasy
cudnie
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:45   #70116
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

A stan moich włosów się poprawił, ale chyba nigdy nie pozbędę się puchu i wielkiej suchości. Dzisiaj wypróbuję inne odżywki i może dorwę jakiś nowy olej. Może coś pomoże... Jestem zmotywowana waszymi cudami na głowie
Ja też mam suche włosy, zwłaszcza na końcach i burzę kłaczków odstających z głowy, które przyklepywałam zawsze jakimś olejkiem albo kremem biedronkowym.

Wczoraj przyszedł czas na oczyszczenie włosów i bojąc się przesuszenie zrobiłam im meganawilzanie. I mam efekt WOW - mocny jak na mnie skręt i burze włosów, do tego zdyscyplinowanych.
Po południu wrzucę fotki, bo az mi mąż zrobił rano, a czego użyłam, opisałam TU.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:09   #70117
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj dałam drugą szansę glutkowi ( pierwszy raz był... tragiczny), i rano włoski wyglądały tak dobrze, jak chyba jeszcze nigdy: po odgnieceniu śliczne zakrętasy, mięciutkie, i wgle ale tylko przez pół godziny, do momentu wyjścia na zewnątrz. (spuszyły się troszkę, kilka pasm się rozprostowało o.O ) Co polecacie do utrwalenia? jakiś lakier? czy może jeszcze więcej glutka?
- Ja glutka walę na maksa i jeszcze trochę - potem czekam z pół godziny-godzinę i dodaję pomarańczowej pianki Isany - bardzo ją lubię i polecam.

Kiedy znajomi pytają mnie o moje naturalne kosmetyki, czy kosmetyki do włosów zawsze staram się im to przekazywać tonem "przecież to oczywiste, jak możesz tego nie wiedzieć?" i zwykle to oni są nieco speszeni: niektórzy sami pytają co i jak, ale większość wygląda tak, jakby myślała: "zapamiętaj, a potem sprawdź w google" ;P
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:15   #70118
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Ja glutka walę na maksa i jeszcze trochę - potem czekam z pół godziny-godzinę i dodaję pomarańczowej pianki Isany - bardzo ją lubię i polecam.
Aha, czyli na te moje sucharki dodaje jeszcze piankę, idę spać, a rano mam włosy jak z reklamy? ;D
Stary 2012-09-27, 12:48   #70119
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Aha, czyli na te moje sucharki dodaje jeszcze piankę, idę spać, a rano mam włosy jak z reklamy? ;D
- Na jeszcze wilgotne włosy Po prostu czekam aż glutek się trochę wchłonie - włoski go wypiją, bo inaczej pianka się ciężko nakłada - potem już zostawiam do wyschnięcia . U mnie taki system się sprawdza, możesz przetestować, może i u Ciebie się sprawdzi.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 13:35   #70120
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

No... siedzę sobie z mega glutem na głowie Jak będę miała ładne włosy po wyschnięciu i wygnieceniu, to Wam pokażę w codzienniku

Moje recenzje
Stary 2012-09-27, 14:02   #70121
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja się muszę wam pochwalić.
Jakie rureczki

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
cześć.
Znowu łupież mi się z głowy sypie, ale tylko z okolic grzywki. Wiecie czym to może być spowodowane?
Suszysz grzywkę? Dbasz o dokładne spłukanie podczas mycia tych okolic? Nie drapiesz skalpu w tym miejscu?

Cytat:
Z puchem ciężko, bo dużo zależy od wielu czynników, ale z suchością powinno być co raz lepiej. Fajnie, ze widzisz postępy, oby tak dalej!

Cytat:
Co polecacie do utrwalenia? jakiś lakier? czy może jeszcze więcej glutka?
Polecam nałożyć lniany a na to drogeryjny (sama robiłam tak swojego czasu). Chociażby isana pomarańczowa z rosmana. Myślę, że warto spróbować
Stary 2012-09-27, 14:21   #70122
Lara1980
Raczkowanie

Ukręciłam mieszankę wzmacniającą do skóry głowy. I dodałam olej laurowy. Matko, jak on śmierdzi, jak wędzone przechodzone gumofilce.

http://www.pamietnik-malkontentki.blogspot.com mój misz-masz

Schudłam 24 kg i trzymam wagę
Lara1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:24   #70123
Piechniak
Rozeznanie

Hej wróciłam właśnie z podróży i włosy też, w stanie prawie nienaruszonym przywiozłam kilka cudów do włosów których nie ma Polsce (i pluję sobie w brodę, że nie przywiozłam ich w kilku egzemplarzach ), m. in. cuuuuuuuuudny olejek arganowy garniera, ktory zrobił mi z włosów takiego uroczego miękkiego pudla, którego nie miałam odkąd moje włosy przekroczyły długość do ramion
co do podróży - było cudownie, ponieważ nasze forum to nie miejsce na ploty, fotki z podrózy i część fotek ze ślubu (na razie takie od znajomych, fotograf jeszcze nie przysłał profesjonalnych) są na moim profilu na facebooku - zapraszam teraz szukajcie już Patrycji Jarosz
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 14:41   #70124
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
- Na jeszcze wilgotne włosy Po prostu czekam aż glutek się trochę wchłonie - włoski go wypiją, bo inaczej pianka się ciężko nakłada - potem już zostawiam do wyschnięcia . U mnie taki system się sprawdza, możesz przetestować, może i u Ciebie się sprawdzi.
Okej, właśnie wróciłam z rosska z pianką, będę próbować wieczorem Dzięi za radę

Martek_, z żelem drogeryjnym też spróbuję, dzięki

A tak przy okazji... to widziałam dzisiaj bardzo dziwną rzecz. Osławioną Glorię, ale nie balsam, nie maskę, tylko... lakier o.O W kwc tego nie widzę, spotkała się z nim któraś z Was?
Stary 2012-09-27, 16:38   #70125
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
A mnie się udało koleżankę nawrócić i jestem z tego powodu szczęśliwa

A teraz szybkie pytanie: lepiej olejową maskę ze spiruliną położyć PRZED myciem, czy PO?
Ja też mam koleżankę nawróconą na włosomaniactwo- teraz nie rozmawiamy o niczym innych niż oleje i maski Chociaż większość znajomych patrzy ma mnie jak na idiotkę gdy im mówię, jak dbam o włosy
Cytat:
Właśnie kupiłam dzisiaj tę piankę i zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam Glutka lnianego też właśnie ugotowałam i dzisiaj będę się bawić tymi dwoma produktami
Stary 2012-09-27, 16:38   #70126
Edkaaaa
Przyczajenie

Kupiłam dziś olej macadamia i mam pytanko może któraś z was miała z nim do czynienia ? Boję się, że to niewypał, a mala buteleczka kosztowała 20zł, co przy obecnym kupowaniu wielu kosmetyków do włosów zgodnych z cg jest majątkiem :P

Edytowane przez Edkaaaa
Czas edycji: 2012-09-27 o 17:53
Edkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:56   #70127
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez e_liska Pokaż wiadomość
Ja też mam koleżankę nawróconą na włosomaniactwo- teraz nie rozmawiamy o niczym innych niż oleje i maski Chociaż większość znajomych patrzy ma mnie jak na idiotkę gdy im mówię, jak dbam o włosy
U mnie zwykle jest to samo, ale przecież ładne zadbane włosy nie biorą się znikąd. A fotoszop nie działa, niestety, w realnym życiu

Moje recenzje
Stary 2012-09-27, 17:25   #70128
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska

Cytat:
U mnie zwykle jest to samo, ale przecież ładne zadbane włosy nie biorą się znikąd. A fotoszop nie działa, niestety, w realnym życiu
No niby nie,ale niektórzy mają z natury tak piękne włosy że szok Jedna z moich znajomych miałaby naprawdę piękne włosy(gęste, kasztanowe, układające się w hollywoodzkie fale ) gdyby nie kładła na nie codziennie kilogramów lakieru i czasem użyła jakiejś porządnej maski. Osobiście czuję fizyczny ból gdy patrzę, jak ona maltretuje włosy z takim wielkim potencjałem
Stary 2012-09-27, 17:27   #70129
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jakie rureczki

Suszysz grzywkę? Dbasz o dokładne spłukanie podczas mycia tych okolic? Nie drapiesz skalpu w tym miejscu?

nie suszę, spłukuję raczej dokładnie i nie drapię się, bo inaczej bym fryzurę zniszczyła
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:29   #70130
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez e_liska Pokaż wiadomość
No niby nie,ale niektórzy mają z natury tak piękne włosy że szok Jedna z moich znajomych miałaby naprawdę piękne włosy(gęste, kasztanowe, układające się w hollywoodzkie fale ) gdyby nie kładła na nie codziennie kilogramów lakieru i czasem użyła jakiejś porządnej maski. Osobiście czuję fizyczny ból gdy patrzę, jak ona maltretuje włosy z takim wielkim potencjałem
No właśnie... to jest to :/ Ja miałam obleśny puch, zanim zaczęłam dbać o włosy. Teraz widzę ogromną poprawę. To samo wprowadzam mojej 9letniej siostrze, która ma kręcone kudełki i do pasa <3

Moje recenzje
Stary 2012-09-27, 18:06   #70131
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie... to jest to :/ Ja miałam obleśny puch, zanim zaczęłam dbać o włosy. Teraz widzę ogromną poprawę. To samo wprowadzam mojej 9letniej siostrze, która ma kręcone kudełki i do pasa <3
Do pasa ? o boźe boźe boźe wstaw zdjecie jak mozesz ja chce taka dlugosc albo jeszcze troche dluzsze ale zmora moich wlosow jest dlugosc ktorej nie moga przekroczyc przez 3 lata a do piero po tym czasie wreszcie widac efekt (oczywiscie w skrecie :p ) bo tak jakbym je wyprostowala to mam moja wymarzona dlugosc
Stary 2012-09-27, 18:09   #70132
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Do pasa ? o boźe boźe boźe wstaw zdjecie jak mozesz ja chce taka dlugosc albo jeszcze troche dluzsze ale zmora moich wlosow jest dlugosc ktorej nie moga przekroczyc przez 3 lata a do piero po tym czasie wreszcie widac efekt (oczywiscie w skrecie :p ) bo tak jakbym je wyprostowala to mam moja wymarzona dlugosc
Jak będę w domu, to zrobię zdjęcie i wstawię, bo teraz nie bardzo mam możliwość mi to włosy chyba nie rosną w ogóle... Zatrzymują się ciągle na tej samej długości i koniec.

Moje recenzje
Stary 2012-09-27, 18:21   #70133
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Jak będę w domu, to zrobię zdjęcie i wstawię, bo teraz nie bardzo mam możliwość mi to włosy chyba nie rosną w ogóle... Zatrzymują się ciągle na tej samej długości i koniec.
Jeżeli to nie kwestia zniszczeń (kruszących się końcówek) to jest jeszcze kwestia tego, że włos ma określoną żywotność (często różną w zależności od człowieka) i po dożyciu swojego terminu wypada. Jakby taka genetycznie przypisana długosć włosów. Można to oszukać korzystając z wcierek, suplementów itp przyspieszających wzrost włosów. Plus oczywiście zdrowa dieta itp itd (od mojej można sporo wymagać i nie potrafię się odzwyczaić )
Stary 2012-09-27, 18:24   #70134
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Pochawle sie moimi wloskami dzisiaj po myciu choc mnie efekt nie bardzo zadowala :P

Zdjęcie0917.jpgZdjęcie0918.jpg
Zdjęcie0920.jpgZdjęcie0921.jpgZdjęcie0925.jpgZdjęcie0926.jpg
Stary 2012-09-27, 18:26   #70135
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez elka1986 Pokaż wiadomość
czy szampon z olejkiem z babassu jest tak samo dobry co odżywka? czy tylko odżywka się nadaje?
isany oczywiście?
Cytat:
Pochawle sie moimi wloskami dzisiaj po myciu choc mnie efekt nie bardzo zadowala :P

Załącznik 4905365Załącznik 4905366
Załącznik 4905367Załącznik 4905371Załącznik 4905372Załącznik 4905373

jakie sprężyny oddaj

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:27   #70136
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Bardziej by mnie zadowolil taki efekt jak u Magdy Gessler tak jak na tym zdjeciu zeby skret byl taki od gory

114750.jpg
Stary 2012-09-27, 18:28   #70137
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Bardziej by mnie zadowolil taki efekt jak u Magdy Gessler tak jak na tym zdjeciu zeby skret byl taki od gory

Załącznik 4905389
spróbuj plunking włosy po nim mam uniesione
lub podpinanie

a geslerowa nie ma chyba takich naturalnych

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:30   #70138
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

jakie sprężyny oddaj

Te sperezyny to bardziej rylko na koncach i z przodu po obu stronach 2 :P A najbardziej mnie rozwala efekt po kremie ktory mial im niby objetosci dodac a objetosc jest mniejsza niz normalnie :P
Stary 2012-09-27, 18:30   #70139
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

Moim zdaniem masz świetne sprężyny może z czasem się zmienia i będą od samej góry jak chcesz ale na razie nie wywołuj na sobie i na włosach presji bo one to odczują i odpłacą kryzysem kochaj je takie jakie są a się odwdzięczą
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 18:31   #70140
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jeżeli to nie kwestia zniszczeń (kruszących się końcówek) to jest jeszcze kwestia tego, że włos ma określoną żywotność (często różną w zależności od człowieka) i po dożyciu swojego terminu wypada. Jakby taka genetycznie przypisana długosć włosów. Można to oszukać korzystając z wcierek, suplementów itp przyspieszających wzrost włosów. Plus oczywiście zdrowa dieta itp itd (od mojej można sporo wymagać i nie potrafię się odzwyczaić )
Wiem, z tym że włos żyje ok. 7 lat, więc przez ten czas powinien trochę urosnąć. No powiedzmy, że włos rośnie średnio 1cm/mies, więc przez taki czas moje kudły powinny mieć już ok. metra długości. Nie mówię, że mi rosną 1cm/mies, bo rosną znacznie wolniej, ale i tak coś powinno ich przybywać. Po Jantarze, fakt, zauważyłam przyrost, ale co z tego, jak ta odżywka tak plątała mi włosy u nasady, że miałam problemy z jej rozczesaniem.

Moje recenzje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości