|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie umiem korzystać z googli - choroba XXI wieku
Faktem jest ze jest bardzo duzo "smieciowych " watkow, niestety niektore o dosyc ciekawych, wymyslnych tytulach i dlatego sie na nie wchodzi
![]() Pamietam ze jeszcze pare lat temu pytania ( np za czasow mojej matury), wszelkie pytania o pomoc w rozwiazywaniu zadan, tlumaczeniu, pomocy w analizowaniu tematu pracy maturalnej byly kwitowane 1 zdaniem : "NA WIZAZU NIE ODRABIAMY PRAC DOMOWYCH". Teraz wizaz rozrusl sie tak ze pewnie ciezko poogarniac caly ten balagan, a bezsensowne watki sa tylko zamykane a nie usuwane (??) A mnie zawsze zastanawialo jedno: co decyduje o tym ze wizazanka X ktora zapyta na danym watku o rzecz ktora widnieje strone wczesniej i byla powtarzana milion razy dostanie wyczerpujaca odpowiedz, a z kolei nawet na tej samej stronie inna wizazanka dajmy na to Y zapyta o rownie czesto powtarzana na forum informacje z tym ze ta zostanie zjechana przez wszystkie.. mialam nawet o tym pisac kiedys na jakims watku ale zapomnialam
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja w szkole na informatyce "uczyłam się" obsługi painta i jak zwiększyć czcionkę w wordzie . Mimo tego potrafię się sprawnie poruszać w internecie. No bez przesady, wystarczy być chociaż minimalnie rozgarniętym, a nie zwalać na "nie nauczyli mnie"- jak nie nauczyli to znak, że trzeba samemu się nauczyć
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Ja niestety też się złapałam parę razy na tym, że pytam o coś co mogę sprawdzić w google. Ale najczęściej pytam gdy faktycznie google za dużo nie daje i wiolę np. poradę dziewczyn z większym doświadczeniem. W ogóle wizaż to takie drugie google, skarbnica wiedzy ;]
Mnie rozwaliły ze dwa wątki gdzie moją jedyną odpowiedzią było: zadzwoń do dziekanatu i się spytaj
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aż ciężko mi w to uwierzyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#35 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Co do samego tematu, taaak to choroba, ale co zrobic... nie odpisywać im Ja nigdy nie odpisuje np. gdy widzę setne pytanie, czy mając 80punktów dostane się na ten i na ten kierunek itp.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;36789461]Mnie w ogóle nie dziwi,że można zapytać na wizażu, jakie ktoś ksiązki poleca do danej pracy, to przecież zwykłe pytanie, a może znajdą się jakieś ciekawe propozycje. Sama wzięłam temat maturalny z polskiego (parę lat temu) dosyć przypadkowo, ponieważ nienawidziłam polskiego i historii, a prezentacje zrobiłam mówiąc szczerze szybko na odwal (i wcale źle na tym nie skończyłam
)[/QUOTE] Tak, pytanie typu "wybrałam takie i takie książki, ale szukam jeszcze czegoś wyjątkowego" jest ok, zawsze można trafić dzięki temu na jakąś wyjątkową pozycję. Ale zazwyczaj pojawiają się pytania mniej więcej takie: "wybrałam taki temat, ale kompletnie nie wiem jakie książki pasują i o czym pisać"
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że tylko mnie irytuje ten przesadny spam.
Lunatyczka właśnie chodzi mi o to samo: ,,mam w bibliografii takie i takie książki, co mogę jeszcze dorzucić?" takie pytanie jest ok. A nie jak większość liczy na cud i czyiś wysiłek i pyta ,,jakie książki mam mieć w pracy na temat X?" ![]() A potem się dziwić czemu na wizażu jest chamstwo skoro na wiele pytań jest tak głupich odpowiedzi jak np. ,,zadzwoń do dziekanatu" ,,sprawdź stronę swojego miasta". I co gorsza, takie osoby, zwykle młode i w dodatku tak nieogarnięte mają być przyszłością narodu. |
|
|
|
|
#39 |
|
na przekór do celu
|
Jasne, że zapytanie o coś nie jest żadnym wykroczeniem. Ale wcześniej należałoby spróbować to znaleźć samodzielnie - nie wyszło? Ok, zapytam innych, powiem im gdzie szukałam, może podadzą mi lepsze miejsca/strony.
Ale jak ktoś mi się tłumaczy, że nie umie znaleźć lub nie ma informacji na temat rekrutacji na stronie uczelni to mam ochotę zabić go śmiechem. To tak jakby ktoś mówił, że był w lesie, a drzew nie widział. Gdy podaję takiej sierotce linka do podstrony z wielkim tytułem "REKRUTACJA" to już nic nie odpowiada. Ciekawe czemu ![]() Nie rozumiem, czemu maturzyści wchodzą na Wizaż, zamiast na stronę uczelni, gdy chcą coś konkretnego o studiach znaleźć
|
|
|
#40 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dałam radę się nauczyć obsługi internetu. Kiedy wiele osób nie ma wewnętrznej potrzeby "nauczenia się korzystania z wyszukiwarki", a nie wychodzi im to naturalnie. Potem tylko denerwują tych, dla których są to oczywiste oczywistości... Potępiam, ale jestem w stanie wybaczyć, o ile po jednym naprostowaniu na googla za godzinę nie pojawia się kolejny tego typu wątek od tej samej autorki. Cytat:
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony racja, bałagan się robi itd.
Ale z drugiej strony... im więcej zagadnień poruszanych jest na Wizażu, tym częściej w Googlu pojawiają się linki do naszego zacnego forum
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I nieważne, że każda uczelnia rządzi się swoimi prawami, na każdej jest inaczej, ale do dziekanatu nie zadzwoni, bo nie
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A swoją drogą to chyba chce mieć rzetelne, przejrzyste forum, a nie śmietnik ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#45 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Ja jestem uwrażliwiona na taki bałagan, bo moderuję inne forum i tam jak coś jest zbędne to ciach, zamykam i do śmietnika. Lubię przejrzystość i porządek...
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
a ja weszlam tu z ciekawosci, bo spojrzalam na tytul i mysle : kurcze jak mozna nie umiec korzystac z google
![]() ale racja jest, nieraz sie chce tylko
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Do moich faworytów zaliczam: "Jakie będą progi punktowe w tym roku na medycynę i czy się utrzymam?"
I w tym momencie cały wizaż wróży z fusów, jakie mogą być progi i czy wizażanka się na medycynę nadaje ![]() O! Albo jeszcze "Pytanie do studentek uczelni XYZ, jak tam jest? Jaka atmosfera? Jacy wykładowcy?"
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że jakiś czas temu, chyba nawet niedawno, jedna wizażanka wrzuciła skany zadań z rachunkowości czy matematyki i spytała jak rozwiązać te zadania? Myślałam, że mnie potarga przed komputerem jak to przeczytałam.
I wypowiedzi, że ,,nikt tu za nikogo nie zrobi zadania domowego" niestety nie dociera.
|
|
|
|
|
#49 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() czasami jak już nie chce się nic komentować to rozwala mnie użycie pewnej emotikony przez inne Wizażanki, mianowicie:
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pewnie się powtarzam" "Pewnie takie pytanie już padło" "Pewnie już o tym pisałyście"
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury Edytowane przez PaulinciaKWC Czas edycji: 2012-09-27 o 18:11 Powód: cofnąć wstecz olaboga co ja stworzyłam |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
ale to fakt, jak widze takie glupie pytania na wizazu mam ochote danej osobie wyryć na twarzy: google.pl
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2012-09-27 o 18:36 |
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie mam tu na mysli wizażanek ze świeżo założonym kontem, tylko te, mające kilka tysięcy postów i szalenie dbają o opinię mądrych i doświadczonych
Edytowane przez 201605091007 Czas edycji: 2012-09-27 o 18:44 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
przy okazji, ciekawe czy zrobią kiedyś konkurs pt. wizażanka roku, za ilość udzielonych rad
Nie odkładaj niczego na później!... ...bo później też Ci się nie będzie chciało ![]() Edytowane przez saane Czas edycji: 2012-09-27 o 19:43 |
|
|
|
|
#60 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
nie pamiętam kto tego kota dodaje, ale zawsze kot jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

. Ja w szkole na informatyce "uczyłam się" obsługi painta i jak zwiększyć czcionkę w wordzie
. Mimo tego potrafię się sprawnie poruszać w internecie. No bez przesady, wystarczy być chociaż minimalnie rozgarniętym, a nie zwalać na "nie nauczyli mnie"- jak nie nauczyli to znak, że trzeba samemu się nauczyć 
Aż ciężko mi w to uwierzyć
Ja nigdy nie odpisuje np. gdy widzę setne pytanie, czy mając 80punktów dostane się na ten i na ten kierunek itp.

.