|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Udaje mi się Zosi kapcie założyć ale po chwili je zrzuca
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Ja sobie tego nie wyobrażam u nas... ja w skarpetach z froty i kaciach takich ala skarpety z abs-ami i mi czasem chłodno. Więc staram sie by chociaż skarpety na nogach miała. Bo kapcie też sa przez moment. Ona już wie, wyszkoliliśmy ją, że bez skarpet moze tylko u siebie w pokoju na dywaniku. No ale czasem robi na złośc i gania po chacie. A jak wyzywam to woła "tylko w pokoju na dywaniku" i tam biegnie
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Michał nie ma problemu z noszeniem kapci. Czasem ściągnie ale nie ma problemu...
Przy zasypianiu Michał pytał czy jutro pójdzie do przedszkola, powiedziałam że zobaczymy rano, jak nie będzie miał temperatury to pójdzie... Wziął rękę do czoła i mówi "chyba mam temperaturę" po chwili wymusił kaszel i "o mamo co to było?.... chyba kaszelek" Cwaniak mały
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala nie znosi lapci,kapci non stop wony-albo skarpetyalbo buty...dobrze ze zima niedlugo to chociaz w bamboszach bedzie chodzila
lind sorki ale przewozilismy juz troche rzeczy jutro wszystkie szkla do kuchni bo w sobote kuchnie na cacy trzeba zrobic i myc okna-posram sie chyba tyle okien;/ rozm 22
|
|
#3757 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wpadłam na to dosłownie w sekundę, jak już po raz N-ty plątałam się w tłumaczeniach bo przecież ona nie wie co to czwartek i czemu dziś jest wtorek, a kiedyś będzie sobota, wzięłam ją za łąpkę, poszukałyśmy zdjęć, wydrukowałyśmy, pomalowayśmy na kolorowo i jużTy mnie tu nie kompromituj-wiemy obie jak to dzieło wygląda w rzeczywistości i niech tak pozostanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Ale bystrzak no!Kombinator Ci rośnie
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
asia moj tz tez tak oliwie nauczyl ze na spaniu i dywanie nie musi miec kapci czy skarpet i ta mala zmija ucieka bonie chce zakladac...
moja mama mowi ze bylam taka sama z ubieraniem ze jape darlam i wieczne wojny byly...ta to samo buty nie spodnie bluzki swetry z dlugim ja bola-masakra.
|
|
#3759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angielski jest płatny u SZymka u Oli jest w cenie angielski i francuski . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to nie wiem , Ciebie albo jest dwie albo masz miotłę w tyłku Olka staje się małym wymuszaczem i wyjcem wścieka się o wszystko , oczywiście potem z płaczem leci do tatusia a tatuś przecież pocieszyciel utrapionej córeczki ![]() ![]() z Szymkiem się tak nie cackał . Ubiję chłopa . w week winogronowe soki robimy . Już widzę ten bajzel w kuchni
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już napewno nie publicznie
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne buciki Darusia, na sprzedaz czy kupilas?
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie wiele zalezy od apteki . ja mam obok siebie tanioszkę . panie zawsze dają mi tańsze odpowiedniki tego co chcę kupić . No i ceny mają tańsze niż w aptekach internetowych .
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka lind dla kogos chciala mialam jej na poczte wyslac fote ale jeden komp wywieziony a ja na tym asla od poczty nie mam i nie pamietam wiec nie wejde chcialam je oddac bo nam sie bie przydadza
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
No przeczytałam wszystko,ale naskrobałyscie.
Tak w skrócie to zimowych ubrań jeszcze nie kupujemy ,mam czas, buty jakieś tam jesienne mamy ,kurtka chyba z zeszłego roku będzie dobra ,chyba bo nie mierzyłam. PoP zawsze może to być wina Tuska ![]() Madzia jak sie odmieni w drugą stronę to chyba rady nie mam na to ,chociaż jest chyba Reni to śpiewała ![]() Lind no nie mogę ale mnie ubawiłaś z ta kupą Nataszka ja też często okularów nie noszę ,zapominam,przeszkadzają mi ,rzeczywiście gorzej jak dziecko ![]() Ania no czasem bym chciała mieć miotłę w tyłku albo się rozdwoić ale niestety nie da się ![]() Zdjęć nie obejrzałam bo na komórce mi się nie chciały otwierać,już mi jednak naprawili internet w końcu. Wodociąg też ,niby tam zarównali ,ale jak to oni mogli zarównać wielką koparą no trudno nic z tym chyba nie zrobimy bo próbowaliśmy walcować i nie bardzo to coś daje.Na szczęście to na końcu naszej działki więc chyba tak zostanie![]() Było coś o dolnej granicy temperatury co do ubierania,no chyba nie ma czegoś takiego bo może być i 20 a zimny wiatr i zimnota więc to zależy po prostu od temp odczuwalnej. Czapkę zakładam na rower ale taką zwykłą smerfetkę. Rajtuz nie ubieramy bo nie mamy na razie. Wiecie że mój czort już rozwalił okulary ,śrubka wylatuje i jest skrzywione,skleiłam mu na razie taśmą ale to wygląda ale nie miałam wyjscia bo optyk dopiero w poniedziałek bedzie. On to by musiał chyba z jednego kawałka mieć odlane i najlepiej z silikonu coby nic im sie nie stało. Jeszcze wrócę do waszych humorów ,zobaczcie jaką mamy piękną jesień,ciepłą ,zobaczcie na niebo o żadnej porze roku nie ma takiego błękitu i takich pieknych chmur.Drzewa się uginają pod ciężarem jabłek,gruszek,w ogrodach dynie w energetyzującej barwie i kwiaty we wszystkich kolorach tęczy,rozejrzyjcie się dookoła. U nas wieczorami słychać rykowiska jeleni ,coś pięknego ![]() Jesteście zdrowe ,najedzone,ubrane,macie super dzieciaki,nie kapie wam na głowę (chociaż niektórym marzną nogi ) Wszystko siedzi tylko i wyłącznie w waszej głowie i to wy musicie się z tym uporać same. Najważniejsze żeby się czymś zająć tak myślę ,na pewno macie jakieś hobby coś co lubicie ,a jeśli nie to znajdźcie to czasem ludzie nie mają pojęcia co w nich drzemie tylko trzeba się otworzyć i spojrzeć na wszystko z tego miejsca na którym siedzicie a nie z tego w którym was już nie ma. To tak jak ja z tym kretem ,teraz jak mi ziemi potrzeba bo by się przydało dziury zasypywać po koparce to menda nie ryje a kiedyś wpieniał mnie niemiłosiernie.
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ze tak napisze jakos poczatek twojego postu mi sie skojarzyl z przemowami gesslerki nie wiem czemu ale tak jakos ona podobnie mowi nooo i masz stu procentowa racje
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia, pewnie dlatego, że oglądałaś zapewne przed chwilą ten program ,co ja
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowaczku a dzis wlasnie nie bo tz jakis tam film oglada a ja jeszcze bylam na strychu zobaczyc ile gratow do przejrzenia i sie przerazilam...
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
A ja rodziłam w Pyskowicach ale pamiętam tylko drogę do szpitala
. Byliśmy tam parę razy (chyba 2 albo 3) na szkole rodzenia też.Libra jest faktycznie pięknie tylko moja żmija nie chce do lasu iść - nie lubi kasztanów ![]() Ja sobie szydełkuję i pruję w ramach odstresowania ![]() Nataszka miałam napisać i zapomniałam. Do okularów powinnaś się przyzwyczaić max w ciągu kilku dni. Kiedyś koleżanka odebrała okulary (po zmianie szkieł) i ciągle ją drażniły, kręciło jej się w głowie i 2 razy do optyka chodziła i się okazało że pomylili szkła.
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Libra myśmy sie dziś z małym jarali czerwonymi liśćmi na drzewie, pozostałe zielone a te tak odjechanie , strasznie sie odroznialo , mały to aż zwariował .
Nataszka dziś mi tz przyniósł kosmetyki, te co wczoraj nie odebralam i jestem mega zadowolona z pudru z make up forever hd , i z kosmetyków katt Do kontorowania . Muszę sobie dokupić jeszcze 4 kolory , bo one malutkie są . Super sie rozcieraja. Ja dziś miałam rezonans , ciekawa jestem co mi wyjdzie. Musiałam plaster ściągnąć , muszę iść założyć bo zapomnę jeszcze i zaciaze hehe , albo juz nie zaloze i poczekam na okres , sama nie wiem, ale powinnam jeszcze kolejny tydzień mieć i dopiero za tydzień dostać okres. Nie wiem co robić. Co jutro gotujecie na obiad? Linra a patrz byłam dziś w tureckiej restauracji , ale nie miałam czasu i na wynos brałam sałatki dla małego , strasznie mu smakowalo więc za tydzień tez pójdę i zapytam o te placki z cukini ( dziś dwa zjadłam ) .
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia toś mnie parównała
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Monka zazdroszczę Ci tej tureckiej kuchni uwielbiam ,tylko że u nas nie jem bo w mojej okolicy to strasznie badziewiaste to żarcie jest i strach jeść .Jak jedziłam do niemiec to tam często chodziliśmy do turka ,a dupa rosła ![]() Ja jutro robię gulasz z żołądków do tego kasza jęczmienna i ogórek Iza u nas właśnie kasztany,żołędzie ,szyszki,orzechy są na topie i oczywiście małe dynie ozdobne
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ja jutro chyba barszczyk ugotuje i coś jeszcze ale nie wiem co...
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam pól opakowania lodów
może po tym mi przejdzie .Libra to taka maciupka restauracja, starsze małżeństwo je prowadzi, czasem im córka pomaga, zatrudniają chyba 2 osoby. Maja pare tych samych potraw głównych jakieś przekąski, ruch tam jest zawsze, bardzo smacznie i tanio. Ja zawsze biorę te sałatki jako główne i sie najem, nakładają po dużej lyzce rożne rodzaje , uwielbiam te . Ty to mnie zawsze zagniesz hehe zoladeczki mniam , ale gulaszu nie jadłam . Jak robisz ? Cebula, żołądka dusisz i dolewasz wody? Jak długo dusisz itd? Czy jakoś inaczej . Lind a jaki czerwony? Ja robiłam pare dni temu, smaczny wyszedł. A miałam pytać ostatnio jak robicie , ale dałam rady , cały zjedli.
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Monka tak właśnie robię duszę po prostu z cebulką do tego wrzucam zielsko :liście selera,pora,lubczyka (to daje do każdego sosu,czy zupy ) a nie wiem ile do miękkości ,żołądki to tak dłużej raczej
Lind barszczyk też za mną chodzi |
|
|
|
#3775 |
|
Raczkowanie
|
cześć!!
lind mnie ostatnio wywołała a ja już nie miałam siły odpisać jakoś ostatnio nie mam czasu na kompa... jak jest ładna pogoda to siedzimy w ogródku... jak brzydko to zawsze trzeba coś w domu porobić a czas który spędzam przed kompem to głównie na allegro szukałam sukienki na wesele.. już znalazłam więc teraz szukam butów i torebki a co u nas? no kala potrafi się sama sobą zająć więc ja mam czas na prace domowe... jestem z siebie dumna bo zrobiłam kilkanaście kompotów na zimę (libra nie pisz ile ty już masz pozaprawianych bo przy tobie pewnie blado wypadam )mała juz ładnie mówi całymi zdaniami... a jej słownictwo z dnia na dzień coraz bardziej nas zadziwia... i jak komplementami rzuca ostatnio mierzyłam bluzeczkę a kala do mnie ' mamusiu dlaczego tak pięknie wyglądasz w tej pięknej bluzeczce?' z takich rzeczy które mnie martwią... to to że kala musi mieć mama albo tate przy sobie... nawet jak pójdzie sama do babci to po chwili schodzi na dół z płaczem bo nie ma mamusi... jak się pytam dlaczego nie bawi się u babci to mówi że mnie tam nie było a ona za mnie tęskniła... uciekam spać jutro po południu jedziemy do rodziny za kraków... zobaczymy jak Kala zniesie podróż... a no i pokaże wam kilka zdj... co prawda większość z wakacji bo teraz jakoś nie mam głowy do tego
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Libra kolega dla synka młodszego od naszych ma okularki takie silikonowe z plastikowymi szkiełkami, lepiej sie podobno trzymają bo mu nie zjezdzają. Ja mam barszczyk z przed wczoraj Bo wczoraj był rosół. No i standardowo rybka musi byc, pewnie w panierce dorsz z ziemniakami, i surówka z kapusty kiszonej. Obiad mam pozno bo dzisiaj o 13 biegnę w jakiejś wiosce, takie biegi ze starostwa co we wszystkich musze brać udział. Za mlodym bedzie dziadek biegał jak nie zaśnie młody w aucie. Jutro też bieg ale to juz sama jadę![]() machaj Sliczna , a te loczki rozbrajają Powiem Wam tak, u mnie dużo lepiej. Tz zamiast tłumaczyć ze przykrość mi robi, to powiedziałam że nie życzę sobie takich zachowań, i nawet mu nie mówię co będzie jak się powtorzy bo powinien wiedzieć że nie warto ze mną pogrywać Wiec wszystkich wczoraj poustawiałam i mi lżej. Bo jakoś z moimi facetami nie ma wogle co wdawać się w dyskusję bo poczują łatwy grunt i myślą że wszystko im wolno, a tak po wojskowemu ja powiem a oni muszą wykonać
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj kala przesliczna i te jej wloooooskkkki!!!!
Mela w.nocy zalapala goraczke zebowa biedna sie mecy tak mi jej szkoda:-\ Poza tym dzisiaj znowu pakowania ciag dalszy kupa roboty jeszcze zostala a jutro wnosimy kuchnie i moze nasza szafe ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Madzia i bardzo dobrze;-)fajnie ze humorek.lepszy
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Machaj- Kalina przeslodka. Madzia-
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj ale mała ma burze lokow szok , podobna strasznie do ciebie , taka mała ty hehe .
Lind a jakim sposobem robisz , buraczki gotujesz czy w piekarniku? Ja to się naczytalam tych przepisów ze głowa mała hehe wcześniej robiłam już z gotowanych , takie u nas sprzedawali , a potem dluuugo długo już nie robiłam bo mnie to wkurzalo ze nie mogłam dostać surowych. Na początku tyg dorwalam w innym mieście i kupiłam wiecej tak na dwie zupy . Madzia to powodzenia ja od tyg nie biegam bo przeziębienia jeste a może i powinnam i szybciej by mi przeszło ale misie niechce . Ustawiaj tych chłopów ustawiaj , ja przed chwila mojego marchewka z recznikq potraktowalam hehe , sąsiedzi pomyślą ze go bije . Mały mi marudzi chyba tez go coś bierze. |
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś robię pierś z kurczaka ale sposobem mojej cioci....
pierś przyprawiam i najpierw w bułce tartej z płatkami jak mam i dopiero w jajku i tak od razu na patelnie... REwelacja... Michalina zjadłą całego kotleta ostatnio jest mięciutki bardziej niż najpierw jajo i w bułkę.. może zdążę ogórkową jeszcze Kala jest słodziuchna!! Madzia... super że juz ci lepiej.. nie ma to jak wyrzucić z siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

.

a ja z kolei mam za mało mleka...mimo, ze pije te wszystkie pierdoły na laktację, dużo wody, zioła, herbaty owocowe, odżywiam sie dobrze, mała w miarę regularnie jada, to często jest tak, ze wyciągnie oba cycki do cna (flaki się robią), beknie i drze sie, bo dalej głodna...przystawiam ją dalej to tylko ciumka bo i tak nic nie leci...i chyba zacznę ją dokarmiać