Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 20:59   #2491
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Ostatnio spróbowałam smażonego, też było darcie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:00   #2492
pumas
Zakorzenienie

phdwao, u nas koncercik to płacz tak z 10 min, bez zmiany barw wojennych na granatowe :P A tak też bywało, gdy nie dałam jej jeść na czas. Ale jak widzę, że płacze na spacerze z nudów, no to halo, nie będę jej nosić, lulać, od tego jest wózek, żeby się uspokoiła. Zwykle działa chyba, że własnie przeciągnę porę karmienia, wtedy całe miasto wie, że wyszłysmy z domu Ogólnie jestem strasznie przeciwna wychowywaniu na zimno, czyli niechaj se płacze, ja zamykam drzwi i czekam aż przestanie. Ja jestem matka kwoka, która od razu doskakuje i ucisza. No ale.... przez te 3 miesiace nauczyłam się już, ktore płacze z jakiego są powodu

Anna, u nas problemu kolek też nie było, brzuszkowe rzadko, także sama nie wiem, czy te 3 miesiące coś zmieniają..

A wiecie co, u nas o dziwo z tą dietą to nie tak zle. Zaczełam pić nawet gazowane, jeść grzyby, kebaba, pizze itd. i cisza... także albo ten czas minął, nadwrażliwości znaczy się, albo faktycznie dieta w przypadku małej nie miała nic wspolnego.

Nakupowałam sobie dzisiaj gazet, M jak mama, uroda i zwierciadło. Zasiadłam z herbatką, tż przejął mała, a ja mogłam się relaksować... wprawdzie nie za długo, bo zmył się do kumpla, ale zawsze coś.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-09-27 o 21:02
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:02   #2493
agunia82
Zakorzenienie

Sol ja się pytałam pediatry, kiedy próbować nabiał znowu wprowadzać to powiedziała, żeby co miesiąc mniej więcej próbować czy dany składnik nadal szkodzi. No to poczekam miesiąc i zobaczymy, czy jej przejdzie czy dalej będą problemy. Póki co mój nabiał sprowadza się do odrobiny mleka rano do kawki i masła, po takiej ilości nic jej nie jest
U nas na szczęście jedyne zakazane produkty to nabiał i kapusta

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:07   #2494
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Blue
widać, ze masz ochotę jechać... Jedź zatem
acha, Blue my używamy Boboticu nie mam porównania z innymi kropelkami bo od początku tylko bobotic. Nie rozwiązuje problemu, ale myślę ze łagodzi bo jak na tydzień kiedyś odstawiłam, to było jeszcze gorzej...
Mój TZ ma jutro wolne
Chyba nabrałam ochoty Martynka jest w końcu dosyć kochana, myślę, że pozwoli mi na trochę, jak będzie pogoda w miarę Czekam więc, czy uda się załatwić wszystko
Fajnie, że ma wolne Ja takie dni lubię teraz bardziej niż kiedykolwiek

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A ciuszki z lidla są super - zanim mała się urodziła, tż napadł na lidla i pokupwałam mnostwo bodziakow. Nie byłam zbyt zachwycona, bo większosc była malutka, jednak był to strzał w 10tkę, bo nie dośc, że nie mielismy takich malutkich rzeczy, to jeszcze gatunkowo super i do dziś wszystkie z nich ubieramy, dzien w dzien, więc służą.
Założyłam Tyni dziś pełen komplet z Lidla - bodziak, dresik i skarpetki - super sprawa, świetny materiał. Szkoda, że teraz jest tak mało rzeczy

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc babeczki!
jestesmy i zyjemy. czasem was podczytuje ale nie mam czasu na pisanie. ogolnie przez ostatnie dni jestem wykonczona psychicznie i fizycznie. mały bardzo dokazywał i ostatnio chce jesc co godzinę... lub góra dwie .... nie mam już siły... z dobrych wieści to wczoraj położyłam go rano na brzuszku i genialnie trzymał głowę. prosciuchno i elegancko. szkoda, że robi tak tylko jak ma dobry humor
za główkę, a dla Ciebie kolejne za wytrzymałość!!!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja tak nie potrafię, jeśli jest koncercik to nie umiem tak po prostu czekac az przejdzie, chyba że pod pojęciem koncercik mamy na myśli dwa inne rodzaje płaczu...o ile nasz płaczem mozna nazwać...
No ja też. Jak zdarzy jej się tak robić w wózku, to biorę na ręce, uspokajam i odkładam i tak do skutku, aż będzie spokój.

Zauważyłam ostatnio, że denerwuje się / płacze ze zmęczenia. Nie było tak kiedyś. Po prostu padała i spała
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:09   #2495
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Na domiar złego wczoraj zdarzyło mi się to...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

weź brzuch mi urósł, mam taki jak w 4 miesiącu do tego cycki to zwisy i mam płaskodupie. Żyć nie umierać
sorki, ale bardzo mnie ta wyliczanka rozbawiła u mnie jest tak samo aaa i jeszcze skóra tuż pod biustem tworzy taki dziwaczny fałd
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:15   #2496
Linka25
Zakorzenienie

Irmusia ja tez podsypiam karmiąc w nocy, zwłaszcza nad ranem. Kładę małą obok siebie i niech je a matka śpi

Wanillka moja wytrzymuje w manduce 3 min bez spania
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:15   #2497
agunia82
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam napisać jakie zastosowanie znalazły u nas te grzechotki na rączkę z lamaze (bo jak Lu ma je na rączce to one jej w ogóle nie interesują). Kładziemy ją na brzuszku i robimy z nich teatrzyk Lu jest zachwycona! Albo kładziemy je przed nią, ona się w nie wpatruje jak zaczarowana i albo próbuje sięgać po nie rączką albo do nich gada przejęta Jednak połączenie biało-czarnych wzorów i czerwonego koloru działa cuda

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:16   #2498
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja jak ryczy ze zmeczenia to smoczek w pysiaczek pielucha na glowe i spimy w 2 minuty

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:16   #2499
blueberry88
Zakorzenienie

Miałam coś jeszcze napisać...

Mojej koleżanki synek miał kolki do 4,5 miesiąca, niestety.

Mam nadzieję, że rano będzie choć trochę lepiej dzięki Boboticowi. Dzięki Kochane za opinie o tym i rady. Mała ma problem właśnie rano i już Mamuśka kiedyś słusznie wg mnie powiedziała, że to przez niedostateczne odbicie w nocy. Zasypia mi po karmieniu, tarmoszę ją odkładam, pionizuję i często to nic nie daje, a powietrze się gromadzi.
A tak, to jak pisałyście opinie o swoich maluszkach, to ja też napiszę, a co! Martynka wg mnie jest mało problemowa. Może nie przesypia za dużo za dnia (półgodzinne drzemki z wózku, no i w chuście mogłaby spać bez końca), je co 2 godziny, a w nocy co 3. Potrafi jednak baaardzo długo zajmować się sama sobą. Włącza jej się czasem maruda. Jednak najdłuższy płacz wystąpił jednorazowo i trwał 15 minut. Myślałam, że padnę i nie wstanę, dlatego wielki SZACUN dla wszystkich, u których to norma i trwa dłużej!
Mamy ostatnio problem czasem z karmieniem, bo Mała się rzuca, ale zaczęło się wraz z pierwszym dniem miesiączki - jak się skończy, to okaże się, czy był jakiś związek z tym, czy przypadek.
Stary 2012-09-27, 21:16   #2500
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać jakie zastosowanie znalazły u nas te grzechotki na rączkę z lamaze (bo jak Lu ma je na rączce to one jej w ogóle nie interesują). Kładziemy ją na brzuszku i robimy z nich teatrzyk Lu jest zachwycona! Albo kładziemy je przed nią, ona się w nie wpatruje jak zaczarowana i albo próbuje sięgać po nie rączką albo do nich gada przejęta Jednak połączenie biało-czarnych wzorów i czerwonego koloru działa cuda
zamowilam przedwczoraj te same biedroneczki

Amelcia
Stary 2012-09-27, 21:17   #2501
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Tak jak wspomniałam, po 4h nieustannego dojenia poddałam się i podałam mm. Alex wypił 110ml , rozluźnił piąstki i uśmiechnął się do mnie zadowolony. Posadziłam go na leżaczku i dziecka "nie było" przez godzinkę, a kiedy mu się znudziło, to w ruch poszła Manduca, w której usnął po 3 minutach noszenia Niestety, obudził się przy przekładaniu do wózka i znów zaczął wołać o jedzenie. Podałam więc cyca, który zdążył się w tym czasie napełnić i po opróżnieniu go dzidziuś znów zasnął...
no widzisz

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam od lekarza. Kuba waży 4,6 kg i w ciągu 24 dni przybrał 1 kg Poza tym wszystko ok. W przyszłym tygodniu szczepienie. Zdecydowałam się na 6w1 + penumokoki + meninkogokoki. Już się boję tego szczepienia
zupełnie niepotrzebnie
Stary 2012-09-27, 21:22   #2502
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol ja się pytałam pediatry, kiedy próbować nabiał znowu wprowadzać to powiedziała, żeby co miesiąc mniej więcej próbować czy dany składnik nadal szkodzi. No to poczekam miesiąc i zobaczymy, czy jej przejdzie czy dalej będą problemy. Póki co mój nabiał sprowadza się do odrobiny mleka rano do kawki i masła, po takiej ilości nic jej nie jest
U nas na szczęście jedyne zakazane produkty to nabiał i kapusta
Mi kazała po skończonym pół roku...

No to o Fabim: wstaje 6-7 i się bawi. Idzie spać. Zaczyna się marudzenie i płacz. Pośpi w ciągu dnia może 2 godziny łącznie? Najdłuższy płacz a raczej darcie potrafi trwać kilka godzin jak jest TŻ to pół biedy ale jak jestem sama..

Idę spać

Bloguję
Stary 2012-09-27, 21:22   #2503
nadalka
Zakorzenienie

Boże, coś nacisnęłam i wyłączyło mi się okno

W końcu mała poległa...
Wykąpałam ją o 19,40 - bo dzisiaj jestem sama od 6 rano do jutra do 13 - no i tak się z nią bujałam.... zżarła w sumie na kolację 230ml mm muszę pilnować żeby pawia nie puściła.

Jak już ją ululałam to okazało się że zrobiła kupę
No i jak ją przebierałam to się wybudziła..
Zatkałam ją deczkiem mleczka i usnęła w końcu...

Chciałam Wam kiedyś opowiedzieć śmieszną historię ale jakoś tak nie mam okazji się rozpisać
Stary 2012-09-27, 21:27   #2504
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nadalka dawaj pisz!

Amelcia
Stary 2012-09-27, 21:37   #2505
nadalka
Zakorzenienie

Hehe nie wiem czy to jest śmieszna czy nie - takie małe przeżycie z dzieciństwa...

Jak miałam 12 lat, pojechałam z kuzynką i wujkiem B. do wujka A. na wieś..
Wiecie, studnia, stodoła, WC na dworze i takie tam..

No i on miał sarnę.. Nazywała się Diana - niby oswojona..
Spaliśmy na podwórzu w namiocie - taki bajer co nie ?

No i kiedyś poszłam sobie do tego namiotu sama.. i patrzę - sarna za mną idzie... schowałam się w tym namiocie a ona usiadła przed samym namiotem i nie myśli się ruszyć... więc tak siedziałam chyba ze 1,5h w tym namiocie a ona ani drgnęła więc wyjść nie mogłam...

Nagle usłyszałam że ktoś wychodzi z domu... to wujek B. szedł do studni po wodę...
Więc ja szybko otworzyłam namiot, sarna się zerwała.. a ona stanęła tylnymi kopytami (jak koń) i rzuciła się na mnie tymi przednimi ... ja stanęłam jak dęba, zaczęłam krzyczeć (po tym jak mnie tymi kopytami walnęła) a wujek B. stoi i się śmieje bo myślał że ja się jej boję - bo się boję i tyle . Ale zobaczył że miałam nad okiem (czy pod okiem?) rozcięte, krew leci, to się zczaił co się stało... on do mnie "Chodź tu szybko, rusz du.pę" bo nadal stałam jak wryta kiedy sarna znowu się szykowała do ataku.. w końcu zaczęłam spierniczać.. studnię a namiot dzielił płot i jakieś krzaczory ale to nie było dla mnie przeszkodą... Zaraz wypuścili kundla ciotki A. i pogonił sarnę...

Teraz to się mogę z tego pośmiać... ale jak jadę nocą autem... to modlę się żeby mi sarna nie wyskoczyła pod koła bo zawał na miejscu
Stary 2012-09-27, 21:43   #2506
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
moja też za pierwszym razem była tak zdziwiona tym nieoczekiwanym unieruchomieniem, że aż się zaczęła awanturować. Ale potem już jej się coraz bardziej podobało, teraz nosidło to jedyne miejsce, w którym potrafi być nawet 2 godziny spokojna.
mam nadzieję, że u nas też tak będzie

Cytat:
oj to kuruj się
nooo nie bardzo mam czym... ale może samo się rozejdzie...

aaa chciałam Cię zapytać o cytologię, bo wiem, że robiłaś. Czy to była tak normalna cytologia czy taka jak w ciąży? Bo ostatnio ginka coś mówiła, że przy karmieniu piersią, jeśli nie ma @ to ta cytologia nie jest w 100% wiarygodna, bo nie można pobrać wymazu z kanału szyjki. A ja bym chciała już sobie zrobić badanko, tylko zastanawiam się czy jest sens
Stary 2012-09-27, 21:45   #2507
pumas
Zakorzenienie

Nadalka hahaha !

Też może dokupię takie grzechotki na rączki, choć mała ma jedną, kubusia puchatka, ale on taki żółty niewyraźny..

Blue, Ja tez podziwiam te z was, których dzieci drą się dłużej niż 10-15 min. Ja bym oszalała, serio !!!!!!!

U nas ze spaniem w ciągu dnia jest jedynie problem, bo to są krótkie drzemki, no ale coś za coś...

Uciekam do spania, miłego !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:50   #2508
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
phdwao, u nas koncercik to płacz tak z 10 min, bez zmiany barw wojennych na granatowe :P A tak też bywało, gdy nie dałam jej jeść na czas. Ale jak widzę, że płacze na spacerze z nudów, no to halo, nie będę jej nosić, lulać, od tego jest wózek, żeby się uspokoiła. Zwykle działa chyba, że własnie przeciągnę porę karmienia, wtedy całe miasto wie, że wyszłysmy z domu Ogólnie jestem strasznie przeciwna wychowywaniu na zimno, czyli niechaj se płacze, ja zamykam drzwi i czekam aż przestanie. Ja jestem matka kwoka, która od razu doskakuje i ucisza. No ale.... przez te 3 miesiace nauczyłam się już, ktore płacze z jakiego są powodu
ok ja tez wiem kiedy i z jakiego powodu jest płacz, tylko że jak on płacze tak że robi sie purpurowy i zaczyna sie dusic i dławić to naprawdę nic go nie może uspokoić, czasem cycek, ale ryczac tak nie moze złapać...

dobra to o Jasiu: Jasio przesypia pieknie noce, budzi się na karmienie zazwyczaj po 6h od zasniecią(na moim mleczku) czyli ok 2 w nocy, potem budzi się 4lub5 i potem śpi mecząc się z brzuszkiem i stękając, no i w zalezności jak bardzo go męczy to budzi się między 6-7 rano, wita mnie usmiechem jest szczęśliwy. Ok 9.00 zaczynają sie płaczki bo chce mu się spać no i jesli jest pogoda szykuje go na spacer i spi ładnie 2h, jesli nie ma pogody męczy sie w domu bo nie umie zasnąc, więc spirala sie nakręca, bo złości się i jest zmęczony. Potem karmienie i znów Jasio wesoły bawi się czasem nawet sam na leżaczku, ale ok13/14 znów placz bo chce spac, wtedy pora obiadowa, chciałabym coś przygotowac, ale nie mogę bo on jesli juz zaśnie to tylko przy piersi, wiec ja dla świętego spokoju kłade sie z nim i czekam az uśnie, potem lece szykowac obiad, ale sielanka trwa zaledwie 10 minut i lece znow wywalac cycka by go uspić, takich podejśc mam nawet 5, wiec tym sposobem spi może z 1,5-2h. potem znow sie bawimy, kramiamy id od 17 zaczyna sie marudzenie, o 18 jest apogeum, wtedy jesy histeria, purpura itd. tak do 19, potem ejst kapiel-wszytsko pasuje ładnie i w momencie gdy matka zaczyna ubierac jest histeria do potęgi entej, wiec na złamanie karku lece go karmic, i tym sposobem dziecko chyba ze zmęczenia, pada jak kawka ok 20
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:51   #2509
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jadłam 2 razy i to było po jednej kanapce z żółtym serem. Darł się (bo płaczem tego się nazwać nie dało) 2 dni
współczuję ja kocham nabiał i chyba prędzej przestałabym karmić piersią niż z niego zrezygnowała Teraz to pół biedy, bo mam już dość bogatą dietę, ale przez pierwsze tygodnie po porodzie tylko nabiał trzymał mnie przy życiu.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zauważyłam ostatnio, że denerwuje się / płacze ze zmęczenia. Nie było tak kiedyś. Po prostu padała i spała
Leoś też tak ma coraz częściej
Stary 2012-09-27, 21:52   #2510
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Blue, Ja tez podziwiam te z was, których dzieci drą się dłużej niż 10-15 min. Ja bym oszalała, serio !!!!!!!
nie oszalałabyś, gdybys musiała, wytrzymałabys i to, choć jest cięzko, mnei to sie nie raz chce ryczeć razem z nim, ale mówięc sobie, że to nie przypadek, tylko silnej psychice mozn takie wymagające dziecko podarować
Stary 2012-09-27, 21:54   #2511
Soleilka
Zakorzenienie

Przyszłam jeszcze się poskarżyć. Ten ząb co mi kanałowo w ciąży robiła - właśnie mi wypadł w połowie, normalnie z dziąsła się wysunął

Bloguję
Stary 2012-09-27, 21:55   #2512
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ha ha no lanie z tymi sarnami ja pamietaj jak jeszcze w polsce bylam mialam chlopaka i wracalismy z imprezy ja kierowca on narabany w trzy dupy zasnal w samochodzie i jade przez las do domu i nagle cale stado przez maska mi przelecialo ja po hamulcach dre sie w tym samochodzie a ksiaze sie nawet nei obudzil.
iod tego czasu powiedzialam ze nie jestem wiecej kierowca na imprezach !

Amelcia
Stary 2012-09-27, 21:58   #2513
Soleilka
Zakorzenienie

I jeszcze to piątka od piątki się już płaci

Bloguję
Stary 2012-09-27, 21:58   #2514
blueberry88
Zakorzenienie

Myślałam, że to nocny sen, ale mamy pobudkę
Stary 2012-09-27, 21:58   #2515
Soleilka
Zakorzenienie

Gówno sobie kupiłam a nie spodnie Ale zła jestem

Bloguję
Stary 2012-09-27, 22:03   #2516
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dobra to o Jasiu: Jasio przesypia pieknie noce, budzi się na karmienie zazwyczaj po 6h od zasniecią(na moim mleczku) czyli ok 2 w nocy, potem budzi się 4lub5 i potem śpi mecząc się z brzuszkiem i stękając, no i w zalezności jak bardzo go męczy to budzi się między 6-7 rano, wita mnie usmiechem jest szczęśliwy. Ok 9.00 zaczynają sie płaczki bo chce mu się spać no i jesli jest pogoda szykuje go na spacer i spi ładnie 2h, jesli nie ma pogody męczy sie w domu bo nie umie zasnąc, więc spirala sie nakręca, bo złości się i jest zmęczony. Potem karmienie i znów Jasio wesoły bawi się czasem nawet sam na leżaczku, ale ok13/14 znów placz bo chce spac, wtedy pora obiadowa, chciałabym coś przygotowac, ale nie mogę bo on jesli juz zaśnie to tylko przy piersi, wiec ja dla świętego spokoju kłade sie z nim i czekam az uśnie, potem lece szykowac obiad, ale sielanka trwa zaledwie 10 minut i lece znow wywalac cycka by go uspić, takich podejśc mam nawet 5, wiec tym sposobem spi może z 1,5-2h. potem znow sie bawimy, kramiamy id od 17 zaczyna sie marudzenie, o 18 jest apogeum, wtedy jesy histeria, purpura itd. tak do 19, potem ejst kapiel-wszytsko pasuje ładnie i w momencie gdy matka zaczyna ubierac jest histeria do potęgi entej, wiec na złamanie karku lece go karmic, i tym sposobem dziecko chyba ze zmęczenia, pada jak kawka ok 20
u nas dosyć podobnie tylko bez cyca w dzień

Leoś zasypia około 19:30-20. Śpi do 2-3 czasem dłużej Wtedy biorę go do cyca i zwykle śpi jeszcze do 5-6, czasem 7. Dostaje jeszcze raz cyca i potem się bawi do około 9. Zaczyna marudzić, bo jest zmęczony. Dostaje butlę i około 10 idzie spać. Około południa budzi się, je i albo idziemy do ogrodu albo się bawimy w domu. Potem albo drzemie albo marudzi. Około 17 zaczyna się marudzenie na maksa, bo Mały już chce iść spać Czasem wożę go wózkiem po domu i tak sobie drzemie, a czasem daję butlę i jest chwila spokoju. Około 18-18:30 jest już darcie w niebogłosy, bo On chce JUŻ spać. Natychmiast. Uspokaja się tylko w wanience, a po wyjęciu na ręcznik znów się drze. W czasie ubierania aż dostaje chrypki z płaczu, bo tak nie może się doczekać butli i snu. No i potem jest karmienie i wszyscy oddychamy z ulgą, bo Leoś odlatuje
Ale generalnie uważam, że jest bardzo kochany i grzeczny. Wcale nie narzekam

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Przyszłam jeszcze się poskarżyć. Ten ząb co mi kanałowo w ciąży robiła - właśnie mi wypadł w połowie, normalnie z dziąsła się wysunął
o kurcze....
Stary 2012-09-27, 22:05   #2517
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Gówno sobie kupiłam a nie spodnie Ale zła jestem
mi tez sie ukruszyl kanalowy :/

Amelcia
Stary 2012-09-27, 22:09   #2518
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mi tez sie ukruszyl kanalowy :/
I co Ci z nim zrobili?
Kurde nie dość, że z kasą krucho to teraz będę musiała wydać na zęba

Bloguję
Stary 2012-09-27, 22:09   #2519
ewka5891
Zakorzenienie

ZMoje dziecie już śpi a ja czekam aż Tz przyjdzie się przytulić do mnie
Jutro czeka mnie wyprawa samej do konsulatu po paszport malego. Mam nadzieje ze synek będzie grzeczny w trasie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-09-27 o 22:11
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 22:12   #2520
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
u nas dosyć podobnie tylko bez cyca w dzień

Leoś zasypia około 19:30-20. Śpi do 2-3 czasem dłużej Wtedy biorę go do cyca i zwykle śpi jeszcze do 5-6, czasem 7. Dostaje jeszcze raz cyca i potem się bawi do około 9. Zaczyna marudzić, bo jest zmęczony. Dostaje butlę i około 10 idzie spać. Około południa budzi się, je i albo idziemy do ogrodu albo się bawimy w domu. Potem albo drzemie albo marudzi. Około 17 zaczyna się marudzenie na maksa, bo Mały już chce iść spać Czasem wożę go wózkiem po domu i tak sobie drzemie, a czasem daję butlę i jest chwila spokoju. Około 18-18:30 jest już darcie w niebogłosy, bo On chce JUŻ spać. Natychmiast. Uspokaja się tylko w wanience, a po wyjęciu na ręcznik znów się drze. W czasie ubierania aż dostaje chrypki z płaczu, bo tak nie może się doczekać butli i snu. No i potem jest karmienie i wszyscy oddychamy z ulgą, bo Leoś odlatuje
Ale generalnie uważam, że jest bardzo kochany i grzeczny. Wcale nie narzekam
oo to podobnie

Jaś też kochany i grzeczny, jednak jak Karola to ujęła-charakterny

Sol współczuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości