|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- nie boli Cię to? przecież to niczego nie zmienia.. ja czasem pomyślę, w którym mniej więcej miesiącu bym była, ale suwaczki polikwodowałam, to tylko potęgowało ból.. |
|
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
![]() wróciłam ze spaceru, zaraz wieczorne rytuały (ścielenie łóżek, kąpiel maluchów, kolacja i usypianie) będę po 20-stej jak się obrobię
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Ehem, dodawanie tygodni..
Dla mnie 15t 1 d to już jest zaczęty 16 tc |
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszak z om mam 16t6d, tez`moglabym sobie na legalu 'dodac' ![]() ![]()
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Esia a fotelik jakiś specjalny kupujecie do auta, czy zostajecie przy tym, co jest przy wózku? Bo u mnie TŻ już wybrał fotelik, żeby był bezpieczny do auta, ale wózki to jest masakra, na nic się mogę zdecydować, ale przynajmniej oglądam skoro Bąbel się rusza
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
tęsknię za Wami pozdrawiam i ściskam |
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co u Was ?? hm... może to co innego ;p ??
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2801 | |
|
Wtajemniczenie
|
- dziękujemy
- my też - a co jadłaś? Cytat:
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Recaro Young Profi Plus
![]() Strasznie dużo dzieciaczków teraz choruje :/ dużo zdrówka dla Emi
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Buziaki dla wszystkich i każdej z osobna. Myślałam może, że Fioluśku coś się u Ciebie dzieje. A tu czekanie. Anitax śniłaś mi się ostatnio ![]() Maga mamy ten fotelik (tzn. mamy już jego kolejną wersję, bo z tamtego Julek już wyrósł ) ktoś kiedyś pytał o fotelik pasujący do x-landera -> właśnie recaro pasuje Amilcia Darka ślicznotka i jak wcina bułkę U nas po staremu, korzystamy z ostatniego wrześniowego słonka, całe dnie nas nie ma. Wieczorem jak już wejdę i trochę podczytam to tż przypomina o sobie i nie daje posiedzieć). Dziś tż pojechał do kumpla pomagać w remoncie, Julek śpi a ja piję piwko, oglądam Gessler i podczytuję. A pokoje czekają na sprzątanie, pranie czeka na prasowanie a naczynia na wyjęcie ze zmywarki. |
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty pisałaś, ze macie x-landera xa? Bo znajomi mają i byśmy mogli od nich odkupić, ale on nie ma przekładanego siedziska od spacerówki jeśli się nie mylę. A fotelik chyba dobry jest, z tego co czytałam, chociaż cenę też ma dosyć sporą...
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotelik drogi, ale wg pana ze sklepu jeden z lepszych (jeśli chodzi o foteliki bez bazy), co dziwne pan odradzał nam maxi cosi (u nas odpadało bo Isofixu w samochodzie nie mamy). Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-09-27 o 21:48 |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy się przenieśliście do spacerówki? No jakoś cały czas mnie odstrasza to, że nie jest przekładane to siedzisko jednak...
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na fotelik to jesteśmy zdecydowani, bo pewnie Bąbel trochę w aucie pojeździ, jak się da
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julek klocek, waży już ponad 10kg i ciuszki na 74-80cm (niektóre na 86cm) |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i tez nie wiadomo, czy maluch będzie mały czy duży
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
maksi- dołączam się do pytania
![]() Lucy- kurujcie się, jak Emi w żłobku? Ty wpadłaś już w wir pracy? inutil- Julek wcale nie taki klocek...na spotkaniu SR z dzieciakami chłopaki z maja miały po 8-9kg wróciłam z poczuciem, że głodzę dziecko... ale pamiętam, że Beatka kiedyś mówiła na zajęciach kiedy dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową, nie pamiętałam jak to tłumaczyła ale znalazłam- po pół roku podwoić wagę urodzeniową a po roku potroić ![]() Kathe- jak atmosfera w pracy? Jak Ci się mieszka w nowym miejscu? Daleko masz do domu rodzinnego? Czekamy na zdjęcia kuchni ![]() co do kuchni to przed chwilą z niej wyszłam a mam ambitny plan rano o świcie wejść znowu bo zdeklarowałam się pomóż Mamie coś na sobotę przygotować na imieniny a jutro popołudniu jedziemy na kontrolę bioderek martwię się co wyjdzie bo ostatnio wyszło, że jest przykurcz prawej strony i dostaliśmy zalecenia jak nosić, jak układać i ewentualnie pieluszkować Kasia dzisiaj jakaś niespokojna była - nie mogła zasnąć, jeść nie chciała a piąstki wciskała do buzi tak mocno, że aż się jej ulewało... esesia- śliczny ten wózeczek Maga- my mamy tako warrior 3w1 i nie narzekam - jestem bardzo zadowolona ostatnio w niedzielę byliśmy w Kalwarii Zebrzydowskiej (agatka- byłaś? bo się rozglądałam z Tobą ) i nawet poszliśmy z Kasią na Dróżki (nie całe ale na kawałek stromej trasy) Tz-et pchał wózek pod górę po kamieniach i stwierdziliśmy, że ten wózek to był rewelacyjny zakup![]() amilcia- Darcia ma niesamowite oczy
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-28 o 01:35 |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nadrobiłam od wczoraj ![]() Dzis na szczęście w końcu mam wolne. Ale martwie sie bo od wczoraj znowu mam jakieś plamienie Chyba zaczynam sie powoli godzić że przy takich problemach nie bede już nigdy w ciąży Na 9 ide do gina.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______________ nie mogłam spać, pogoda fatalna, ale w sumie nie powinno mi to robić różnicy bo i tak nigdzie bym nie wyszła, ale jakoś tak... |
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Inutil nie mam w planach porodu w najbliższym czasie Pewnie Black nas wyprzedzi ![]() Nadal piję sok winogronowy, może mi coś pomoże ![]() Zapomniałam wam powiedzieć. Od tego tygodnia TŻ dojeżdza codziennie do pracy, wyjeżdza o 4.3 a wraca około 20 Ale codziennie mogę się do niego przytulić
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
juz`lepiej??? meznieje ![]() toporkiem???? mam nadzieje, ze gin Ci wybije z glowy takie myslenie!
|
|
#2816 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Dziewczyny pomóżcie ![]() Muszę wybrać farbę. Kolor jaki chcę osiągnąć to taka ciepła kawa z mlekiem, ale koniecznie w stronę beżu, a nie szarości. Ten pokój musi być przytulny. Całe mieszkanie mam w żółciach i pomarańczach, więc duży pokój też chcę ciepły. Wybieram z tych farb: http://www.dulux.pl/produkt/1 Ja myślę o tym ciepłym piasku, jak myślicie? Na ścianie będzie dobrze wyglądał? Ewentualnie dajcie jakieś propozycje
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36799684]Cześć,
Dziewczyny pomóżcie ![]() Muszę wybrać farbę. Kolor jaki chcę osiągnąć to taka ciepła kawa z mlekiem, ale koniecznie w stronę beżu, a nie szarości. Ten pokój musi być przytulny. Całe mieszkanie mam w żółciach i pomarańczach, więc duży pokój też chcę ciepły. Wybieram z tych farb: http://www.dulux.pl/produkt/1 Ja myślę o tym ciepłym piasku, jak myślicie? Na ścianie będzie dobrze wyglądał? Ewentualnie dajcie jakieś propozycje [/QUOTE]nie doradzę koloru, mogę tylko powiedzieć, że ja mam w całym mieszkaniu dulux kolory świata. kolory na ścianach są identyczne jak w katalogu i na opakowaniu farby, u nas nie było żadnej niespodzianki kolorystycznej. |
|
|
|
#2818 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka. Jak dobrze że dzisiaj już piątek
Cytat:
![]() A co Ci się śniło? ładna chociaż byłam w tym śnie ![]() Cytat:
Daj znać po wizycie.Trzymam kciuki za dobre wieści - mimo wszystko Cytat:
Miłego dziewczynki |
|||
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Inutil - ale Juluś rośnie. A powiedz mi jak jego alergia? i jak Juluś radzi sobie z siedzeniem ? Perse - ja nie doradze w sprawie tego koloru bo akurat ten mi się nie podoba, w ogóle beże mi nie podchodzą ![]() iza - nie gadaj głupot.My zaraz zmykamy do lekarza.
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
hej
podgoniłam trochę! przepraszam się się nie odzywałam ale przez ostatnie 2 dni byłam poza domem!miłego dnia!
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Jutro mam wolne, więc zostaje w domu. Pójdziemy do lekarza. Poza tym wszystko dobrze

Chyba zaczynam sie powoli godzić że przy takich problemach nie bede już nigdy w ciąży
nie gadaj głupot.