|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
![]() Blonde, wiesz, ja właśnie lubię porządek, ale tak na prawdę, to my rzadko mamy czysto. Głównie przez psa właśnie. On kilka razy wbiegnie z ogrodu i już wszędzie błoto, futro spada, wszędzie się pałęta A ja nie sprzątam codziennie, bo chyba bym oszalała..mamy dość duże mieszkanie, więc to zabiera ogromnie dużo czasu No..Ty to wiesz, ja to wiem...a mój TŻ i tak pije ![]() Ale i tak sukces, bo już nie kupujemy, więc pije alko jak ktoś do nas przyniesie, albo u kogoś... Madzia, na badania marsz!!!! ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Butter , Blonde wiem, wiem
Możecie mnie lać |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
:d
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Wrzuciłam wam zdjęcia do k. |
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tydzień mam chodzić na ktg. Do tego jestem w stałym kontakcie z połozną.
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też położna była najważniejsza
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jednak gin wyciaga dzieciaczka.Dziewczyny od ktorego tygodnia dziecko moze przezyc poza brzuszkiem mamy? Bo moja znajoma urodzila synka w 24 tygodniu ... Mam nadzieje ze maluszek jest na tyle silny ze sobie poradzi
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia mi Maję wyjmowała położna. Gin stał tylko z aparatem od KTG obok mnie i sprawdzał tętno małej
![]() w 24 tyg to już może przeżyć. |
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jako że jest pół-Włochem, to ma to we krwi i pizza idzie mu szybko i uwielbia ją robić...a ja potem uwielbiam jeść ![]() Cytat:
w DE to położna jest najważniejsza, a gin tylko "asystuje" i jest w razie gdyby pojawiły się problemy ![]() co do przeżycia maluszka, to różnie bywa... przeżywają nawet takie przed 20 tyg... dużo zależy od sprzętu i kondycji maluszka... w każdym razie za maleństwo koleżanki ![]()
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia6 jest pół włochem ??
super eeej to napisz przepis na pizze wg, jego wykonania. To PL tak samo położna jest najważniejsza.
|
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby maly z tego wyszedl. Cytat:
Dziekuje bardzo w to wierze ze maly bedzie mocny.
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak tak Tom i jerry dali do myślenia
![]() Cytat:
![]() żabciu kciuki za maluszka koleżanki |
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam właśnie na all kaszkę dla małej
Powoli się przygotowuję na wprowadzanie pokarmów
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, przykro mi z powodu koleżanki i jej maluszka. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.
Teoretycznie od ok. 25, 26 tygodnia (z tego, co mi wiadomo) dziecko może przeżyć poza łonem matki. Problemem są płuca. Ale podaje się wcześniakom leki przyspieszające rozwój płuc i takie, które zapobiegają sklejaniu sie pęcherzyków płucnych... Ale na pewno to zależy od maluszka, od opieki, szpitala, opieki. A wiesz jakie są rokowania maluszka? I jak koleżanka się trzyma? |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia a właśnie dobrze, jak szpital ma specjalny oddział dla takich wcześniaków. U nas jest taki oddział i napisali, ze ratują dzieci, które ważyły nawet 600g.
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
pisala mi ze maly sie mocno trzyma ale ze nie chce zapeszac. Nie chce jej tak wypytywac dalam jej znac ze moze na mnie liczyc i ze modle sie o jej skarba.Biedna duzo przeszla w zyciu , poronila przeszla chorobe nowotworowa. Jejku takie malizny. Wlasnie jest na specjalnym oddziale.
|
|
|
#350 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I czemu mojego od razu nie przejechałaś? ![]() Cytat:
dla TŻa!Ooo, to jeszcze nie najgorzej. Myślałam, że sobie wymyślą 50-100$ ![]() Cytat:
![]() Ale masz dużą pralkę Cytat:
Co do drugiej części - absolutnie nie możesz tak myśleć! ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że 24 tydzień daje spore szanse Bry! ![]() Piątek... czemu nie potrafię się z niego cieszyć? Wczoraj usiadłam do mgr. Rozdziały empiryczne rozłożą mnie na łopatki... Myślałam, że teoria to jakaś katastrofa (taki miałam obraz po napisaniu inż.). A tu nie, tu jednak teoria była pikusiem... A czas leci... Wczoraj Wy narzekałyście na ból głowy, dziś mnie już zaczyna atakować. W dodatku mam taką ciężką głowę. Myślę, że przyczyną jest też temperatura - od wczoraj zaczęli u nas grzać i momentalnie zrobiła się susza w mieszkaniu. Ma któraś z Was takie nawilżacze do powieszenia na kaloryfer? Muszę nabyć... Nieważne, że kupuję je już czwartą zimę ![]() Mówię wczoraj do męża "Okres mi się chyba jednak rozkręca" (w ostatnich dniach miałam plamienie, a potem nic i nie wiedziałam, czy @ będzie wcześniej, czy jak). A on "Wiem. Jesteś niestabilna emocjonalnie". Nosz Już mógł powiedzieć, że mam huśtawki. Albo wahania. Cokolwiek! Ale żeby zaraz niestabilna? I weź polegaj na mężu Dziś po pracy laryngolog. Ciekawe, co wymyśli...
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana bardzo Ci dziękuję za info o podkładach ![]() A miałaś kiedyś może styczność z GA Lasting Silk? Naczytałam się dużo dobrego, ale niestety nie mam jak sprawdzić ![]() W każdym razie poszukiwania ideału trwają ![]() A co do DW, to mi baardzo odpowiadał, był moim KWC, dopiero jak spróbowałam lżejszych podkładów to mi trochę "obrzydł", chociaż pewnie jeszcze kiedyś do niego wrócę. Aha i jeszcze miałam Cię zapytać, czy w przypadku tłustej cery sprawdzają się kompakty? "Jesteś Bogiem" ![]() Tż mnie zabiera w weekend, marzę żeby go zobaczyć Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Abby, przesyłam pozytywne fluidy i trochę weny do pisania |
||
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Aaby, użyłam słowa jamochłon, żeby nie użyc wulgaryzmu do określenia mojego obrzarstwa ![]() ![]() Może i piątek dzisaj, dla większości poczatek weekendu sie zbliza , a mi sie zbliża weekend w szkole. A w niedziel to juz po całosci *upa -od 9 do 18.30 zajecia ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Kciuki za wizytę u lekarza!!
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-28 o 08:25 |
|
|
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć...mimo tego, że mam w weekend zajęcia, i tak się cieszę, że dziś piątek...
Cytat:
![]() Cytat:
No za 50 zł odkładane co miesiąc to nawet wychodka byście nie wybudowali... No właśnie jest jeszcze kwestia dostania kredytu ![]() To był skrót myślowy Aaby, przesyłam Ci energię do pisania pracy mgr!!!!!! I ja mam nawilżacze na kaloryferach... ale czy to coś daje -nie wiem. Wiem, że są też takie elektryczne nawilżacze, ale takiego nie mam... Ale się narobiłam wczoraj...i co??I zasnęłam jak niemowlaczek!! Ale w domu (prawie całym) mamy czyściutko oh, jak to uwielbiam, wracać do czystego domu!! Jeszcze dziś tylko przemyję przedpokój i kuchnię... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-28 o 08:41 |
||
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobryyyy bardzooooo
wlasnie wciagam platki z mlekiem bo jogurt....wyszedl (upadl mi i wyszedl doslownie na podloge ) i zabieram sie za sprzatanie ![]() a tatus z solenizantka .............. spia ![]() no i nie wiem czy nie za wczesnie ale wydaje mi sie ze w walce Matka vs Smoczek to wlasnie Matka wygrywa
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-09-28 o 08:50 |
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Matki!!Kotku, 100 lat i wszystkiego najlepszego dla Majeczki. |
|
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym tż robi kosztorys na nasz dom i siedzi nad tym całe wieczory, w końcu mam czas na czytanie książek ...więc kto by tam sprzątał |
||
|
|
|
#357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedzielę wybieramy się z tż z okazji Dnia Chłopaka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bry. Pracy mam w brud, a weny niezbyt dużo. Nic to, trzeba spiąć tyłek, bo potem biorę się za papryki faszerowane, przychodzi siostrzeniec, a wieczorem idziemy na kawkę do siostry. Marzy mi się jechać na grzyby, ale tak boję się kleszczy
|
||||
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego stopnia, że na grzybach byłam tylko raz w życiu i więcej się nie odważę. Stałam i krzyczałam ze strachu bo wszędzie były pajęczyny i pająki...wróciliśmy oczywiście bez grzybów. Dziwnie to brzmi, ale niestety mam arachnofobię w najgorszym wydaniu
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boszeee jak ja pająków nienawidze... Bleee. Nie umiem tego opisac, ale aż mnie trzęsie jak widze jakiegoś...
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku sto lat dla Mai!
![]() Witaj PIĄTEK! ![]() ![]() U mnie mąż wysprzątał całe mieszkanie. Mnie tylko kuchni została do ogarnięcia i ewentualnie podłogi. EKSTRA! A dzisiaj wino, Magda M, popcorn i lody z moimi przylepami! A TŻ ma spotkanie z kolegami - aaaa już się wieczoru nie mogę doczekać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

za maleństwo koleżanki 

super
bardzo w to wierze ze maly bedzie mocny.

dla TŻa!

Już mógł powiedzieć, że mam huśtawki. Albo wahania. Cokolwiek! Ale żeby zaraz niestabilna? I weź polegaj na mężu