|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
a płeć bedziesz wiedzieć na genetycznym i to na 100% bez gdybania a dzieci faktycznie ładnie nie wyglądają.. bo te obrazy USG są zmutowane dzidziol sliczny jest napewno Cytat:
![]() Lady świetnego masz TŻta
|
||
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, powiem tak, z pierwszym dzieckiem było mi obojętne co będzie. Do końca nie byłam pewna co się urodzi, choć mogłam wiedzieć, bo lekarz się pytał czy chcemy wiedzieć. Wcale się nie zdziwiłam gdy urodziłam córkę. Czułam, że to będzie córeczka. Teraz wolę wiedzieć, żeby nie kupić np. jakiejś różowej czapeczki a będzie chłopiec. No wiesz, o co chodzi. Przeczuwam tylko chłopca, choć wolałabym dziewczynkę. Dziewczynki są słodkie i takie kochane. Chłopcy też, no ale wolą piłkę z tatą niż lalki z mamą. No i szybciej wyrastają z przytulania. A ja do tej pory mam przylepę, szczególnie na kanapie wtuli się jak kociak.
No nic, idę spać bo konam. Całuski.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
pierwsza!!!
Jak nigdy. Witam z rana. Zapraszam do mnie na herbatę z malinkami.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na następnym usg już na pewno sie dowiesz kogo masz w brzuszku![]() Cytat:
![]() Ja od wczoraj mam znowu plamienie Już sie pogodziłam że ja chyba nigdy już nie bede w ciaży przy takich problemach Na 9 ide do gina
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Trzecia! Załapałam się na podium
Witam już prawie weekendowo, dzisiaj ma cały dzień szkolenie a poźniej weeeekkkkkeeennddddddd:ju pi: Lady Tż stanął na wysokości zadania, brawa dla niego Isia dobrze, że malenstwo jest zdrowe a następnym razem już napewno się okaże kogo tam w brzuszku nosisz ![]() Iza nie smutamy się, będzie dobrze, musi być! Wszytskie będziemy się cieszyły naszymi maluszkami, zobaczysz. Trzeba być dobrej myśli. |
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo na taką herbatkę to miałabym chęć i przyjmuję zaproszenie ![]() Wyprawiłam starszego do szkoły,młodszego ubrałam i dałam śniadanie a sama wskoczyłam do łóżka z herbatką i lapkiem ![]() Cytat:
Witam dziewczyny ![]() Kurde laski dopiero narzekałam na brak objawów i mam za swoje ![]() O 6 rano obudziło mnie takie ssanie w żołądku,że śliny połknąć nie mogłam bo mi się wracało spowrotem.Masakra!!! Mąż i tak wstawał do pracy,poleciał zrobić mi herbatke i 2 kromki chleba. Siedziałam i żułam ten chleb dobre pół godziny bo mi w gardle rósł, ale zmęczyłam. Jeszcze nie ma 8 a mnie znowu muli tak jakbym nie wiadomo jaka głodna była i mnie cofa No to się zaczyna
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję Ci cororblue. Takie niestety są minusy ciąży. Ale dla upragnionego dziecka trzeba znieść te niedogodności.
Witam się i ja. Wyspana i wypoczęta, pełna nadziei I mam przed sobą cały weekend z Tżtem
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Color ...ja i tak wiedziałam, że drugi test potwierdzi... ![]() karolina piękna beta! ![]() Isia uśmiałam się z Twojego opisu USG Lady brawa dla TŻ ! Anteria ![]() Dmoc ![]() Nie wiem czy wszystko odrobiłam... wczoraj miałam awarię netu nie mogłam zajrzeć ![]() Które tam testują? @ trwała u mnie całe 3 i pół dnia i już śladu po niej nie ma, pika mi tam coś i kłuje - czyli bez zmian. Tak jak już pisałam, połówek jedzie w niedzielę do de i nie będzie go całe dwa tygodnie, więc się na zapłodnienie w tym cyklu nie załapiemy. Trudno będę łykać te swoje hormonki i może w następnym...No chyba, że pukniemy się w nd rano i plemiory dadzą radę (chyba już to Wam pisałam... nie pamiętam, stara już jestem W tak zwanym między czasie.... o 16 w środę odebrałam autko i oddałam dopiero w czwartek o 13 - to się nazywa jazda testowa . Jestem w nim absolutnie zakochana ale połówek jeszcze szuka alternatywy Miłego dnia laski!
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super,że spędzisz trochę czasu ze swoim TŻtem![]() Cytat:
Heloł siostra ![]() Kurde jak ja Ci dam stara to Ty zobaczysz ![]() Co do pukanka w niedziele to pisałaś warto spróbować Masz bardzo krótkie cykle więc owu pewnie też bardzo szybko?? Ile dni musiały by wytrzymać żołnierzyki??![]() Buziaki
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
MIAŁAM krótkie cykle. Teraz biorę te hormony, które działają na podobnej zasadzie co tabletki anty (ale antkami nie są) tj 21 dni tabletki i 7 dni przerwy, jest 11 tabl z estrogenami i 10 z estro i progesteronem, więc te są już po owu (?) Zaczęłam brać w 3dc czyli te z esrto skończę w przyszły piatek, teoretycznie jest więc szansa... o ile, oczywiście tak to zadziała jak ja sobie wymyśliłam
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-09-28 o 08:37 |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Coraz trudniej mi się wstaje, bo cimno-szaro-buro z rana ;( ale luzik, damy radę ![]() A i dopadło mnie zwątpienie, chyba jednak się nie udało bo coś bym czuła, co nie? a tu nic. Nawet moje rozpieranie w brzuchu przechodzi pomału. Śluzu malo, tyle co zwykle. Jedynie Color, Ty mi dajesz nadzieję, skoro objawów żadnych do tej pory nie miałaś ...No, ale fajnie, że u Was ok Isia - super, że dzidziol w porządku, Lady - brawa dla TŻta, Iza - nie piernicz, zaleczysz wszystko i będzie ok
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja jednak mam internet na wyjezdzie wiec moge was poczytac.Marudex, kiedy u Ciebie sie pojawiaja w cyklu pierwsze bole endo? Po owulacji czy caly czas czy przed samym okresem? |
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałam,że jestem pewna,że nic z tego,że brzuch @ boli i krzyże,raz nie boli i znowu zaczyna, śluz był rzadki i przeźroczysty normalnie jak na @, miałam typowy pms, i za cholere nie czułam się w ciąży a raczej właśnie na @ ![]() Później zrobiła się susza i śluzu wogóle nie było a test pozytywny Do tej pory mam susze. Śluzu białego wczoraj poleciało ze mnie tylko raz jak za dużo się poruszałam. Jakiś tam śluz w środku jest ale bardzo mało. Na zewnątrz suche majtki. Nie wiem czy to dobrze, ale dowiem się na wizycie jak pójdę![]() Także pożyjemy i zobaczymy ![]() ![]() ![]() Który masz dzień cyklu??? Wydaje mi się,że jak owu była u Ciebie 16-17dc to już 30dc możesz spróbować z rana zatestować
|
|
|
#3524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry a ja dziś jestem spóźniona
![]() TŻ pojecha do pracy o 4 więc oczywiście nie spałam, ale po 5 udało mi sie zasnąć wiec spałam do teraz ale jestem oczywiście ledwo żywa ![]() Zaraz jade do mamy w koncu zafarbowac włosy bo dramat mam na głowie ![]() Na TŻ jestem obrazona bo zaczyna mnie wkurzac... przychodzi o 22, myje sie i siada do komputera.. ja mu robie jedzenie wiec je przy komputerze tylko ze je wtedy jakies 30 minut.. no to o 23 to ja nie mam siły ani pogadac ani filmu oglądnąć i w końcu się wkurzyłam Oczywiście nie wie o co mi chodzi i o 23 mył naczynia bo myślał że o to ![]() Cały dzień siedze i czekam na niego a potem jeszcze czekam az posiedzi na komputerze i łaskawie sie połozy... a zeby o czymkolwiek porozmawiac to tzreba chwile posiedziec bo ja nie lubie tak wyskoczyć z jakims problemem czy coś na szybko, tylko lubie ROZMAWIAĆ ![]() i on też lubiał.. jak miał czas ![]() Niestety za daleko, także wstawiam wode i zrobie sobie sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musze mieś świeżą bulke bo z wczoraj też nie zjem i teraz właśnie bede pic herbate a sniadanie zjem u mamy jak sobie kupie swieza bułke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zrobi Ci się mokro później i tyle
|
||||
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w koło jajników ciągle czuję różne kłucia, ale też najwięcej od owu do @. Teraz o dziwo kłuć nie ma, tylko rozpieranie. A i zauważyłam od owu mniej więcej do @ mam większe problemy w kibelku, nigdy nie zwróciłam wcześniej na to uwagi. Cytat:
![]() No nic, czekamy. U mnie 25dc, a owu właśnie 16-17dc. Aaa, a cycków nie miałaś większych? Normalne są?
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam sie bardzo usilnie ostatnio, czy JESLI sie zajdzie w ciaze, to u nas, kobiet z endo, pojawia sie JAKIES bole typowe dla endo, czy jednak nie. Teoretycznie chyba nie powinny? Ale z drugiej strony wtedy hormony tak szaleja, ze moze te objawy tez moga sie pojawic? Mam metlik w glowie. Zastanawialas sie kiedys nad tym? |
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Luncia,mam nadzieję,że to normalne
![]() Bo mam już schizy, brzuch pobolewa czasami małpowo i ja już się martwie. Biorę rano i wieczorem nospe po 1 tabl. Kurcze,ale powiedzcie mi czy to normalne,że ja wogóle nie czuję tej ciąży? jakoś chyba nie dotarło do mnie czy co? Normalnie się czuję i funkcjonuję, robię wszystko i "zapominam się" ,że ja jestem w tej ciąży Wczoraj wzięłam się za porządki i ciągnący ból w pachwinach mi o tym przypomniał. Musiałam się położyć. ehhhh ide zjeść 2 śniadanie bo niedobrze mi z głodu..
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
No to tak jak u mnie.
Cytat:
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piersi mam normalne jak przed okresem, miękkie, żadnych zmian. Bolały przed @ jak nacisnęłam na nie i bolą tak teraz też jak przycisne. A też myślałam,że nagle cycki zrobią się spuchnięte,twarde jak balony i wogóle bo naczytałam się jak głupia
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cycki zaczeły mnie boleć dopiero w 6tc a wcześniej nic a nic ![]() Mokro było mi zaraz po owulacji ale w poprzedniej ciąży dopiero w okolicach testu, brzuch pobolewa jak na @-idealny objaw, i ciągnięcie w pachwinach-idealny objaw który ja rzadko miałam i martwiłam się że coś nie tak skoro mnie nie ciągną ![]() Jeśli chcesz żeby ból jak na @ zniknął to bierz magnez1-2 razy dziennie, mi zniknął odrazu ![]() aaa i nie wymyślaj już
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widocznie tak ma być;D Dziękuje No i będe już grzeczna eheheh
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałaś żeby się lało z Ciebie jak siuski? ze sluzem to jest bardzo różnie, jak nie chodze to głównie też mam sucho, ale na początku śluz był biały, potem więcej go i żółty, potem mniej ale biały, teraz więcej i biały także to sie zmienia w ciąży i jest normalne!
|
|
|
|
|
#3533 |
|
siedzę i myślę
|
Dzień dobry ! U mnie objawy powoli się rozkręcają, najbardziej parcie na pęcherz - obudziłam się o 5, zrobiłam siku, ale dalej nie mogłam zasnąć... po prostu byłam głodna
Nigdy wcześniej nie budziłam się z głodu Zjadłam marchewkę, ale dalej się męczyłam długi czas... Kolejnym objawem, na szczęście pozytywnym są piersi
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Musiałam biec do wc na siusiu bo pęcherz już w krzyżach czułam ![]() Piersi? są normalne jak przed @, bolą jedynie jak rękami docisne jak coś robie.
|
|
|
#3535 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hejka! U mnie bez zmian. 18dc. Żadnych objawów. Chociaż szyjka jeszcze się do końca nie zamknęła i nie wiem co na ten temat myśleć. To możliwe, że była tak długo otwarta? Tydzień temu była otwarta maksymalnie i wtedy moim zdaniem wystąpiła owulacja. |
||||||
|
|
|
#3536 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać 19.30 i wizyty u gina Chyba pierwszy raz ciesze się na tą wizytę
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)U mnie też żadnych objawów, zaniepokoiła mnie tylko myśl, że "chyba już powinnam mieć @" ![]() Piersi conajwyżej trochę bardziej "ciężkie" w moim odczuciu, ale nic więcej, wszystko jak przed @. Aha - i u mnie też susza, właściwie bardzo długo tak byłó. A teraz leci mi 23 tydzień ciąży. Spokojnie dziewczyny! Internet robi chyba trochę wodę z mózgu, za bardzo się przyglądamy ogranizmowi, i zaraz strach, że coś odstaje od "normy". A normy są różne, bo różne są kobiety. U Ciebie Color ciąża bardzo wczesna, więc nie dziwi mnie, że jeszcze nie ma za wiele objawów. Ale jakieś są - sama o nich piszesz
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
Lady-malgo- naprawdę super facet ten twój TŻ, ze przyjechał z delegacji bo owulacja była :brawo: mój L tez kiedyś opowiadał jak był z kumplami na piwie i nagle jeden z nich dostał SMS (od zonki swojej oczywiście) i do nich mówi "chłopaki muszę lecieć, dwa tyg czekałem na ta wiadomość..."
![]() Iza- nie zalamuj mi sie tutaj! Będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli, daj znać co lekarz powiedział, 3mam kciuki ![]() Color- nie martw sie ze nie masz żadnych objawów, bo jeszcze zdazysz je mieć ![]() A u mnie @ nadal brak, jutro idziemy na wesele i martwię sie ze tam ja dostanę ;( Zapomniałam dzisiaj zabrać do pracy ladowarki do telefonu, więc pewnie długo z wami nie będę bo tel padnie |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Pati Ty to chyba nie dostaniesz tej @
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
No cóż... mam szczęście, że trafiłam na takiego faceta
Nawet moja mama w szoku była jak się dowiedziała, że aż 150 km zrobił, żeby się ze mną kochać ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Pati- a ile czasu po terminie @ jesteś? Robiłaś teścik?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

. Poza tym im więcej mam tych usg robionych tym bardziej mnie przerażają zdjęcia. Dziś Wam nie pokażę
a płeć bedziesz wiedzieć na genetycznym i to na 100% bez gdybania
dzidziol sliczny jest napewno 

Już sie pogodziłam że ja chyba nigdy już nie bede w ciaży przy takich problemach

Nie mogę się doczekać 19.30 i wizyty u gina