|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Zauważyłam, że moja mała nie najada się chyba moim mlekiem. Ulewa tyle ile się da. Zaczęłam podawać jej mieszankę od czasu do czasu i po zjedzeniu mieszanki nie ulewa prawie w ogóle.
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Nie swedzi, ja miałam raczej skąpą. Jak raz więcej ze mnie lecialo to okazało się że to jakieś uplawy więc się martwię. A wydaje mi się że teraz to po seksie( po b.dlugiej przerwie) mam więcej. Chcieliśmy przyspieszyć poród.
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja dwa razy była dokarmiana w szpitalu mieszanką i bardzo Jej się ulewało. W sumie po moim mleku też raz dziennie z Niej chluśnie chociaż teraz uważniej biorę ją do odbicia. Poza tym dzisiaj miała piękną noc, odpukać. Karmiłam ją o 22, później o 2 i o 6 rano
|
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OlejmyJutro mm jest pewnie nieco gestsze i moze dlatego nie ulewa |
|
|
|
|
#3246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek dziołszki
![]() My po odprowadzeniu starszej siostry do przedszkola, Sonia spi w salonie i jej nie budze, ja za to wcinam śniadanko i nadrabiam cożeście naprodukowały ![]() Wczoraj Sonia obdarzyła mnie swoim pierwszym świadomym uśmiechem - ale mi się serce uradowało. Ogólnie widać, zmiany bo malutka coraz więcej obserwuje, patrzy takim dorosłym wzrokiem, dupka za to już praktycznie wygojona. Pomyśle nad tym Tormentolum, warto mieć i koniecznie fiolet zakupie - stary sprawdzony środek Gratuluję, wszystkim mamusiom, które już tulą swoje maleństwa - lista nam się coraz bardziej skraca ![]() Cytat:
malutka ważniejsza a to nie piekarnia
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-09-28 o 08:52 |
|
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Najpierw chciałam przejść na mieszankę, potem zdecydowałam, że będę jednak karmić piersią. A teraz to już nie wiem. Chciałabym, że moje słoneczko było najedzone.
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo przy mm dokladnie wiesz ile wypija. przy piersi nie. Moze wypija za duzo i ten nadmiar ulewa? |
|
|
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
ale ona w dzien jak nie spi to prosi jesc ciagle. zje troche uleje i znowu glodna i tak w kolko. jak dam mm to jest spokoj na około 2- 3 godziny.
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponoc to sie reguluje wiec moze rzeczywiscie podawaj na zmiane i jak bedzie znacznie wieksza poprawa to moze jeszcze sie uda karmic tylko piersia. |
|
|
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
a jak zasmakuje z butelki i piersi nie bedzie chciala? tak tez moze byc.
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie jaką szczepionką szczepiłaś 5 w 1? A jakie kropelki p.bólowe jej dałaś - może warto się w takie zaopatrzyć.
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętasz o tym żeby dzidzia nie spała przy cycku tylko ciągnęła cały czas? W szpitalu powtarzali, że jak przez około pół godziny przypilnujemy aby dziecko cały czas ssało pierś to powinno być najedzone.
|
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Aaliyah podaje się wit. K zaraz po urodzeniu, ale niedawno jacyś mądrzy eksperci doszli do wniosku, że mamy szprycować dzieci tą witaminą do trzeciego miecha, bo niby to co podawane jest zaraz po urodzeniu jest nie wystarczające. Przy pierwszej córce tego nie było. Moja położna środowiskowa ostrzegła mnie, że wit. K jest witaminą typu oleistego i lubi powodować u dzieci kolki. Powiedziała mi, że jak zacznę podawać to mam obserwować małą i jeśli będzie niespokojna, prężyć się to odstawić na tydzień a potem znów zacząć podawać. Powiedziała, że przy nie podawaniu tej witaminy, trzeba obserwować kupki, czy nie ma w nich krwistych nalotów bo to głównie o to chodzi. Mówi, że wiele mam odstawia tę witaminę z powodu nietolerancji.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-09-28 o 09:34 |
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja dzisiaj z lekko po cieżkiej nocce bo jasiowi katarek troszkę przeszkadzał więc rano była juz padnieta więc mąż nakarmił Jaśka a ja pospałam do 7 jak zwykle wczoraj byli u nas znajomi z roczną creczką i kumplea znowu jest w ciazy takze powieksza sie u nas grono znajomych z dziećmi Problemy z karmieniem piersią., to też zawsze był dla mnie problem także i dla mnie mm jest super wyjściem bo i wiem ile zjada i jest najedzony i spokojny. |
|
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() melduję się z rana i zaraz biorę się za robotę, trzeba ogarnąć porządnie domek bo być może nie będzie mnie w nim prawie dwa tygodnie (w najgorszym razie)... no nic, może nie będzie tak źle, ale lepiej się nastawić ![]() wiecie co, niektórzy ludzie to naprawdę debile i "prostaki"... stałam dziś w kolejce w sklepie, czuję a jakaś baba się na mnie gapi, nic nie mówi, tylko się wpatruje... w końcu głośno wzdycha i mówi do mnie,że jak MUSZĘ to mogę zrobić zakupy przed nią... no to jej grzecznie odpowiedziałam, że nie muszę i dziękuję. to się babsko ofuczyło, że jak nie to nie, jak sobie chcę, to przecież nie jej sprawa... no wzdychała na cały sklep, jak jej mogłam odmówić... głupie babsko ![]() gdyby powiedziała grzecznie, że mnie przepuści to bym chętnie skorzystała (wkońcu tak rzadko to się zdarza ) ale jak ona do mnie prawie z ryjem, że mi łaskę zrobi... to mam to w nosie.aaliyah, a jakie jest u Was postępowanie po terminie porodu? tzn. do kiedy można czekać? Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- dzisiaj skończył mi się licznik na drugim suwaczku a Leny nie ma
|
||
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Henio je ogólnie co 2/3 godziny, ale czasami zdarzy mu się mieć godzinną przerwę. I są też sytuacje, raz/dwie dziennie, kiedy ssie np. tylko 5-6 minut. Ja to traktuję jako zaspokojenie pragnienia - mam rację...? Ma też jedną 4-5 godzinną przerwę. Wczoraj wypadła w ciągu dnia, a dziś w nocy! |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry!!! Oj z tą witaminą K to rzeczywiście trzeba uważać. Lenka oczywiście miała podawaną, ale kiedy zaczęły się straszne problemy z brzuszkiem to pediatra kazała bezwzględnie odstawić i sytuacja się poprawiła. Takto już jest, że co kilka lat muszą coś pozmieniać i tylko mieszają mamą w głowach!
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym jedzeniem to podobnie wypada u mnie jak u Ciebie. Mam na myśli odstępy między poszczególnymi karmieniami.
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
DZiewczyny!!!
wpadam tylko na chwile powiedziec ze to juz dzis!!! Jade na cc! wieczorem bede juz miała mala po drugiej stronie. oczywiscie zamartwiam sie czy to nie za wczesnie (37tc i 5 dni), gin uspokaja wiec pewnie wie co robi. Od rana cisnienie mi tak skoczylo ze jest napisane na cisnieniomierzu "konieczna konsultacja lekarska" ![]() Trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Olejmyjutro a karmienie w pozycji pionowej? - tzn bardziej w pionie.
Moze tak byc ze po butli nie bedzie chciala piersi, ale trzeba byc dobrej mysli - ale rada..... A ja musze odstawic pieluszki Dada. Zmiany sie nie zmniejszaja. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Bedzie dobrze |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia!!!
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i po cichu zazdroszczę, że już dziś będziesz miała córeczkę przy sobie ![]() ja to sobie jeszcze poczekam na mojego uparciucha małego
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielki dzień dziś dla Ciebie Katiem - my kupiliśmy teraz Pampers Premium Care i są super. Wchłaniają wszystko co wilgotne, a jednocześnie nie są takie plastikowe. Bo Huggiesów tych z bawełny nie było w rossmanie. |
|
|
|
|
#3268 |
|
Raczkowanie
|
w ogole mam problem z przystawieniem bo karmie przez kapturki, bo mala nie chce cycki bez. zaczyna sie krzytusic a potem cmoka i cmoka i krzyczy. ciezko jest i naczej niz na lezaco. wogole juz mam dosyc karmienia cycka az sie plakac chce, bo nie umiem jej normalnie przystawic
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

.

2 sierpnia 2018
powodzenia!!!