|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 | |||
|
Zakorzenienie
|
ojj dziekuje w imieniu Mai
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje ciociu Guciu alez mily wieczor sie u Ciebie zapowiada ok caly dol posprzatany (u babci) i zaraz idziemy do niej na kawe a potem zabiore sie u nas za ogarnianie (chyba wejde w lazienke )
|
|||
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia u lekarza Kotku, najlepszego dla Maji |
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na grzyby uwielbiałam z tatą chodzić...teraz to już dawno nie byłam... ![]() Aaaby "niestabilna emocjonalnie" to od dziś moje ulubione określenie |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaje sobie sprawe, ze ten bezsensowny strach przed pająkami jest conajmniej dziwny dla osób trzecich ale nic na niego nie poradze Czasem sama ogladam suifty w mieszkaniu. Ostatnio taki jeden zasuwał mi po podłodzew kuchni A wogóle mój mąż to jak jakegos znajdzie to go bierze w ręke i wynosi na balkon albo przez okno go wyrzuca
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-28 o 09:50 |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już oglądam jakieś specyfiki, ale też nawet takie bransoletki na nadgarstki, które niby odstraszają wszystkie dziadostwa.
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu, całkiem miły wieczór się zapowiada
![]() Ja też nie przepadam za pająkami...ale nie mam aż takiej akcji, jak Wy
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia dlaczego się boisz?? Ja jestem ciekawa jak Maja zareaguje na noe pokarmy. Od kiedy zaczynasz wprowadzać?? Ja teraz zamówiłam małej kaszkę bez dodatku cukru. Podobno te co są u nas w sklepach to lipa. Zamówiłam taką co w sklepach ze zdrową żywnością się kupuje. Wolę aby ta pierwsza kaszka była lepsza. aaby ja mam te zawieszki Tyle, że zapominam ich napełniać wodą ![]() butter ja też muszę generalnie posprzątać mieszkanie. Onyks super, my kosztorysu nie robimy. Strach się bać ![]() Kotku 100 lat dla Mai ![]() Gucia super wieczór cię czeka. Dodaja ja się zawsze pająków boję na grzybach ![]() Mysia mój mąż to samo robi z pająkami
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Laski, ja mam dziś 23 tydzień skończony więc na suwaczku powinno mi już chyba wskoczyć na 6 miesiąc, nie? I dziś rezerwujemy wózek |
||
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maja dziekuje bardzo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekujemy |
||
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zaczał sie smiac ze mnie
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks super, ale ten czas leci
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ łapie pająki do szklanki i wynosi na balkon, albo wywala za okno. Ja nie pozwalam ich zabijać... |
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odrazu mi lepiej jak nie jestem sama. Myslałam, że nie ma drugiej takiej 'pokrzywionej'![]()
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż już się nauczył, że nie zasnę z jakimś insektem! A jak usłyszę bzykanie komara to o 3 w nocy jestem w stanie wstać i nie zasnę tak długo jak go nie zabiję ![]() Brawo za wózek
|
|
|
|
|
#377 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj tak! Uwielbiam
![]() ![]() Cytat:
![]() całkiem całkiem ![]() juz się nie mogę doczekać ![]() Cytat:
Magda oj tak! dzisiaj będzie czadowo
|
|
#378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze , żebym go w domu nie widziała
|
|
#380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Wyspalam sie, tzn pospalabym dluzej ale Seba po 6 juz niechcial spac ![]() A dzis do pracy
|
|
#381 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No wczoraj miałam jakiś chwilowy spadek formy ale byliśmy wczoraj na imprezie ze znajomymi - potańczyłam sobie z mężem, kilka drinków wypiłam i odgoniłam złe myśli .Fajnie było tam bardziej, że ostatnio z mężem strasznie się sprzeczaliśmy o głupoty i w sumie to był taki pierwszy wieczór od dawna, gdzie mieliśmy czas i okazje zbliżyć się znowu do siebie .Dzięki za przepis Cytat:
2. Powodzenia z pisaniem - dla mnie część empiryczna też była dużo trudniejsza od teorii. Mam nadzieję, że szybko skończysz pisanie mgr - i zapomnisz o tym koszmarze .Do kiedy musisz oddać pracę? 3.Daj później znać jak wizyta ![]() Kotku wszystkiego najlepszego dla Majeczki Dawno nie było u nas Natalii.. martwię się o nią ![]() Strong skończ już odgruzowywać mieszkanie i wracaj do nas Tęsknimy! Cytat:
1. Też używam DW i ogólnie jestem zadowolona - ale ja mam skórę raczej mieszaną w kierunku suchej. Ale właśnie się zastanawiam czy nie zatyka on porów bo co chwilę mi wychodzi jakiś wyprysk.. 2. A wiesz czasem jakieś czarne myśli przychodzą - ale dziś już mi lepiej No i fajnie, że udało Wam się zarezerwować wózek A co Wam jeszcze zostało do kupienia?
|
||||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinka chyba każdej długoterminowej staraczce wcześniej czy później takie myśli przyjdą do głowy...... też miałam taki "etap". Ale u mnie dobrze się skończyło i u Was też tak będzie
Żabcia tak jak Dziewczynki pisały w PL położna odbiera dziecko Przebrania dla Dominisia podobają mi się wszystkie a z filmem mi się pomyliło, bo są dwa "Jestem Bogiem" i "Jesteś Bogiem" Wiecie co mi się dziś śniło? Że jadłam: rurki z kremem, pączki, jakieś rogaliki z masą itp. i miałam takie straszne wyrzuty sumienia...... eh, jak dobrze, że to był tylko sen ale przynajmniej sen zaspokoił moją "chcicę" na słodycze hihihihAaby nie pojechałam po Twoje pranie do prasowania, bo swojego jeszcze nie skończyłam...... eh, muszę się zaraz za nie zabrać, a lenia mam w tym tygodniu przeogromnego
|
#383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje dziekuje Kurcze ale fajnie.........Wy tu skladacie zyczonka Majci, dostala smska z zyczeniami, wlasnie byl listonosz i przyniosl Mai kartke na urodziny od naszych znajomych ![]() az sie wzruszylam noooo
|
|||
|
|
|
#384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... podpatrze przy nastepnym wykonywaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i 100 lat dla Majki Onyks, juz 6 miesiac ale ten czas leci
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek, fajnie, że tyle osób pamiętało o urodzinach Mai
To takie miłe ![]() Jeszcze 4 godzinki i weekend |
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
Tomalinko - każda kobieta jest stworzona do tego by być matką i ty nie jesteś żadnym wyjątkiem. Więc bez mi takich tutaj tylko już mi się pięknie udzielać na wątku z PCOs, dodać sobie trochę radości;-) Wszystkie mamy problemy tam z zajściem;-) Ale jestem święcie przekonana, że każdej z nas się uda!;-************ Nie jesteś sama szlicznotko
Bika- co do twoich zdjęć z mieszkania- super masz i wcale nie tak mało miejsca jak pisałaś! Czy ten stolik do części jadalnej to z jyska? mam taki sam;D a druga sprawa to wyobraź sobie kochana, że na wątku starania z PCOs pojawiła się dziewczyna z Cieszyna też! Jaki ten świat jest mały! Butter- ja tam kocham porządek, ale często mam wręcz przeciwnie;-) i mniej mam czasu i mniej jestem w domu tym większy bałagan bo np czegoś za sobą nie schowam, coś do tego dołożę itp. Potem znów się z tego odrabiam. A do tego mój husky parę razy do roku zrzuca sierść- jest to dziesięć razy więcej kudeł niż przy standardowym psie i wygląda to jak wełna;P a ja tak kocham czarne ubrania...;-) Onyks- ja nie lubię kompaktów ze względu na to, że przy tłustej cerze brzydko leżą na porach- a większość tłustych cer mimo wszystko poryka się z rozszerzonymi porami, na których kompakt lubi się ważyć, nieładnie w nie włazi i robi nieświeży efekt. Ogólnie jestem za płynnym + puder transparentny- tylko obie rzeczy muszą być dobrze zgrane i wierz mi, maski ani uczucia ciężkości nie będzie. Dla mnie DW był zawsze za ciężki, a gorszy w działaniu- nie krył aż tak ładnie jak niejeden lżejszy podkład testowany przeze mnie. Z pudrów wykończeniowych polecam ten zwykład z firmy Secret (drogeria natura chyba tylko go ma). Kosztuje raptem 10 zł, a jeśli chodzi o mnie to przebija wszystkie pudry wykańczające, które miałam do tej pory. Nawet te w granicach 100zł...Tyle, że ja nakładam delikatną jego warstewkę nie puszkiem ani pędzlem tylko wacikiem kosmetycznym. Daje to ładne aksamitne i matowe wykończenie- a przy okazji zciera nadmiar podkładu i wyrównuje całość. Puszek też świetnie sobie z tym radzi, ale jak dla mnie jest mało higieniczny. A pędzel zostawia za dużo niewklepanego pudru i zamiast zmatowić to po godzinie błyszczymy się jeszcze bardziej. Uff, ale się rozpisałam;D muszę zrobić jedną rzecz szybko w pracy i poodpisuję dalej;-) |
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i błoto...Mnie do szału doprowadza, że mój TŻ notorycznie zostawia ciuchy w jadalni... gacie na stole, swetry na krzesłach |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko tak przestrzennie na zdjęciach wygląda. Oba stoły zamawialiśmy "u chłopów" na giełdzie w Wapiennicy (więc pewnie wiesz o co chodzi ) No świat jest mały, ja podczytuje wątek mam wrześniowo - październikowych, a tam jedna dziewczyna w wojewódzkim rodziła, inna w Eskulapie, kolejna na Wyspiańskiego..... i z cieszyna też była coś te nasze okolica popularne ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A ja mam dziś jakiś kiepski nastrój jakaś poddenerwowana jestem..... siły i ochoty na sprzątanie nie mam, a pier.dolnik jakich mało za prasowanie się nawet nie zabrałam, a na sesje muszę bluzkę wyprasować na właśnie, jeszcze ta sesja, ciekawe co z niej wyjdzie jak mam taki wisielczy nastrój eh, tyle rzeczy mnie dziś wkurza, że szok normalnie, chyba mi się skumulowało wszystko z ostatnich tygodni
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Kotku- wszystkiego najlepszego, ale nie tylko dla Maji- również dla Ciebie. Ona jeszcze nie zdaje sobie sprawy jakie to wielkie dla niej święto, a ty to przeżywałaś i przeżywasz w pełni świadomie, stąd te wzruszenia;D a im więcej osób o tym pamięta i docenia...
Bika- jedz póki możesz!!!;P Jak ci później lewatywkę strzelą przed to się skończy;P A jak jest w przypadku ginekologów ze specjalizacją również położniczą? Ja bym tam chciała by mój był przy mnie i odbieral poród. Tyle razy ten facet mi pomógł, że ufam mu bezgranicznie. aaby- może przesłać ci moją mgr? Często przydają się wstępy do opisu badań, ładne zakończenia. opis badanego środowiska, metody badawcze w praktyce itp. Wiem, że lepiej się z tym pisze. Kochane, które się budują, bądź przymierzają. W pn mam akt notarialny na nasz domeczek - już mamy wszystkie klucze i dokumenty, ale czekałam aż mi zjedzie właścicielka z Niemiec by dokończyć formalności. Będziemy się przymierzać do rozbiórki przybudówki i wybudowania jej na nowo z jej powiększeniem. Orientujecie się po ile gdzieś stoi zrobienie projektu pod pozwolenie? |
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko, żebym nie zapomniała, napiszę Ci szybciutko co z tymi paprykami, bo po południu, w domu mogę nie mieć czasu.
Bierzesz papryki, przekrawasz na pół i wyciągasz pestki. Gotujesz ryż, ok. 2 woreczki tak na 3, 4 papryki. Ryż gotujesz normalnie, z solą, może być z kostką rosołową. Kroisz pieczarki, podsmażasz. Do miski dajesz ugotowany ryż, pieczarki, pokrojone oliwki, pokrojone suszone pomidory. Dodajesz z 3, 4 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Sól, pieprz. Jak lubisz, to z 2 przeciśnięte ząbki czosnku. Wszystko mieszasz, przekładasz do papryk i wkładasz do piekarnika na ok. 10 minut. Robiłam też wersję, że w ryżu był kurczak i oliwki tylko. I to tyle właściwie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

dla Matki!!

)

Co Ty tutaj wypisujesz?! Głuptasek z Ciebie i tyle

super