|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
mam pytanko. Czy trzeba coś wypełnić aby dostać się do waszej listy na początku wątku ?
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Druga częśc maminych prezentów:
1. Bodziaki z Netto- niestety najmniejszy rozmiar był na 6 mcy no i mama je wzięła. 2. Książka 3. Sukienusia z lumpka po 2 zł ( na 6 m-cy) 4. Katanka z lupka po 1,5 zł (na 9-12 m-cy)
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjemna, mięciutka. No i taka delikatna
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4745 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Kurcze i mam problem! Byłam w poniedziałek u lekarza i wszystko ok, USG III trymestru prawidłowe, wymiary dzieciątka też. A dzisiaj, a w sumie od wczoraj mam momentami intensywne kłucie z prawej strony brzucha, a momentami tylko leciutko czuje że coś kłuje. Już miałam tak dwa razy z 3 tygodnie temu i wtedy wiedziałam, że maluszek się kręci, bo miałam właśnie z tej strony górkę porządną. Teraz uczucie jest to samo, tyle że czuje że mały jest bardziej z lewej strony. Tak myślę, że może nóżkami mi dotyka w jakiegoś nerwa, albo coś. Oczywiście już się zamartwiam. Nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy poczekać jeszcze. W sumie nic mi sie nie dzieje, oprócz tego kłucia. Nie chce wyjść na panikarę, ale faktycznie trochę się martwię. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Mam takie same bodziaki, tylko kupowałam je w Pepco. Komplecik, tych 5 bodziaków 30 zł. |
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Netto- podobnie, bo 29 zł
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podaj tylko dane imie, wiek, data porodu, płeć, imie dziecka---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- eeeeej mam dziś 2 miesiące po ślubie
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wyników to bardzo niski masz ten cukier, lekarz to widział? ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Napisz do mnie PW z danymi to Cię wrzucę na listę |
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Oooo, na tą pościel z Netto też się czaiłam, ale wykupiona albo w ogóle nie było, a teraz widać, że jest ładna
![]() ![]() A propos zasadności cc- to u mnie jest problem z oczami, jestem krótkowidzem i nie wiem jeszcze jak będzie z siatkówkami, a też mam za wysokie ciśnienie.... Wstępnie już rozmawiałam ze swoim lekarzem o cc. W przyszłym tyg mam wizyte, a przed nią muszę jeszcze skoczyć do okulisty....
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Wybieram się do miasta, bo muszę oddać sukienkę (zamówiłam online dla koleżanki, bo w sklepie nie było jej rozmiaru - wczoraj przymierzyła i sukienka wygląda jakby była źle zszyta - zamek na plecach się skręca.. bez sensu) Dobrze, że nie muszę odsyłać - wystarczy do sklepu odnieść.
Zobaczę - może kupię sobie coś dla poprawy humoru.. Dziś jeszcze zakupy w Tesco mnie czekają, bo mam w ten weekend 20% na wszystko - chyba zapas pieluch kupię ![]() U nas po cc jest zakaz przez jakiś tam okres prowadzenia samochodu - nawet do ubezpieczalni trzeba zgłosić, że się miało cesarkę..
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-28 o 12:25 |
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
nie noooo weszlam nadrabiam i cooooo znow kg
![]() ![]() ja to mam chyba pecha jakiegospokrzywka ja lalam troszke plynu do kapili i po kapili oliwkowalam bo miala sucha skore przez jakis tydzien |
|
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
ok dziękuje .. Dwa miechy spoko u nas 4 miesiące i i 16 dni
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa i chciałam się Was spytać o prasowanie ubranek. Z której strony prasujecie? Ja myślałam, że prasuje się tylko po to, żeby mniej więcej jakoś tak ładniej wyglądały nie takie wygniecione, ale wczoraj szwagierka powiedziała mi, że takie dzieciaczkowe rzeczy prasuje się z obydwóch stron ![]() :conf used: bo dziecko ma delikatną skórę i przy prasowaniu w wysokiej temperaturze jeszcze się tam cos dodatkowo robi z tymi ubrankami. Ja już sama nie wiem trochę mnie to zdołowało szczerze mówiąc i w ogóle pierwszy raz słyszałam, że trzeba z obydwóch stron...... Co do pielęgnacji ja raczej nie będę szaleć i kupować miliarda kosmetyków. Będę używać jakiegoś płynu do mycia/ żelu ( jeszcze nie wiem nie rozglądałam się) i oliwki. Tylko tak mówicie, że to na mokrą skórę się nakłada, wiadomo, że tak lepiej się wchłania ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby całe dziecko było mokre, posmarować je oliwką i ubrać? to chyba zimno będzie? kurde moja bratowa oliwkowała ale nigdy się nie przyjrzałam czy wyciera dokładnie czy tak z grubsza czy nei wyciera.... |
|
|
|
|
#4754 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
micia loo matkooo o 11 sniadanko ja bym z glodu padla
|
|
|
|
#4756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jedna rzecz przez ten okres połogu (po cc i sn) nie dźwigamy rzeczy cięższych niż waga naszego dziecka, czyli nie nosimy np. wózków. Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, że niektóre położne mają kontrowersyjne opinie, ale jednak dużo opinii jest podobnych- tak jak informacje z mojej sr, Kamili, Peperonika czy Niteczki - są jakieś w sumie minimalne różnice, ale dużo rzeczy jednak się pokrywa. Z tego co kojarzę to u żadnej z nas np. nie polecali emolientów do mycia jak skóra jest zdrowa. |
||||
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
ja prasuje normalnie po 1 stronie
|
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
Micia Kicia byłam w sklepie
zaszalałam wzięłam berliso czekoladowe, sonatę czekoladową, zakręcony mix, kubusia i twixa taką mam fazę ostatnio na te twixy ze masakra. codziennie musi być jeden boże ;p nie wejdę dziś na tą wagę na wizycie za cholere DDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale może doświadczone mamusie się wypowiedzą, jak to jest? Trzeba Waszym zdaniem?
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak późno jem śniadania, jakoś nie umiem wcześniej
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
madzia ani do glowy by mi nie przyszlo tak prac gabi ciuszki pralam w dziecinnym d poki mialam pozniej juz przeszlam na nasz vizir sensitive i nie raz piore z naszymi ciuchami nie ma co zbytnio przesadzac nawet piore w 40 stopniach chyba ze plamy nie chce zejsc
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- micia to podziwiam ja o 11 to jestwem juz po 2 tyle ze od 6-7 na nogach hehe dziwic ssie ze mam tyle kg
|
|
|
|
#4763 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie!
Byłam z rana na badaniach, wróciłam i do łóżeczka;-) MoOoNiA gratuluję imienia! Bardzo mi się podoba. Co do wagi to ja już +14 (podobno nie widać), zaraz jakąś fote wrzucę;-) Gratuluję wszystkim rozpoczętych tyg!!! ![]() |
|
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tak, że jak nic nie zjem to tak niedobrze mi się robi, że ledwo chodzę... zaraz wymiotować mi się chce.. musze z rana szybko coś zjeść bo inaczej ciężko ze mną... dziwne troche kiedyś mogłam nic nie jeść przez pół dnia od rana a teraz.....
Dzięki chyba też nie będę dokładać sobie roboty.A jak mam ciuszki z lumpeksu to wygotowywać je? Czy normalnie prać? Znaczy ogólnie mam używane po szwagierki dziecku i kilka z lumpeksu i nie wiem czy mam je jakoś specjalnie traktować. Tak w ogóle myślałam, że mam jeszcze dużo czasu, termin w koncu na koniec grudnia, ale chyba zrobie pranie wszystkiego w przyszłym tygodniu.. jakoś nie uśmiecha mi się później z takim wielkim brzucholem na sam koniec rozwieszać i prasować tony ciuszków ... |
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
z lumpka przepralam w 60 bo nie wiadomo kto nosil a od siostry i kuzynek juz w 40
kochana to do mnie ci jeszcze brakuje kg
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle nie kupuję proszku dla dzieci, w tym temacie skorzystam z rady mojej bratowej, ona prała w normalnym i na szczęście nic się nie stało, więc mam nadzieję, że u mnie tez tak będzie
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok uciekam obejrzeć "Ostry Dyżur" wypić małą kawkę i zjeść Snickersa ![]()
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam też zamierzam prasować po jednej stronie. Nie będę miała czasu i sił pewnie na taką zabawę z dwóch stron. A chodzi chyba o to, że wysoka temperatura zabija zarazki, drobnoustroje itp....
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w październiku zamówię resztę typu ręczniki, pieluchy i też zaraz wypiorę skorzystałam z pogody i z tego że dobrze się jeszcze czuję ![]() ciuszki po kuzynkach w 40 stopniach ale to pierwsze pranko dałam podwójne płukanie a ciuszki wyprasowałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

ze Ci sie chcialo to przepisac, tez mysle,ze na pierwsza strone by sie przydalo