Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 12:08   #4741
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

mam pytanko. Czy trzeba coś wypełnić aby dostać się do waszej listy na początku wątku ?
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:08   #4742
kaaamila1
Zakorzenienie

Druga częśc maminych prezentów:

1. Bodziaki z Netto- niestety najmniejszy rozmiar był na 6 mcy no i mama je wzięła.

2. Książka

3. Sukienusia z lumpka po 2 zł ( na 6 m-cy)

4. Katanka z lupka po 1,5 zł (na 9-12 m-cy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0004.jpg (94,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0006.jpg (145,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0007.jpg (140,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0015.jpg (120,9 KB, 11 załadowań)

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:09   #4743
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dodaje fotki wczorajszych prezentów od mamy

1. Pościel z Netto ( 4 elementy- poszewka na poduszkę, kołdrę 100x 135, ochraniacz i prześcieradełko) 100 % bawełny, wg. rewelacyjna jakośc i wykonanie. Misiu jest polarkowy

2. Przewijak na komodę również z Netto- dwie wymienne podkładki podszyte ceratką od spodu.

3. Pudełeczko jak zapakowana jest pościel ! Bardzo mi się podoba tak wiec musiałam Wam pokazac
Bratowa mojego tż'ta polowała na tę pościel, ale niestety cała wykupiona. Fajna jest!

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:12   #4744
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Bratowa mojego tż'ta polowała na tę pościel, ale niestety cała wykupiona. Fajna jest!
Jak za 69 zł to jest rewelacyjna ! Nie jakas cienizna tylko naprawdę konkretna pościel Przyjemna, mięciutka. No i taka delikatna

Stary 2012-09-28, 12:15   #4745
fasolka124578
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Kurcze i mam problem! Byłam w poniedziałek u lekarza i wszystko ok, USG III trymestru prawidłowe, wymiary dzieciątka też. A dzisiaj, a w sumie od wczoraj mam momentami intensywne kłucie z prawej strony brzucha, a momentami tylko leciutko czuje że coś kłuje. Już miałam tak dwa razy z 3 tygodnie temu i wtedy wiedziałam, że maluszek się kręci, bo miałam właśnie z tej strony górkę porządną. Teraz uczucie jest to samo, tyle że czuje że mały jest bardziej z lewej strony. Tak myślę, że może nóżkami mi dotyka w jakiegoś nerwa, albo coś. Oczywiście już się zamartwiam. Nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy poczekać jeszcze. W sumie nic mi sie nie dzieje, oprócz tego kłucia. Nie chce wyjść na panikarę, ale faktycznie trochę się martwię.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:

1. Bodziaki z Netto- niestety najmniejszy rozmiar był na 6 mcy no i mama je wzięła.
Mam takie same bodziaki, tylko kupowałam je w Pepco. Komplecik, tych 5 bodziaków 30 zł.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:15   #4746
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Kurcze i mam problem! Byłam w poniedziałek u lekarza i wszystko ok, USG III trymestru prawidłowe, wymiary dzieciątka też. A dzisiaj, a w sumie od wczoraj mam momentami intensywne kłucie z prawej strony brzucha, a momentami tylko leciutko czuje że coś kłuje. Już miałam tak dwa razy z 3 tygodnie temu i wtedy wiedziałam, że maluszek się kręci, bo miałam właśnie z tej strony górkę porządną. Teraz uczucie jest to samo, tyle że czuje że mały jest bardziej z lewej strony. Tak myślę, że może nóżkami mi dotyka w jakiegoś nerwa, albo coś. Oczywiście już się zamartwiam. Nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy poczekać jeszcze. W sumie nic mi sie nie dzieje, oprócz tego kłucia. Nie chce wyjść na panikarę, ale faktycznie trochę się martwię.
Myślę, ze to nic złego..ja również odczuwam co jakiś czas coś podobnego.. no, ale jeżeli rzeczywiscie CIę to niepokoi to zadzwoń do ginka ! Myślę, ze w naszym stanie lepiej nic nie bagatelizowac..

W Netto- podobnie, bo 29 zł

Stary 2012-09-28, 12:16   #4747
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
mam pytanko. Czy trzeba coś wypełnić aby dostać się do waszej listy na początku wątku ?
napisz PW do Ma-Majki o ina Cie wpisze ): podaj tylko dane imie, wiek, data porodu, płeć, imie dziecka

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

eeeeej mam dziś 2 miesiące po ślubie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:20   #4748
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Gratuluję rozpoczęcia 29 tygodnia Dziewczyny, a w poniedziałek Was dogonię

Mam pytanie do Marti. Zaczęłam sobie mierzyć cukier glukometrem i np. godzinę po zjedzeniu kopytek z mięsem i sosem miałam 70, a dzisiaj godzinę po ciastkach tylko 36. Czy to jest wogóle możliwe? Jak robiłam krzywą to po 2 godz. glukozy 75g miałam tylko 58.
Czekamy

A co do wyników to bardzo niski masz ten cukier, lekarz to widział?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
Napisz do mnie PW z danymi to Cię wrzucę na listę
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:21   #4749
Karla1983
Zadomowienie

Oooo, na tą pościel z Netto też się czaiłam, ale wykupiona albo w ogóle nie było, a teraz widać, że jest ładna

A propos zasadności cc- to u mnie jest problem z oczami, jestem krótkowidzem i nie wiem jeszcze jak będzie z siatkówkami, a też mam za wysokie ciśnienie.... Wstępnie już rozmawiałam ze swoim lekarzem o cc. W przyszłym tyg mam wizyte, a przed nią muszę jeszcze skoczyć do okulisty....
Stary 2012-09-28, 12:24   #4750
halwaya
Zakorzenienie

Wybieram się do miasta, bo muszę oddać sukienkę (zamówiłam online dla koleżanki, bo w sklepie nie było jej rozmiaru - wczoraj przymierzyła i sukienka wygląda jakby była źle zszyta - zamek na plecach się skręca.. bez sensu) Dobrze, że nie muszę odsyłać - wystarczy do sklepu odnieść.
Zobaczę - może kupię sobie coś dla poprawy humoru..
Dziś jeszcze zakupy w Tesco mnie czekają, bo mam w ten weekend 20% na wszystko - chyba zapas pieluch kupię

U nas po cc jest zakaz przez jakiś tam okres prowadzenia samochodu - nawet do ubezpieczalni trzeba zgłosić, że się miało cesarkę..

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-28 o 12:25
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:24   #4751
weronika23
Zakorzenienie

nie noooo weszlam nadrabiam i cooooo znow kg ja to mam chyba pecha jakiegos

pokrzywka ja lalam troszke plynu do kapili i po kapili oliwkowalam bo miala sucha skore przez jakis tydzien
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:24   #4752
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
napisz PW do Ma-Majki o ina Cie wpisze ): podaj tylko dane imie, wiek, data porodu, płeć, imie dziecka

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

eeeeej mam dziś 2 miesiące po ślubie
ok dziękuje .. Dwa miechy spoko u nas 4 miesiące i i 16 dni

Stary 2012-09-28, 12:25   #4753
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:

2. Książka

3. Sukienusia z lumpka po 2 zł ( na 6 m-cy)

4. Katanka z lupka po 1,5 zł (na 9-12 m-cy)
Ale cudne rzeczy ta pościel też świetna, szkoda, że u mnie w okolicy nie ma tego sklepu bo ja też jeszcze nie mam kupionej...

Aaaa i chciałam się Was spytać o prasowanie ubranek.
Z której strony prasujecie? Ja myślałam, że prasuje się tylko po to, żeby mniej więcej jakoś tak ładniej wyglądały nie takie wygniecione, ale wczoraj szwagierka powiedziała mi, że takie dzieciaczkowe rzeczy prasuje się z obydwóch stron :conf used: bo dziecko ma delikatną skórę i przy prasowaniu w wysokiej temperaturze jeszcze się tam cos dodatkowo robi z tymi ubrankami. Ja już sama nie wiem trochę mnie to zdołowało szczerze mówiąc i w ogóle pierwszy raz słyszałam, że trzeba z obydwóch stron......

Co do pielęgnacji ja raczej nie będę szaleć i kupować miliarda kosmetyków. Będę używać jakiegoś płynu do mycia/ żelu ( jeszcze nie wiem nie rozglądałam się) i oliwki. Tylko tak mówicie, że to na mokrą skórę się nakłada, wiadomo, że tak lepiej się wchłania ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby całe dziecko było mokre, posmarować je oliwką i ubrać? to chyba zimno będzie? kurde moja bratowa oliwkowała ale nigdy się nie przyjrzałam czy wyciera dokładnie czy tak z grubsza czy nei wyciera....
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:25   #4754
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
[/COLOR]eeeeej mam dziś 2 miesiące po ślubie
Gratulacje;* ja tez pamietam hihi kiedy to było ;p;p;]
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:25   #4755
weronika23
Zakorzenienie

micia loo matkooo o 11 sniadanko ja bym z glodu padla
Stary 2012-09-28, 12:25   #4756
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
To ja tez wam cos jeszcze z dzisiejszego sr napisze:
Dzis bylo o noworodku od chwili pojawienia sie na swiecie, o przyjeciu go do szpitala, zakladaniu dokumentow.
Dowiedzialam sie,ze na wszystko musimy wyrazic zgode,a np na badania czy szczepienia to nawet pisemna.
Dzieci sa szczepione w pierwszej dobie przeciw gruzlicy i zoltaczce.
Po dwoch dobach pobieraja krew w kierunku fenyloketonurii.
Po urodzeniu dziecko dostaje po pierwszym posilku witamine K.
Potem same mamy podawac od 8 doby witamine K i D.
Jeszcze u nas robia badania sluchu sprzetem od Owsiaka.
Jesli dziecko ma zoltaczke, to lezy sie troszke dluzej,zeby pod lampami je potrzymac. W przypadku malej zoltaczki lampy sa dawane do wozeczka w ktorym lezy i normalnie z mama na sali przebywa. Mama lampy wylacza jak chce dziecko karmic.
Dziecko rodzi sie czesto z lekko zdeformowana glowka i mamy sie tego nie przestraszyc, bo to sie szybko cofa. Po prostu przy przeciskaniu przez kanal rodny czaszka,ktora jest jeszcze dosc elastyczna dzieki ciemiaczkom tak jakby nakladaja sie kosci,zeby sie zmiescic. Wiec nie przejmujcie sie jakas stozkowata glowa czy innymi krzywiznami.U dzieci z cc tego nie ma.
W ogole głowka jest najwieksza, obwod klatki jest troszke mniejszy.
Jak mi sie cos jeszcze przypomni to dam znac.
Mam nadzieje,ze cos sie z tej wiedzy Wam przyda.

Sola bardzo wazne zestawienie, ze Ci sie chcialo to przepisac, tez mysle,ze na pierwsza strone by sie przydalo

Marti cudowne te dwa zdjecia co rano wstawilas
Dzięki również za Twoje informacje

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
To chyba powoli dopada nas wszystkie, gdzieś mimowolnie. Pytanie do dziewczyn przygotowujących się do cc, lub po cc przy poprzednim dziecku: jakie ćwiczenia polecacie/planujecie? Pilates, serie treningowe brzuszków, czy to jest dozwolone z blizną po cesarce? (oczywiście w rozsądnym czasie od porodu)
W którymś wczorajszym poście napisałam o oddychaniu po cesarce, rozmasowywaniu blizn po kilku tygodniach.Następny etap to napinanie brzucha, brzuszki to po kilku tygodniach, siłownia najwcześniej po pół roku. Warto to jednak skonsultować z lekarzem kiedy co można zacząć wprowadzać, bo ja aż tak się tym nie interesowałam.

Jeszcze jedna rzecz przez ten okres połogu (po cc i sn) nie dźwigamy rzeczy cięższych niż waga naszego dziecka, czyli nie nosimy np. wózków.

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

na chwilę dorwałam się do laptopa na którym wizaż normalnie działa. A więc, dziękuję Wam za słowa otuchy, z mamą troszkę lepiej. Miała paraliż lewej strony ciała (w szczególności twarzy) ale się cofnął. Teraz została jeszcze mowa... Trzeba baaardzo jej podpowiadać co chciała powiedzieć, troszkę się jąka i mówi jak pijana, ale dziś jest o niebo lepiej niż wczoraj. Jest szansa że zmiany całkowicie się cofną i po wylewie nie będzie namacalnego śladu... W każdym razie potrzebuje opieki 24 na dobę bo nawet zapomina gazu wyłączyć
ze mną dziś też troszkę lżej. Wczoraj jeszcze dostałam tak bolesnego skurczu że płakałam z bólu, ale później już się nie powtórzył a Kuba fika w brzuszku jak gdyby nigdy nic może nie będzie aż tak źle
no i nasz laptop w naprawie bo mój kochany mąż postanowił walnąć w niego ręką, bo coś nam się matryca psuła i lubił skakać ekran - no to teraz matryca całkowicie do wymiany bo cały ekran pękł namacalny dowód na to, że spotkanie z ręką mojego męża nie należy do przyjemnych

jeśli coś się nie daj Boże pogorszy z mamą albo ze mną to Wam napiszę, postaram się wejść jeszcze później na chwilkę ale nie obiecuję, bo babcia ma przyjechać w odwiedziny... Kocham Was bardzo
Trzymam za Was kciuki, żeby się polepszyło z Twoją mamą i za Ciebie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się w 36 tygodniu rozpoczynając 9 miesiąc.

Podczytuję Was głównie nocami bo spać za bardzo nie mogę.
Co do SR to potwierdzam - strata czasu i często bardzo kontrowersyjne porady. Jedyne co było pomocne to zajęcia praktyczne dotyczące radzenia sobie z bólem podczas porodu naturalnego.

U nas położna zalecała kąpanie noworodka tylko w emolientach i żeby potem niczym nie smarować, gdzie wiadomo że dermatolodzy biją na alarm żeby nie stosować emolientów bez potrzeby. Ważne to żeby mieć dystan do takich rewelacji, bo jak widzimy tu co położna to inna opinia.
Ja się nie zgodzę, że szkoła rodzenia to strata czasu. Bardzo dużo z niej wyniosłam. Mój tż też tak twierdzi. Myślę, że to zależy od szkoły.
Zgadzam się, że niektóre położne mają kontrowersyjne opinie, ale jednak dużo opinii jest podobnych- tak jak informacje z mojej sr, Kamili, Peperonika czy Niteczki - są jakieś w sumie minimalne różnice, ale dużo rzeczy jednak się pokrywa. Z tego co kojarzę to u żadnej z nas np. nie polecali emolientów do mycia jak skóra jest zdrowa.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:26   #4757
weronika23
Zakorzenienie

ja prasuje normalnie po 1 stronie
Stary 2012-09-28, 12:27   #4758
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Napisz do mnie PW z danymi to Cię wrzucę na listę
Już wysłałam

Stary 2012-09-28, 12:28   #4759
kia_mia
Zadomowienie

Micia Kicia byłam w sklepie zaszalałam wzięłam berliso czekoladowe, sonatę czekoladową, zakręcony mix, kubusia i twixa taką mam fazę ostatnio na te twixy ze masakra. codziennie musi być jeden boże ;p nie wejdę dziś na tą wagę na wizycie za cholere DDDDDDDDDDDDD
Stary 2012-09-28, 12:28   #4760
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Aaaa i chciałam się Was spytać o prasowanie ubranek.
Z której strony prasujecie? Ja myślałam, że prasuje się tylko po to, żeby mniej więcej jakoś tak ładniej wyglądały nie takie wygniecione, ale wczoraj szwagierka powiedziała mi, że takie dzieciaczkowe rzeczy prasuje się z obydwóch stron :conf used: bo dziecko ma delikatną skórę i przy prasowaniu w wysokiej temperaturze jeszcze się tam cos dodatkowo robi z tymi ubrankami. Ja już sama nie wiem trochę mnie to zdołowało szczerze mówiąc i w ogóle pierwszy raz słyszałam, że trzeba z obydwóch stron......
Słyszałam o prasowaniu z dwóch stron, ale ja nie mam zamiaru Wydaje mi się, że to przesada...podobnie jak pranie ubrań rodziców w proszku dla dzieci, tylko dlatego, że skóra dziecka ma z nimi kontakt.
Ale może doświadczone mamusie się wypowiedzą, jak to jest? Trzeba Waszym zdaniem?
Stary 2012-09-28, 12:30   #4761
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ja tak późno jem śniadania, jakoś nie umiem wcześniej

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:32   #4762
weronika23
Zakorzenienie

madzia ani do glowy by mi nie przyszlo tak prac gabi ciuszki pralam w dziecinnym d poki mialam pozniej juz przeszlam na nasz vizir sensitive i nie raz piore z naszymi ciuchami nie ma co zbytnio przesadzac nawet piore w 40 stopniach chyba ze plamy nie chce zejsc

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

micia to podziwiam ja o 11 to jestwem juz po 2 tyle ze od 6-7 na nogach hehe dziwic ssie ze mam tyle kg
Stary 2012-09-28, 12:32   #4763
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Witam mamusie!
Byłam z rana na badaniach, wróciłam i do łóżeczka;-)

MoOoNiA
gratuluję imienia! Bardzo mi się podoba.

Co do wagi to ja już +14 (podobno nie widać), zaraz jakąś fote wrzucę;-)

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tyg!!!
Stary 2012-09-28, 12:34   #4764
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tak, że jak nic nie zjem to tak niedobrze mi się robi, że ledwo chodzę... zaraz wymiotować mi się chce.. musze z rana szybko coś zjeść bo inaczej ciężko ze mną... dziwne troche kiedyś mogłam nic nie jeść przez pół dnia od rana a teraz.....

Cytat:
Dzięki chyba też nie będę dokładać sobie roboty.
A jak mam ciuszki z lumpeksu to wygotowywać je? Czy normalnie prać? Znaczy ogólnie mam używane po szwagierki dziecku i kilka z lumpeksu i nie wiem czy mam je jakoś specjalnie traktować.

Tak w ogóle myślałam, że mam jeszcze dużo czasu, termin w koncu na koniec grudnia, ale chyba zrobie pranie wszystkiego w przyszłym tygodniu.. jakoś nie uśmiecha mi się później z takim wielkim brzucholem na sam koniec rozwieszać i prasować tony ciuszków ...
Stary 2012-09-28, 12:37   #4765
weronika23
Zakorzenienie

z lumpka przepralam w 60 bo nie wiadomo kto nosil a od siostry i kuzynek juz w 40 kochana to do mnie ci jeszcze brakuje kg
Stary 2012-09-28, 12:38   #4766
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Słyszałam o prasowaniu z dwóch stron, ale ja nie mam zamiaru Wydaje mi się, że to przesada...podobnie jak pranie ubrań rodziców w proszku dla dzieci, tylko dlatego, że skóra dziecka ma z nimi kontakt.
Ale może doświadczone mamusie się wypowiedzą, jak to jest? Trzeba Waszym zdaniem?
No dla mnie to trochę przesada też. Ja bym musiała cały dom wyprać w takim proszku dla dzieci, wszystkie pościele, koce, narzuty, mjusiałabym tapicerkę z sofy też szorować bo przecież dziecko też będzie miało kontakt... psa też bym musiała w proszku dla dzieci
Ja w ogóle nie kupuję proszku dla dzieci, w tym temacie skorzystam z rady mojej bratowej, ona prała w normalnym i na szczęście nic się nie stało, więc mam nadzieję, że u mnie tez tak będzie
Stary 2012-09-28, 12:39   #4767
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
madzia ani do glowy by mi nie przyszlo tak prac gabi ciuszki pralam w dziecinnym d poki mialam pozniej juz przeszlam na nasz vizir sensitive i nie raz piore z naszymi ciuchami nie ma co zbytnio przesadzac nawet piore w 40 stopniach chyba ze plamy nie chce zejsc
Też mam właśnie zamiar prać na początku w dziecięcym, a później przejść na "dorosły", tyle, że jakiś delikatny. Może przy wcześniaku, który ma inną odporność na czynniki zewnętrzne, to bym się zastanawiała nad takim przeprasowaniem tych pierwszych ciuszków, ale jeśli uda mi się donosić i nic się nie będzie złego działo, to nie zamierzam...I tak dużo roboty będzie przy dziecku, po co je przyzwyczajać do jakichś zbędnych czynności
Stary 2012-09-28, 12:40   #4768
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Micia Kicia byłam w sklepie zaszalałam wzięłam berliso czekoladowe, sonatę czekoladową, zakręcony mix, kubusia i twixa taką mam fazę ostatnio na te twixy ze masakra. codziennie musi być jeden boże ;p nie wejdę dziś na tą wagę na wizycie za cholere DDDDDDDDDDDDD
To tak jak ja mam fazę na snickersy ostatnio co najmniej jednego dziennie muszę zjeść.

Ok uciekam obejrzeć "Ostry Dyżur" wypić małą kawkę i zjeść Snickersa
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 12:40   #4769
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja tam też zamierzam prasować po jednej stronie. Nie będę miała czasu i sił pewnie na taką zabawę z dwóch stron. A chodzi chyba o to, że wysoka temperatura zabija zarazki, drobnoustroje itp....
Stary 2012-09-28, 12:43   #4770
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki chyba też nie będę dokładać sobie roboty.
A jak mam ciuszki z lumpeksu to wygotowywać je? Czy normalnie prać? Znaczy ogólnie mam używane po szwagierki dziecku i kilka z lumpeksu i nie wiem czy mam je jakoś specjalnie traktować.

Tak w ogóle myślałam, że mam jeszcze dużo czasu, termin w koncu na koniec grudnia, ale chyba zrobie pranie wszystkiego w przyszłym tygodniu.. jakoś nie uśmiecha mi się później z takim wielkim brzucholem na sam koniec rozwieszać i prasować tony ciuszków ...
ja też mam termin na grudzień ale pranie ciuszków zrobione
w październiku zamówię resztę typu ręczniki, pieluchy i też zaraz wypiorę
skorzystałam z pogody i z tego że dobrze się jeszcze czuję

ciuszki po kuzynkach w 40 stopniach ale to pierwsze pranko dałam podwójne płukanie a ciuszki wyprasowałam
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości