|
|
#2581 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam problem z publicznym karmieniem piersia no nie potrafie mam taka blokade w mozgu... a jak pojade do polski to nie wyobrazam sobie np karmic w samolocie piersia, ja wiem ze to naturalne i zupelnie normalne ale moj mozg mowi : nie. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Haniu robilam w punkcie 6 f za 6 zdjec i bryloczek do kluczy dostalam i tam mi pan wlozyla 2 zdjecia :P |
|
|
|
|
#2583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja potrafi już teraz zjeść na pusty brzuszek 150ml...a po piersi to ok 70-90ml...chyba za dużo trochę
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh no może i spróbuję innej butelki, zobaczymy. Ale jakoś tak instynkt mi podpowiada, że nic z tego
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. dziecko leży, czy je trzymasz?Dorotce zdjęcia robił facet, który przyjechał do nas do domu, nawet taką mini drukarkę miał, więc zdjęcia mieliśmy od razu Ale te 6 zdjęć kosztowało nas prawie 20 funtów
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani jej tam zabawki pokazywala zeby w gore patrzyla a ona i tak swoje no ale zdjecie jest :P---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- i tez od razu drukuja wycinaja i gitara
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednorazowo zjadała po 90 ml i po 8 tygodniu przestało jej wystarczać, więc zaczęłam przygotowywać po 120 ml. Jak już zaczęła zjadać po dokładnie 120 ml, to kupiłam zagęszczacz i teraz nigdy nie wiem, ile zje. Na pewno nie więcej, niż 120 ml, ale często mniej i oczywiście częściej, niż wcześniej. |
|
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja się bardzo cieszę, że to karmienie u Nas jakoś się w końcu unormowało i Lila je co 3 niekiedy, co 2,5h.....myślę, że to wielka zasługa dokarmiania MM, ale cóż począć, jak czort był ciągle głodny....piersi opróżnia, spokojnie się napełniają, ona dojada MM i wszyscy są szczęśliwi
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-28 o 11:27 |
||
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka, moja wtedy zjadała ok 90ml ale jeżeli Twoja je ok 150 to znaczy że tyle potrzebuje
|
|
|
|
#2593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze wiedzieć do mam mających nosidła, czy rowazałyście poza manduca inne nosidła? badolino czy babybjorn? Cytat:
to fajnie, niunia grzeczna to da wam pooglądać Cytat:
sliczna wszamałan świezą drożdżóweczkę z budyniem, teraz kawka bezkofeinowa i czekam ża dzieć sie obudzi-spi już 2,5h kupiłam przpeiekne farby by pomalowa pokój Jasia, byłam w meiszalni wiec mam odcienie idealne, będzie zielono niebieski, ale kolorki świetne a mąż sprząta
|
|||
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
już jestem,ostatnie dni były ciężkie bo nie dość że małym zajmuję się teraz prawie tylko ja bo mąż nie może go nosić to jeszcze musiałam mu pomagać... ale już jest lepiej więc wracam do Was gadułki
![]() Sol dzięki,nie trzeba było i trzymam mocno kciuki za zabieg Fabisia ciastek za Ciebie też kciukasy, daj znać jak poszło i czy przyznali $ ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- mamka ale Amelcia czadersko wyszła |
|
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż przybiera nie za wiele, no ale teraz je więcej MM niż wcześniej ![]() od początku było widać, że apetyt to Ona ma ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- trzymam kciuki by Melka się ładnie przyssała wiecie co spotkałam wczoraj znajomą Polkę, męża ma Niemca, ma już 3 letnią córkę Kingę i 2 września urodziła drugą, pytam jak dała na imię a Ona mi na to Nawojka-to podobno stare polskie imię....strasznie wymyślne, ale tu w DE nikogo nie zdziwi, skoro spotkałam się z Kingami, Princae'ami oraz Milką
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-09-28 o 11:40 |
|
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś nie wiem co Ci poradzić bo u nas nie ma tego problemu, tzn był przejściowy ale zmiana Calmy na Lovi pomogła, jak tak czytam o tym u Ciebie i Mamci to zaczynam sie bać że i nas to czeka
Cytat:
mamcia Amelka ślicznie wyszła choć widziałam jej śliczniejsze oblicza troszkę jakby przestraszona
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka ona sie obudzila jak ja rozbieralam i strasznie zaciekawiona byla co ta Pani z czarnym czyms przy twarzy i z rozowym misiem machajacym w gorze od niej chce :P ale ogolnie sie usmiechala pakowala lapki do buzki no i ta chwila byla chwila spokoju
|
|
|
|
#2600 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jestem w szoku!! Moje dziecię znów dało mi pospać, zasnął po 23, obudził się po 6
![]() Myślę nad ścięciem włosów do ramion, przeszkadzają mi tylko i chodzę i tak ciągle w spiętych ![]() *** Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
/ja mrożę w pojemnikach, ale są też woreczki
|
||||
|
|
|
#2602 | |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, łapki w buźce to u nas tez ulubione zajęcie
i te jej włosy---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
całkiem krótkich nie chce, teraz są stanowczo za długie
|
|
|
|
|
#2603 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a taki jest właśnie skład tej herbatki i chyba jeszcze rumianek tam jest.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Moja Klara dzisiaj kończy miesiąc ![]() Wszystkiego najlepszego dla Emila i Filipa |
||||
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
No to już chyba odkryłam co jest przyczyną niechęci do butelki. Z tego co czytam dzieciaczki często odrzucają butelki aventu jak dziąsełka zaczynają swędzieć, bo smoczki są za twarde. Dzisiaj kupimy butelkę MAM, bo ponoć one się rewelacyjnie sprawdzają przy takich problemach i mam nadzieję, że ona nas uratuje
Ajka ona na głodnego też nie chce, dzisiaj próbowałam jej dać po 6-godzinnej nocnej przerwie, a gdzie tam...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-28 o 12:20 |
|
|
|
#2605 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Nie podziałało, próbowałam
![]() Cytat:
Bardzo możliwe, choć mojemu powoli łysinka zarasta (na razie mamy etap mchu ), ale charakter pozostał niezmienny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() MArcinek wył do 20, czyli do kąpieli, w wanience spokój, na ręczniku znów wycie. Mąż przywiózł nowe mleko Hipp Combiotik, zjadł i w końcu spokój, w nocy dwie pobudki ale ogólnie ok Dziś obudził się z płaczem, ale pojadł z cyca i na razkie odpukać nie płacze (hmm, ale wczoraj o tej porze też było jeszcze spoko, zobaczymy )Dziś chyba zobaczyłam pierwszy uśmiech, obiektem było wiszący nad przewijakiem pająk a nie ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze dobrze Ci się śniłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma sprawiedliwości na tym świecieJa też nie mogę patrzec na płacz ale co mam zrobić ![]() Skorpionku łączę się w bólu Malwin_a- biedna Agatka
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-09-28 o 12:22 |
|||||||
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małż ją kupi jak z pracy będzie wracał, odciągnę nieco i jej dam, bo lepiej, żeby spróbowała na dobry początek samego mleczka, bez lekarstw
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam nadzieje ze jutro przyjdzie ta butelka odznaczyl mi ze wyslal 25.09 wiec juz powinna byc! moze jutro
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina kupiliście huśtawkę???
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kochana, z tego co wiem, np z własnego doświadczenia, to gdy popsuje się ząb, który dentysta już robił wcześniej, to nie płaci się drugi raz ![]() To o Adasiu: zwykle zasypia 23-24, póki co każda noc jest inna, raz śpi do 6-7, innym razem budzi się co 3h, a jeszcze innym, co godzinę. Gdy wstanie na to poranne karmienie, schodzi mu długo, bo zasypia w trakcie i nie idzie go obudzić. Więc w tym czasie odciągam butlę mleka, a on się budzi. Potem je już do końca, i idzie spać po 8, raz śpi do 9, raz do 10. Potem wstaje już ostatecznie i przez resztę dnia wisi na cycku podsypiając. Pociągnie z 10min, zasypia na kolanach na jakieś 15min, nijak nie da się dobudzić, przekładam do łóżeczka, budzi się, chce cyca i tak cały dzień. Sam sobą nie potrafi się zająć dłużej niż 10min. Włączam karuzelkę, popatrzy z 5min, następne 5 marudzi, a potem już drze się strasznie. Gdy kładę go na brzuszku, chwilę popodnosi trochę główkę, może ze 3min, potem marudzi i znowu darcie. Ze 3 razy zdarzyło się, że go położyłam na brzuszku, to zaraz zasnął i spał z godzinę. Pod wieczór marudzi już cały czas. Po 20 jest kąpiel. W wanience jest przerażony, a wszystko robię na spokojnie i najdelikatniej jak się da, żeby się nie bał. W momencie zwijania w ręcznik zaczyna się okropny krzyk i trwa tak dopóki go nie ubiorę i nie dam cyca. I wtedy zaczyna się już totalne wiszenie na cycu, od 21 gdzieś do 23-24... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Kiedyś też jak jej pipetę do buzi wsadzałam (jak infacol podawałam) to potrafiła z pipety sama ssać, a teraz tylko cycuś... jak pipetą mleko podaję to jej głęboko na języczek i dopiero połyka
Sami robiliście?
Z Marysią to spoko, ale nie wiem czy Dorotka tak wysiedzi żeby jej zrobić zdjęcie jak ma jednocześnie otwarte oczy, zamkniętą buzię i patrzy na wprost
Tzn. dziecko leży, czy je trzymasz?

i pomyśleć, że bidulka ma to po mnie
a real 100km dalej...