|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
A propo
Czym się różnią kopytka od leniwych
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ziemniaki, mąka, jajko, troszkę soli Sosu Adaś nie dostał, grzybów na razie w ogóle nie daję, za ciężkie są dla takiego malucha Nie wiem czy wszędzie tak się nazywają, ale dla mnie kopytka są z ziemniaków + dodatki jak wyżej, a leniwe robi się z twarogiem
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest nawet reklama Knorr
![]() Wychodzi na to, że niczym. Tylko sposobem podania ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() Ta moja koleżanka daje już pieczarki..... |
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Lili dziwię sie Twojej koleżance-pieczarki? Kiedys w tv mówili ze dopiero od 6-7r.ż grzyby.
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili, Ania dziekuje.
Ja grzybow ani pieczarek nie daje. Pieczarki w sumie chyba zadnych wartosci nie maja. |
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak samo Kluski śląskie i kopytka chyba tylko kształtem się różnią ja dałam zwykłą mąkę niby mają, troszkę mikroelementów, witamin, ale jednak są ciężkostrawne. Nawet niektórzy dorośli mają po grzybach problemy, więc dziecku nie ryzykowałabym...
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek śpi już prawie 2/5 godziny. Teraz jak ma jedną drzemkę to czuję, że żyję ![]() Bardziej wszystko ogarnę
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
Kopytka ziemniaki, maka , jajko
Leniwe, ziemniaki , twarog , maka , jajko ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Lily Kurcze nie odzywam sie Bo jakos brak mi czasu,wiecznie cos robie , sprzatam , gotuje No I walcze z Sophie z jedzeniem , bylam dwa tyg temu na spotkaniu play grup, no I tylko moje dziecko sie budzi , a jest jedna z najstarszych ,wszystkie jedza platki na sniadanie , wszystkie obiady , a Sophie jak zje piec zlyzek zupy to jestem szczesliwa , yogurt tylko naturally ale tez odrobina , na kolacje kanapki nie bardzo tez podchodza , a ja modze , dogadzam i nic .mleko by pill caly dzien
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia bo Spohie dba o linię ![]() A tak na poważnie to dziewczyny tu pisały, że dziecko do drugiego roku życia jak pije głównie mleko to nie ma w tym nic złego. Radek też się budzi w nocy na jedzenie, po kilka razy. Dlaczego porównujesz dzieci? Każde jest indywidualnością ![]() Dajesz jej jakieś przekąski w miedzy czasie? Może nie zdąży zgłodnieć od posiłku do posiłku? Sophie dobrze wygląda, rozwija się. Radek też nieraz dziubnie odrobinkę i najedzony. Nie martw się |
|
|
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Stronczku czesto tez spotykam takie matki , az serce sciska , Bo tak jak piszesz matka w cieplym swetrze , kurtce a dziecko jak w lato.
Ja znow mam polke znajoma ma corke 6 miesiescy I wazy mala 9,8 kg tyle co moja Sophie . Ta dziewczyna jest otyla , jej facet anglik jest otyly , a ona jak ja spotykam to pacha na sile dziecku butle I mowie mi ze ona Noe je jej mleka. Tyle ze ostatnio zauwazylam ze ona bardzo duzo dziecku daje , chrupek kukurydzianych , ciaska , nawet powiedziala ze dla spokoju dal malej batonik I mala sie soba zajela, chetnie bym jej cos powiedziala tylko jakos nie mam odwagi. Nie dziwie sie ze dziecko nie pije mleka jak ja nafaszeruje slodyczami , mala juz jadla frytke w Kfc ,,pochwalila mi sie". To napisze co moje dziecko umie ![]() Myc raczki , Jak opowiadam,, w pokoiku na stoliku..a mamusi dal buziaka." to na koncu puszcza buziaka ,,Baloniku moj malutki ...." to na koncu Sophie krzychy bach Tanczy caly czas ![]() Baja czyli bajka do czytania I ogladania ( Bo czasami wlaczam jak je ![]() nu nu, upada I robi ,,bach", No I od jakiegos czasu kubus chodzi z nami na spacery ![]() A I jeszcze jak chcemy zeby powiedziala tata , to sie z nas smieje , a wiemy ze umie mowic Bo jak zasypia to krzyczy tatatatata Ale sie pochwalilam
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Przewaznie mleko wypija cale , a obiadu zjesc do conch nie chce![]() Przekaski daje ale jedyne co je I nie pluje to platki kukurydziane , skubie jak ptaszek , serek do reki dostaje ale pluje , jablko tez .na dodatek od niedawna ida jej trojki I chyba ez przez to nie je , ach tlumacze sobie. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Teraz chrabina spi a ja juz przygotowalam na tarteze szpinakiem , feta I pomidorami , tyle ze szykuje na kolacje dla meza ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Lily ja tez bala bym sie pieczarek , moze dla was rob z pieczarkami a dla dziecka koperkowy sosik |
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
kopytka-ziemniaki,mąka,jajko,sól
leniwe-ser biały twarogowy, mąka, jajko,szczypta soli wg mnie bo wiem, że większość ludzi do leniwych dodaje i ziemniaki i ser![]() no i kształten. nie wiem z czego to wynika, ale leniwe odruchowo troche inaczej się kroi
Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2012-09-28 o 14:42 |
|
|
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Roznica w krojeniu? |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
tez sie zastanawialam, ale juz doczytalam
Cytat:
madziaranew Moje dziecko znowu na odwrot, je wszystko i chodzi sępi od kazdego, wystarczy ze ktos rusza buzia. Dokladnie sophie dba o linie, a moja marysia obzera sie jak mamusia i tatus.![]() madziulka nie wiem czy pisalas - jak twoja rana goi sie?? stronczku chyba przyszly bodziaki - TZ pojechal na poczte, dam znac
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
ja do śląskich daję mąkę ziemniaczaną, 1/4 ziemniaków wybieram z garnka i odsuwam na bok i na to miejsce wsypuję mąkę, nie dodaję żadnego jajka ani wody, kluski zawsze wychodzą pyszne
ja grzybów nawet Filipowi nie daję, no chyba że pieczarki, ale pieczarki są akurat lekkostrawne jedziemy dziś do taty, pomóc mu z wynoszeniem starych mebli na śmietnik, bo TŻ w poniedziałek zaczyna u niego remont, w końcu się za to wziął, a suszyłam mu głowę już z pół roku gładź, malowanie, panele i w końcu pozbędzie się okropnych kasetonów z sufitu meblościanka co daliśmy mu 2 lata temu leży upchnieta w małym pokoju i w końcu będzie mogła debiutować w dużym jak remont się skończy ostatnio położył sobie kafelki na balkonie, od razu lepiej to wygląda muszę wybrać kolor ścian i paneli żeby ładnie wyglądało, mam nadzieję, że wyjdzie fajnie za jakieś 20 min zbieram się po Filipa do przedszkola
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-09-28 o 15:10 |
|
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopytka - ziemniaki, mąka, jajko Leniwe - j.w. plus twaróg Sląskie - zmiemniaki i mąką - ale ziemniaczana. Jajko opcjonalnie. czyli nie tylko kształtem sie różnią,śląskie są takie bardziej "gumiaste" Cytat:
Babcia szła w krótkim rękawki i spódnicy, a dziecko (tak na oko troszkę tylko starsze o mojej Amelki) - czapka, sweterek i spodenki długie Było Ciepło, Amelka była wtedy ubrana bodajże w krótkiego rampersa. Wiał wiaterek delikatny i cieplutki ... To jest dopiero tortura dla dziecka, takie przegrzewanie .. Tą samą babcię widziałam kilka razy z tym dzieciaczkiem tak ciepło ubranym Madzia dla umiejętności Sophie
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras ma ten aspirator- odkurzacz? KLIK
pani doktor dzis go zachwalala bardzo, a my mami taki zwykly co sie samem "ciagnie"
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
może Was przy okazji zapytam o kwestię remontu
pomożecie? otóż myślałam o kolorze jakimś beżowym, kawa z mlekiem taki delikatny i dość uniwersalny kolor mam pewne ograniczenie, otóż tata ma naszą starą kanapę fortepian która jest zielona, taki jasny groszkowy odcień, stonowany, z dodatkami krem/beż cięzko określić, na pewno nie chcę zielonych ścian jakie Wy kolory proponujecie? może macie jakąś wizję? mnie ta sofa trochę hamuje i nie mam żadnej ciekawej koncepcji zastanawiałam się nad ciemnym fioletem na jednej ścianie ale nie wiem czy spasuje
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
Zanka mi sie podoba kawa z mlekiem tylko troche wiecej tej kawy tzn troche ciemniejszy, albo do groszkowego pasowalo by jakis piaskowy ,nie zolty .
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
stronczku to jednak nie od ciebie
przyszly rajstopki dla Maryni
|
#2872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uczelnia załatwiona, znowu jestem studentką
Zaczynam od 13 stego października.Jeszcze raz dziękuję za gratulacje Dziubku, i jak? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zanko, wklej zdjęcie kanapy to coś wymyślimy ![]() Wklejam Domka
|
|||||
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
natka jaki elegant z Domka
zanka ja do kolorow wystrojow jestem noga wiec nie pomoge Mery obudzila sie znow z wodnista koopa, dobrze ze pani przepisala jej jakis preparat, mam nadzieje ze jej przejdzie, bo piore po 4 razy ciuchy z dnia
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Sara chyba postanowiła zrezygnować z drzemek, kolejny dzień nic nie spała. Wogóle nie jest zmęczona. A przecież jeszcze 3 dni temu potrafiła przespać 3 h Brakuje mi chwil żeby usiąść i posiedzieć w ciszy..wierzcie mi.. Pewnie z czasem się przyzwyczaję, ale narazie nie jest mi w smak taka sytuacja. Głowa mnie boli ![]() Jestem zła, bo zamówiłam spodnie na all używki. I są uszkodzone, szew na tyłku jest puszczony całkowicie, . Nic nie pisała o tym w aukcji. Napisałam maila co ona proponuje..zobaczymy.. Zanka myślę że jedn ściana fiolet by pasowało
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja spala 3 h ciagiem (chora w koncu) a ja po 1,5 h zagladalam do niej co troche czy wszystko w porzadku. No i na koniec zrobila mega koope wodnista, wiec cala do przebrania i sypialnia sie wietrzy - TZ przywiozl saszetki ktore pani przepisala do picia, wiec jej dalam i zobaczymy. Zjadla dietetyczna ryzanke (cala bulionowke) i szaleje po pokoju. Ja obejrzalam wczorajsze Kuchenne Rewolucje - final mnie zaskoczyl.
|
|
#2876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Wyrazy współczucia. Z pewnością coś się jej zmienia i za chwilę powróci do spania w dzień. |
||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaję, że nie ważne czy "ręczny" czy na odkurzacz dziecko i tak będzie schizować. Ida nadal ma katar, teraz przeszedł w bardzo lejący, leci jej do gardła i kaszle, martwię się żeby jej na oskrzela, albo płuca nie poszło (jakieś rady co robić???), ale wracając do tematu, tż kupił nawet tradycyjną gruszkę, bo tym aspiratorem już nie szło do niej podejść. Gruszka była w miarę ok na 2 dni. Później też już nie chciała, zakumała co jest grane. Tyle, że wypracowałam sobie system, po pierwsze odsysam nie za dużo, żeby się bardzo nie rozpłakała (póki jest sam krzyk i wyginanie), to jeszcze ok), bo od płaczu cały nos w katarze. Po drugie robię to w pozycji siedzącej, a po trzecie odsysam też misiowi i lalce i łaskoczę w brzuszek. Jest trochę lepiej.
|
|
|
|
#2879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eveewe Agawoo ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Natka Domek sliczny , elegancik, moja Sophie nie chce nosic szalika( apaszki) |
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko ani myśli iść spać.... Patik, a Twoja Sara pewnie już słodko śpi po takim dniu, co?
Wiecie co, ja już mogę sobie z Ida porozmawiać. Nasz dialog: I: oć (chodź) i łapie mnie za rękę J: Gdzie Iduś chcesz iść? (prowadzi mnie za rękę) I: Tuuuuuuu (stajemy w przedpokoju) I: Daaać J: Co dać? Co byś chciała? I: Opa!!! Biorę na ręcę, a ona szczęśliwa pstryka światłem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.