|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Cytat:
Przy pierwszej wizycie powiedział mi, że jajniki są policystyczne. Przy drugiej, że chce zrobić laparo, żeby sprawdzić drożność. Ale że muszą być te badania męża. No więc mąż idzie na badania, a w miedzy czasie wyszukuje inf o tym co warto sprawdzić - jakie badania, jakie hormony- i tak robie po kolei. Więc chętnie posłucham rad co może mi się przydać od Was. |
||
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziuwszki...
widzę,że tu się jakąś magię odprawia przyda mi sie trochę mam 30dc i czekam żeby zrobić test...zaczarujcie coś
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, może sobie na betę skoczę ...
Zobaczę jak dziś, jeśli mi się zachce na pocztę pojechac (mam kartę do odbioru) to po drodze wdepnę do hospitala. Niby 9 dzień po domniemanym owu ale jeśli ciałko żółte takie ogromne od bety to ona być powinna. Dziś doczytałam,że beta wydziela się jeszcze przed implantacją, w trofoblaście a on powstaje już w 5-6 dniu.
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziemy się szybciej cieszyć. No i weekend będę miała co opić, bo kupiłam dobre winko, a nie mam pretekstu żeby je wypić
|
|
|
|
|
#3579 |
|
siedzę i myślę
|
Oglądam sobie filmik "W łonie matki"
jak się skończy to się prześpię chwilkę
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze też sie zastanawiałam czy nie kupić dobrego winka..no ale sie chyba powstrzymam do @ na wszelki wypadek opiłabym weekend i colorową i karolinową fasolkę Powiedzialam dziś mamie ze planujemy w najbliższym cz
|
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oooo no to czekamy czekamy na wieści ![]() Zawsze nawet jeśli nie wyjdzie bo może być za szybko to powtórzysz po niedzieli Ale ja jestem i tak pewna,że masz fasolke. 5 jajek?Nie ma bata ,że nic tam nie ma
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to już minęło 9 dni?? Mi się wydaje jakbyś nas ze 3 dni temu pytała co robić, bo jest 5 pęcherzyków Ale ten czas leci
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
32-35-36 różnie właśnie.... nawet i 42..... grrrrrrrrrrr
ale koło 35 można powiedzieć najczęściej ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- dziękuję )przyda się...... 3majcie kciukaski hahaha swoją droge colorblue- gratulacje!!! Może Twoje fluidy będą miały podwójną moc-bo takie swieże hahaha Edytowane przez Goyya Czas edycji: 2012-09-28 o 15:29 |
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
Maru- czekamy na dobre wieści!!!
![]() Ja właśnie wróciłam z Rosmanna, kupiłyśmy parę duperelek a prawie stówa poszła... masakra. Kupiłyśmy takie podstawowe rzeczy które Nam brakowały, zdaję relację: odżywka,szampon,płyn do kąpili Ziajki -masło kakaowe mmm ślicznie pachnie ,płyn do higieny intymnej Soraya,Rexona,eyeliner itp.Teraz mały rojber mojego brata mi biega po domu i muszę mu gierki włączać na kompie ![]() Ja chyba dla odmiany sobie dziś piwko strzele,mojego Somersby
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-28 o 15:36 |
|
|
|
#3586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I zawsze jest "no no Ty siedzisz caly dzien" no siedze bo go nie ma to siedze ale same zauwazylyscie w niedziele mnie nigdy nie ma, bo ten dzien poswiecam jemu i wkurza mnie ze nie umie np. posiedzieć co drugi dzień czy coś tylko codziennie a skoro mamy dla siebie godzine no to wypadaloby ją spedzić jakoś razem.. najbardziej mi brakuje rozmowy ktora właśnie musi mieć atmosfere zeby powstać, np. jakbym chciala porozmawiac o slubie, to nie zrobie tego jak bedzie czytal na kompie albo scielił.. to musi byc atmosfera, jakiś temat itd ale juz dzis dałam mu popalić, dostał narazie 3 smsy na jego 30 i ani jednego buziaczka ani kocham Cie i widze ze bardzo sie niepokoi ![]() Cytat:
![]() Wiec nie spodziewaj sie ładnego wyniku ale myśle że tak 5-10 możesz i juz bedziesz wiedziec ze coś się dzieje ![]() aa i to nic nie prawda ze test wykrywa od 10 ![]() zabieram się zaraz za sprzątanie.... |
|||
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Ło ale pędzicie to szok aż nie nadążał ale obesrwuje Was ukradkiem z pracy.
Color kochana gratulacje ja wiedziałam że będzie fasolka Maru u Ciebie też czuję fasolkę nie ma co ![]() Witam nowe dziewczynki Trzyma kciuki za testujące musi się u nas cos w końcu ruszyć prawda nie ma innej opcji ![]() U mnie w nowej pracy lipa co tu dużo mowić zawiedziona jestem i to bardzo takiego bagna to ja nigdy w życiu nie widziałam dziś rezygnuje nie ma co. Po co mam pracowac na kogoś cały miesiąc skoro jak ma przyjść co do czego czyli wypłaty to on pieniędzy nie ma. Stracę tylko mój cenny czas i pieniądze. Nic trzeba szukac dalej Jadę dziś standardowo do babci na weekend liczę w niedzielę na nowe fasolki kochane Trzymajcie spadam bo zaraz ktoś zauwazy że się obijam ( ale co tam lata mi to ) |
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam lekką załamkę
... Gdy udalo nam się w końcu ujrzec dwie kreseczki to myśleliśmy,że w końcu trochę odetchniemy finansowo... Wcześniej, wiadomo -kilka wizyt w miesiącu ze względu na monitoring, drogie zastrzyki, masa badań do zrobienia (i moich i Tżta)... A w ciązy liczylismy, że kasa będzie szła tylko na wizyty 1-2 w miesiącu... Ale to po prostu jest jakaś masakra - przez te problemy od początku ciąży i czasem wizyty nawet co tydzień kasy poszło mnóstwo... a teraz gdy już liczyłam że w końcu będzie lepiej, bo trochę sie u mnie ta ciążą unormowała i wizyty co 4 tygodnie... to oczywiście muszę pójśc na tą kolposkopię całą A wczoraj sobie zaczęlam przeglądać w sieci i wyglada na to, że zapłacę za to badnie okolo 300zł![]() Wam też ręce czasem opadają?
|
#3589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłego weekendu Cytat:
Nic mi nie mów bo nie tylko Tobie ręce opadają, mój Tż musi zwrócić w tym miesiącu 800 zł do Zusu bo miał za wysokie dochody przez 2 miesiące 2 lata temu jak pobierał rente i teraz się wielce obudzili... W dodatku moja wizyta u ginki dojdzie 150zł+ badanie kardiologiczne 90 zł,a o reszcie nie wspomnę więc nie jesteś sama A Lunka widzę podobna uparciucha jak ja
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-28 o 15:48 |
||
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że Tz ma w poniedzialek... ale tez jakby jej nie było Zresztą... co ja będe Wam mówić, pewnie same dobrze to znacie
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tu mówić jak dziecko sie pojawi ehDżastina tego się nie da opisać co tu się dzieje musimy się spotkać to Ci opowiem ![]() Szef total nie odpowiedzialny odliczam dni końca tej firmy |
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze laski, mówicie iść, to pójdę
jak nie dziś to jutro.A Luncia, Ty robiłaś 2 tyg przed testem, ale kóry to był dzień po owu mniej więcej? A z kasą cóż, u nas jest tak sobie, bo okna spłacam no i TŻ ma małe długi, ale nie narzekamy, na życie nie brakuje. W dodatku na razie wszystko na ?NFZ załatwiam, więc na razie nic nie płacę. Ale ciągle czekają nas wydatki, trzeba meble w końcu kupić (z tym u nas kiepsko), może jakieś auto w końcu, choćby cienkiego ... A i Monini, może nie rezygnuj tak od razu, bo to zawsze jakieś doświadczenie chociaż .. A masz pewność, że jest bardzo źle? wiesz, czasem chodzą głupie ploty, albo ludzie wyolbrzymiają .. może on np się spóźnia z kasą, ale płaci jednak? W końcu inaczej nikt by u niego nie pracował ...
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrzuciłam zdjęcia do klubu ale nie umiem ich wyprostowac więc musicie przechylić głowy
Zdjęcia z minuty temu a teraz ide sprzątać ![]() stwierdziłam że najwyższa pora zrobić bo już 4 miesiąc i później bym chciała jakąś pamiątkę.. a ze nie ma mi kto zrobić to musiałam zrobić je sama jak te gówniary przed lustrem ktore jest brudne i własnie zaraz ide je myć
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyczytałam gdzieś kiedyś że współżyjąc na dzień przed owu są większe szanse na ciążę niż w dizeń owu, bo plemniory muszą pobyć troszkę w śluzie zanim będą zdolne do zapłodnienia, no i ich droga do celu też troszkę trwa. Także głowa do góry ![]() Cytat:
Musiało się udać daj później znac czy zrobiłaś tą betę
|
||||
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyy jak mam je ja zobaczyc?!?
|
|
|
|
|
#3598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo gdyby któraś z Nas była słynnym ginekologiem To byśmy do niej jeździły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3599 |
|
siedzę i myślę
|
Myślała, któraś z Was o porodzie domowym? znacie kogoś kto rodził w domu?
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musiało być zaraz po owu skoro wynik był 3 a ciąży brak >2,7 a ciąża jest 16< a ja miałam sobie 3 ![]() dlatego jak Ci wyjdzie 5-6-9 to i tak będzie wiadomo że ciąża jest tylko się zaczyna rozwijać dopiero ![]() Mokka ja Ci napisałam na mamusiach jaką ja mam sytuacje... TŻ nie ma pracy w zimie a po zimie rodzi się dzidziol I teraz zamiast oszczedzac na dzidziola to trzeba oszczedzac na zime ![]() tylko dobrze ze nie mam zbyt wielu wydatkow bo wszystko po siostrze ale jak chłopak to bede musiała dokupić pare ubranek na wyjścia no i duperele czyli materac, smoczki, termometr itd.poważniejsze wydatki np. łóżeczko, sterylizator, podgrzewacz na szczęście mam...
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-28 o 17:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

opiłabym weekend i colorową i karolinową fasolkę 

A to już minęło 9 dni?? Mi się wydaje jakbyś nas ze 3 dni temu pytała co robić, bo jest 5 pęcherzyków
A wczoraj sobie zaczęlam przeglądać w sieci i wyglada na to, że zapłacę za to badnie okolo 300zł
Zresztą... co ja będe Wam mówić, pewnie same dobrze to znacie
a płeć bedziesz wiedzieć na genetycznym i to na 100% bez gdybania