|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
My nie mamy, nie mieliśmy i miec nie będziemy. A opiekun specjalności jest od podpisywania planu studiów
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Myszka - przecież to proste. Możesz mieć max 30 punktów ECTS na semestr, bo jak przekroczysz 60 rocznie to może się okazać, że musisz zapłacić za nadwyżkę (chyba, że wydział Ci funduje ileś punktów jak u mnie + nie wiem, czy u was mozna robic przedmiot za 0ECTS, u mnie mozna wystosowac takie podanie). Zaczynam lubić to, ze u mnie wiadomo cokolwiek z przynajmniej miesięcznym wyprzedzeniem W tym roku nawet planami zajęć mnie zaskoczyli - mialam je wczesniej niz decyzje o przyjeciu na studia.
|
#1172 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dawno nie miałam tyle nadrabiania na wątku
W sumie to dziwne, bo nie było mnie raptem 1,5 dnia ![]() Właśnie wróciłam z uczelni... Jak miło wiedzieć gdzie wszyscy mają studentów, dawno nikt mnie tak nie potraktował Ach bycie studentką Zamówiłam dzisiaj iPhona 5 O 9:00 rano Jako, że starego już sprzedałam to jestem bez mojego telefoniku 4 tygodnie ![]() Dlatego też poszłam do lombardu i kupiłam nową Nokię 302 za... 420 zł Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad. 2 SLS = silny detergent, silikony = obklejanie włosa. Na początek musisz sobie uświadomić prostą zasadę zdrowej pielęgnacji włosów: * szampony z SLS są DOBRE jeśli nie używamy ich często (przy codziennym myciu głowy max 2 razy w tygodniu) * silikony są DOBRE jeśli używamy ich z umiarem i PRZED odżywaniem włosów się ich pozbywamy * szamponów bez SLS możemy używać nawet codziennie, polecam zakupy na iHerb (niskie ceny, ogromny wybór) Ad. 3 Alterra + olej kokosowy, bo to najlepsza mieszanka. Raz ten, raz ten, żeby włosy się nie przyzwyczaiły do konkretnej pielęgnacji. Czego jeszcze nie wiesz? ![]() Cytat:
Brak SLS nie oznacza braku piany Polecam szampony Shikai |
||||
|
|
|
#1173 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hiper, nie przerażaj mnie - bo ja na poważnie myślę o odłożeniu pieniędzy i bezstresowym zrobieniu drugiego mgr właśnie tam... Mój wydział lubi rzucać pod nogi nawet nie kłody a spore, eee lasy, ale z drugiej strony nigdy nie miałam problemu z załatwieniem niczego w np. dziekanacie.
|
#1174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To taki kubełek wody na dzień dobry dla mnie, bo zapomniałam już jak to jest być studentką
|
|
|
|
|
#1175 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja i tak jestem rozpieszczona - mnóstwo spraw załatwiam z dziekanatem mailowo i w ciagu 15 minut mam odpowiedź
Jak słyszę o jakimś czekaniu i kolejkach to robi mi się słabo... Jedyne jakie u nas są to do zapisów do grup, ale zawsze umiem się jakoś ustawić i szybko załatwić, by być tam, gdzie chcę.
|
#1176 |
|
Konto usunięte
|
dlatego się cieszę że już to mam za sobą, a na podyplomówkach traktują o niebo lepiej
na agh przynajmniej
|
|
|
|
#1177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co tam znajdę i w miarę w przyzwoitych cenach? Mam pytanie, czy któraś z Was studiuje na WSZIB?? |
|
|
|
|
#1179 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#1180 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na obcasie 5cm-takich dokładnie szukałam ![]() Przeszperam później szafę i wrzucę Ci fotki 'weselnych' kiecek-może akurat któraś Ci spasuje ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36805211] Ad. 1 Najczęściej olejuję na suche włosy, bo jest to po prostu najwygodniejsze. Jak najdzie mnie ochota na zmianę to olejuję na włosy spryskane sokiem z aloesu, bo cudnie je wtedy nawilża.[/QUOTE] Sok z aloesu, sok z aloesu...Gdzie, co, jak? Chcę!Cytat:
|
|
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1183 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Miałam na UEK robić drugi kierunek, więc wiem jak wygląda załatwienie czegokolwiek na UEKu. Koszmarek :P
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36806726]http://www.biochemiaurody.com/sklep/hydrolataloe.html
[/QUOTE]Dziękuję ![]() Muszę go jakoś rozcieńczać czy od razu mogę psikać? Cytat:
Czasem tylko trzeba na to czasu...
|
|
|
#1185 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
MLH-znalazłam 3 sukienki w wymienionych przez Ciebie kolorach
Zaraz zrobię fotki i podeślę Ci PW, może akurat któraś Ci spasuje
|
|
#1187 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36805211]
Wiecie jak to się nazywa? Pracoholizm. Zaawansowany [/QUOTE] Nie, to zachłyśnięcie się pierwszą pracą, i chęć udowodnienia jaka jestem świetna. ![]() http://www.groupon.pl/oferty/krakow/...673653:cojest: Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2012-09-28 o 17:09 |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Babencje, nie wiem czy wiecie, ale w Biedronkach są kosmetyki Eveline teraz
M.in. polecana odżywka do rzęs (9 zł), tusze (10 zł), lakiery do paznokci (5 zł), cienie (chyba 9 albo 10 zł), do tego błyszczyki, pudry, podkłady, coś do demakijażu i balsamy do ciała w wielgachnych butlach Dorwałam lakier do paznokci w idealnym odcieniu nude Obkupiłam się dzisiaj w ciuchy, zbankrutuje na ten wyjazd, ale nie polecę tam przecież jak biedne dziecko z Polski
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1190 |
|
Konto usunięte
|
Mam paczkę z BB Cream'ami
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36810795]Mam paczkę z BB Cream'ami
[/QUOTE]
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle tak ni w 5 ni w 9
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36552838]Myjesz włosy rano, od razu jak wstaniesz i po prostu dajesz im wyschnąć. Przecież nie wychodzisz w domu po 15 min od umycia się... Poza tym prostownica strasznie niszczy włosy, jeśli się puszą, użyj silikonów. Mokrych włosów nie powinno się czesać, ponieważ zaraz po myciu łuski włosa są rozchylone i dużo łatwiej o uszkodzenia mechaniczne. No ale Ty nie masz kręconych włosów, tylko falowane jak moje...[/QUOTE] Ja susze wlosy suszarka pol godziny Dlatego nigdy tego nie robie, bo mi sie nie chce :PGdy umyje wlosy wieczorem to rano sa suche, ale gdy np wroce z imprezy o 1-2 i je umyje to do rana nie wyschna, musze je dosuszyc suszarka. Silikonow nie uzywam bo wygladam po nich jak zmokla kura, mam za cienkie wlosy i strasznie je obciazaja.. Tak myslalam zeby kupic Vatike + jakies wcierki na wypadanie, ale czy to pomoze jesli bede dalej prostowac wlosy? Czy prostowanie ma wplyw na wypadanie? Bezposrednia przyczyna wypadania u mnie wydaje mi sie jest dosc czeste uzywanie szamponow koloryzujacych w ostatnim czasie, teraz zamierzam je odstawic na jakis czas w zwiazku z czym kupilam szampon Tresemme do brazowych i rudych wlosow, ktory ponoc ma im nadac swietliste refleksy Uzywala ktoras ?Nie wolno czesac nawet Tangle Teezer??? Co do wlosow to jesli sa falowane to bardzo bardzo ![]() Tez tak robilam dopoki nie odkrylam.. Tangle Teezer
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam też wody Elizabeth rden słoneczniki i zieloną herbatę po 50 zł, ale nie wiem, czy to konkurencyjne ceny, bo znam te zapachy tylko ze słyszenia ![]() Co kupiłaś? ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36810795]Mam paczkę z BB Cream'ami [/QUOTE]
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak będę musiała zrobić powiedzmy 3 ECTS, a nie będą mi odpowiadały przedmioty, które dają sumę 3, to jest duże prawdopodobieństwo, że nie mogę zrobić za 4? [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36805211] Ad. 1 Najczęściej olejuję na suche włosy, bo jest to po prostu najwygodniejsze. Jak najdzie mnie ochota na zmianę to olejuję na włosy spryskane sokiem z aloesu, bo cudnie je wtedy nawilża. Ad. 2 SLS = silny detergent, silikony = obklejanie włosa. Na początek musisz sobie uświadomić prostą zasadę zdrowej pielęgnacji włosów: * szampony z SLS są DOBRE jeśli nie używamy ich często (przy codziennym myciu głowy max 2 razy w tygodniu) * silikony są DOBRE jeśli używamy ich z umiarem i PRZED odżywaniem włosów się ich pozbywamy * szamponów bez SLS możemy używać nawet codziennie, polecam zakupy na iHerb (niskie ceny, ogromny wybór) Ad. 3 Alterra + olej kokosowy, bo to najlepsza mieszanka. Raz ten, raz ten, żeby włosy się nie przyzwyczaiły do konkretnej pielęgnacji. Czego jeszcze nie wiesz? ![]() [/QUOTE] Dzięki 2. "silikony są DOBRE jeśli używamy ich z umiarem i PRZED odżywaniem włosów się ich pozbywamy"- czyli jeśli kiedyś używałam maski, która miała w sobie jeden z silikonów to teraz przed olejowaniem powinnam wymyć włosy np. szamponem Baby dream? ![]() 3. A czy na początek nie powinnam zacząć od jednego? Przecież efekty nie przychodzą podobno od razu, więc skąd będę wiedzieć który olej mi pomaga? Szukałam u tego sprzedawcy, poczytałam w KWC i chociaż jest kilka nieprzyjaznych opinii to jednak większość jest bardzo dobrych, i zdecydowałam się na ten. Dobry wybór? Jeszcze widziałam kokosowy 100%, ale on podobno jest rafinowany, a powinno się używać tych nierafinowanych. Dzięki, że mi tak cierpliwie odpowiadasz ![]() Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36810795]Mam paczkę z BB Cream'ami [/QUOTE]Super
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
hiper, a po co do kanclerza?
Do kiedy tam trzeba to zapłacić? Sorry, że Cię męczę, ale po dzisiejszej rundzie po dziekanacie mam dość wszystkiego. Dziekancie na UEKu .
|
|
|
|
#1197 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wredna, to zalezy od tego, co ustalą sobie na wydziale, od wewnętrznych przepisów
U mnie na lic. można bylo robić więcej przedmiotów - i zamiast dwoch za 6 punktów robic trzy za 6 - ale pisało się podanie, by np. jeden z przedmiotów był liczony za 0 albo liczyli samo zaliczenie, bez egzaminu. Niektórym zgodzili sie przenieść punkty na nastepny semestr. Z kolei na mgr mogę przekraczać ilości punktów jak tylko marzę, bylebym zmieściła się w 30 na okres całych studiów, bo tyle funduje wydział :PBtw aż poczytam regulamin studiów, bo dali mi go w postaci ksiązki ![]() A co do ECTS to nie martw się, mnie zmienili na miesiąc przed sesją - fizykę kwantowa dali za 7 a język obcy za 0
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-09-28 o 19:39 |
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
nicRu, dzięki. Z moim wydziałem to nigdy nie wiadomo co wymyślą.
Btw, ta dziewczyna z Twojego podpisu to tak serio? Przecież 2+2*2=6
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1200 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tak, serio
![]() Ola, może dla Ciebie to oczywiste - nam nagle przez zawirowania z językiem (który znów jest obowiązkowy) w trakcie semestru obcięli punkty, a potem nie wiedzieli jak wpisywać egzamin, przez co do ostatniej chwili miałam deficyty punktów i dopiero nasz dziekanat naprawiał niekumatość SJO
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

W tym roku nawet planami zajęć mnie zaskoczyli - mialam je wczesniej niz decyzje o przyjeciu na studia.

. Bez piany (czyt. SLS) nie ma mycia
To taki kubełek wody na dzień dobry dla mnie, bo zapomniałam już jak to jest być studentką
Jak słyszę o jakimś czekaniu i kolejkach to robi mi się słabo... Jedyne jakie u nas są to do zapisów do grup, ale zawsze umiem się jakoś ustawić i szybko załatwić, by być tam, gdzie chcę.