![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Masaż redukujący cellulit bolesny z siniakami - proszę o poradę
Nam pani na pierwszych zajęciach z kosmetologii powiedziała,ze karygodny bład to mylić cellulit z cellulitisem
![]() A wracając do tematu byłam kiedyś na pokazie właśnie takiego masażu i masażysta powiedzial, że pierwsze zabiegi zazwyczaj bolą ale o siniakach nie słyszałam. Swoją drogą może skusze sie na taki masaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedźbyła dosyć wyczerpująca jak dla mnie i poparta kilkoma ciekawymi art. na tej podstawie mogę sądzić, że masz rację.
Ja faktycznie mogłem bazować na złej teorii, ale jak to zostało powiedziane terminologia ta jest używana powszechnie... Więc poprawie się nie cellulitis lecz cellulit. Studiuje fizjoterapię raczej jaśniej jest to przedstawione na kosmetyko.... lub dermie...No każdy jest dobry w swojej dziedzinie... ale nie uwazam aby w: "Podstawach patomorfologii Krusia i Groniowskiego. Mam ja wlasnie w rekach, polecam, kultowy podrecznik medyczny " było coś kultowego... wystarczą mi moje... ale przynajmniej tym stwierdzniem zaznaczyłaś, że masz z tym do czynienia i to twoj teren ![]() Gdzie się uczysz i na jakim kierunku jeśli mozna zapytać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ksiazka jest koszmarna i byla kiedys moim utrapieniem. Cytat:
![]() Poprawilam Ciebie nie ze zlosliwosci, tylko dlatego ze zauwazylam blad, ktorego dobrze by bylo zebys Ty, jako fachowiec, nie popelnial. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Skupiłem się tutaj bardziej koło gospodarki hormonalnej - estrogeny.... ale zazbytnio odwaznie poszedłem w domysłach... Powiem szczerze nie spotkałem się z takimi objawami jakie widac na zdjęciach a terminologia i choroba była mi obca. W sumie warto byłoby skupić się na histologii czy mimo wszystko istnieje jakies przywiązanie do hormon... może sam początek, warunki.... ale to już każdy zainteresowany we własnym zakresie...
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
nie jestem facet to raz...dwa..na jaki temat mam sobie poczytac troche? jezeli kogos oskarzasz to podawaj powod a nie kopiujesz cala wypowiedz i takas madra.
co zle napisalam?o stopie cukrzycowej? watpie ... o cellulicie juz wyzej napisalam ..nie wiedzialam mskladaczek wytlumaczyla i przyznalam sie do niewiedzy..wiec powstrzymuj sie od takich komentarzy moze. watpie zebys Ty byla taka madra i wiedzxiala wszyyyystko w kazdej dziedzinie wiec...daruj sobie takie komentarze bo tak naprawde swiadcza one tylko i wylacznie o Tobie.
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cellulit jest mimo wszystko "defektem kosmetycznym", cellulit to już choroba z podręcznego leksykonu medycyny; cellulitis: 1) zapalenie tkanki łącznej podskórnej; 2) niewłaściwie stosowana nazwa niezapalnej zmiany podskórnej tkanki łącznej (ograniczone otłuszczenie) występującej głównie na udach i posladkach, zwłaszcza u otyłych kobiet (...); I Ciebie dotyczy ta druga definicja ![]() Na zdjęciu CELLULITIS u dzieciaczka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Agosek zapraszam do zapoznania się z ostatnimi zapisami na forum zwłaszcza moimi.
heh szkoda gadać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam zapytanie dotyczące masażera Zeptera, czy któraś z Was stosowała Celly masage ? Dostępny też jest inny tej firmy Anti Cellu.
Planuję wspomóc się jakimś masażerem do zwalczania cellulitu. Może coś poradzicie ? Wiem że masaż u specjalisty będzie skuteczniejszą terapią do walki z cellulitisem, ale niestety na razie nie stać mnie na niego. Doradźcie proszę, który wybrać. A może polecacie jakiś inny, sprawdzony?!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Dot.: masażer na cellulit
tu wklejam zdjęcie drugiego masażera
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
ja mam taki zwykły ręczny,
też bym chciała pozbyć się tego g... ale nie wiem już jak... masuję takim zwykłym drewnianym z wypustkami używając do tego oliwki do masażu antycell.z ziaji. niestety na taki zeptera na razie nie mam kaski, może uda mi się uzbierać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Ja już straciłam siły do ręcznego masażera. Po treningu, i ogólnie ciężkim dniu nie mam siły (i ochoty ręcznie się masować), pozatym zajmuje to dosyć dużo czasu i jest strasznie monotonne. Fajnie , jeśli taki masaż byłby trochę bardziej relaksujący, nieprawdaż?
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
w sumie, to nie pamietam kiedy sie ostatnio masowalam, okropnie sie przy tym poce, mecze, po 3 minutach mam dosc i w dodatku nie wiem czy dobrze to robie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
A ile takie cudo kosztuje?
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
w sklepie około 400, a na aukcji około 100-130, także nie jest aż tak drogie.
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
właśnie udało mi się wygrać na aukcji, i kupiłam sobie ten masażer. Obiecuję, podzielić się uwagami na jego temat.Liczę na to, że w końcu uda mi się zwalczyć cellulit. Bo do ostatecznego starcia z nim brakowało mi tylko regularnych masaży. Dieta, ćwiczenia, suplementacja, wcieranie kremów.........noi masaż. To chyba już wszystko co mogę zrobić, by pozbyć się go!!! Pozdrawiam
![]()
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
czekamy na relacje
![]()
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
narazie cały czas czekam. Niestety nasza polska poczta jak zwykle nie jest na czas.
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Wreszcie go dostałam. Tak jak obiecałam piszę.
Więc.... jest estetycznie wykonany, lekki, wygodny w użyciu i cichy. W instrukcji obsługi było napisane że należy go stosować przez 10 minut, następnie zrobić przerwę i kontynuować. Cały masaż powinien zająć nie więcej niż pół godziny. Na uda i pośladki wystarczy ogólnie 10 minut, stosując go codziennie. Więc takteż zrobiłam każdą nóżkę wraz z pośladkiem masowałam po 5 minutek. Skóra po tym czasie zaróżowiła się, czułam wibracje. Trzeba nauczyć się go stosować. Wydaje mi się że przy wykonywaniu kolistych ruchów działa najskuteczniej. Wcześniej stosowałam taki zwykły ręczny masażer z wypustkami. Musiałam nieźle się napracować. Przytym mam wrażenie że masaż jest krótki ale intensywny. Nic więcej narazie nie mogę napisać Obiecuję się odezwać za jakiś czas. Jednakże podsumowując, jestem zadowolona z zakupu. Do usłyszenia. pozdrawiam.
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
dzieki za info
![]() ja mam dosyc masazu robionego recznym zwyklym masazerem, musze pomyslec o zakupie takiego, na pewno to oszczednosc czasu i sily ![]() pozdrawiam1
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Masuje się już trzeci dzień. Po pięc minut na każde udo i pośladek. Stosuję do tego jakieś smarowidło poślizgowe. Chyba za mocno dociskam, bo porobiły mi się siniaczki. Jestem zdumiona że po pięciu minutach mam wrażenie że masaż jest wykonany dobrze. Taki efekt przy ręcznym masowaniu musiałam osiągnąć po około 20 minutach na każdą nogę. Coraz bardziej jestem zadowolona z zakupu. Zaoszczędzam mnóstwo czasu i siły. Bo przecież 10 minut, a 40 to duża różnica.
Polecam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Agucia, Skarbie informuj na bierząco- jestem ciekawa rezultatów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
i ja także jestem ciekawa efektów
![]()
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Ja też się dołączam.
![]()
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
witam!
Ja przypomnialam sobie o moim sprzecie do masazu ![]() Rok temu kupilam CELLESSE SENSE ACTIVE - philipsa, niestety nie bylam systematyczna. Teraz masuje sie co 2 dzien po 10 min. na kazda noge. Chce wytrwac i zobaczyc, czy faktycznie to masowanie cos daje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
Ja także się dołącze do czekania
![]()
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
![]()
Anticellulite Massager - Anti-Cellulite Massager Przyrząd do masażu antycellulitowego
Czy opłaca sie go kupić??? Daje jekieś efekty czy na to samo wyjdzie jak kupie rękawice do kapieli i będę się nią szorować... ![]() Buzzziaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Dot.: Anticellulite Massager
Chodzi mi o taki z Oriflame.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.