|
|
#151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
Cytat:
Wiem że z czasem napewno sie przyczaje... ale jak na razie tego nie ogarniam a do tego jeszcze ta dzisiejsza atmosfera w domu
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
||
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Basia-sliczne-takie slodziuchne!!
|
|
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie , żeby Basia miała ze 40 lat- Basia ma lat 7 Kiedyś mi się to imię nie podobało, wydawało mi się takie dorosłe... Odkąd poznałam tą naszą Basię- uważam że jest ładniutkie
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie się ten zwyczaj nie podoba, zwłaszcza, że niektóre imiona są w kalendarzu po 50 razy (np. Piotr), a niektórych nie ma wcale...a urodziny ma każdy.Dlatego niesamowicie denerwuje mnie matka, która pochodzi z łódzkiego i dzwoni mi z przypomnieniami o imieninach ciotki jednej, czy drugiej, jakby to było święto na skalę narodowa
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dorcia ale nie mozesz nie jesc-spadki sa niebezpieczne!!nic wiecej nie jadlas??w miedzyczasie??po zupie racze nie powinien skoczyc.chybaze tak reagujesz na smietane albo zupka byla zageszczona maka??
na cukier tez wplywa stres bardzo-wiec byc moze to przez nerwy.staram sie jesc czesto a malo.np zjesc malutki posilek zmierzyc cukier-i po natepnej godzinie mozesz zjesc nastepny(przerwa miedzy posilkami powinna wynosic 2h nie dluzej niz 2,5) a pomiezy tymi dwoma przegryzc np marchewke, papryke, ogorka cos co nie podnosi cukru. Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-09-28 o 18:24 |
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Dorcia cukier Ci skoczyl ze stresu - tez tak mialam - maly sie nie ruszal, godzine go zaczepialam, a potem cukier 140.
Zjedz cos - jedz malo ale czesto. Mozesz zjesc nawet 8 posilkow dziennie, tylko niezbyt obfitych. Trzymaj sie
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
magdaef do Radia Maryja kochana to by mnie nie wpuscili nawet na odleglosc kilometra jakby mnie ksiadz w ciazy bez slubu zobaczyl
![]() dorcia trzymaj sie kochana bidulko
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja sie z Wami żegnam
Musze jeszcze sie ogarnąc, iśc z pieskiem i wstawic ziemniaczki na obiadokolację dla męża W weekend raczej mnie nie będzie Tak więc do poniedziałku
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Dorcia kup sobie pieczywo chrupkie sonko jest bez cukru bialego(np wasa jest slodka a te nie).jest bardzo smaczne szczegolnie ciemne-razowe.jak nie bylo sonko i maz mi kupil waseto jej nie jadlam bo mi juz za slodka byla.niestety od kilku dni juz nawet tektur nie moge:/ za to moge chrupki kukurydziane i orzechy solone
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Dorcia moze niekoniecznie-moze tym czynnikiem podkoszacym cukier dzis byl stres. a cukier badalas godzine po zjedzeniu tej papryki??bo pamietaj jesz po zakonczeniu posilku-musisz byc godzine o suchej gebie, ze tak powiem, do mierzeniacukru |
|
|
|
#163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to ja jestem leniem jesli chodzi o aktywnosc fizyczna i on troche nad tym ubolewa ale obiecalam ze po porodzie bedziemy razem chodzic na silownie ![]() On to uwielbia, od mlodego chlopca cwiczy, ale dobrze niech chodzi - ja Go takiego lubie ![]() Cytat:
bardzo mi sie podoba i bardzo lubieBasia to tez moja tesciowa.... ale co tam, i tak lubie ![]() Nie moge sie doczekac mandarynek!! a trzeba sie najesc przed porodem bo potem nie mozna cytruskow
|
||
|
|
|
#164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my świętujemy imieniny wspólnie z mężem, bo mamy w odstępie 2 tygodni i jedną imprezę dla rodziny robimy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mocno zaciśnięteMój domek coraz bardziej zielony
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
ja np smietane moge jesc, mleko tez mi nie szkodzi.ale za to maka tak. i np tak jak oni pisza ze mozna owoca jesc tylko po posilku bo sie inaczej weglowodany rozkladaja w czasie to mam w nosie ich teorie.probowalam sie i po kanapce zawsze mam za wysoki i wyze stezenia sa po 15-30-45 min niz w przypadku zjedzenia samego owoca bez podkladu
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
kurcze jakas dzis taka wypluta jestem, czarno pod oczami, musze sie znow zdrzemnac
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
musisz sie sprawdzac jak na co reagujesz i bedziesz wiedziala.a ich teorie to tak z przymruzeniem oka...dopoki cukry w miare to mozna eksperymetowac
|
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
justa ja tez sobie postanowilam ze po porodzie wezme se za siebie (bo nie planuje wiecej dzieci) ale z moim ostatnim lenistwem nie wiem jak to bedzie
![]() Ja zaraz uciekam, M jedzie i idziemy na jas pizze
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
mierze wlasnie sobie po cukierku...a w zasadzie po 2... zaraz obacze pewnie ze 170
a musze zmierzyc bo chcialabym juz zjesc a nie wiem za ile moge...
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
na ten weekend muszę sobie tak jakoś radzić.... najbliższy normalny sklep jest w hajnówce więc zakupy dopiero jak wrócę ze szpitala i jak szfagier odda kasę bo do 10 zostało nam nie całe 50 zł a do tego w niedziele przyjeżdża moja siorka z maluchami więc przydało by się coś kupić dla chrześniaczki ... ech
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
o fuck.... 113
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Bedzie dobrze widzisz co u mnie-zjem 4 suchary ktore maja slabowe ilosci cukru i cukier 140 a po 2 cukierkach 113-trzeba sprawdzac!!
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
nawet trochę więcej było godzina. Ja po jednym owocu (mały grejfrut) miałam cukier 96....
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jeszcze moge Ci cos poradzic-chleb kupuj ten pakowany po kilka kromek bo te ciemne cale to sa pseudo ciemne-barwione karmelem i z maka pszenna.patrz na etykiety.nietety ten chlebek jest drogi.ale syty-nie bedziesz sie czula po nim glodna.ja np mam normalny cukier po bulce mlecznej a po pseudo chlebie za wysoki
|
|
|
|
#174 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
zmykam jak na razie, M na kompa chce ..
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
ja Ci pwoem ze miesiac temu moglam sie najesc winogronami do syta i nie przekraczalam 100 a ostatnio zjadlam do kanapki(po ktorej mam zazwyczaj 95-100)5 kulek winogron i cukier powyzej 150 juz byl.banany tez wczesniej jadlam a teraz juz niestety nie moge-a uwielbiam:/ za to moge gruszki, pomarancze, sliwki, jablka
ale same bez podkladu w postaci kanapki
|
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że czytając wpisy dziewczyn wychodzę na taką, co to tylko przy zgaszonym świetle, we flanelowej piżamie i skarpetkach
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-09-28 o 18:45 |
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Justa bo zjadlam tego jednego-a mialam dylemat ktory chce(brat przywiozl z UK te w puszce quality street)i po zjedzeniu tego pierwszego polazlam po drugi bo i jezor nie powiem gdzie uciekal
|
|
|
|
#179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jej tylko co tu kupić? ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Nowe mamusie na fejsie - dopiszcie swoje nicki z wizażu;-) |
||
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Karola super wiesci!!!! no i widzisz na mnie krzycza ze 4 kg to za malo:/ehhh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

ale na pocieszenie powiem Ci ze z czasem sie przyzwyczaisz-beda gorsze dni ale w miare uplywu czasu przywykniesz i sie z tym jakos pogodzisz

I nie , żeby Basia miała ze 40 lat- Basia ma lat 7
Kiedyś mi się to imię nie podobało, wydawało mi się takie dorosłe... Odkąd poznałam tą naszą Basię- uważam że jest ładniutkie
tylko ze ja moglam miec na imie Basia, Kasia, Zdzisia a daty urodzin nie zmienie wiec takie podejscie mnie wkurza
Juz tłumaczyłam ze to tak fajnie miec corke Basie jak sie jest górnikiem ale srednio poskutkowalo. Moze jak sie urodzi to da sie namowic i zmieni zdanie?

mocno zaciśnięte