|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Ok
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Cytat:
Mała śliczna Właśnie sie dowiedzialam ze moja Ciocia jest w ciąży (41 lat) mają juz córke co ma 14lat, ależ ta córka się cieszy, bedzie juz sie nia zajmowac tak na powaznie ![]() a ta szarlotka z wczoraj zostala? ![]() kawy mi się chce, ale juz chyba za pozno co? |
||
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o tej porze już kawy nie piję ale jak masz ochotę to i kawą poczęstuję...
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka ja bym kawy nie pila o tej porze no chyba ze w planach bym miała wyjście i późny powrót do domu . No no ciocia szaleje
Ja moim zrobiłam wafla , dochodzi w lodowce i galaretke która właśnie jedzą , kolacja z głowy . A mnie coś suszy straszenie , jakbym popila . Madzia może za duży wysiłek , chora byłaś ostatnio organizm może jeszcze nie doszedł do siebie . Nie wiem sama. Ja teraz chora jestem i nic nie ćwicze, nie mam siły i tylko jem a dziś mnie jeszcz suszy . Już chc być zdrowa bo mi brakuje ćwiczeń i tej energi. |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi
Nie spał w dzień (zostawiłam go z tatusiem i się bawili zamiast zdrzemnąć) więc o 19 już padł. Ciekawe kto z nim wstanie jutro o 5Monka właśnie kończę Kasztelana a że ekonomiczna w tych sprawach jestem to po 1 mam ładną fazkę
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Popłakałm się... ania na Fb zapodała.. zobaczcie.. a ile wyświetleń.. ![]() http://allegro.pl/elddis-typhoon-gtx...ium=LikeButton A to dziś Michalina z serii "Miśka stój chwilkę mama zrobi ci zdjęcie"
|
|
#3818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pilam jednak tej kawy, czekam na tz. kolacje mu zrobie i bede miala wolne;P ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() dobry kasztelanek dobry... fajnie masz ze maly spi, moja w dzien spala (2,5 godz) i jeszcze klocki uklada, dzis jej kupilam puzzle nowe to tez je magluje ciągle Cytat:
a ta przyczepa kosmiczna, gosciu ma wyobraznie... |
|||
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Lind
Nataszka a co na kolacje mu dajesz? Madzi wow ale śliczna fotka , no ślicznie wyszła jak laleczka. |
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
No i maluszek na usg nie miał ochoty pokazać czy siusiak czy kitki.
Za to krwiak się zmniejsza, a całość wygląda prawidłowo. Kończymy 15 tydzień i obecnie mój lokator to jak nic obcy z Archiwum X. Do tego zaliczyliśmy dzisiaj psychologa z Igorem... kilka rzeczy zrobiło na mnie wrażenie - cena wizyty 140 zł za godzinę. Więc tak: Igor powinien już słownie sygnalizować swoje potrzeby, powinien w zabawach wchodzić w pewien rodzaj współpracy z innymi (on bawi się koło kogoś, ale nie z nim). Jestem taka zmęczona, że ledwo żyję i już nie pamiętam dużo. Wspominał coś o autyzmie. Ale właściwie nie zrozumiałam po co - może przy okazji, bo on zajmuje się tym głównie. W każdym razie za tydzień będziemy robić bardziej szczegółowe testy Iguśkowi, a później spróbujemy go zmobilizować do mówienia. Oczywiście w końcu tak czy siak zacznie mówić. Jednak gościu twierdzi, że stracony czas ciężko będzie nadrobić i może mieć później problemy z układaniem zdań, wyszukiwaniem wyrazów. Generalnie prawdopodobnie geneza innych problemów to problemy z komunikacją. Jakoś tak dziwnie się poczułam, jak zaczął mówić, co jest nie tak z jego rozwojem. Że idzie w nieco inną stronę. Że śpiewa zamiast mówić i to też nie jest ok. Że w ten sposób zastępuje próby łączenia sylab melodią. Itd.
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena faktycznie super... a malusze w koncu sie obroci macie jakieś preferencje? wiem ze zdrowe przede wszystkim...---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- ale jak zmobilizowac do mowienia?? |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następna wizyta za tydzień. Co do malucha - Adam chce córeczkę, a ja chyba naprawdę nie wiem. Widzę plusy i u chłopca i u dziewczynki. Minusów nie widzę
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia fajne zdjecie
![]() Opis przyczepy też choć przydługi ![]() Misiek też dziś dostał puzzle -z Bobem - chyba z 5 razy mówił "dziękuję mamuś"
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka tez lubię tosciki .
Megi najważniejsze ze krwiaka nie ma i dzidzia zdrowa . Ja bym się nie martwiła tym ze nie mówi bo mój długo nie mówił i bzdura jest ten czas którego nie da się nadrobić ,bezsensu. Ja u swojego braków nie widzę. Zaś z drugiej strony koleś się zna na tym co robi i pewne rzeczy które tu napisałas na pewno by mnie zmartwily. Albo poszłas za szybko do specjalisty z małym , albo do specjalisty nie tego co trzeba i teraz będzie wyszukiwal pewne cechy dziecka autystycznego u twojego. Może zróbcie te badania i może wybierz się jeszcze do normalnego psychologa dziecięcego , dobrego , poleconego ale nie takiego który zajmuje się dziećmi autystycznymi . W co ty o swoim synu myślisz? Poza tym ze mówi się ze ma on problemy z komunikacja i nawiazywaniem kontaktów- mówią to obce osoby , ale co ty o tym sądzisz , ty go znasz , widzisz coś co cię nie pokoji. Mój tez nie mówił ale mnie tonie martwilo , nawet jak mi dużo osób o tym mówiło , wiedziałam ze ma czas . Matka przebywajaca z dzieckiem widzi coś niepokojącego , czy ty coś widzisz? Bo mi się wydaje to taki nadmuchane . No nie wiem za dużo tez nie piszesz o małym poza tym ze nie mówi . |
|
|
|
#3826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie laseczki ![]() Moje niektóre koleżanki z klasy są babciami w tym samym wieku Cytat:
Niezłe ogłoszenie Cytat:
Co do wizyty u psychologa to nie wiem co powiedzieć oprócz tego że znowu cena zwala z nóg. Nie znam Igusia na co dzień i nie wiem jak się zachowuje. Nie jestem psychologiem. Poczekaj może na resztę badań i testów. Być może faktycznie wszystkie jego "problemy" związane są z brakiem komunikacji słownej i jak tylko zacznie mówić na dobre to jego zachowanie tez się zmieni. Zosia też często bawi się niby z dziećmi ale bardziej obok nich. Widzę jednak że coraz częściej goni za dziećmi nawet sporo starszymi i próbuje ich ustawiać .
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie dzieci potrafią nawiązywać kontakty z innymi zwłaszcza takie małe , które uczą się dopiero mówić i które dopiero uczą do siebie.
Mój starszy mówił naprawdę poznooooo miał ponad 3 lata , mojej kuzynki syn to samo , był blisko 4 lat . Martwiła się , poszła do lekarza , kazał dać mu jeszcze chwile i udało się. Młody normalnie gada . |
|
|
|
#3828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pogadasz z Guciem napewno niedługo, mysle ze jak wypali z mowieniem to odrazu zdaniami itd. chodz, zapraszam! z chlebka tostowego graham, z kethupem mniam! Cytat:
ale jej tata nigdy jej nie pomija jak wymienia wnusie...teraz jest tez duzo strachu, ale i duzo nadzieji , tak musi być już. Moja tez sie nie chce z mlodszymi bawic, ale mam nadzieje ze jej to minie... ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka oo nie ja już objedzona jestem i pasuje nawet toscika hehe
Pamietam jak mój młody nie gadal i takie same pragnienia miałam żeby sobie z nim pogadać i wogole wiedzieć jaki ma głos bo on tylko jeki wydawał . A teraz ? Mam dość czasami jak gada i gada o matko |
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze choć wiadomo strach jest. Ja się bardzo bałam przed badaniami.
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka no niby tak jest , ale mój mały gada , nie perfect wszystko , ale małe zdania już tworzy , dogada się , tych długich wyrazów nie potrafi powiedzieć i kaleczy wymowę , ale ogólnie gada , aż my w szoku jesteśmy bo ze starszym to była inna bajka . Nic nie mówił. A ten normalnie dialogi prowadzi no i mixy robi pl, uk , tr .
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma reguły... |
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
A my jak wracaliśmy od tego wujka dzis to juz ciemno było a Michaska..
- mamusiu dlaczego księzyc sie popsuł? - nie popsuł - no zobacz popsuł się - nie Michasiu księzyć sie nie popsuł tylko chmurki do lekko przysłoniły - nie mamo chmurki popsuły księzyć"..
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka takie http://allegro.pl/puzzle-bob-budowni...636167461.html
Michał też już gada dużo chociaż mam wrażenie że kiedyś mniej mówił a wyraźniej. Bawi się różnie ale ze starszym kuzynem czasem zabawy wymyślają a czasem każdy osobno się bawi... Megi Iguś na gadanie ma jeszcze czas ale jak Cie niepokoi to lepiej porobić testy i sprawdzić co i jak... Madziwnia no nie mogę, księżyc się popsuł...
|
#3836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też często po wojskowemu muszę bo inaczej by mnie olali oj nie chciałabyś wiedzieć co jeszcze jem ![]() Cyckiem się nie przejmuj nie to nie Cytat:
Pocieszę Cię,kuzynki córka do 4 lat nie mówiła ,teraz jest w 3 klasie i nie ma żadnych problemów z mową czy układaniem zdań, nie ma co generalizować każde dziecko jest inne Cytat:
![]() Biedny Marci wymęczony pewnie ,oby zdrowiał szybko Ja Ci powiem że mam termometr elektroniczny chyba filipsa i mierzy jak mu się podoba za każdym mierzeniem inaczej i mam też stary rtęciowy i takim mierzę ,nie kupię już żadnego elektronicznego Cytat:
Cytat:
![]() ja czasem sonie robię ale kapucino,chociaż na mnie kawa nie działa ,potrafiłam wychlać kawę po południu i od razu spać się położyć na drzemkę ![]() Cytat:
A aukcja no leżałam i kwiczałam jak czytałam opis ,gościu nie do podrobieniaNapiszę wam przepis jaką szarlotkę dzisiaj robiłam ,no niebo w gębie SZARLOTKA Z CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ na spód: 2 szklanki pokruszonych biszkoptów i 2 łyżki stopionego masła,wymieszać ,wyłożyć dno tortownicy pisało średniej ,ja dałam dużą czyli 28 i trochę więcej tych biszkoptów. wyłożyć dno formy,docisnąć Nadzienie: Ok.1 kg jabłek może być trochę więcej jak będziecie brały większą tortownicę 1 szklanka gęstej śmietany lub jogurtu 1 jajko 2 średnioczubate łyżki mąki 3/4 szklanki cukru wszystko zmiksować na gładką masę jabłka obrać pokroić w kostkę ok.1x1cm ,wymieszać z masą ,wyłozyć na spód Kruszonka: pół kostki(czyli 125g) zmrożonego masła,posiekać nożem 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki krupczatki (nie miałam i dałam zwykłej ciut więcej niż pół szklanki) 1 łyżeczka cynamonu wszystko połączyć opuszkami palców w kruszonkę .wyłożyć na masę z jabłkami i piec w 200 stopniach ok. 50min. moja siedziała godzinę najlepsza jeszcze na ciepło ,no cudo mówię wam zróbcie sobie to wam deprecha przejdzie |
||||||
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - musicie sprawdzic wszystko dokladnie.
Libra - jak myslisz uda mi sie zrobic to ciasto??
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzila.mnie mela dwie godzinki.walki.z zebami masakra
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie o 6 glodna Natasza.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-10-17 o 20:46 |
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo widze ja!!!" jakie cudenko!!!slicznaaaaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

.
szukałam sukienki na wesele.. już znalazłam więc teraz szukam butów i torebki

macie jakieś preferencje? wiem ze zdrowe przede wszystkim...
ale jej tata nigdy jej nie pomija jak wymienia wnusie...
no leżałam i kwiczałam jak czytałam opis ,gościu nie do podrobienia