Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 21:10   #391
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

pstryczku, fajnie, ze to jednak nic groznego

Ja po calym dniu nieobecosci dopiero wrocilam do mieszkania.
Jadlam dzis u tesciowej rybe na obiad, a maly kopal mnie przez caly czas - pierwszy raz tak intensywnie, chyba mu smakowalo!
Tylko TZ sie denerwuje, ze nic nie czuje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:12   #392
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze takie pytanko do wątkowych mamuś. Podajecie dzieciom mleko krowie? Bo na tych warsztatach brzuszkowych była pani doktor, która powiedziała, że dzieci do 3 r.ż. nie powinny pić mleka krowiego, przetwory mleczne mogą być, ale mleko nie. Kolejny szok, że np. płatki śniadaniowe podawać maluchowi z mlekiem modyfikowanym. Trochę mi się to dziwne wydaje, pierwszy raz się spotykam z taką opinią, oświećcie mnie jak robiłyście
A to ci zagadka
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:17   #393
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
W Auchan. Bardzo to było miłe Ale z drugiej strony nikt z kolejki, tak sam z siebie, zarówno z tej normalnej i tej uprzywilejowanej, nie zaproponował mi "przepuszczenia", ehh... Długa droga jeszcze do tego Ale nic, cieszmy się z takich chwil bo ulotne i rzadkie
oj miłe miłe mi ostatnio już się zdarza że mi miejsca w busie np. ustępują

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
A to ci zagadka
no właśnie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:20   #394
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

no właśnie
o tak! mi ostatnio pani w autobusie miejsca ustapiła, byłam w szoku, bo pierwszy raz taka sytuacja mnie spotkała
Stary 2012-09-28, 21:22   #395
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
No mi też się to zdarzyło już kilka razy. Ostatni raz w środę, jechałam z koleżanką i kobieta mnie przepuściła, bo żaden facet akurat nie chciał ruszyć dupy.

A co do tego mleka, to nie słyszałam o czymś takim i to chyba jest przesada, może tej lekarce chodziło o świeże mleko krowie, a nie takie z kartonu?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:25   #396
onaella
Zakorzenienie

cześć

dopiero witam się nowym wątku i zaraz zmykam pewnie spać, bo jutro znowu o 5 pobudka ehh... byle do świąt i będzie wolne

gratuluję córeczek i synków

posegregowałam ubranka Małego i trochę się przeraziłam ile ja już tego mam kurczę, ja już jestem pewna, że nie dam rady wszystkiego użyć ale jak się powstrzymywać jak tutaj takie super ceny i super okazje na każdym kroku czyhają

no ale same powiedzcie na co mi np.2 śpiworki, oba równie piękne i nie wiem, który mi się bardziej podoba

Chyba jednak będę musiała się trochę uspokoić, tylko jak, jak to tyle radości mi sprawia

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2012-09-28 o 21:31
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:27   #397
nafiyqa
Zakorzenienie

Mi tez JUZ 3 razy ktos ustapil miejsca w komunikacji miejskiej.
I za kazdym razem byly to kobiety.

Smiac mi sie chce, jak widze reakcje wiekszosci ludzi, kiedy wsiadam do tramwaju.
Popatrza na brzuch, panika w oczach i zaraz szybko odwracaja sie do okna

Stary 2012-09-28, 21:29   #398
eff8
Zakorzenienie

co do mleka takiego z kartonu to ja myslalam wlasnie zaczac dawac corce (takie krotkoterminowe z butelki) bo nie dawno skonczyla 2 latka i nic o tym wlasnie nie slyszalam

na internecie czytałam ze od 2 - 3 lat mozna wprowadzac

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:30   #399
gochaa_p
Zakorzenienie

kurde orzechy włoskie po 21 ? oj nie wiem czy dobrze robię ... ale one takie pyyyyszne

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
co do mleka takiego z kartonu to ja myslalam wlasnie zaczac dawac corce (takie krotkoterminowe z butelki) bo nie dawno skonczyla 2 latka i nic o tym wlasnie nie slyszalam

na internecie czytałam ze od 2 - 3 lat mozna wprowadzac
ja zaczełam wprowadzac jakieś trzy m-ce temu
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:31   #400
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mi tez JUZ 3 razy ktos ustapil miejsca w komunikacji miejskiej.
I za kazdym razem byly to kobiety.

Smiac mi sie chce, jak widze reakcje wiekszosci ludzi, kiedy wsiadam do tramwaju.
buhahah

ja tak zawsze robilam jak kolo mnie bylo miejsce wolne a wchodzil ktos "znajomy" kolo kogo nie koniecznie chcialam siedziec
albo oczy w telefon wsadzalam

Stary 2012-09-28, 21:31   #401
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A co do tego mleka, to nie słyszałam o czymś takim i to chyba jest przesada, może tej lekarce chodziło o świeże mleko krowie, a nie takie z kartonu?
Właśnie mówiła, że mleko krowie jest dobre dla cielaków, nie dla ludzi, właściwie w każdym wieku, nie tylko świeże, każde. Dziwne to bo potem niby co, budyń na modyfikowanym robić Ale przetwory mleczne można, jogurty, sery itp.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:35   #402
nafiyqa
Zakorzenienie

Co do mleka - jest wiele teorii na temat tego czy jest ono zdrowe czy nie.
Jedni naukowcy mowia, ze dorosly czlowiek absolutnie nie powinien go pic, ze nadaje sie tylko dla maluchow. Powoluja sie na argument, ze inne dorosle ssaki (poza czlowiekiem) nie pija mleka krowiego. Poza tym to podobno picie mleka jest zrodlem wielu chorob.

W internecie jest masa artykulow na ten temat. Przeczytalam wiele z nich i nadal nie wiem, co o tym myslec.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-09-28 o 21:54
Stary 2012-09-28, 21:36   #403
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mówiła, że mleko krowie jest dobre dla cielaków, nie dla ludzi, właściwie w każdym wieku, nie tylko świeże, każde. Dziwne to bo potem niby co, budyń na modyfikowanym robić Ale przetwory mleczne można, jogurty, sery itp.
ja tez uwazam ze mleko prosto od krowy jest dla cielakow

a czy to sklepowe jest do konca dobre tez nie jestem przekonana, a mimo to lubie sie napic

Stary 2012-09-28, 21:39   #404
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jedni mówią, że jest złe, drudzy, że to głupia propaganda itp itd. Niektórzy ludzie źle reagują na mleko, to fakt, bo mają po nim, że się tak wyrażę , sranie . Ja mleko uwielbiam pod każdą postacią i na pewno nie zrezygnowałabym z niego, skoro całe życie jestem zdrowa i nic się u mnie nie dzieje. A za dzieciaka piłam takie świeżo od krowy, którego teraz akurat nie lubię.
O papierosach i alkoholu (poza ciążą) nie mówi się też nic dobrego, a ludzie i tak to kupują, piją/palą i żyją, to na tej samej zasadzie, tylko trochę bardziej szkodliwy przykład podałam. Nic teraz nie jest zdrowe, wszystko ma w sobie kupę konserwantów i jakby tak na to patrzeć, że to niedobre, tamto niedobre, to nie można by było nic jeść. Ja zawsze mówię, że dopóki coś mi smakuje, to nie chcę wiedzieć, co jest w środku, bo zamierzam to zjeść/wypić do końca. Aczkolwiek, wiem z czego są parówki, a i tak je czasem jem.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-28 o 21:42
Stary 2012-09-28, 21:43   #405
nafiyqa
Zakorzenienie

O, nie, ja parowek, miesa mielonego (kupionego w sklepie) ani pasztetu juz nie rusze - zakazana trojca jak dla mnie
Pewnie, wiekszosc rzeczy ma w sumie konserwanty, ale czasem wystarczy poswiecic dluzsza chwile na czytanie etykiet i mozna znalezc naprawde fajne produkty.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-09-28 o 21:45
Stary 2012-09-28, 21:47   #406
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A więc tak.....
Rano odebrałam wyniki na toxo (pamiętacie, miałam IgM wątpliwe więc do powtórki... z piątku było wątpliwe ale bliżej do + niestety, a z wtorku czyli to odebrane dziś - nadal wątpliwe ale juz bardziej na - wiec jestem dobrej myśli... zobaczymy co powie ginka w poniedziałek na wizycie. pewnie będę musiała to monitorować)

W poradni natomiast panie wszystkie baaaaaardzo sympatyczne... najpierw wypełnianie karty, mierzenie, ważenie i pomiar hemoglobiny i glukozy. Po badaniach spotkanie z panią doktor - bardzo sympatyczna, wyjaśniała wszystko na spokojnie, bez żadnego straszenia, powiedziała ze tragedii nie ma ale wynik podwyższony a wszystko co poza norma w ciąży traktuje się baaaardzo poważnie wiec teraz będzie się mną dokładnie zajmować nie jedna a dwie panie doktor
powiedziała ze bede pod opieka poradni do końca ciąży ale wg niej to nic groźnego raczej nie jest i powinno zakończyć się na diecie. Będę musiała teraz kluć się 4 razy dziennie, dostałam taki zestaw dla "słodkiej mamy" i będę się codziennie badać...
Kolejna wizytę mam za 2 tyg. po tej rozmowie zostałam zapisana do dietetyczki a ze przyjmowała dopiero od 13tej wiec pojechaliśmy z mężem na miasto.
Byliśmy m.in. w lumpku dla dzidzi nie było nic sensownego, wszystko jakieś takie schodzone, brzydkie, to co ja mam z allegro to nówki przy tych z lumpka - widocznie najlepsze już zostało wykupione. ale udało mi się kupić jedne spodnie dżinsowe za 3 zeta
Kupiłam sobie tez sporo grubaśnych sweterków, niektóre przepiękne niektóre takie bardziej po domu. No i kupiłam sobie jesienny płaszczy z H&M za 20 zl, jest luz na brzuszek wiec pochodzę w nim na jesieni a potem przerzucę się na zimówkę i spodnie ciążowe, takie bojówkowe tez z H&M. Mężuś na początku kręcił nosem bo on generalnie nie znosi chodzić na ubraniowe zakupy ale jak zaczął przebierać z nudów miedzy wieszakami to podłapał temat i tez sobie znalazł co nie co
wróciliśmy do pani dietetyk, dala rozpiskę, co jeść czego nie i krzyż na drogę generalnie chodzi o to żeby jeść często, tzn 6 posiłków i żeby nie były obfite no i żeby nie łączyć ze sobą produktów które podwyższają cukier. Zaczynam od jutra ale jakoś tak jestem dobrej myśli...

Najśmieszniejsze jest to ze jak wróciliśmy do poradni to w miedzy czasie zjadłam kebaba takiego pysznego hmmmm, pomyślałam se - ostatni raz w tym roku no i potem miałam instrukcje obsługi tego glukometru, pasków itd no i wynik po kebabie wyszedł mi ok aż sama pielęgniarka się śmiała...

Po poradni ruszyliśmy na zakupy, żytni chleb, ciemny ryz itd stoimy już przy kasie w kolejce a nagle pan zza kasy na cale gardło - poproszę panią o przejście do kasy obok!!! A ze większość babeczek w kolejce to każda na siebie i o co kaman to tamten jeszcze raz - pani w ciąży, proszą przejść do kasy obok! A wszyscy na mnie ja w szoku, bo nawet nie zauważyłam ze obok była kasa dla uprzywilejowanych ale nie powiem - miło mi się zrobiło oczywiście, kolejka wstrzymana, zostałam zaproszona na sam początek miny tych co stali w tej kasie - bezcenne

Ale żem się rozpisała...
To dobrze że to jednak nic groźnego, teraz wystarczy dbać o siebie i się nie martwić a wszystko będzie wporządku

Cytat:
Neti, fajniutkie te ciuszki.

No to wstawiam fotkę w świeżo odebranych od optyka okularach. I jak?
Super wyglądasz mam podobne okulary.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Ewik86 zgadłaś będziemy mieli chłopca
Mam nadzieję, że sisiorek mu nie odpadnie i będzie synuś bo mój mąż od chwili jak się dowiedział chodzi dumny jak paw
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Tak będzie Wojtuś
Gratulacje! Wojtki to fajne chłopaki, mój mąż też Wojciech

Cytat:

echhh dopadła mnie chandra, szkoda gadać.
Mnie już trzyma z trzeci dzień ...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dokładnie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:49   #407
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczynki ogarnelam w koncu ubrania, jutro mnie czeka segregowanie i spisywanie ile czego jest, ale tak na 1 rzut oka, to chyba juz mam bana na kupowanie ciuchow Nie mam niestety miejsca na nie, wiec dzis zakupilam kartony w ikea takie ozdobne i narazie ciuszki blanki pojda do takiego kartonu ... sa po 1 praniu, narazie jesczze nie prasowane ... 2 zrobie juz w dzidziusiu tak z 2,3 tyg przed porodem

Tak wiec pokaze wam moje najnowsze zdobycze ...
1 pierwsze dwie fotki to ciuszki od Illusion za 35 zeta, takze cena super
2 czapeczki + buciki i niedrapki za 19 zl
3. ostatnie zdjecia to wymianka z tablicy, ciuszki, buciki, skarpetki, duzo tego, 4 zdjecia az .. dalam za to paczke pieluszek dada, 2 herbatki hipa, husteczki nawilzajace hugies + 3 deserki babydrem, lacznie zaplacilam za to 60 zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120925_212752.jpg (104,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120925_212856.jpg (113,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120925_212545.jpg (133,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120928_201558.jpg (61,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120928_201903.jpg (56,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120928_202150.jpg (53,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120928_202250.jpg (44,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-09-28, 21:52   #408
ilkas
BAN stały

Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje

Black okularki odlot mega mi się podobasz

Lubcia gratuluję Wojtusia !

Poszłam z mężem na spacer, trafiliśmy do cukierni i wciągnęłam szarlotkę Pyyyszna była Jejku jak ja się cieszę, że weekend przed nami. Wreszcie sobie odpocznę, bo miałam taki ciężki tydzień...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 21:59   #409
Lenova
Wtajemniczenie

Muszę się trochę pożalić
Wczoraj pisałam że mam chandrę, że czuję się jak grubas i w ogóle. Dziś do tego jeszcze dochodzą inne problemy.
Otóż chodzi o naszą przeprowadzkę. Okres umowy najmu kończy się nam z dniem 30 listopada tylko że my juz teraz znalezliśmy mieszkanie w ktorym chcemy mieszkać. Więc przed podjęciem decyzji o zamieszkaniu tam zapytaliśmy administratorki która zajmuję się naszym obecnym mieszkaniem czy byłaby taka możliwość że byśmy wyprowadzili się wcześniej jak coś znajdziemy. Powiedziała że bez problemu tylko trzeba jej wcześniej powiedzieć żeby pozałatwiać formalności.
Podpisaliśmy więc nową umowę na mieszkanko(pokazywałam wam chyba keidyś je) No i mamy od 1 się tam wprowadzić. Poszliśmy więc do administracji naszego obecnego bloku że taka sytuacja sie nadarzyla i sie chcemy sie wyprowadzic z poczatkiem pazdziernika.Okazało się ze tamta pani administrator juz tutaj nie pracuje , obecnie budynkiem zajmuje sie sam wlasciciel szef szefów. I on powiedział że absolutnie nie mozemy sie wyprowadzic wcześniej. Mimo moich i męża próśb ze przeciez jestem w ciązy potem za 2 miesiace nie dam rady sie przeprowadzic itp. Kazał nam znalezc kogos na zastępstwo i wtedy bedziemy mogli sie wyprowadzic.
Więc już ponad tydzien kogos szukamy,była jedna para która byla zainteresowana mieszkaniem ale wlascieicl sie na nich nie zgodził... bo mieli umowe zlecenie a nie o prace i bał sie ze beda niewyplacalni.
Umiescilam juz tyle ogloszeń o to mieszkanie i ciągle nic ludzie dzwonią i się umawiają na spotkanie zeby obejrzec to mieszkanie i potem nie przychodza a ja poswiecam swoj czas i czekam na nich-czemu nikt nawet nie zadzwoni i nie przeprosi , albo ze odwoluje.
W niedziele mamy zamowioną ekipe przeprowadzkową, a tutaj nadal mieszkanie nie wynajęte . Jestem cała zestresowana , nie wiem na czym stoje.
Teraz przez 2 miesiace wychodzi na to że bedziemy płacic za 2 mieszkania?!
Siedze i rycze bo debet na koncie ciągle rośnie przez to wszystko chcielismy znaleźć tansze mieszkanie i lepiej zyc a wyszło jak zwykle
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:01   #410
aska27adopcje
Zadomowienie

No i ostatnia paczka za 19 zl koszulki + spodenki i w prezencie sukienko body i takie smieszne body z pantal;onami, jak by powiedziala moja babcia

W 2 pokoju juz cala 1 suszarka, 2 wsady, ciuchy ktore przyszluy dzisiaj, to nastepne 2 wsady ... prtzerazila mnie ostatnio lista Black, ale mysle, ze sama juz naskladalam nie mniej

O kurcze Lenova, ale lipna sytuacja Kochana ale moze sie nie martw, znajdzie sie ktos chetny ... z 2 strony to ladnie menda z tego wlasciciela ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120928_215741.jpg (78,5 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-09-28 o 22:03
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:08   #411
ilkas
BAN stały

aska27adopcje wow, pokaźna kolekcja

Lenova nie denerwuj się Hm, dziwna dla mnie ta cała sytuacja. No bo kurczę, Wy szukacie ludzi na mieszkanie a panicz - szef wybrzydza bo umowa zlecenie?Maskara !! Jak ktoś nie będzie chciał płacić to i tak nie będzie i wszystko jedno jaką będzie miał umowę.
Ale tak właściwie to nawet nie wiem co mam Ci poradzić...trzymam po prostu kciuki, żebyście jeszcze znaleźli kogoś w przyszłym tygodniu. A nóż się uda!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:08   #412
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lenova może prędziutko się uda jednak znaleźć...

Bokeh, mam inspirację ślubną dla ciebie

http://dartphotographie.com/blog/jen-john-arcata-ca/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 22:09   #413
BlackSanctum
Zakorzenienie

Aska, u mnie to jeszcze nie koniec nawet, ja dopiero się rozkręciłam i w tydzień tyle ciuszków zebrałam. Ale u Ciebie też już elegancko widzę, jak już kupować, to na całego, czyż nie?

Lenova, to niedobrze, nieciekawa sytuacja... Straszny baran z tego administratora, zero zrozumienia dla drugiego człowieka. Przecież to logiczne, że za 2 miesiące będzie Ci ciężko z przeprowadzką... A taki ćwok nie dość, że nie pójdzie na rękę, to jeszcze w dodatku utrudnia... Ehh... Szkoda gadać... Mam nadzieję, że jak najszybciej znajdziecie kogoś na zastępstwo, bo szkoda pieniędzy na 2 czynsze...
Teraz w Polsce trudno z kasą, młode małżeństwa czy pary mają przesrane i jak widzę, nie tylko ja tego doświadczam na co dzień. Bo już kilka z Was się żaliło, że ciężko... Ale damy jakoś wszyscy radę, prawda?
Stary 2012-09-28, 22:16   #414
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny ale fotki ktore pokazalam, to zakupy tylko z dnia dzisiejszego, bo przyszly mi paczki na raz ... w 2 pokoju na suszarce mam 2 taka ilosc Fajnie sie kupuje, ale Blanka zaraz bedzie potrzebowala 2 szafy Narazie zakladam bana na zakupy ciuszkowe ... no chyba ze sie trafi okazja ...
Stary 2012-09-28, 22:18   #415
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Muszę się trochę pożalić
Wczoraj pisałam że mam chandrę, że czuję się jak grubas i w ogóle. Dziś do tego jeszcze dochodzą inne problemy.
Otóż chodzi o naszą przeprowadzkę. Okres umowy najmu kończy się nam z dniem 30 listopada tylko że my juz teraz znalezliśmy mieszkanie w ktorym chcemy mieszkać. Więc przed podjęciem decyzji o zamieszkaniu tam zapytaliśmy administratorki która zajmuję się naszym obecnym mieszkaniem czy byłaby taka możliwość że byśmy wyprowadzili się wcześniej jak coś znajdziemy. Powiedziała że bez problemu tylko trzeba jej wcześniej powiedzieć żeby pozałatwiać formalności.
Podpisaliśmy więc nową umowę na mieszkanko(pokazywałam wam chyba keidyś je) No i mamy od 1 się tam wprowadzić. Poszliśmy więc do administracji naszego obecnego bloku że taka sytuacja sie nadarzyla i sie chcemy sie wyprowadzic z poczatkiem pazdziernika.Okazało się ze tamta pani administrator juz tutaj nie pracuje , obecnie budynkiem zajmuje sie sam wlasciciel szef szefów. I on powiedział że absolutnie nie mozemy sie wyprowadzic wcześniej. Mimo moich i męża próśb ze przeciez jestem w ciązy potem za 2 miesiace nie dam rady sie przeprowadzic itp. Kazał nam znalezc kogos na zastępstwo i wtedy bedziemy mogli sie wyprowadzic.
Więc już ponad tydzien kogos szukamy,była jedna para która byla zainteresowana mieszkaniem ale wlascieicl sie na nich nie zgodził... bo mieli umowe zlecenie a nie o prace i bał sie ze beda niewyplacalni.
Umiescilam juz tyle ogloszeń o to mieszkanie i ciągle nic ludzie dzwonią i się umawiają na spotkanie zeby obejrzec to mieszkanie i potem nie przychodza a ja poswiecam swoj czas i czekam na nich-czemu nikt nawet nie zadzwoni i nie przeprosi , albo ze odwoluje.
W niedziele mamy zamowioną ekipe przeprowadzkową, a tutaj nadal mieszkanie nie wynajęte . Jestem cała zestresowana , nie wiem na czym stoje.
Teraz przez 2 miesiace wychodzi na to że bedziemy płacic za 2 mieszkania?!
Siedze i rycze bo debet na koncie ciągle rośnie przez to wszystko chcielismy znaleźć tansze mieszkanie i lepiej zyc a wyszło jak zwykle
kochana, nie martw się. Wiem, że ciężka sytuacja, ale na pewno jakoś dacie radę i rozwiązanie samo się znajdzie. Wpłacaliście kaucję? Masz w umowie zapis o wcześniejszym rozwiązaniu umowy? Może w takim wypadku przepada Ci kaucja? jesli nie uda się znaleźć nikogo na zastępstwo to chyba lepiej np. nie odzyskać kaucji, zamiast płacić za dwa miesiące podówjnie.
Stary 2012-09-28, 22:24   #416
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznanych płci

Eff
ja też zaniosłabym oba.

Black bardzo ładnie Ci w tych okularkach Mi zawsze podobały się takie w plastikowych, grubych oprawkach, ale kompletnie mi nie pasują.

Dziewczyny znalazłam taki tekst, nie wiem czy już go znacie, na wszelki wypadek podaję linka. Fajnie napisane o skurczach, a trochę tu nas jest z tymi twardnieniami brzuszka

http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-po...,152_2700.html

Bokeh zestresowana przed jutrem? W ogóle to ja Cię chyba wczoraj widziałam na tych warsztatach, bo w końcu też się wybrałam

Aha, jeszcze takie pytanko do wątkowych mamuś. Podajecie dzieciom mleko krowie? Bo na tych warsztatach brzuszkowych była pani doktor, która powiedziała, że dzieci do 3 r.ż. nie powinny pić mleka krowiego, przetwory mleczne mogą być, ale mleko nie. Kolejny szok, że np. płatki śniadaniowe podawać maluchowi z mlekiem modyfikowanym. Trochę mi się to dziwne wydaje, pierwszy raz się
spotykam z taką opinią, oświećcie mnie jak robiłyście

Widzialas??? I nic sie nie przyznalas??? Nieładnie no mowili o mleku mowili.... Powiem Wam ze moze do 3 rż to nie da sie tak ale przez pierwsze poltora?... Siostra mojego tż karmila corke 5 miesieczna takim mlekiem bo taniej :/ i mala ma ogolnie rozstrojony zoladek i uklad trawienny.... Ogolnie dawali jej wszystko....

Troche stresa mam szczegolnie ze wszyscy w okolo mnie stresuja.
A teraz siedze u rodzicow tzn spie w moim lozku dawnym i jutro tż po mnie tu podjedzie dziwnie mi bez nieego :P
Stary 2012-09-28, 22:24   #417
aska27adopcje
Zadomowienie

Kochane a czy mozna uzywac dla dzieci odplamiacza. bo widze, ze np 2 sliniaczki, i 2 parry spodenek maja male plamy ... czy moge to wrzucic z wybielaczem, zaznaczam, ze to bedzie 1 pranie ...
Stary 2012-09-28, 22:25   #418
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
[
Lenova, to niedobrze, nieciekawa sytuacja... Straszny baran z tego administratora, zero zrozumienia dla drugiego człowieka. Przecież to logiczne, że za 2 miesiące będzie Ci ciężko z przeprowadzką... A taki ćwok nie dość, że nie pójdzie na rękę, to jeszcze w dodatku utrudnia... Ehh... Szkoda gadać... Mam nadzieję, że jak najszybciej znajdziecie kogoś na zastępstwo, bo szkoda pieniędzy na 2 czynsze...
Teraz w Polsce trudno z kasą, młode małżeństwa czy pary mają przesrane i jak widzę, nie tylko ja tego doświadczam na co dzień. Bo już kilka z Was się żaliło, że ciężko... Ale damy jakoś wszyscy radę, prawda?
dokładnie! ludzie czasami naprawdę załamują, ja się przekonałam na własnej skórze, jak administrator udawał zyczliwego, jak tylko zauważył, że trafił na uczciwych ludzi to chciał nas oczukać i naciągnąć na kasę. nawet sądem straszył palant jeden, na szczęście mu się nie udało
Z takimi trzeba ... jak się będziecie wyprowadzać, to nasraj mu pod drzwi
Stary 2012-09-28, 22:26   #419
nafiyqa
Zakorzenienie

Aaaaa bokeh, to juz jutro Oby to byl baaardzo fajny dzien

Stary 2012-09-28, 22:28   #420
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie! ludzie czasami naprawdę załamują, ja się przekonałam na własnej skórze, jak administrator udawał zyczliwego, jak tylko zauważył, że trafił na uczciwych ludzi to chciał nas oczukać i naciągnąć na kasę. nawet sądem straszył palant jeden, na szczęście mu się nie udało
Z takimi trzeba ... jak się będziecie wyprowadzać, to nasraj mu pod drzwi
padlam na cycki ... normalnie i love you za ten tekst

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości