Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 09:56   #3391
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

co do autobusów jeszcze się wypowiem...
jeśli wybieram się się w dłuższą trasę, to siadam od okna.
ale jeśli wiem, że np. za 3/4 przystanki będę wysiadać, a nie chce mi się stać, to siadam 'od zewnątrz'.
poza tym zazwyczaj wiem, po której stronie słońce będzie dawało po oczach, więc wtedy też przezornie nie siadam przy oknie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Myślę, że najlepszym sposobem byłoby dawanie owych kopert na tak zwanego anonima - czyli gdzieś do jakiejś kupy lub urny wrzucamy niepodpisane koperty z kasą. I wtedy nikt nie ma prawa robić wątów (wontów?). Chyba sama tak zrobię na moim skromnym 20 osobowym ślubie
kiedyś byłam na weselu, na którym pełno było anonimowych kopert, z czego kilka pustych żenua.
Stary 2012-09-29, 09:59   #3392
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ale jeśli wiem, że np. za 3/4 przystanki będę wysiadać, a nie chce mi się stać, to siadam 'od zewnątrz'.
poza tym zazwyczaj wiem, po której stronie słońce będzie dawało po oczach, więc wtedy też przezornie nie siadam przy oknie

kiedyś byłam na weselu, na którym pełno było anonimowych kopert, z czego kilka pustych żenua.
Puste koperty . To gorsze, niż wcale nie dać nic.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:10   #3393
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Trochę w temacie - mnie dziwi, że wiele osób wychodzi z założenia, że w góra rok po ślubie trzeba zaopatrzyć się w gromadkę dzieci.

Co do kopert, koleżanka opowiadała mi, jak siostra jej męża w kopertach dostała gazetę wyciętą na kształt banknotów.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:12   #3394
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Trochę w temacie - mnie dziwi, że wiele osób wychodzi z założenia, że w góra rok po ślubie trzeba zaopatrzyć się w gromadkę dzieci.

Co do kopert, koleżanka opowiadała mi, jak siostra jej męża w kopertach dostała gazetę wyciętą na kształt banknotów.
O mamo ... ale to było na poważnie, czy dla jaj? Bo dla jaj, to nam przyjaciel podarował szkatułkę wypełnioną groszami. Do dziś tego nie zliczyliśmy.
Stary 2012-09-29, 10:13   #3395
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Puste koperty . To gorsze, niż wcale nie dać nic.
dla mnie buractwo do kwadratu, więc już lepiej podpisywać koperty niż żeby później para młoda zastanawiała się, kto okazał się takim chamem ;-)
Stary 2012-09-29, 10:14   #3396
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
O mamo ... ale to było na poważnie, czy dla jaj? Bo dla jaj, to nam przyjaciel podarował szkatułkę wypełnioną groszami. Do dziś tego nie zliczyliśmy.
A nie mam zielonego pojęcia.
Podejrzewam, że może po to, by nie było widać, że koperta pusta, bo w trakcie zamieszania weselnego, rzadko kto zagląda do środka.

J. Piłsudski
Stary 2012-09-29, 10:17   #3397
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
ikea jest po prostu tania. moze nie genialna jakosciowo, ale tania. szklanki (te kultowe) - porządne za 2 zl. koce za kilka zł., firanki. meble zresztą też. ostatnio urzadzalam cale mieszkanie i dzieki idei zaoszczedzilam ladnych pare stowek.
w lokalnym sklepie, w malym misteczku ceny są z kosmosu, bo konkurencja mala, więc można cene narzucić...
no ale, żeby się ktoś szczycił, że ma coś z ikei to się nie spotkalam:P
Ja akurat tak - babcia, ciocia i koleżanka cioci co ma właśnie podobno wszystko z Ikei. Mi to tam zwisa ale po co tak się podniecać Ikeą?
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:18   #3398
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mam zielonego pojęcia.
Podejrzewam, że może po to, by nie było widać, że koperta pusta, bo w trakcie zamieszania weselnego, rzadko kto zagląda do środka.
Czyli prawdopodobnie było to na serio. Nie wiem, co mają w głowach takie osoby. Chyba siano.

U nas, jak ktoś dawał kopertę z kasą, to w środku była jeszcze ładna kartka z życzeniami. Mówiąc szczerze, jakbym miała każdego rozliczać, ile dał, to bym musiała upaść na głowę. Poza tym, jak jest tych goście, no powiedzmy z 80 i prawie każdy da kopertę, to trzeba być bardzo żartym na pieniądze, żeby spamiętać, co kto dał.
Stary 2012-09-29, 10:20   #3399
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

Na mnie się kiedyś jedna babka obraziła, że nie chcę usiąść od strony słońca, przy oknie. Byłam wyśmiana przez autobus ale przynajmniej mając kurację iso nie nabawiłam się poparzeń i jeszcze większego buraka na twarzy. Ot taka moja asertywność wtedy wynikła
Stary 2012-09-29, 10:37   #3400
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym kątku po dzieciątku

Co do Ikei, tam są naprawdę fajne meble, patrząc na to, co oferują sklepy typu BRW czy paskudztwa z Bodzio.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:08   #3401
Linaewen
Zakorzenienie

Akurat z BRW czasem się coś rozsądnego trafi :P
Ale do mnie estetyka IKEI przemawia całkowicie, nie dość, że bym mogła w tym sklepie zostawić całą wypłatę to jeszcze bym najchętniej w ogóle tam zamieszkała. Co kto lubi.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:11   #3402
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Akurat z BRW czasem się coś rozsądnego trafi :P
Ale do mnie estetyka IKEI przemawia całkowicie, nie dość, że bym mogła w tym sklepie zostawić całą wypłatę to jeszcze bym najchętniej w ogóle tam zamieszkała. Co kto lubi.
Tak, w tych wystylizowanych pokojach . Ja jeszcze lubię hot dogi z Ikei .
Stary 2012-09-29, 11:14   #3403
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, w tych wystylizowanych pokojach . Ja jeszcze lubię hot dogi z Ikei .
Ja też I jestem z ludzi, którzy wszystko mogliby mieć z ikei, bo uwielbiam ich rzeczy. No i na duży plus dla mnie jest, że jak np. kupuję szafę to biorę sobie takiego Paxa i mogę sama zdecydować, ile będę miała półek, wieszaków, w jakim odstępie itd. A dalej wychodzi mi parę stów taniej niż gdzie indziej.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:23   #3404
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
W każdym kątku po dzieciątku
z ikei
a pod stołem (z ikei) jeszcze troje.

Tak, mam stół z ikei, krzesła, pół kuchni i przedpokoju. Dzisiaj też będę podniecać się ikełą

J. Piłsudski
Stary 2012-09-29, 11:26   #3405
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Ja też I jestem z ludzi, którzy wszystko mogliby mieć z ikei, bo uwielbiam ich rzeczy. No i na duży plus dla mnie jest, że jak np. kupuję szafę to biorę sobie takiego Paxa i mogę sama zdecydować, ile będę miała półek, wieszaków, w jakim odstępie itd. A dalej wychodzi mi parę stów taniej niż gdzie indziej.
Szafy PAX to zdecydowanie moja miłość. Niestety, mamy za małe mieszkanie na taką szafę, ale za to kupiliśmy sobie kilka "patentów" z PAXa i sami zrobiliśmy sobie resztę szafy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2012-09-29, 11:29   #3406
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Zabawa tak samo fajna, jak przy składaniu lego
Stary 2012-09-29, 11:46   #3407
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Zabawa tak samo fajna, jak przy składaniu lego
Tylko o wiele więcej sprzątania potem. :/
Stary 2012-09-29, 12:26   #3408
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Ja tam kocham Ikeę, rzeczy tam są względnie tanie, pomysłowe i ładne. Tak samo podobają mi się dodatki. Jak będę urządzała swój dom, będę bardzo chciała zaopatrzyć się właśnie tam i to nie dla szpanu, tylko dlatego, że tak mi się podoba, tak mi się chcę i mogę . Dynda mi opinia innych oraz to, że mogą mnie mieć za szpanera

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein

Edytowane przez Kojaniskatsi
Czas edycji: 2012-09-29 o 12:27
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:39   #3409
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
Ja tam kocham Ikeę, rzeczy tam są względnie tanie, pomysłowe i ładne. Tak samo podobają mi się dodatki. Jak będę urządzała swój dom, będę bardzo chciała zaopatrzyć się właśnie tam i to nie dla szpanu, tylko dlatego, że tak mi się podoba, tak mi się chcę i mogę . Dynda mi opinia innych oraz to, że mogą mnie mieć za szpanera
Ja też kocham. Zawsze jak wchodzę do sklepu, wybieram kilka rzeczy, a jak byłam w Ikei parę lat temu, to przywiozłyśmy z rodziną cały wór. Nie rozumiem, czemu robienie zakupów w Ikei albo drogi smartfon miałyby świadczyć o kimś, że jest szpanerem.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:39   #3410
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Poza tym, jak się mieszka w kamienicy bez windy i co jakiś czas zmienia miejsce zamieszkania, to takie meble można łatwo złożyć i wynieść. A jak są takie, że nie da się ich rozmontować, bo się sypią w rękach, to nie szkoda wywalić, bo były tanie .
Stary 2012-09-29, 13:04   #3411
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
z ikei
a pod stołem (z ikei) jeszcze troje.

Tak, mam stół z ikei, krzesła, pół kuchni i przedpokoju. Dzisiaj też będę podniecać się ikełą
Niedawno odkryłam, że nasze wyjątkowo dobrej jakości krzesła też są z Ikei - nie podejrzewałam, że bywają tam tak dobre meble (np. łóżko i szafę mojej babci uważam za cieniznę jeśli chodzi o jakość).

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Szafy PAX to zdecydowanie moja miłość. Niestety, mamy za małe mieszkanie na taką szafę, ale za to kupiliśmy sobie kilka "patentów" z PAXa i sami zrobiliśmy sobie resztę szafy
Chyba za słabo znam Ikeę bo nie znam patentów PAX a brzmi sensownie - tyle, że mi do pokoju nie pasuje. Wolę meble rustykalne itp. niż proste ikeowskie.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Ja np. zakochałam się w tymsezonie w ich pościelach - są jak z moich marzeń wzory kwiatowe, wzory/kolory jak z kafli holenderskich no love it
Ale nie od dziś wiadomo, że mam bzika na punkcie różyczek
Stary 2012-09-29, 13:28   #3412
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Aaaa... była prośba o skończenie tematu studiów/pracy/dzieci?
To ja poproszę o skończenie tematu Ikei.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:29   #3413
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Niedawno odkryłam, że nasze wyjątkowo dobrej jakości krzesła też są z Ikei - nie podejrzewałam, że bywają tam tak dobre meble (np. łóżko i szafę mojej babci uważam za cieniznę jeśli chodzi o jakość).

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Chyba za słabo znam Ikeę bo nie znam patentów PAX a brzmi sensownie - tyle, że mi do pokoju nie pasuje. Wolę meble rustykalne itp. niż proste ikeowskie.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Ja np. zakochałam się w tymsezonie w ich pościelach - są jak z moich marzeń wzory kwiatowe, wzory/kolory jak z kafli holenderskich no love it
Ale nie od dziś wiadomo, że mam bzika na punkcie różyczek
Oooo tak wzornictwo z Delft: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10217725/ me gusta langusta

Ciri zarzuć jakimś nowym .

Albo ja zarzucę... patrząc na wątki jakie się pojawiają na forum... dlaczego niektórzy zakładają kilka takich samych wątków?

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-29 o 13:30
Stary 2012-09-29, 13:34   #3414
BioIvO
Zakorzenienie

Zdziwiła mnie opinia pewnej pani, która podziwiała w radiu, że nawet "taka Korea" potafi wypordukować dobre produkty, czy mieć fajną muzykę. Chyba ta pani nie słyszała o Korei Północnej i Południowej. Wydaje jej sie, że Korea to Korea i to takie 2 w 1, i komunizm i równocześnie postęp cywilizacyjny. Naprawdę dziwi mnie taki brak podstawowych wiadomości o świecie.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2012-09-29 o 13:35
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:35   #3415
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Poza tym, jak się mieszka w kamienicy bez windy i co jakiś czas zmienia miejsce zamieszkania, to takie meble można łatwo złożyć i wynieść. A jak są takie, że nie da się ich rozmontować, bo się sypią w rękach, to nie szkoda wywalić, bo były tanie .
skąd tyle wiesz o moim życiu?!!

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Stary 2012-09-29, 13:37   #3416
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
skąd tyle wiesz o moim życiu?!!
Jestem medium . A tak serio, to sama tak mieszkam. Jeszcze szerokość klatki schodowej, to max 1 metr .
Stary 2012-09-29, 13:37   #3417
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zdziwiła mnie opinia pewnej pani, która podziwiała w radiu, że nawet "taka Korea" potafi wypordukować dobre produkty, czy mieć fajną muzykę. Chyba ta pani nie słyszała o Korei Północnej i Południowej. Wydaje jej sie, że Korea to Korea i to takie 2 w 1, i komunizm i równocześnie postęp cywilizacyjny. Naprawdę dziwi mnie taki brak podstawowych wiadomości o świecie.
Ludzie w ogóle mało wiedzą o świecie

Albert Einstein
Stary 2012-09-29, 13:49   #3418
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
Zadziwia mnie jedna z wizażanek, która w każdym poście, bez względu na to, czego dotyczy, musi napisać (lub zasugerować), w jakim kraju mieszka, dlaczego tam mieszka, że ma męża, że miała ślub, kiedy miała ślub, że była w ciąży, że ma dziecko, że ma córkę o wiadomym imieniu, że do Ikei ma blisko, ale nie pójdzie tam po talerze, bo tam pełno zabawek i a nuż by coś kupiła córce, że jest wyluzowana i pozwala mężowi na piwo z kolegami, że jest "niestety" daleko od rodziny, lub "na szczęście" daleko od rodziny - zależy od tego, czy ktoś pisał akurat o tęsknocie za domem, czy też o wtrącaniu w wychowywanie dzieci.
Mało się udzielam, ale czytam wątek od dawna i o ile, kiedy była w ciąży, jeszcze nie było to dziwne, to teraz jest, w dodatku irytujące. Zadziwiasz mnie.
Ej, ja też czytam wątek od dawna (od początku poprzedniej części bodajże) i nie wiem jak ma na imię ta córka
A co do pisania o tym gdzie mieszka i dlaczego oraz o różnicach kulturowych to nie rozumiem dlaczego Cię to dziwi. Gdyby mieszkała w Polsce to co innego, ale wyjechała i ma porównanie, więc jak najbardziej powinna pisać, a ja z chęcią czytam takie opowieści zza granicy

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:07   #3419
Mother Hedgehog
BAN stały

A mnie dziwi naskok na Faustynę. Znam jej wizażowe poczynania nie od dziś i jescze jakoś bardzo mnie nie wkurzyła. Może nie widziałam jej na wątkach dla matek ale wydaje mi się, że nie ma pieluszkowego zapalenia mózgu, niechęci do Polski i ślepej miłości do Misiaczka.
Stary 2012-09-29, 14:18   #3420
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Ej, ja też czytam wątek od dawna (od początku poprzedniej części bodajże) i nie wiem jak ma na imię ta córka
A co do pisania o tym gdzie mieszka i dlaczego oraz o różnicach kulturowych to nie rozumiem dlaczego Cię to dziwi. Gdyby mieszkała w Polsce to co innego, ale wyjechała i ma porównanie, więc jak najbardziej powinna pisać, a ja z chęcią czytam takie opowieści zza granicy
Mnie dziwi tylko to, o czym napisałam. Że w prawie każdym poście, bez względu na temat, jest wzmianka o tych wszystkich rzeczach, albo sugerowanie (takie śmieszne podkreślanie wszędzie, że ma męża, córkę i mieszka za granicą - ok fajnie, tylko po co tyle razy to pisać? no dziwi mnie to). Nie mam nic przeciwko pisaniu o innej kulturze, też uważam, że jest to ciekawe, ale ten wątek momentami przypomina opowieść o Jej życiu
Ale może ja jestem po prostu zazdrosna... Nie mam męża, dziecka i mieszkam w Polsce (żart oczywiście)

Mnie dziwi, że we Wrocławiu nie można kupić biletu u kierowcy, tylko w automacie. Ok, ja nie mam z tym problemu, ale mój tata, który zablokował sobie możliwość płacenia kartą nie wie, co ma zrobić, kiedy w pobliżu nie ma kiosku, który sprzedaje bilety (bo nie każdy ma) ani dużego automatu, który przyjmuje też papierowe pieniądze i bilon. Oczywiście ja staram się mu wcześniej dostarczyć bilety, a jak nie to musi się ludzi prosić, żeby kupili mu bilet. Wiele razy ja kupowałam ludziom bilety po tym jak zostali z góry na dół opieprzeni przez kierowców, że oni to już od dawna nie sprzedają biletów i "jakie to ludzie są nienormalne" - no tak, każdy kto jest z innego miasta musi wiedzieć, jak jest we Wro?
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości