Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 10:21   #271
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
poproś tża, żeby Ci wypędzlował
Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
nie ma go pojechał sobie.... ale czekaj jest tata jeszcze
Ja nie mogę z Wami haha

Witam wszystkie Zboczuchy w sobotni poranek
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:31   #272
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

ja, zdaje się, pierwszy raz Was nie nadrobię. Nie jestem w stanie po prostu. Dobrze, że weekend, to może nie będziecie tak pędzić

Mam dziś wizytę o 13:40 więc bardzo proszę o kciuki

Wczorajsze wyniki badań (mocz, morfologia, hbs) bardzo dobre, jedynie hemoglobina 11,4 ale to i tak nie najgorzej, prawda?
Jestem taka ciekawa ile mała waży, no i czeka mnie rozmowa z ginem o cc. I jak zwykle: nieco się denerwuję

W weekend znów nie będzie mnie za wiele na forum, ale po wizycie na pewno dam znać.

Miłego dnia wszystkim życzę

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning dziewczynki

Ja wczoraj nie dałam rady już wejść - miałam sesje na Skype z rodziną (najpierw moją - potem tż'ta) - a potem odpadłam na sofie.

Aerien - trzymam - ja dziś też mam wizytę. Zadzwoniłam wieczorem na porodówkę i pytałam się ich o ten mój ból w pochwie.. bo jak wczoraj poszłam na miasto to myślałam, że już nie wrócę.. potem na zakupach też mnie kuło.. tż kazał mi dzwonić gdziekolwiek - zadzwoniłam więc tam gdzie wiedziałam, że ktoś odpowie - umówili mnie na dziś na izbę przyjęć na porodówce - mam przyjść oni sprawdzą czy wszystko jest ok. Podejrzewają 'water infection' cokolwiek mają na myśli. Pytała się mnie o ruchy dziecka, czy zmieniły się.. no i zabiła mi klina, bo ja teraz mniej czuję.. ale czuję.. czasami wiem, że jest czkawka.. czasami czuję, że tam się poruszy, ale nie kopie jak kiedyś - no ale myślałam, że to normalne, bo już mniej miejsca ma.

Z tego wszystkiego śniło mi się, że już uroddziłam! ale nie wiem jaką płeć, bo mi nie pokazali :P Widziałam jedynie, że dziecko było blondynkiem no i w ogóle próbowałam wejść tutaj i się pochwalić, ale wizaż nie działał i ja gdzieś w jakimś zeszyciku wiadomość pisałam :P
3

ale mialas sen

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Przywitam się, bo zaczęłam obawiać się że nie zdążę przed listopadem/grudniem, a uczciwie przyznaję się, że korzystam z Waszych doświadczeń regularnie od I części wątku. A że spodziewam się pierwszego (i pewnie ostatniego - jestem po trzydziestce) dzidziusia, to niektóre z rad okazały się dla mnie b. cenne, za co dziękuję. Poza tym jako że od 2 miesięcy (tzn odkąd jestem na zwolnieniu) nie opuszczam niemal żadnego posta, stąd wrażenie, że niektóre z Was znam lepiej niż 'realne' koleżanki, więc doszłam do wniosku, że wypadałoby się chociaż przywitać. Serdecznie pozdrawiam wszystkie Mamusie
Magda
Witamy i zapraszamy

Cytat:

Dziewczyny no nie mogę z Was, boskie jesteście

A ja chora mama mnie zaraziła i tak mnie gardło boli, ze zaraz umrę!!!!!!!! Całą noc nie spałam przez to
zdrowka

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej

Witamy się z Wami w kolejnej częsci wątku Od razu zycze Wszystkim udanych wizyt i i gratuluję rozpoczetych tygodni. I niestety musze uciekac bo na 14 idziemy na slub brata Tża. Strasznie mi się nie chce ale co zrobic
Buziaki dla Was laseczki
Idz pojesz sobie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:46   #273
happy_eve
Wtajemniczenie

O matko, oszalały - od wczoraj 20 stron Zaraz Was spróbuję poczytać, tylko najpierw muszę się Was poradzić:
Otóż wczoraj jak jechaliśmy do rodziców zaczęłam źle się czuć - tak na gorączkę. I z godziny na godzinę było gorzej. Wieczorem miałam 38,8 :/ Każdy mięsień mnie bolał. Poza gorączką żadnych innych objawów przeziębienia. Zadzwoniłam do lekarza, kazał spróbować zbić temp. paracetamolem a jak nie pomoże albo jakby brzuch mnie zaczął boleć albo jakbym nie czuła ruchów, to do szpitala. Noc była koszmarna, temp. skakała - raz już było 37,5 a za godzinę znowu ponad 38. Teraz już temp. chyba ok, bo 37,3 ale z kolei złapała mnie jakaś biegunka Jakby mi ktoś lewatywę zrobił Nie wiem, co robić. Jechać do szpitala czy czekać nadal? Jak myślicie?? Dodam, że jestem u rodziców w mieście, jak pojadę na IP to pewnie będą chcieli mnie zostawić tu nie?
Stary 2012-09-29, 10:56   #274
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, co na bolące gardło można wziąć?
Tantum verde mozna do psikania, i ssac te cukierki holls

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
O matko, oszalały - od wczoraj 20 stron Zaraz Was spróbuję poczytać, tylko najpierw muszę się Was poradzić:
Otóż wczoraj jak jechaliśmy do rodziców zaczęłam źle się czuć - tak na gorączkę. I z godziny na godzinę było gorzej. Wieczorem miałam 38,8 :/ Każdy mięsień mnie bolał. Poza gorączką żadnych innych objawów przeziębienia. Zadzwoniłam do lekarza, kazał spróbować zbić temp. paracetamolem a jak nie pomoże albo jakby brzuch mnie zaczął boleć albo jakbym nie czuła ruchów, to do szpitala. Noc była koszmarna, temp. skakała - raz już było 37,5 a za godzinę znowu ponad 38. Teraz już temp. chyba ok, bo 37,3 ale z kolei złapała mnie jakaś biegunka Jakby mi ktoś lewatywę zrobił Nie wiem, co robić. Jechać do szpitala czy czekać nadal? Jak myślicie?? Dodam, że jestem u rodziców w mieście, jak pojadę na IP to pewnie będą chcieli mnie zostawić tu nie?
Ja bym ci jednak radziła pojechac na ip albo po prostu umówic sie do lekarza, bo zbiegunka nie ma zartów prowadzi do odwodnienia no i ta wysoka temperatura wczoraj, ranoz awsze spada a wieczorme znowu moze skoczyc

To widze ze nie jestem sama z tymi paluchami;/ okropne uczucie;/ a obrączka wam jeszcze wchodzi czy pierscionki ?? ja juz ledwo wciskam;/, za kilka dni na bank nie wcisne.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:57   #275
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Może to jakiś wirus? Moje dzieci często przechodzą tzw "grypę żołądkową" objawia się przeważnie gorączką i biegunką.Ja na Twoim miejscu wolałabym skonsultować to z lekarzem,a jeżeli nie masz możliwości to jedź na IP.Lepiej dmuchać na zimne.

A tak w ogóle to witam sobotnie
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:13   #276
DeKajka
Zakorzenienie

Hej .. dopiero co wstalam .

Dziekuje za porady dotyczace tej grupy krwi , po niedzieli ide zrobic skoro to jednak takie wazne .

Aerien - trzymam mocno *

Zamowilam sobie wczoraj rozek i kombinezon na 56 .. bo te ktore wszystkie mam sa straaaasznie wielkie .
A dzisiaj jeszcze musze kupic na allegro koszule nocna i cisnieniomierz .. bo nie mam a czasem mam wrazenie ze serce mi chce z piersi wyskoczyc .

Miłego weekendu kochane moje

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:18   #277
weronika23
Zakorzenienie

czesc gaduły

martus oj zgadzam sie z toba ja chce wazyc 50 kg tyle ze bede miec co zzurzac kurde a nie jak po gabi 43 masakra

madziulka zrdowiej nam kochana

arien za wizye zacisniete daj znac ile wazy mala i za cc tez tezymam ja juz [postanowilam ze chce jednak sn
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:23   #278
Kamalika
Raczkowanie

Witam się sobotnio.

Przepadłam przy robótka ręcznych ..... matko wieki całe nie robilam na szydełku i zapomniałam jaka to niesamowita frajda i relaks.
Czapeczka już prawie skonczona - dzisiaj wieczorem wydziergam butki

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj w Tesco mega promocje na pampersy i chusteczki....39,89 za te duże paczki premium care i 26,99 za 6 paczek chustek pampersa senitive
Przywiozlam tego o domu dużo...mąż się tylko na mnie dziwnie spojrzal
Dzięki za cynk - u mnie w stacjonarnym nie ma promocji ale w zamowieniach on-line już jest - więc zamówiłam 4 paki pampków i płyn do płukania lovela.

Cytat:
Dzień dobry
Przywitam się, bo zaczęłam obawiać się że nie zdążę przed listopadem/grudniem, a uczciwie przyznaję się, że korzystam z Waszych doświadczeń regularnie od I części wątku. A że spodziewam się pierwszego (i pewnie ostatniego - jestem po trzydziestce) dzidziusia, to niektóre z rad okazały się dla mnie b. cenne, za co dziękuję. Poza tym jako że od 2 miesięcy (tzn odkąd jestem na zwolnieniu) nie opuszczam niemal żadnego posta, stąd wrażenie, że niektóre z Was znam lepiej niż 'realne' koleżanki, więc doszłam do wniosku, że wypadałoby się chociaż przywitać. Serdecznie pozdrawiam wszystkie Mamusie
Magda
Witamy, witamy ja też już mam 33 na karku i to moje pierwsze dziecko i chyba raczej ostatnie

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:28   #279
marti86
Zakorzenienie

Happy ja sie nie znam bo nigdy nie choruje ale skoro dziewczyny mowia zeby jechac to moze lepiej pojechac co??

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio.

Przepadłam przy robótka ręcznych ..... matko wieki całe nie robilam na szydełku i zapomniałam jaka to niesamowita frajda i relaks.
Czapeczka już prawie skonczona - dzisiaj wieczorem wydziergam butki

Dzięki za cynk - u mnie w stacjonarnym nie ma promocji ale w zamowieniach on-line już jest - więc zamówiłam 4 paki pampków i płyn do płukania lovela.

Witamy, witamy ja też już mam 33 na karku i to moje pierwsze dziecko i chyba raczej ostatnie
pokaz te swoje dzielo

Stary 2012-09-29, 11:31   #280
Kamalika
Raczkowanie

Marti jak skończę to nie omieszkam się pochwalić

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 11:40   #281
happy_eve
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za rady Poczekam aż mama wróci z pracy (jakieś pół godziny), bo mąż na zajęciach i chyba pojedziemy. Spróbuję najpierw do przychodni z nocną i świąteczną pomocą lekarską i zobaczę co powiedzą, a potem ewentualnie IP. Trzymajcie kciuki
Stary 2012-09-29, 12:05   #282
marti86
Zakorzenienie

a my dzis zaczynamy 34 tygdzien

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

happy

daj znac co i jak!!

Stary 2012-09-29, 12:12   #283
kia_mia
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Byłam wczoraj na tej wizycie no i ogólnie z małą wszystko jest ok ale ze mną nie bardzo Tak właśnie myślałam, bo ostatnio nie czułam się najlepiej... Hemoglobina 10,3 dostałam jakiś kwas foliowy wysoki 15mg i żelazo do picia Feroplex... lekarz mnie tak nastraszył, że masakra. Powiedział, że po porodzie zamiast pójść do domu z dzidziusiem, zostawią mnie na oddziale i będę miała zastrzyki domięśniowe z żelaza.... OMG ! Także teraz pełna mobilizacja i oprócz tych przepisanych leków jakoś domowymi sposobami muszę się kurować, bo ja ogólnie morfologie zawsze miałam bardzo słabą, w okolicach 11,5.
W moczu powychodziły mi jakieś głupoty O_O nabłonki płaskie pojedyncze, leukocyty 2-3, fosforany bezpostaciowe nieliczne, śluz O_O pojedyncze pasma także tym już też się przeraziłam, ale położna stwierdziła, że to nic takiego i mam po prostu więcej pić.. lekarza z tego wszystkiego zapomniałam o to spytać, ale skoro widział wyniki i nic nie powiedział to chyba nie jest tak strasznie źle...
No i chociaż jedna dobra wiadomość.. glukoza 50g na czczo 84 po godzinie 70. Lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze

A z malutką wszystko w porządku pooglądaliśmy sobie ją troszkę... piękne usteczka i nosek, akurat ziewała sobie Wymiary pasują wymiarami do 28 tygodnia, waga 1020 więc jest ok
Oczywiście spytałam się czy siusiak nie wyrósł to lekarz oburzony " ale komu???" do męża: pan jest sprawdzony, ale chyba tobie młoda co? śmiać mi się strasznie chciało ogólnie lekarz jest świetny i takie jaja tam były, że siedzieliśmy chyba z 40 min (w poczekalni nas już nienawidzą) a sytuacji śmiechowych było miliard
Następną wizytę mam za 3 tygodnie, a później już co 2

Aaa i z tego co się jeszcze wypytałam to te moje "trzęsienie" to może być czkawka lekarz powiedział, że jest kilka rodzajów czkawek.
W ogóle jak opisałam jemu te trzęsienie to mój tż "może jej zimno jest "

Aaa i jeszcze jedna rzecz, którą mnie przeraził.... mam łożysko z przodu i powiedział, że to może być powód do cc, ale o tym będziemy rozmawiać później przy planowaniu porodu... aaa... ja nie chcę
chociaż z drugiej strony ja się w ogóle nie ruszam ( zakaz dalej obowiązuje ) to ja nie wiem jak ja będę miała siły, żeby normalnie urodzić strasznie mnie to przeraża :/

Dobra naprodukowałam się, mam nadzieje, że kogoś to zainteresuje

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Aaa i waga 62,3 ... łe łe tylko z tego można odjąć pół kg frytek które zjadłam przed wizytą także mam na plusie od początku niecałe 10 kg... a jeszcze 3 miesiące...

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

ja jutro 28 tak naprawdę, czyli leci mi 29?
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:19   #284
Karla1983
Zadomowienie

A ja chciałam Wam tylko życzyć miłego weekendu
Nadrobię Was jutro, a teraz pakuję się i jadę na kilka dni do rodziców
Stary 2012-09-29, 12:20   #285
justa86
Zadomowienie

Witamy się w sobotę !!
Dzis bez planow, jakos tak niekonkretnie..... ale cos sie wymysli
Ciesze sie z wszystkich wizyt i gratuluje

Kobitki a pierzecie te wklady poscieli?? bo moja teoretycznie jest do prania i teraz nie mam pojecia czy prac czy nie..... na poczatku w ogole o tym nie myslalam ale moze warto??
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:27   #286
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Byłam wczoraj na tej wizycie no i ogólnie z małą wszystko jest ok ale ze mną nie bardzo Tak właśnie myślałam, bo ostatnio nie czułam się najlepiej... Hemoglobina 10,3 dostałam jakiś kwas foliowy wysoki 15mg i żelazo do picia Feroplex... lekarz mnie tak nastraszył, że masakra. Powiedział, że po porodzie zamiast pójść do domu z dzidziusiem, zostawią mnie na oddziale i będę miała zastrzyki domięśniowe z żelaza.... OMG ! Także teraz pełna mobilizacja i oprócz tych przepisanych leków jakoś domowymi sposobami muszę się kurować, bo ja ogólnie morfologie zawsze miałam bardzo słabą, w okolicach 11,5.
W moczu powychodziły mi jakieś głupoty O_O nabłonki płaskie pojedyncze, leukocyty 2-3, fosforany bezpostaciowe nieliczne, śluz O_O pojedyncze pasma także tym już też się przeraziłam, ale położna stwierdziła, że to nic takiego i mam po prostu więcej pić.. lekarza z tego wszystkiego zapomniałam o to spytać, ale skoro widział wyniki i nic nie powiedział to chyba nie jest tak strasznie źle...
No i chociaż jedna dobra wiadomość.. glukoza 50g na czczo 84 po godzinie 70. Lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze

A z malutką wszystko w porządku pooglądaliśmy sobie ją troszkę... piękne usteczka i nosek, akurat ziewała sobie Wymiary pasują wymiarami do 28 tygodnia, waga 1020 więc jest ok
Oczywiście spytałam się czy siusiak nie wyrósł to lekarz oburzony " ale komu???" do męża: pan jest sprawdzony, ale chyba tobie młoda co? śmiać mi się strasznie chciało ogólnie lekarz jest świetny i takie jaja tam były, że siedzieliśmy chyba z 40 min (w poczekalni nas już nienawidzą) a sytuacji śmiechowych było miliard

Aaa i z tego co się jeszcze wypytałam to te moje "trzęsienie" to może być czkawka lekarz powiedział, że jest kilka rodzajów czkawek.
W ogóle jak opisałam jemu te trzęsienie to mój tż "może jej zimno jest "

Aaa i jeszcze jedna rzecz, którą mnie przeraził.... mam łożysko z przodu i powiedział, że to może być powód do cc, ale o tym będziemy rozmawiać później przy planowaniu porodu... aaa... ja nie chcę
chociaż z drugiej strony ja się w ogóle nie ruszam ( zakaz dalej obowiązuje ) to ja nie wiem jak ja będę miała siły, żeby normalnie urodzić strasznie mnie to przeraża :/

Dobra naprodukowałam się, mam nadzieje, że kogoś to zainteresuje

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Aaa i waga 62,3 ... łe łe tylko z tego można odjąć pół kg frytek które zjadłam przed wizytą także mam na plusie od początku niecałe 10 kg... a jeszcze 3 miesiące...

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

ja jutro 28 tak naprawdę, czyli leci mi 29?
za wizyte
nie masz tragicznej tej hemoglibiny.problemowa tak na maxa jest jak jest ponizej 9.jak jest powyzej 10 to jeszcze nie ma tragedii i mozna spokojnie uzupelnic niedobor tymbardziej ze jeszcze Ci tyle czasu zostalo .ja mam anemie przez cala ciaze.teraz robilam wyniki i pierwszy raz mialam 11,5.ja biore tardyferon fol(z kwasem foliowym).wczesniej jadlam 2x1 (czyli wychodzilo razem z femibionem kolo 200mg na dzien)teraz juz tylko jedna aby utrzymac hemoglobine ktora mimo ograniczonej totalnie diety poszybowala ladnie w gore o 1,5. juz raz mialam 11,2 i odstawilam zelazo i za miesiac mialam juz 10 wiec jestem skazana na zelazo do konca ciazy.a ten preparat jest rewelacyjny!! juz rozne probowalam i zaden mi nie pomagal a ten mi pieknie podnosi zelazo mam 102 a norma jest od 37-140
a o co chodzi z tym sluzem??masz go za malo??bo ja tez jak na lekarstwo go mam
trzymam kciuki zeby lozysko nie okazalo sie przeciwskazaniem do sn i zebys mogla urodzic sama

Od rana daje delikatnie do zrozumienia mojemu bratu i jego polowki ze wkurza mnie balagan ze jak pojada to umyje podloge bo stresuje mnie ten syf w domu.moja bratowa mowi-ale przeciez nie mozesz na co ja ze bardziej szkodliwy jest dla mnie stres z powodu balaganu w domu bo wplywa na skurcze niz chwilowy wysilek.mowilam im zeby na biezaco wkladali naczynia do zmywarki bo mi sie ciezko schylac i co??i nic...jak powiedzialam to wstawili a po sniadaniu juz zostaly....i moj bratjeszcze do mnie z tekstem-wczoraj wsyztsko wlozylismy-ja mowie ze to co bylo ich wlozyli bo ja swoje wkladam od razu.nie wspomne zebyly to gary 3 dniowe a jeden garnek jak stal tak stoi od srody...

Stary 2012-09-29, 12:29   #287
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, co na bolące gardło można wziąć?
Mi pani w aptece poradziła, że w ciąży tylko Tantuum verde, tabletki do ssania. A też mnie gardło bolało okropnie... Pomogło, ale nie są zbyt tanie, bo coś ponad 20 zł dobrze.... Ale które leki są tanie...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witamy się w sobotę !!
Dzis bez planow, jakos tak niekonkretnie..... ale cos sie wymysli
Ciesze sie z wszystkich wizyt i gratuluje

Kobitki a pierzecie te wklady poscieli?? bo moja teoretycznie jest do prania i teraz nie mam pojecia czy prac czy nie..... na poczatku w ogole o tym nie myslalam ale moze warto??
Hmmm dobre pytanie.... ale chyba nie.... zresztą nie wiem, ale nigdy mi się to nawet o uszy nie obiło... Ciekawe.

Dziewczyny, a do szpitala pakujecie sobie jakieś normalne szmpony czy tylko saszetki malutkie?
Stary 2012-09-29, 12:34   #288
marti86
Zakorzenienie

Aha jak masz 28 i hak to leci Ci juz 29

KArla milego wypoczynku

Justa ja nie piore

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

KArla ja nie mam saszetek ale jakbym miala to napewno bym wziela zamiast calej butli

Stary 2012-09-29, 12:47   #289
weronika23
Zakorzenienie

laaaa martus masakra z nimi chyba by mnie szlak trafil ja ogarnelam domek czekam az gabi wstanie i kedziemy z tz na budowe nareszzcccie on bedzie pracowal a ja beede siwedziec na laweczce z gabrysia i patrzec
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:52   #290
Karla1983
Zadomowienie

Marti- Ty to też się masz .... Zamiast " ale przecież ty nie możesz" wziełaby się bratowa trochę ogarneła i pomogła... Ile to trzeba...
Stary 2012-09-29, 12:53   #291
Cecilia89
Zadomowienie

A ja zaczynam dzisiaj 34. tydzień

Gratuluję wizyt i tygodni
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:00   #292
marti86
Zakorzenienie

Ona niby mowi ale na mowieniu sie konczy....

Cecilia

Stary 2012-09-29, 13:03   #293
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Ona niby mowi ale na mowieniu sie konczy....

Cecilia
Ja też gratuluję kolejnego tygodnia
I odpocznij trochę.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:23   #294
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie myslę, że trzebaby spisać te wszystkie historie i wydać jakąś książkę - ale byłby hicior
nooooo ale bylybysmy sławne-napalone ciężarowki volume 1

mystii dobra historia az sie poplułam, pepperonik tez niezłę

coś jest w tych środkach lokomocji

happy nie wiem, jakiegos wirusa złapałas jak bardzo zle sie czujesz to bym pojechala jednak albo poczekaj do wieczora , przez ten czas leż, spij w lozku i jedz jedynie jakies kaszki na mleku i pij duzo wody-w ciąży można orsalit bodajże to ejst z elektrolitami bralam to w 3ecim meisiacu jak zlapalam grype żolądkową

kia mia ja mialam niższe żelazo wiec sie nie martw, jesytem ciekawa jak teraz mam, w poniedz się dowiem

kamalika noo zazdroszczę talentu do robótek ręcznych.mi takowe nie wychodzątzn przynajmniej te z szydelkiem , igłami itd
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:23   #295
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć i czołem Wróciłam w tej chwili z uczelni...pierwszy dzień całkiem przyzwoicie, ale plan MASAKRA! Przyszła niedziela - od 8:00 matematyka wykład, matematyka ćwiczenia, matematyka laborka, fizyka ćwiczenia, fizyka wykład, fizyka laborka, fizyka ćwiczenia...

Aerien, trzymam kciuki za wizytę!
Kia, chodzisz na NFZ, czy gdzieś prywatnie?
I witam nową Madzię
Stary 2012-09-29, 13:28   #296
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
brawo!!

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam dzisiaj 34. tydzień
brawo!!

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
MASAKRA! Przyszła niedziela - od 8:00 matematyka wykład, matematyka ćwiczenia, matematyka laborka, fizyka ćwiczenia, fizyka wykład, fizyka laborka, fizyka ćwiczenia...
No faktycznie, MASAKRA! Jak ja nie lubiłam matmy na studiach. łoo matko! Ale na pewno dasz rade Samę piąteczki będą

U nas chyba jednak będzie Alan, a nie Oliwier. Tak mi sie podoba to imię, że chyba maluszka tak ochrzcimy Ale jeszcze zostało trochę czasu, tak że pomyslimy.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:30   #297
Ma_majka
Zakorzenienie

Cześć zboczone Baby
Przez Was miałam takie sny że ho ho

Cytat:

ledwo zdążyłam
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:30   #298
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Wczoraj bylismy u lekarza - wyniki badan idealne, szyjka dluga, zamknieta, Malenka dalej tylkiem na dole i nastepna wizyta zaraz po powrocie M.
A, lekarz powiedzial, ze ma dlugie, chude nozki - po tatusiu Zostanie modelka i bedzie na nas zarabiac
Jutro zaczynamy 34 tydzien, wrzucamy brzuszek i idziemy plakac z tesknoty.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja dalej chora, więc wybaczcie moją nieobecność
Byłam wczoraj u lekarza, bo mnie kaszel zamęczy, a i cały brzuch mnie już boli od tego kaszlania Ale pani doktor stwierdziła, że nie może mi nic przepisać skoro jestem w ciąży, wklepała tylko w google "Leczenie kaszlu w ciąży" co ja sama mogę sobie zrobić Powiedziała, że mam iść do swojego ginekologa i niech on coś zdecyduje. no i stwierdziła, że nie mogę brać nawet wir. C- a ja myślałam, że w ciązy jest bezpieczna i brałam wcześniej
Wyczytała, że silny kaszel może spowodować skurcze macicy (co ja juz wiedziałam, dlatego do niej poszłam po pomoc ), to jej mówię, że mam zagrożoną ciążę przedwczesnym porodem i takie dodatkowe skurcze nie są mi wcale potrzebne

Poszłam do szpitala zdrowa, a wypuścili mnie chorą

Na dodatek zaraziłam męża i obydwoje siedzimy teraz na zwolnieniach i prychamy całymi dniami i nocami na zmianę

Z dobrych wieści: dziś kurier przywiózł nam lodówke
A od jutra zaczynamy pomału przenosić się na górę
Tylko jeszcze musimy czekać na komodę i szafę do naszego pokoju, bo miały przyjść w tamten czwartek, ale pan zadzwonił, że coś tam z transportem im nie wyszło i będą dopiero prawdopodobnie w przyszły czwartek
kurujcie się

Cytat:
Hej dziewczynki

ja, zdaje się, pierwszy raz Was nie nadrobię. Nie jestem w stanie po prostu. Dobrze, że weekend, to może nie będziecie tak pędzić

Cytat:
Dzień dobry
Magda
cześć

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

za to że dzidzia zdrowo rośnie
a wyniki mam nadzieję się poprawią
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:35   #299
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Aerien - trzymam - ja dziś też mam wizytę. Zadzwoniłam wieczorem na porodówkę i pytałam się ich o ten mój ból w pochwie.. bo jak wczoraj poszłam na miasto to myślałam, że już nie wrócę.. potem na zakupach też mnie kuło.. tż kazał mi dzwonić gdziekolwiek - zadzwoniłam więc tam gdzie wiedziałam, że ktoś odpowie - umówili mnie na dziś na izbę przyjęć na porodówce - mam przyjść oni sprawdzą czy wszystko jest ok. Podejrzewają 'water infection' cokolwiek mają na myśli. Pytała się mnie o ruchy dziecka, czy zmieniły się.. no i zabiła mi klina, bo ja teraz mniej czuję.. ale czuję.. czasami wiem, że jest czkawka.. czasami czuję, że tam się poruszy, ale nie kopie jak kiedyś - no ale myślałam, że to normalne, bo już mniej miejsca ma.
oby wszystko było ok

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Magda
Witamy witamy
Ale czemu tak późno? Proszę się nam tu odzywać częściej

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Nie mam pojęcia, jak źle się czujesz to jedź do szpitala albo chociaż do jakiegoś lekarza

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:35   #300
justa86
Zadomowienie

Kurcze jak nie pierzecie to moze ja tez sie pierdzielic nie bede

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Cześć i czołem Wróciłam w tej chwili z uczelni...pierwszy dzień całkiem przyzwoicie, ale plan MASAKRA! Przyszła niedziela - od 8:00 matematyka wykład, matematyka ćwiczenia, matematyka laborka, fizyka ćwiczenia, fizyka wykład, fizyka laborka, fizyka ćwiczenia...

Aerien, trzymam kciuki za wizytę!
Kia, chodzisz na NFZ, czy gdzieś prywatnie?
I witam nową Madzię
Bozesz Ty moj tyle matmy i fizyki???? po godziny bym nie wytrwala!
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości