Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 17:54   #3451
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość

Mnie dziwi pisanie modlitw na forach. Np na fakcie jest info, że zmarł jakiś chłopak, który brał udział w talent show. Patrzę na komentarze a tam "dobry Jezu a nasz panie" i świeczki. No nie ogarnam

Dziwią mnie także niektóre komentarze pod artykułami o wypadkach, w których ktoś zginął. Przykład - na lokalnym portalu informacyjnym przeczytałam kiedyś, ze w wypadku zginęło kilkoro młodych ludzi. Potem czytam forum a tam wśród dziesiątek świeczek komentarze typu "nie znałam go ale będzie mi go brakowało" albo "widziałam go kiedyś na korytarzu w szkole i teraz żałuję, że go nie poznałam".
ja w ogóle nie ogarniam "świeczek" [*]

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja czasami jak mama ciężką torbę a dwa wolne miejsca to ją posadzę obok, by nie trzymać tego ciężaru na kolanach. Ale jak ktoś grzecznie poprosi to ustąpię miejsce..boże już nic nie można.
Dziś usiadłam na kanapie w empiku, przyszła jakaś baba i: przesunie się Pani obok
na szczęscie podziekowała

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A ikea to nienormalny sklep? Chyba nie wiem, może jesteś z tych którzy mają pogląd że to burżujski sklep. Prawda jest taka że to chyba najtańszy meblowy sklep jaki znam. Meble nie porywają jakością ale dla młodej pary albo studentów idealne, wiec nie wiem tak. Mam wszystko z ikei. Nawet patelnie za 7 zł a smaży się na niej świetnie. No i jeszcze z pepco rzeczy mam ikea jako prestiż, chyba tylko w PL to tanizna, a najbardziej lubię surowe meble bo mogę je sobie potem bejcą malować i ozdabiać dekołpażem jak mnie najdzie regał na książki 39 zł
Patelnia za 7 zł jest zayebista!

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
no ale, żeby się ktoś szczycił, że ma coś z ikei to się nie spotkalam:P
Ja też nie. Lubię Ikeę (ajkiję)

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

kiedyś byłam na weselu, na którym pełno było anonimowych kopert, z czego kilka pustych żenua.
uuu ale wieś

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Co do kopert, koleżanka opowiadała mi, jak siostra jej męża w kopertach dostała gazetę wyciętą na kształt banknotów.
co ludzie mają w głowach?

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
I jeszcze mnie ogromnie dziwi chwalenie się dziewczyn, że mają "misiaczka" obcokrajowca. Na każdym kroku, przy każdym temacie, no kiedy tylko mogą. Nie istotne że ten "misiaczek" jest milion kilometrów od niej i widuja się najczęściej przez "skejpa".
Mam wrażenie, że albo nie mam życia towarzyskiego, albo mam normalnych znajomych, bo takich przechwałek też nie słyszałam Ale pewnie to pierwsze

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 17:55   #3452
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Też nie ogarniam lansu na zagranicznego misiaczka ze Skajpaja
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 18:03   #3453
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:

o tym to ja nie słyszałam
Chyba chodzi o tą krowę z okolic Leclerca

Nie wiem czemu ludzie z Radomia są nie lubiani, to tacy sami ludzie jak z innych miast, tylko mają bardziej przesrane pod względem pracy np

Właśnie to kolejna rzecz, która mnie dziwi - ocenianie ludzi na podstawie miejsca, z którego pochodzą.

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 18:14   #3454
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem czemu ludzie z Radomia są nie lubiani, to tacy sami ludzie jak z innych miast, tylko mają bardziej przesrane pod względem pracy np

Właśnie to kolejna rzecz, która mnie dziwi - ocenianie ludzi na podstawie miejsca, z którego pochodzą.
Mnie też to dziwi. Miasto, jak każde inne.
Stary 2012-09-29, 18:24   #3455
Mother Hedgehog
BAN stały

To mnie dziwią ostatnie postulaty by skończyć lub nie zaczynać danego tematu. Jak komuś temat Ikei czy bobrów czy dzieci się nie podoba to niech nie czyta lub zapoda inny. Po co to nakazywanie i zakazywanie? Gorzej niż w piaskownicy. Chamski też był "najazd" na Faustynę, niby zawoalowany a od razu było wiadomo o kogo chodzi. Nie lepiej imiennie napisać co nas wkurza w danej wizażance zamiast robić takie podchody?

Wyżyłam się
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 18:31   #3456
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie dziwią ostatnie postulaty by skończyć lub nie zaczynać danego tematu. Jak komuś temat Ikei czy bobrów czy dzieci się nie podoba to niech nie czyta lub zapoda inny. Po co to nakazywanie i zakazywanie? Gorzej niż w piaskownicy. Chamski też był "najazd" na Faustynę, niby zawoalowany a od razu było wiadomo o kogo chodzi. Nie lepiej imiennie napisać co nas wkurza w danej wizażance zamiast robić takie podchody?

Wyżyłam się
Mnie też... szczególnie od osoby, która sama się nie udziela. Też sobie mogę posiedzieć na jakimś wątku, poczytać, potem po kimś pojechać i sobie pójść. Ale mam ciekawsze zajęcia. Poza tym średnio obchodzi mnie pojazd od osoby, której nigdy nawet na oczy nie zobaczę.

Dziwią mnie tacy ludzie

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-29 o 18:34
Stary 2012-09-29, 18:33   #3457
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie też... szczególnie od osoby, która sama się nie udziela. Też sobie mogę posiedzieć na jakimś wątku, poczytać, potem po kimś pojechać i sobie pójść. Ale mam ciekawsze zajęcia. Poza tym średnio obchodzi mnie pojazd od osoby, której nigdy nawet na oczy nie zobaczę.
Tu nawet nie chodzi o to od koto ten pojazd a w jakiej formie był przedstawiony. Nie wiem na ile to było zaplanowane a na ile przypadkowe, że pojawił się pod Twoją wypowiedzią (z tego co pamiętam) ale był do tego zawoalowany, że niby każdy wie o kogo chodzi ale nie powiem. Jedynie ostatnie zdanie było skierowane wprost do zainteresowanej czyli Ciebie.
Brawo za odwagę dla autorki pojazdu
Stary 2012-09-29, 18:48   #3458
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Czytam pewien wątek(zawsze jak coś na wizażu czytam to znajdę jakiś pogląd, który mnie dziwi, he he). I co mnie dziwi? Pogląd, że 200-300 zł w kopercie na prezent ślubny to jest mało.
Po pierwsze: ludzie, w jakiej rzeczywistości wy żyjecie, że uważacie że to mało. Niektórzy zarabiają 1000-1500 zł i muszą z tego żyć, kredyt jakiś spłacić a dla was to jest mało?
Po drugie: jak można oceniać jakąś sumę daną w prezencie weselnym w kategoriach mało/dużo?
Weźcie nic nie mówicie, ja za trzy tygodnie idę na wesele bardzo dobrej kumpelki i już słyszę dyskusje wśród innych gości również zaproszonych, ile wypada dac i dlaczego Wolę życ ze świadomością że para młoda zaprasza mnie bo chce się podzielic swoją radością, a nie po to bym dała im grubą kasę. Zwłaszcza że chyba oboje są świadomi tego że jestem stażystką w szpitalu i po odliczeniu kosztów dojazdu zostaje mi oszałamiająca kwota 630 złotych

A w temacie:
Dziwi mnie niezmiernie podejście mojego ojca, który uważa że dla młodej osoby byle jaka praca w zawodzie jest dobra. Przykład: pojawia się ogłoszenie, że szukają kogoś z mojej branży, ale do pracy można rzec biurowej, siedzenie i rąbanie na kompie osiem godzin dziennie. Doskonale wiem, że ta praca nie dałaby mi rozwoju poza tym lubię kontakt z ludźmi. Nie wyobrażam sobie pracowac inaczej. Ale według mojego ojca minimalna krajowa, dojazdy 30 kilosów w jedną stronę(czyt. wlewanie połowy wypłaty do baku) powinno byc szczytem marzeń.

Dziwią mnie ludzie, którzy skarżą się płaczliwie w telewizji, że przyjechali zapisac babcię na wizytę do lekarza, która odbędzie się i tak pół roku później, i śpią w autach itp. Przyjechali wypaśnym samochodem, ale babci na lekarza stówki nie znajdą. Ja rozumiem, że wszystkim ubezpieczonym ten lekarz się z urzędu należy, ale jest jak jest. Zdrowie to nie jest coś na czym warto oszczędzac, już wybitnie wtedy gdy ma się pieniądze.
Swoją drogą to warto sprawdza te przyjęcia u lekarzy. W szpitalu gdzie mam staż na NFZ do ginekologa czeka się...miesiąc. Ale już w mieście obok idzie się rano i po dwóch godzinach już się jest w gabinecie.
Stary 2012-09-29, 18:53   #3459
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Tu nawet nie chodzi o to od koto ten pojazd a w jakiej formie był przedstawiony. Nie wiem na ile to było zaplanowane a na ile przypadkowe, że pojawił się pod Twoją wypowiedzią (z tego co pamiętam) ale był do tego zawoalowany, że niby każdy wie o kogo chodzi ale nie powiem. Jedynie ostatnie zdanie było skierowane wprost do zainteresowanej czyli Ciebie.
nie zgodze sie, ze byl zawoalowany, wedlug mnie byl wprost, co potwierdza ostatnie zdanie, jak sama piszesz, skierowane wprost do Moniki. a skoro post ewidentnie tworzyl calosc, to chyba logiczne, ze odnosil sie do tej samej osoby? a co, miala autorka dodawac na poczatku kazdego zdania "Moniko Faustyno"?
normalnie, dziwi mnie, ze widzialas tam zawoalowanie .
Stary 2012-09-29, 18:58   #3460
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nie zgodze sie, ze byl zawoalowany, wedlug mnie byl wprost, co potwierdza ostatnie zdanie, jak sama piszesz, skierowane wprost do Moniki. a skoro post ewidentnie tworzyl calosc, to chyba logiczne, ze odnosil sie do tej samej osoby? a co, miala autorka dodawac na poczatku kazdego zdania "Moniko Faustyno"?
Ja w ogóle problemu nie widzę. Chciała się wyżyć, się wyżyła. Mam nadzieję, ze jej się lepiej zrobiło i przez to jej życie nabrało barw.
Stary 2012-09-29, 19:07   #3461
a_mused
Raczkowanie

Mnie dobija mój ojciec i fakt, że zdaje się nie zauważać znacznej różnicy wiekowej między mną, a siostrami (10 i 13 lat) i ostatnio nie odzywał się do mnie przez tydzień po tym, jak mu powiedziałam, że moją życiową aspiracją w wieku 18 nie jest wychodzenie za mąż i rodzenie dziecka.
Trochę mnie denerwuje to, że on uważa, że kobieta tylko wtedy jest coś warta, jak wyjdzie za mąż i urodzi dziecko.
a_mused jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 19:07   #3462
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ja w ogóle problemu nie widzę. Chciała się wyżyć, się wyżyła. Mam nadzieję, ze jej się lepiej zrobiło i przez to jej życie nabrało barw.
nie, no, Twoja reakcja byla prawidlowa, ja tylko z Mother kwestie formalna poruszam.
Stary 2012-09-29, 19:08   #3463
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Mnie się wydał zawoalowany, pierw pisze o pewnej wizażance a dopiero w ostatnim zdaniu zwraca się do kogoś konkretnego (Faustyny).

Cytat:
Napisane przez Marzena17
Zadziwia mnie jedna z wizażanek, która w każdym poście, bez względu na to, czego dotyczy, musi napisać (lub zasugerować), w jakim kraju mieszka, dlaczego tam mieszka, że ma męża, że miała ślub, kiedy miała ślub, że była w ciąży, że ma dziecko, że ma córkę o wiadomym imieniu, że do Ikei ma blisko, ale nie pójdzie tam po talerze, bo tam pełno zabawek i a nuż by coś kupiła córce, że jest wyluzowana i pozwala mężowi na piwo z kolegami, że jest "niestety" daleko od rodziny, lub "na szczęście" daleko od rodziny - zależy od tego, czy ktoś pisał akurat o tęsknocie za domem, czy też o wtrącaniu w wychowywanie dzieci.
Mało się udzielam, ale czytam wątek od dawna i o ile, kiedy była w ciąży, jeszcze nie było to dziwne, to teraz jest, w dodatku irytujące. Zadziwiasz mnie.

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-29 o 19:10
Stary 2012-09-29, 19:10   #3464
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
nie, no, Twoja reakcja byla prawidlowa, ja tylko z Mother kwestie formalna poruszam.
Spox

Też się dziwię, że ktoś uważa, że wartościowa kobieta, to taka, która ma męża i dzieci. A te co nie mają, to co? Ściółka leśna? Głupie.
Stary 2012-09-29, 19:11   #3465
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Spox

Też się dziwię, że ktoś uważa, że wartościowa kobieta, to taka, która ma męża i dzieci. A te co nie mają, to co? Ściółka leśna? Głupie.
Coś się Ciebie dzisiaj trzyma roślinny żarcik
Stary 2012-09-29, 19:12   #3466
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Coś się Ciebie dzisiaj trzyma roślinny żarcik
Jaki kraj, taki żarcik ... a sorry za monotematyczność . Może w poprzednim życiu byłam botanikiem - Paszczakiem?

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-29 o 19:18
Stary 2012-09-29, 19:18   #3467
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Jaki kraj, taki żarcik ... a sorry za monotematyczność . Może w poprzednim życiu byłam botanikiem - Paszczakiem?
Pewnie córce to z butelki wyssałaś
Stary 2012-09-29, 19:41   #3468
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez a_mused Pokaż wiadomość
Mnie dobija mój ojciec i fakt, że zdaje się nie zauważać znacznej różnicy wiekowej między mną, a siostrami (10 i 13 lat) i ostatnio nie odzywał się do mnie przez tydzień po tym, jak mu powiedziałam, że moją życiową aspiracją w wieku 18 nie jest wychodzenie za mąż i rodzenie dziecka.
Trochę mnie denerwuje to, że on uważa, że kobieta tylko wtedy jest coś warta, jak wyjdzie za mąż i urodzi dziecko.
O rany, takie podejście mnie nie tylko dziwi, ale i irytuje
Stary 2012-09-29, 19:44   #3469
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
O rany, takie podejście mnie nie tylko dziwi, ale i irytuje
Mnie dodatkowo smuci. Odpukać... gdyby dziewczyna nie mogła mieć dzieci albo tak się życie ułożyło, że nikogo by sobie nie znalazła, to znaczy, że jest niewartościowa? No bez jaj .
Stary 2012-09-29, 19:49   #3470
Shinn
Zakorzenienie

Zdziwiła mnie koleżanka z pracy.
Kupiła jakiegoś tam szczeniaka Spaniela za 1500 złoty z rodowodem, ok - jej sprawa, pomijam kwestie, ze to podzieliło w ogóle ludzi w firmie bo jak to można dać tyle za psa, kiedy schroniska są przepełnione. Dobra jej pieniądze, jej sprawa, może sobie nawet nimi wytapetować mieszkanie... Ale nie o tym... Zdziwiło mnie to co powiedziała:
-No zapłaciłam to 1500 złoty i przynajmniej mój pies będzie zdrowy, a nie jak pies P., którego wzięli z ulicy i teraz ciągle choruje.

No faktycznie te pieniądze to rodzaj ochrony przed chorobami. Jestem ciekawa, co zrobi kiedy ten jej cudownie-drogi pies zachoruje

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 19:53   #3471
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Zdziwiła mnie koleżanka z pracy.
Kupiła jakiegoś tam szczeniaka Spaniela za 1500 złoty z rodowodem, ok - jej sprawa, pomijam kwestie, ze to podzieliło w ogóle ludzi w firmie bo jak to można dać tyle za psa, kiedy schroniska są przepełnione. Dobra jej pieniądze, jej sprawa, może sobie nawet nimi wytapetować mieszkanie... Ale nie o tym... Zdziwiło mnie to co powiedziała:
-No zapłaciłam to 1500 złoty i przynajmniej mój pies będzie zdrowy, a nie jak pies P., którego wzięli z ulicy i teraz ciągle choruje.

No faktycznie te pieniądze to rodzaj ochrony przed chorobami. Jestem ciekawa, co zrobi kiedy ten jej cudownie-drogi pies zachoruje
Ciekawa teoria . A jak nie daj Boże zachoruje, to zgłosi reklamację u hodowcy i psa wywali?
Stary 2012-09-29, 20:00   #3472
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa teoria . A jak nie daj Boże zachoruje, to zgłosi reklamację u hodowcy i psa wywali?
Nie mam pojęcia, ale ciągle podkreśla, że ma rodowód, że kosztował tyle pieniędzy no i pewnie będzie zdrowy, bo drogi

Stary 2012-09-29, 20:07   #3473
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:

ale tam to sztuczna przy rolmleczu stoi chyba
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:15   #3474

Cytat:
ale tam to sztuczna przy rolmleczu stoi chyba
To na pewno nie ta, bo moja była prawdziwa Żuła trawę, kręcąc mordą.
Gdy przejeżdżałam po raz drugi tą trasą, krowy nie było, ale za to zauważyłam, że obok Media Marktu stoi taka chałupka z jakby stodołą. Nie wiem, czy jest nadal, pięć lat temu była.
Niezapomniany widok.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:20   #3475
szmyglo
Zakorzenienie

Rozbawiła mnie ta koleżanka od drogiego psa-okazu zdrowia. Tak sie składa, ze z genetycznego punktu widzenia kundle sa najlepsze
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:24   #3476
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Rozbawiła mnie ta koleżanka od drogiego psa-okazu zdrowia. Tak sie składa, ze z genetycznego punktu widzenia kundle sa najlepsze
To chyba tak samo jak z dziećmi. Jak się na nie chucha, dmucha i w ogóle przegina w kwestii ubierania itp. to potem wyrastają takie chorowite dzieciaki. I wydaje mi się, że z psami podobnie. Te kundle co to tak latają, powsinogi gdzie wszędzie były, nie złapią niczego niż te z hodowli, ale mogę się mylić kompletnie się na tym nie znam. Dzieci nie mam, psa nie mam to co ja się mądrze

Stary 2012-09-29, 20:38   #3477
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Jakbym mieszkała w PL, to bym pisała o kraju. Co ja poradzę, że bywam na najcudowniejszym Dolnym Śląsku max 2 razy w roku . Fora dla matek mnie drażnią i tam nie bywam. Udzielałam się trochę będąc w ciąży, bo nie ogarniałam tematu. Jak zobaczyłam pieluchową histerię i kupowanie ubranek i innych gadżetów dla dziecka w 5 tygodniu ciąży, to zwątpiłam i dałam sobie siana. Polskę kocham i jakby nas było stać, to byśmy w niej mieszkali. Ślepej miłości do Misiaczka nie przejawiam. Poza tym to określenie mi się kojarzy z napakowanym łysym dresem . Jak kogoś wkurzam to niech mnie ignoruje .

Marzeno jak coś CI nie pasuje to mi to po prostu napisz, albo powiedz wprost: babo spieprzaj z tego wątku .
Mnie Twoje zachowanie nie wkurza tylko dziwi, nikogo nie atakowałam tylko wyraziłam swoje zdanie. W końcu o tym jest ten wątek. To mnie zdziwiło, więc co za problem, że o tym napisałam?

Cytat:
Wyżyłam się
Najazd? Ludzie...

Cytat:
Nie widzę tu żadnego wyżywania się ani powodu, dla którego miało mi się zrobić lepiej. Widzę, że można się dziwić do momentu, w którym ktoś nie wiadomo dlaczego, czuje się atakowany - nie chciałam Cię atakować - ale skoro "najechałam" - sorry

Edytowane przez Marzena17
Czas edycji: 2012-09-29 o 20:48
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:00   #3478
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
To chyba tak samo jak z dziećmi. Jak się na nie chucha, dmucha i w ogóle przegina w kwestii ubierania itp. to potem wyrastają takie chorowite dzieciaki. I wydaje mi się, że z psami podobnie. Te kundle co to tak latają, powsinogi gdzie wszędzie były, nie złapią niczego niż te z hodowli, ale mogę się mylić kompletnie się na tym nie znam. Dzieci nie mam, psa nie mam to co ja się mądrze
Niezupełnie chodzi o chuchanie i dmuchanie. Rasowe psy i koty przechodzą selekcje, żeby uzyskać określone cechy pożądane u danej rasy. Niestety z tymi cechami przenoszą się też wady genetyczne.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:08   #3479
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
Mnie Twoje zachowanie nie wkurza tylko dziwi, nikogo nie atakowałam tylko wyraziłam swoje zdanie. W końcu o tym jest ten wątek. To mnie zdziwiło, więc co za problem, że o tym napisałam?

Najazd? Ludzie...

Nie widzę tu żadnego wyżywania się ani powodu, dla którego miało mi się zrobić lepiej. Widzę, że można się dziwić do momentu, w którym ktoś nie wiadomo dlaczego, czuje się atakowany - nie chciałam Cię atakować - ale skoro "najechałam" - sorry
Życzę udanego sobotniego wieczoru .
Stary 2012-09-29, 21:11   #3480
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
To prawda, najczęściej są one najlepsze, ale tym fankom rodowodowych nie przemówisz do rozumu, one twierdzą, że tylko sztucznie mamy sterować jaki pies z jakim.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36828661]Niezupełnie chodzi o chuchanie i dmuchanie. Rasowe psy i koty przechodzą selekcje, żeby uzyskać określone cechy pożądane u danej rasy. Niestety z tymi cechami przenoszą się też wady genetyczne.[/QUOTE]
Fanki kynologii twierdzą co innego ;] według nich pies jest tak dobierany by tych wad uniknąć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości