|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz planuje, ze jakby mi przyszli robic jednak cesarke to od razu o odsysanie tluszczu poprosze Cytat:
a ja jeszcze taka nieumalowana pojechalam :pHeh.. moj tz sie pytal czy doktor ciemniejszy byl, bo tu u nas to specjalisci wlasnie tacy jacys murzyni lub azjaci nie pytal sie czy przystojny hehe
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny widziałyście?
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=30315 |
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja juz nie planuje sie zle czuc.. a dyzury jak sprawdze to i tak nie wiem jak sie lekarz nazywal, bo nabazgral jak to lekarz
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze sweterek i bluzę w sumie też ale jakoś nie wyobrażam sobie takiego malucha który ciągle leży w bluzie/swetrze z kapturem
|
|
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym taką bluzę czy sweterek z kapturem zakładała na wyjście, żeby kaptur na głowę wsadzić, bo leżeć to rzeczywiście niewygodnie.
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego ja mam do lidla 40 km ?
Ten dresik chłopięcy ś,liczny jest Tai ja mam termometr taki co do głowki sie przystawia zapłaciłam za niego 230 zl ale to były najlepiej wydane pieniądze w naszym życiu. Oliwka mi chorowała na krtań i przeraźliwie krzyczała kiedy pod paszke chciałam jej włożyć termometr... coś strasznego. A teraz jest oki;] Mamajka błagam zapisz mnie na 1 strone...zrobie Ci za to minetke ;p;p AnitkaKotek (Anita, 22lat) synek tp. 04.11.2012 (Franiu) Edytowane przez AnitkaKotek Czas edycji: 2012-09-29 o 19:46 |
|
|
|
#430 | ||||
|
Raczkowanie
|
No to sobie pospałam po obiadku
![]() Jasiu ależ Ty niewyżyta jesteś, nawet lodówce nie przepuścisz Cytat:
![]() No ja w przyszły poniedziałek idę na wyznaczenie terminu cc. A słyszałaś o tym, że od września każdy szpital ma mieć własną komisję, która będzie weryfikowała słuszność cesarki? Ja się właśnie o tym dowiedziałam - podobno za duzo jest cesarek na życzenie. Cytat:
Cytat:
ja sobie wszystkie ciężkie filmy i książki odłożyłam na "po ciąży"a scena niczym z filmów Bareji ..... w którym to obi takie nawiedzone mohery? Cytat:
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde teraz jak tak myślę to już sama nie jestem pewna. Wydawało mi się że mówił o przedniej ścianie bo ja przodującego na szczęście nie mam... Kurde może coś pokręciłam rzeczywiście... ![]() dowiem się za trzy tygodnie na następnej wizycie---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Widziałam dziś to w gazetce bardzo fajne rzeczy, najbardziej podobają mi się te bluzy z uszkami i te komplety dla dziewczynek z leginsami ale u mnie w lidlu to już chyba trzeba czekać w kolejce 4 godziny przed otwarciem, jak przychodze koło 13 to nie ma śladu po takich fajnych rzeczach... |
||
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Cos dzisiaj wizaz nie dla mnie .. jakos nie moge tematów podłapać .. wiec sie juz pozegnam .. do jutra
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Anita ale Ty zbrezna jestes
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam przywitać się z Bartusiem w 34 tygodniu
Dziś od rana z TŻ mieliśmy akcję sprzątanie. Ale nasze mieszkanko już wygląda normalnie Wnoszenie rzeczy na górę darowaliśmy sobie dziś- jutro tez jest dzień, nie wszystko na raz, tym bardziej, że oboje jeszcze się kurujemy, a ja się dodatkowo boję przemęczać, mimo, że dobrze się czuję. |
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius
|
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Pisałam o Netto i o tej cudnej pościeli, ale zdolność czytania ze zrozuemieniem mi siada, bo jak podjechaliśmy to okazało się, ze to Niwex, a nie Netto ![]() Halwaya - ale akcja z tą porodówka - też myślałam, że już się zaczęło ![]() Dorcia - ja też mierze przed posiłkiem - śniad, obiad, kolacja i godzinę po. Przed posilkiem powinno byc tak do 90, po 120. Ale mi czasem przekracza i lekarka z poradni sie tym nie przejęła. Kazała tylko nadal kontrolowac. Dziś np przed kolacja (3 kromki razowego z salata, pomid, wedlina i serem +recore z mlekiem) mialam 85, a godzine po 112. Miedzy tymi glownymi posilkami jem mniejsze, tak zeby cukier mi za bardzo nie skoczyl i zdazyl spasc, zenim bede mierzyc przed glownymi posilkami. A wieczorkiem....dzis po tym wspanialym cukrze zaserwowalam sobie pączka - a co, niech strace. Dziś jakiś senny dzień, trzeba odpocząć - dobranoc
|
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Peperonik, ale miałaś przygody. Szkoda, że to nie chodziło o moją teściową... :brzy dal:![]() Jutro mnie pewnie cały dzień nie będzie, bo są chrzciny. Trzymajcie kciuki, żeby chociaż jedzenie było dobre, bo tej godziny w kościele jakoś nie widzę. My z Tż chorzy, brat z bratową też, młody dzisiaj cały dzień robi syrenę, więc nie wiadomo, czy jego też coś nie łapie, bidulka. Będzie "wesoło"
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do czego to juz doszlo;p jestescie zboczone!!
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
nie mam was kiedy nadrobic....nie chcialam was niepokoic ale...w czwartek zabieg,caly dzien w szpitalu,wczoraj tez caly dzien zalatwany a dzis w pracy,teraz wrocilam z szpitala,ogarnelam dom i zrobilam ciasto bo jutro mam gosci...dobrze ze mega obroty mam to nie mam czasu mysleć...jestesmy po zalozeniu zbiorniczka,po operacji plyn sciagany jest codziennie,ale z dnia na dzien jest bardziej klarowny i jest go mniej ale i tak duzo,bo dzis 4 ml ściagneli...glowka jeszcze tez urosla i ma juz 35 cm co daje nam 5 na plusie.Po narkozie mała szybko doszla do siebie i odlaczyli jej tlen,ładnie zjadła,wczoraj juz na cycku wisiala... wczoraj miała 1,895 ...jutro znow wazenie.Na oddziale ma opinie najmniejszego dziecka ale najwiekszego żarloczka bo jak siostra 15 min chce za pozno jej dac mleko albo ja sie spoźniam to juz jest ryk...a wiec moje dziecko wczoraj skonczylo miesiac i ma pol kilo na plusie....uwierzyc nie umiem!!
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki za Laurę, będzie dobrze - skoro je to dobrze..
|
|
#443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anitka ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
desperatka muminku suuper ze mała je!!! ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- booshe ja nie wiem co bedzie w trakcie połogu..boje sie ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
mmm ja do tej pory nie umiem wielocytowac yeeah
|
|||
|
|
|
#444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nowy tydzieńale z Was pracusie ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
na pewno będzie dobrze
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
a my bylismy w ikei i kupilismy pier...doły za 200 zł
jakies pojemniki do kuchni , lampke na biurko i takie tamza to znalezlismy super szafe do pokoju malego i w tygodniu podjedziemy kupic bo czekamy na wyplaty
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku
dla malej zarlocznicy i za dalsze powodzenie!!Anielko ja uwielbiam takie ☠☠☠☠☠☠☠y-bardziej mnie ciesza niz konkrety |
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak wchodzę do Ikei to nie mogę wyjść z pustymi rękami ![]() tak jak i z Home&You ![]() ja też czekam na wypłatę tżta i na mój zus, a po 10tym jedziemy zamówić łóżeczko i komodę i wózek
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde ja juz nie pamietam kiedy takie zakupy robilam.. Wszystko na.biezace wydatki i jakos tak ta kasa sie rozchodzi. Ale chyba takie juz moje szczescur ze chocbym niewiadomo ile miala kasa po prostu sie mnie nie trzyma a pożytku z niej tez zadnego nie ma.. Przewalone
|
|
|
|
|
#449 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przed porodem sie przyda a i po porodzie bede na niej cwiczyc![]() A jak beda ubranka to sie boje tam isc bo juz wszystko mam a pewnie znow cos kupie ![]() Cytat:
Poki co nastawilam sie na microlife, dostaniemy od brata tż ![]() Cytat:
dla żarłoczka bedzie dobrze!Cytat:
ja ostatnio tez troszke poszalalam, a to szklaneczki, a to deseczka, a to kocyk![]() I kupilismy w tesco 4-opak chusteczek pampers sensitive za 20zl mam ich juz z 6 paczek wiec mam nadzieje ze beda ok :/ chociaz i tak mam plan ze jak bedziemy w domku to po czesci bedzie zmywanko pupki wacikami z wodaNigdzie nie moge znalesc plynu do higieny intymnej z bialego jelenia:/ a slyszalam ze warto by bylo wczesniej uzywac takiego plynu i sprawdzic czy nie uczula:/ |
||||
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole dzieki.dziewczyny za wpisy co do.tego zelaza i krwi.. jeszcze nie jest ze mna tak zle podnioslyscie mnir na duchu wypilam dzis pierwszego kielonka zelaza.. Fuuuj ale ohyda kurde pisze jakos dziwnie bo juz w lozku leze z telefonem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

:brzyd al:
?
czesem juz nie wytrzymuje. I cos tam napisałam mężowi w esku, ze "nie dość ze mnie Beata denerwuje to jeszcze Ty" a moj mądry mąż i b ardzo odważny bo po 3 piwkach zadzwonil do niej z ryjem a ona za chwile na mnie i wyobraźcie sobie co bylo w domu...;/ popłakałam sie i poszłam spac z córeczka. W nocy oczywiście spac nie mogłam brzuch bolał i wg. Od rana sytuacja sie polepszyła.

Był całkiem całkiem, ja leżę taka otępiała podczas cc, wyjęli Młodego, Eko mi pokazuje i do mnie: "podoba, podoba? Jak nie podoba to my zaszyć z powrotem" 

ja sobie wszystkie ciężkie filmy i książki odłożyłam na "po ciąży"

MASAKRA! Przyszła niedziela - od 8:00 matematyka wykład, matematyka ćwiczenia, matematyka laborka, fizyka ćwiczenia, fizyka wykład, fizyka laborka, fizyka ćwiczenia...