|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
. Bez urazy oczywiście . Ja nie czytam wszystkich postów na wątku.Może tak mam z racji udzielania się na innym forum, na innym portalu, gdzie opisywanie swojego życia, jest pewną normą i nikogo to nie razi. Zakładając, że ludzie są anonimowi, ale nie do końca, nikt specjalnie emocjonalnie nie podchodzi do faktu wywnętrzania się. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-29 o 23:02 |
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, spoko.
Ja to rozumiem. Często omijam kogoś posty bo mnie nie interesują. Normalnie to nawet bym o tym nie wspominała, ale jak jest "afera Faustynowa" to i ja się odezwę.
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Zadziwił mnie, nie po raz pierwszy i obawiam się nie ostatni, PKS Oława, ltóry to ulgę studencką uznaje tylko w czasie przejazdu miejsce zamieszkania-miejsce studiowania.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co mnie zdziwiło... jakaś dziewczyna założyła wątek, gdzie pytała o... bibliografię do własnej pracy licencjackiej. No mamo... od czego się ma promotora? Może niedługo zaczną pytać o to, jak kto interpretuje dane elementy w pracy, żeby za dużo samemu nie myśleć? Dla mnie to żenada. |
|
|
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
Zwykle się tu nie udzielam, ale chciałabym tylko powiedzieć, że zwierzak z rodowodem wcale nie jest gwarantem "jakości towaru". Kot mojej przyjaciółki jest rodowodowy ragdollem który ma silna alergie na niektóre pokarmy i w efekcie wcina tylko karmy weterynaryjne. Nie ujmuje mu to oczywiście w byciu oczkiem w głowie rodziny ;-). Czytając takie historie jak ta, gdzie dziewczyna mówi że dala za psiaka Iles tam i na pewno dostała lepszy towar niż ktoś kto znalazł psa na ulicy to czasem myślę sobie ze aby móc posiadać zwierzęta, ludzie powinni najpierw przechodzić jakieś testy psychologiczne :-P
Przeczytałam kiedyś takie fajne zdanie: Posiadanie zwierzęcia powinno być przywilejem, a nie prawem. Wygadalam się :-P Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3516 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
2. ktoś nie jest katolikiem, odszedł od koscioła, bo nie przyjmuje zasad KK - tych samych co osoba mająca podejście "zasad nie przyjmuję, ale do ślubu pójdę i nie ma w tym nic złego" i pewnie wiele innych...
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jechałam ostatnio [wymienionym wyżej pksem :P ] to właśnie słyszałam rozmowę dwóch emerytów o "pustej i jałowej wnuczce, co by mogła za hrabiego, a z takim gównej się zadaje i się nie szanuje i właściwie nic z niej nie będzie i powinna zamieszkać z dziadkami". Z tego co zrozumiałam z długiej i głośnej rozmowy dziewczyna jest przed 30, związana z jakimś Żydem i niedawno kupiła mieszkanie. Jałowa bo bezdzietna. Aż mną trząsnęło...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3518 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temat religii jest na tyle delikatny, że jedni mają prawo się dziwić, że ktoś postępuje sprzecznie sam ze sobą a inni też mają prawo dziwić się, że ci pierwsi się dziwią. Jeż ma prawo się dziwić, bo niby czemu nie? Nie wypowiadam się, bo sama robiłam wiele rzeczy sprzecznych z zasadami swojej religii... no ok nadal robię, bo chociażby zapominam o niedzielnej mszy. Nie wyrabiam się i tyle a jak sobie przypominam, to już po ptakach (msza polska jest u nas raz dziennie). Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-29 o 23:22 |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Jakby miała kotka z tzw. pseudohodowli, nierasowego ze schroniska to pewnie też by go kochała?No właśnie. A ktoś może chce mieć super psa/kota rasowego bez wad i dlatego idzie do hodowcy po rodowód. Więc dlaczego mu nie wymieniać/oddawać pieniędzy za "towar"? Chodziło mi o to, że papier jest taką "gwarancją" w założeniu a nie w rzeczywistości, bo o tym coś wiem .Za testami psychologicznymi byłabym jak najbardziej, to samo z posiadaniem dziecka
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale jakbym paliła to bym chyba kilka fajek w drodze do domu wypaliła. Ciśnienie mi podnieśli niesamowicie.
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę mnie nie obchodzi jakie kto wartości wyznaje i czy jest wierny ideom swojej wiary, dopóki nie krytykuje innych samemu nie będąc lepszym albo nie najeżdża na "opozycję". Sorki, wiem, że trochę odpłynęłam od tematu ![]() Mother Hedgehog wiem, że od tego jest ten wątek, ale przez takie (wybacz określenie) wsadzanie nosa w nieswoje sprawy przez pół życia byłam wytykana palcem, bo nikt nie mógł zrozumieć, że można po prostu nie chodzić do kościoła czy się nie modlić. Już nawet nie mówię o kwestiach wiary, ale bardziej zwyczaju.
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2012-09-29 o 23:26 |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3525 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3526 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Poza tym mieszkam między dwoma meczetami i polską parafią, w której msza jest raz dziennie. Muszę nauczyć się jakoś bardziej logicznie zarządzać czasem. Nie wiem, gdzie są inne parafie a samochodu nie mam. No i... dobra to za wiele czynników. Muszę nauczyć się zarządzać czasem.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-29 o 23:49 |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i tak uwielbiam ikeę też właśnie za meble modułowe... nie za szkarady z brw czy bodzio |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drabineczka myślę, że takie kupienie praktycznej rzeczy zamiast dania małej (wg niektórych) sumy pieniędzy jest jak najbardziej spoko i to najlepsze wyjście z sytuacji. Przynajmniej Cię nikt nie obgada ;p chyba że państwo młodzi są łasi na kasę i będą szukać po ceneo ; p
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2012-09-29 o 23:51 |
|
|
|
|
#3530 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jeszcze bardziej dziwi mnie chodzenie do spowiedzi, która będzie nieważna z powodu zatajonych grzechów. Naprawdę nie rozumiem po co oklamywać księdza, skoro Boga się już tak nie okłamie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chatul - właśnie często jest tak, że już jest wszystko git, wychodzę... a tu nagle... wielki płacz na całą dzielnicę... no i cóż... a innej opcji nie mam, niż zostanie w domu i opanowanie sytuacji. W ogóle ja nie czuję się katoliczką, bo nie zgadzam się z wieloma kwestiami z KK... ale jakoś nie potrafiłabym zrezygnować całkowicie z chodzenia do kościoła itp. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-29 o 23:56 |
|
|
|
|
#3532 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3534 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Nie chciałabyś się tego holenderskiego nauczyć?
Fajnie brzmi.
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym... chociaż bardziej mi się marzy taki sprzęt, jak w Matrixie. Podłączasz do mózgu, ktoś wpisuje program i... znasz 150 języków perfect, umiesz pilotować śmigłowiec, znasz 200 sztuk walki i gotujesz jak 20000 Magd Gessler
.Co do religii... niestety ja ją traktuję wybiórczo, ale przynajmniej nie głoszę, że jestem katoliczką. Jak coś... chrześcijanką. No nic... mnie np. fascynuje to, że ludki na mojej dzielnicy się znają. Pewnie z wizyt w meczecie o stałej porze. Fajne to. Ja się regularnie uczę holenderskiego w domu... w sumie, to jak mam wolną głowę od innych spraw. Ostatnio tak jakoś mi się ułożyło, że musiałam coś załatwić, albo gdzieś jechać. Ale i tak postępem dla mnie jest fakt, że jak coś załatwiam to staram się przełamać barierę i mówić po holendersku nawet dwa zdania. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-30 o 00:10 |
|
|
|
#3537 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Konto usunięte
|
To mnie przeraża w wyjeździe by żyć za granicą. Całe życie uczę się języków, jednego, utrwalam, kolejny, tu, tam, studia, to sramto. I wyjeżdżam do np Holandii i.. dupson. I wszystko od nowa. Pochlastałabym się dlatego rozważam kraje anglojęzyczne bo nie wiem źle bym się czuła nie znając języka w danym kraju jednak nauczyć się go... No słabo to widzę po prostu.
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Ale się nie odzywam.
. Bez urazy oczywiście 
Głupie.

. Jakby miała kotka z tzw. pseudohodowli, nierasowego ze schroniska to pewnie też by go kochała?

. Poza tym mieszkam między dwoma meczetami i polską parafią, w której msza jest raz dziennie. Muszę nauczyć się jakoś bardziej logicznie zarządzać czasem. Nie wiem, gdzie są inne parafie a samochodu nie mam. No i... dobra to za wiele czynników. Muszę nauczyć się zarządzać czasem.

kup mi pliss, paru byłych wymazałabym z pamięci.