|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
Cytat:
|
|
#3842 |
|
Konto usunięte
|
Słyszałam ze trzeba ale nie wiem właśnie :/ ale jeśli chodzi o książki to z wysyłka z all sie kupować nie opłaca i tak :/
|
|
|
|
#3843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3844 |
|
Konto usunięte
|
To jak już kupuje z ebaya i chyba przy nim zostanę
|
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
racja. Koszt wysyłki z allegro pewnie będzie droższy niż książka, lub podobny
|
|
#3846 |
|
Konto usunięte
|
Ale spac mi sie chce:/
|
|
|
|
#3847 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Mnie jakoś też ;/
Ale chociaż wieczorem wychodzę z przyjaciółką na ,,Samotność pól bawełnianych'' a potem na jakieś piwsko bo nie wyrabiam. Mam już plan na semestr i nie mogę się doczekać kiedy wrócę na uczelnię, bezczynność mnie zabija i szlag mnie trafia. Pewnie znajdę pracę jak zacznę naukę. I znowu wszystko naraz ;/ I czytać mi się nie chce, bo się pożarłam z mamą ;/ |
|
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
Dziś zaczął się Tydzień Książek Zakazanych. Jest to kampania społeczna (wywodząca się z USA), której celem jest zwrócenie uwagi czytelników na działanie cenzury, potrzebę wolności czytania oraz problemu prześladowania autorów czy czytelników.
Sprawdźcie, czy może Wasze książki, które czytacie albo macie zamiar niedługo przeczytać znajdują się na liście: 1. 451 stopni Fahrenheita - Ray Bradbury 2. Archipelag GUŁag - Aleksandr Sołżenicyn 3. Bastion - Stephen King 4. Biblia 5. Buszujący w zbożu - Jerome David Salinger 6. Chata wuja Toma - Harriet Beecher Stowe 7. Charlie i fabryka czekolady - Roland Dahl 8. Cierpienia młodego Wertera - Johan Wolfgang Goethe 9. Czerwony kapturek - bracia Grimm 10. Cztery pory roku - Stephen King 11. Dekameron - Giovanni Boccaccio 12. Doktor Żywago - Borys Pasternak 13. Dziennik - Anne Frank 14. Folwark zwierzęcy - George Orwell 15. Grona gniewu - John Steinbeck 16. Jądro ciemności - Joseph Conrad 17. Kandyd - Voltaire 18. Kochanek Lady Chatterley - David Herbert Lawrence 19. Kod Leonarda da Vinci - Dan Brown 20. Kolor purpury - Alice Walker 21. Książę - Nicholo Machiavelli 22. Lolita - Vladimir Nabokov 23. Lot nad kukułczym gniazdem - Ken Kesey 24. Manifest komunistyczny - Karol Marks, Fryderyk Engels 25. Mechaniczna pomarańcza - Anthony Burgess 26. Mein Kampf - Adolf Hitler 27. Myszy i ludzie - John Steinbeck 28. Nagi lunch - William S. Burroughs 29. Na zachodzie bez zmian - Erich Maria Remarque 30. Nora czyli dom lalki - Henryk Ibsen 31. Nowy wspaniały świat - Adolous Huxley 32. Oliver Twist - Charles Dickens 33. O powstaniu gatunków - Karol Darwin 34. Pamiętniki Fanny Hill - John Cleland 35. Pani Bovary - Gustave Flaubert 36. Paragraf 22 - Joseph Heller 37. Pieśń Salomona - Toni Morrison 38. Przemiana - Franz Kafka 39. Przeminęło z wiatrem - Margaret Mitchell 40. Przygody Hucka Finna - Mark Twain 41. Przygody Tomka Sawyera - Mark Twain 42. Rok 1984 - George Orwell 43. Rzeźnia numer 5 - Kurt Vonnegut 44. Szatańskie wersety - Salman Rushdie 45. Szczęśliwy książę i inne opowieści - Oscar Wilde 46. Szkarłatna litera - Nathaniel Hawthorne 47. Sztuka kochania - Owidiusz 48. To - Stephen King 49. Uciekaj, Króliku - John Updike 50. Ulisses - James Joyce 51. Umiłowana - Toni Morrison 52. Wieczór trzech króli - William Szekspir 53. Wielki Gatzby - Francis Scott Fitzgerald 54. Władca much - William Golding 55. Wyznania - Jean Jacques Rousseau 56. Zabić drozda - Harper Lee 57. Złote żniwa: rzecz o tym, co się działo na obrzeżach zagłady Żydów - Jan Tomasz Gross 58. Zwierciadło Korony Polskiej - Sebastian Milczyński 59. Zwrotnik Raka - Henry Miller Ja akurat mam w domu "Zabić drozdza" Harper Lee, ale skoro trwa taka akcja (do 6 października), odłożę ją sobie na później. Tutaj możecie znaleźć więcej informacji na temat całej akcji. Warto przeczytać artykuł ponieważ opisuje powody, na podstawie których dany tytuł został umieszczony w "Dziale Ksiąg Zakazanych" ![]() Póki co, nadal czytam Rozważną i romantyczną - niby jestem ciekawa jak to się wszystko zakończy ale też męczy mnie jej czytanie. W klubie wypisałam książki do październikowego wyzwania
|
|
|
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
Ja wciąż nie mam harmonogramu zajęć na ostatni semestr podyplomówki. Ja właśnie czytam, choć strasznie tu głośno i nie łatwo się skupić. Siostra TŻ ma potwornie głośny styl bycia...
Czekam na obiad i czytam sobie książkę... |
|
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Hmm..no ja przeczytałam te:
Cytat:
Dzięki za link, zaraz się dowiem czemu były zakazane ![]() I wg. mnie brakuje ,,Biblii Szatana'' oraz de Sade'a. I zachodzę w głowę czemu na tej liście jest ,,Charlie i fabryka...'' książka była spoko, tylko filmy były raczej psychodeliczne. Zwłaszcza ta starsza wersja :/
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaje pozniej w wiadomosci do sprzedawcy dane do wysylki przed zakupem ksiazki pytam oczywiscie o cene przesylki ![]() Cytat:
jesli zalezy mi na ksiazce, ktorej nie dostane juz w ksiegarni, to kwestia 3-4 funtow w przeliczeniu nie robi mi roznicy tyle np czesto place za ksiazke przeslana z ebay w UK podeslesz jakas linke na ten temat?
|
|
#3854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Chrzesnice tez mam słodka ![]() Ale nie od brata akurat haha |
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
To moje wrzesniowe zakupy ---> klik
prezentuja sie marnie w porownaniu z zakupamu Kachy
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie trawię dziewczyny po prostu nooo.. ![]() Nawet moja mama sie wzięła dziś za czytanie. Siedzimy we dwie i pochłaniamy lektury
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
slepa jestem
![]() dzieki
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Slumdoga z checią bym przeczytała, zwłaszcza, że film zrobił na mnie ogromne wrażenie.
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3865 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie
Slonko wyszło |
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
U nas świeci od rana
![]() Ledwo zjadłam ten obiad. Przyszły teść super gotuje Wracam do książki...
|
|
|
|
#3867 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3869 |
|
Konto usunięte
|
Wertera nie cierpię:P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

książka była spoko, tylko filmy były raczej psychodeliczne. Zwłaszcza ta starsza wersja :/

)