|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Konto usunięte
|
no i tez u mnie z jadrem ciemności tak samo było :P
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
ja z tej listy czytałam tylko Wertera, Czerwonego Kapturka i Kod... zaczęłam jeszcze 'Buszującego w zbożu' i 'Nowy, wspaniały świat' ale szybko porzuciłam.
![]() ogólnie kilka z tych książek mam na liście do przeczytania, ale raczej nie w najbliższym czasie. ![]() i myślałam, że tylko ja chciałabym przeczytać 'Mein Kampf'
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
1. 451 stopni Fahrenheita - Ray Bradbury
2. Archipelag GUŁag - Aleksandr Sołżenicyn 3. Bastion - Stephen King 4. Biblia 5. Buszujący w zbożu - Jerome David Salinger 6. Chata wuja Toma - Harriet Beecher Stowe 7. Charlie i fabryka czekolady - Roland Dahl 8. Cierpienia młodego Wertera - Johan Wolfgang Goethe 9. Czerwony kapturek - bracia Grimm 10. Cztery pory roku - Stephen King 11. Dekameron - Giovanni Boccaccio 12. Doktor Żywago - Borys Pasternak 13. Dziennik - Anne Frank 14. Folwark zwierzęcy - George Orwell 15. Grona gniewu - John Steinbeck 16. Jądro ciemności - Joseph Conrad 17. Kandyd - Voltaire 18. Kochanek Lady Chatterley - David Herbert Lawrence 19. Kod Leonarda da Vinci - Dan Brown 20. Kolor purpury - Alice Walker 21. Książę - Nicholo Machiavelli 22. Lolita - Vladimir Nabokov 23. Lot nad kukułczym gniazdem - Ken Kesey 24. Manifest komunistyczny - Karol Marks, Fryderyk Engels 25. Mechaniczna pomarańcza - Anthony Burgess 26. Mein Kampf - Adolf Hitler 27. Myszy i ludzie - John Steinbeck 28. Nagi lunch - William S. Burroughs 29. Na zachodzie bez zmian - Erich Maria Remarque 30. Nora czyli dom lalki - Henryk Ibsen 31. Nowy wspaniały świat - Adolous Huxley 32. Oliver Twist - Charles Dickens 33. O powstaniu gatunków - Karol Darwin 34. Pamiętniki Fanny Hill - John Cleland 35. Pani Bovary - Gustave Flaubert 36. Paragraf 22 - Joseph Heller 37. Pieśń Salomona - Toni Morrison 38. Przemiana - Franz Kafka 39. Przeminęło z wiatrem - Margaret Mitchell 40. Przygody Hucka Finna - Mark Twain 41. Przygody Tomka Sawyera - Mark Twain 42. Rok 1984 - George Orwell 43. Rzeźnia numer 5 - Kurt Vonnegut 44. Szatańskie wersety - Salman Rushdie 45. Szczęśliwy książę i inne opowieści - Oscar Wilde 46. Szkarłatna litera - Nathaniel Hawthorne 47. Sztuka kochania - Owidiusz 48. To - Stephen King 49. Uciekaj, Króliku - John Updike 50. Ulisses - James Joyce 51. Umiłowana - Toni Morrison 52. Wieczór trzech króli - William Szekspir 53. Wielki Gatzby - Francis Scott Fitzgerald 54. Władca much - William Golding 55. Wyznania - Jean Jacques Rousseau 56. Zabić drozda - Harper Lee 57. Złote żniwa: rzecz o tym, co się działo na obrzeżach zagłady Żydów - Jan Tomasz Gross 58. Zwierciadło Korony Polskiej - Sebastian Milczyński 59. Zwrotnik Raka - Henry Miller Pogrubione - czytałam, Kursywa -lista do przeczytania
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
Też chciałabym to przeczytać
Zakazany owoc smakuje najlepiej
|
#3876 |
|
Konto usunięte
|
buszujacy mi szedl jak na lekture ale bez szalu
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- zaciekawily mnie nowe pozycje: http://www.goodreads.com/book/show/4...and-how-i-lied http://www.goodreads.com/book/show/1...arcey-bonnette http://www.goodreads.com/book/show/6...ecrets-of-eden |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka poleciła mi jakiś miesiąc temu tą autorkę i nie mogę się oderwać od jej książek
na razie mam za sobą Chirurga, Skalpel, Dawcę, Grawitację i Nosiciela i czekam na kolejne ![]() też bym chciała ![]() ale zasuwacie
|
|
|
|
#3878 |
|
Konto usunięte
|
usnelam, ale od razu lepiej jak sobie pospalam
|
|
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Łooo a myślałam że tylko mnie Mein Kampf kręci, jak powiedziałam kiedyś przy obiedzie rodzinnym, że chcę to przeczytać to spojrzenia przekuwały mnie na wylot
![]() Dziękuję za podpowiedź, jak tylko znajdę tę książkę to na pewno przeczytam. Mnie to w ogóle interesuje tematyka związana z II wojną światową, a głównie literatura nazywana "obozową". |
|
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
a chlopiec w pasiastej pizamie czytalas?
|
|
|
|
#3881 |
|
BAN stały
|
ale Wy pędzicie z tymi postami... Już teraz nie mogę Was nadrobić, a zaczynam w tym tygodniu zajęcia więc Jesteście strusie pędziwiatry."Zapomniany ogród" jest genialny. Polecam wszystkim. Jestem na finiszu i jak tylko mam czas czytam i zupełnie pochłania mnie ta historia. |
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie wciągnął mnie Grey, a tu wypadałoby się pouczyć do matury
Konflikt tragiczny tu mam
|
#3883 |
|
Konto usunięte
|
do matury masz czas
|
|
|
|
#3884 |
|
Zadomowienie
|
ojj ja również... i to całym sercem..
zgadza się, na próbnej maturze miałam Jegomościa... Niestety nie czytałam, nawet nie wiedziałam, że jest taka książka. Oglądałam film, wyłam jak bóbr.. |
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, trochę było, ale bez szału..... W ogóle w lesie sporo, ale niekoniecznie te jadalne
![]() Nogi mnie bolą strasznie po tym łażeniu po lesie, nie wiem czy zakwasy, czy coś innego. Jejku dopiero niedziela, ja już chcę środę i usg kosmity/tki . Może się okaże co z ET wyrośnie.Ciągle o tym myślę, nie mogę się skupić na czytaniu jakoś.... Dzisiaj byliśmy u teściów, teraz gapię się w telewizor - zaraz Master Chef. Mnie jakoś Mein Kampf nie ciągnął, co do książki o chorobach Hitlera to czytałam - mogę Wam tu pospoilerować, bo w sumie wdają się tam w różne dywagacje medyczne i nieco trudno niektórym pewnie przez to brnąć - miał bardzo wczesnego i niesamowicie agresywnie idącego Parkinsona, co go megawkurzało, bo uważał to za straszną słabość i inwalidztwo nie przystające takiemu dowódcy. nikt nie miał prawa o tym wiedzieć - w ostatnim czasie przed śmiercią objawy bardzo się nasiliły i było mu je coraz trudniej kamuflować - to prawdopodobnie pchnęło go do samobójstwa. Jak zobaczycie jakieś zdjęcia, to często ma rękę zatkniętą za pas munduru - nijak nie potrafił pohamować bardzo silnego drżenia całej ręki. Z lektur natomiast kontrowersyjnych zawsze mnie ciągnęło żeby przeczytać Koran. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Też oglądałam, książka czeka - po angielsku.
|
#3886 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Wróciłam z teatru
![]() ,,Samotność pól bawełnianych'' (,,In the Solitude od Cotton Fields'') słyszałyście o tym spektaklu z Kielc? Może od dwóch lat całkiem popularny, wystawiają go w innych miastach, jakiś czas temu w Nowym Jorku.Ja właśnie byłam 3 raz |
|
|
|
#3887 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na mnie tez czeka w kolejce po angielsku
|
|
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Ja oglądałam program dokumentalny na Discovery, w którym było właśnie mówione o domniemanej chorobie Parkinsona, pokazywali krótkie filmiki na których widać to drżenie ręki.
W tym programie, mówiono również, że Hitler był uzależniony od jakiejś mieszanki, którą raczył go jego osobisty lekarz - jakaś pochodna amfetaminy. W sumie sporo ciekawostek tam było. A osttanio oglądałam jakiś dokument, który składał się przede wszystkim z krótkich filmików, kręconych przez samą Ewę Hitler. Również polecam. |
|
|
|
#3889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Szkarłatną literę" zaczynałam dwa razy i nie dałam rady przebrnąć przez początek. Kiedyś spróbuję jeszcze raz.Cytat:
Nie wiem czy Koran można kontrowersyjnym nazwać. Jak dla mnie jest w tym samym stopniu co Biblia i Tora. |
||
|
|
|
#3890 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam już do domu. Niestety sama
TŻ został u siebie, bo skończył mu się staż, który odbywał w moim mieście. Od jutra zaczyna już zajęcia i będzie dojeżdżał ze swojego domu. A tak mi się cudownie z nim mieszkało przez ten czas... I już tęsknię... ![]() Trochę udało mi się dziś u niego poczytać. Na pewno jeszcze poczytam przed snem. Uwielbiam czytać w łóżku, a że będę sama, to nic innego mi nie pozostaje, jak czytać... Ależ mnie potwornie męczy alergia dzisiaj. Musi być bardzo wysokie stężenie alergenów jakichś w powietrzu. Nosa nie czuję i zatoki mi rozsadza
|
|
|
|
#3891 |
|
Konto usunięte
|
ja TŻ zobacze dopiero za tydzien w sobote tez;[
|
|
|
|
#3892 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() TŻ mieszkał u mnie przez okres wakacji, bo miał pracę i mógł się utrzymać, a dziś wrócił do domu... Ale studiujemy na jednej uczelni, więc będziemy się widywać pewnie codziennie ![]() Choć mieszkanie (u mnie też cudowne) tego nie zastąpi ![]() Ja też zmykam do łóżka z książką i szybko spać, bo jutro zaczynam zajęcia na uczelni o 7:15
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuuuuśku jak ja się cieszę, że w końcu skończyłam studia.... tzn. w terminie ale już miałam dość ;P
|
#3894 |
|
Konto usunięte
|
tez za nimi nie tesknie;p
|
|
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
My z TŻ zobaczymy się w piątek po jego zajęciach. Jedziemy razem na weekend gdzieś nad jezioro na coś w stylu "zjazdu rodzinnego". Mam nadzieję, że będzie fajnie...
|
|
|
|
#3896 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Może kiedyś poczytam o jego chorobach dokładniej. Kurde, a mnie prześladują poje%^ni faceci Jak nie nienormalny dziad, to jeszcze koleś (taki znajomek z knajpy), upierdliwy strasznie, dosiadł się do mnie i do mojej przyjaciółki na chama i nie widział, że go nie chcemy. To już druga taka sytuacja. Koleś jest bez kultury, gada cały czas o sobie i wiele innych. Jednak najgorsze jest to dosiadanie. Nic mu nie mówiłam, bo był podpity, ale w domu wysłałam mu wiadomość nie szczędząc w słowach, że ma się nie dosiadać, bo kumpli naślę. To on, że nie wie o co się burzę i już nie będzie. Koleś nie dość że jakiś psychiczny, to ludzie mówią że ma hiv Ogólnie często obrywa od chłopaków, bo zarywa do dziewczyn, to jak mu powiedziałam, że znowu może mieć buźkę oklepaną, to się odwalił. Człowiek chce się zrelaksować przy piwku i się nie da. Ale mam nadzieję że się przejął i się odwali kolejnym razem. No i jak wracałam koło domu (ok. 19) to ktoś z samochodu gwizdał na mnie
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
jestem
ale jak zwykle po długiej nieobecności nie dam rady Was nadrobić zakupiłam dziś "Katarzyna Wielka. Gra o władzę" Evy Stachniak (to nie Polka chyba wbrew pozorom, bo tłumaczenie z angielskiego :P) iii miniaturową wersję trylogii czarnego maga Trudi Canavan (Gildia Magów, Nowicjuszka, Wielki Mistrz)
|
|
#3898 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wracam po czterech dniach z tż, ale zupełnie innych niż miały być
|
#3900 |
|
Konto usunięte
|
a co sie stalo?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Jesteście strusie pędziwiatry.

Konflikt tragiczny tu mam
TŻ został u siebie, bo skończył mu się staż, który odbywał w moim mieście. Od jutra zaczyna już zajęcia i będzie dojeżdżał ze swojego domu. A tak mi się cudownie z nim mieszkało przez ten czas... I już tęsknię...