|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
![]() Paskudne włosy mam Bo przedwczoraj umyłam Alterrą morelową, nałożyłam bingacza z błotem karnalitowym i mam lekko niedomyte.Ja to prawdziwych komplementów w życiu się nie doczekam, a dbam o nie prawie rok- to tak na pocieszenie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie z gatunku - odpowiedzi brak. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oesu, czemu nadal jestem chora
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
Jutro podejdę do innego rossa, może będą te balsamy ![]() Kasieńka- szybkiego powrotu do zdrówka
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyniosłam sobie miód z Carrefoura, zaraz zażyję wewnętrznie i zewnętrznie A jutro idę się przebadać, bo to za długo trwa.
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj miałam Bad Hair Day obudziłam się z takim przyklapem jakiego dawno nie miałam to chyba kokosowa Balea zrobiła mi takie kuku![]() Dziś od rana siedzę z olejem różanym Alverde na włosach
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj tylko jantar, nic więcej. Jutro pewnie Vatika bo ostatnio fajnie mi się po niej włosy układają
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Naolejowałam się przed chwilą sezamem. Boshhh, co za zapach
Mam nadzieję, że jakieś efekty będą, bo rodzinka się już zaczyna martwić, że będę łysa
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naolejowałam znowu Alterrą z migdałem, bo muszę sobie jakieś zadnie na jej temat wyrobić
|
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
Dostalam niedawno odzywke Ziaji - intensywna odbudowa i jesli moglybyscie mi pomoc ze skladem? Znalazlam w wyszukiwarce, ale sklad jak widze jest inny. Tej ktora mam nie znalazlam.
odzywka intensywna odbudowa do wlosow zniszczonych: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dimethicone, isopropyl myristate, paraffinum liquidum, ceramide 3, ceramide 6 II, ceramide 1, phytosphingosine, cholesterol, sodium lauroyl lactylate, carbomer, xanthan gum, panthenol, jojoba seed oil, propylene glycol, aloe barbadensis leaf extract, trilaureth-4 phosphate, cyamopsis tetragonolobus gum, sodium benzoate, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, parfum, limonene, linalool, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, citronellol, coumarin, citric acid. |
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i gratuluje komplementu ![]() miałam dzis myc włosy ale chyba nic z tego, no trudno, mam nadzieje ze juro nie będą mega tłuste :P
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
I tanio jest w tym Leclercu, bo to koło mnie i już to obczaiłam dobrze.
![]() Dziewczyny, nie udzielam się, ale Was odczytuję i mam pytanie - jako, że ranki już chłodne, zamierzam suszyć włosy po myciu suszarką (oczywiście, chłodnym nawiewem). Zastanawiam się tylko, czy przy takim suszeniu lepiej postawić ja jakiś dobry kosmetyk termoochronny, czy na bardziej intensywną nawilżająco - odbudowującą pielęgnację? Doradźcie.
|
|
|
|
#3915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatusiek po prostu nie może zrozumieć jak można jedzenie o TAKIM zapachu dać na włosy. 'A jakbyś se walnęła jajko na te twoje włosy to by ci nie wystarczyło?' Cytat:
Cytat:
A to mój pierszy olej (poza Alterrą), może ostatni - jak przypasuje ![]() Dzisiaj drugie użycie maski Oriflame: http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=22697 Recenzję napiszę już teraz, ale nie wiem czy będzie pomocna... Moje włosy jednak po wszystkim wyglądają tak samo, a efekty i tak dają oleje i kremy, a nie odżywka po myciu na 2 minuty.. Powiem tak: konsystencja przyjemna (podobna do Isany z babassu), mini słoiczek 150 ml, kolor jasno fioletowy, zapach jagód, ale sztuczny. Po nałożeniu na skrzypiące włosy umyte slesem, minuta i są mięciutkie i śliskie. U mnie działa jak Isana czy Alterra. Jakbym nie dała kremu z Biedry po wyschnięciu, zapach pewnie byłoby czuć następnego dnia. Tyle
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-09-30 o 16:48 |
|||
|
|
|
#3916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nalozylam tylko od ucha i nie do konca wlosow. Na koncowki nalozylam odrobine kokosu. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() Niestety za pozno, juz nalozone Zobacze jak beda wygladac. Troche mi szkoda zeby tak sobie stala, ewentualnie jak sie ma kolezanke ktorej sie nie lubi, to mozna jej zrobic prezent
|
||
|
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój tata jak sobie pierwszy raz olej nałożyłam to się mnie pyta "Po co? przecież to tłuste" malowania paznokci też nie może pojąć, bo po co, skoro i tak trzeba zmywać i malować od nowa
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. 'niezbyt' dla mnie
Cytat:
zakochałam się w jego kolorze.. i wgl w nim
|
|
|
#3920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- dodaję też odżywkę (mam taką odżywkę Urtekram dla dzieci, używana samodzielnie jest strasznie słabiutka i niezbyt mi spasowała, więc 'zużywam' ją w tej właśnie masce ). Tak BTW chyba tą samą metodą użyję odżywki Tomotei Organic... jakieś takie nędzne są mam wrażenie... no wiadomo, skład fajny, organiczny, silikonów brak, itp (tak jak ten urtekram zresztą), ale to nie to samo co Isana czy Garnier z awokado jeśli chodzi o efekt ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
już się przestraszyłam, że porzuciłaś blogowanie
|
||
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja wciąż was nadrabiam
![]() wczoraj chyba odkryłam chyba najlepszy sposób olejowania dla mnie w wannie nałożyłam sobie na włosy (bez mycia) maskę na jakieś 20minut, po spłukaniu włosów na wciąż mokre nałożyłam olej i dopiero rano umyłam. efekty boskie, wreszcie włosy lepiej wyglądają![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
dzisiaj nadrabiam wizaż i w między czasie rozpakowuję się, robię pranie i porządki jutro powinien pojawić się jakiś wpis
|
|
#3923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tez nadzieję na małą relację wakacyjną no, ale nie ingeruję w zawartośc bloga, bo to niegrzeczne |
|
|
|
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
Czy gdzies na forum jest post, ktory wylicza jakich skladnikow w kosmetykach do wlosow nalezy unikac? Bo wiem, ze sa analizy, ale zawsze pisze dosc ogolnie, ze dobry badz zly kosmetyk, albo ze ma silikony albo cos innego. A mi chodzi bardziej o to, zeby bylo np.: nie kupowac kosmetykow(np) z poliquaternium albo z jakims innym zwiazkiem. SLS juz znam
ale cala reszta brzmi nadal dosc tajemniczo. Byloby to szczegolnie przydatne jak jestem w sklepie, widze kosmetyk, na kwc nie ma, ale spojrzenie na sklad a tam x, y, z i juz wiem, ze jest super albo ze trzymac sie z daleka.
|
|
|
|
#3925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj jest też coś takiego jak lista przeanalizowanych składników :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SLS też nie jest zły, jak się nim umie posługiwać, ba, niektóre skalpy nie umieją bez niego żyć. To samo z silikonami, polyquatami, quatami, guarem i parafiną - używane rozsądnie nie robią szkód (no może oprócz przyklapu). Gorzej, jeśli cała pielęgnacja sprowadza się tylko do nich.
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Bo przedwczoraj umyłam Alterrą morelową, nałożyłam bingacza z błotem karnalitowym i mam lekko niedomyte.

na Bielanach.
Wybaczcie