|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
brumku
witam sie Wstalismy wlasnie - trzymajcie kciuki - TZ jedzie po auto (za grosze) ktore ma mi sluzyc do wozenia Marysi do zlobka i jazde do pracy.
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bycia ciocią gratuluję! takie katorgi to poproszę częściej Od jutra w Lidlu ma być inhalator z maseczkami dla dzieci i dla dorosłych.
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nasz dziesiejszy poranek wygladal tak :
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
hejo
już wiem o czym pisałyście - Karolcia zamieniła się w odkurzacz - wszystkie nawet najmniejsze paproszki i okruchy zbiera z podłogi i z nabożnością wyrzuca je do śmietnika ![]() no i notorycznie odgania mnie od laptopa ... idę się z nią pobawić brumku Tymek taki chłopczyk z niego już słodko |
|
|
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Tymek, Marysia, Ala uwielbiam oglądać "nasze" dzieciaczki nadrobiłam na szybko i nie pamiętam co komu miałam napisać ![]() zaraz muszę włosy wysuszyć, ogarnąć siebie, dziecko i tż i ruszamy do kościoła, a potem na roczek mojego bratanka Karolka. już widzę ten bój Karolka i Hani o zabawki - moja panna ostatnio bardzo lubi akurat te zabawki, które ma w ręku inne dziecko my wczoraj dzień bardzo aktywnie spędziliśmy - byliśmy na rowerach w Drawieńskim Parku Narodowym. cieplutko, przyjemnie - super! mam dzisiaj lekkie zakwasy (zrobiliśmy wczoraj ok. 50 km na rowerach), ale warto było. Hania sprawowała się cudnie-jeździła zachywcona, udawała motorek, gadała do ptaków i do sarenek,a rzeka ją zahipnotyzowała i tak ją wymęczyliśmy, że po polowie trasy i lekkim "popasie' padła w foteliku i drugą połowe przejażdżki przespała teraz już w ogóle nie żałuję, że kupiliśmy hamaxa siestę - widać było, że jej sie "wygodnie" śpi chwalę się fotkami z wycieczki
|
|
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki!
My juz po imprezce, choc goscie jeszcze sa (rodzice i brat z zona). Wczorajszy dzien sie bardzo udal, dzieciaki zadowolone z prezentow, gosciom tort smakowal. Na pol roku spokoj z imprezami ![]() A tak bylo: |
|
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
Eve z Marysi niezła spryciula
![]() Pieleszko zazdroszczę Tych Waszych wypraw rowerowych. My nawet rowerów póki co się nie dorobiliśmy, choć to nasz cel na najbliższą wiosnę. Piękne z Was turystyczne dziewczyny ![]() Aga świetne zdjęcia z imprezy. Zuza jaka poważna A ten chłopiec na zdjęciach to Antek czy ten roczniak co też świętował??Ala ma tak okropny kaszel ![]() To możliwe, że po szczepieniu jej organizm się tka osłabił, że na raz taka infekcja się zrodziła? do tego osłabienie z prawdopodobnie idących kolejnych zębów. Mogłam jeszcze odwlec to szczepienie...........Jut ro idziemy do lekarza, póki co uskuteczniamy ciągle inhalacje. No i najważniejsze..... 100 buziaków dla wszystkich wątkowych Chłopczyków
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-09-30 o 10:56 |
|
|
|
#2948 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taj jak mój odkurzacz hihi Cytat:
Sliczne jesteście Cytat:
I widać ze ta fajna rodzinna atmosfera A my zaczynamy sie powolutku zbierać Do lasu Pogoda cudna, aż mnie oni rano same niosła podczas biegu Trzeba korzystać z tego slonka bo nie wiadomo jak długo jeszcze będzie
|
|
#2949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spodnie te ![]() Cytat:
I za późno ![]() ![]() Cytat:
Pasuje Wam taki sportowy image ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Znajomi do nas przychodzą na 13, a przed godziną okazało się, że mąż ma giga awarię gdzieś w sieci i musiał jechać. I pewnie cały dzień z głowy, po to poważna sprawa. I pewnie sama z nimi będę siedzieć.
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY,
czy któreś z Was chodzą prywatnie do pediatry? jak to jest ze szczepieniem? Ja poszłam do innego lekarza, właśnie prywatnie i teraz nie wiem co zrobić ze szczepieniem...póki co jest odroczone ze względu na katar i kaszel,ale nie wiem co dalej jak będzie już po wszystkim? Generalnie sytuacja wygląda tak...Emilie wyszły te pneumokoki ma brać antybiotyk,który przepisał jej pediatra z NFZ przez 10 dni - 2 tyg spokoju i znowu 10dni-2 tyg spokoju i jeszcze raz antybiotyk. Pierwszą dawkę wzięliśmy drugiej już nie bo poszłam prywatnie do lekarki która przepisała krople i syrop na kaszel i katar i katar przechodzi wraz z kaszlem i teraz się zastanawiam jak to ogarnąć ze szczepieniem, bo co pójdę do lekarza z NFZ do dzieci zdrowych jak będzie już ok i on pewnie Nas dopuści do szczepienia ( tu nadzieja, że nie będzie pamiętał o tym antybiotyku i nie będzie pytał co i jak) ale jak zapyta dlaczego nie podaje nadal antybiotyku to co powiedzieć, ze prywatnie poszłam do innego lekarza i raz dwa przeszło? Chyba zamotałam Oczywiście kiedy katar przejdzie zrobię ponownie sama dla siebie wymaz z nosa i zobaczę czy nadal ta bakteria w niej siedzi...
|
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja
W zeszły wekend zepsuł sie nam piec c.o i musieliśmy na szybko kupować nowy , Tż został bohaterem w swoim domu oczywiście sprzedali nam złe rury i ile sie najeździliśmy żeby kupić inne te inne i tak trzeba było przerabiać Pisałyście ostatnio o rozmiarach dzieciaków , Krystek wydaje mi sie nie za duży bo nosi 80 ale już na styk i nóżka 21 Oczywiście nadal budzi sie w nocy co 3 ,4 godziny na mleko Tymek Hania Marysia AgaG fajna impreza była , tort a pół roku szybko zleci ![]() Zdrówka dla chorowitków |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marysia na dworzu z tata a ja ide wrzuce kurczaka do piekarnika.
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Mało piszecie, ale za to ile nowych zdjęć.
Brumku, przyznaj się Tymek od rana do wieczora je marchewkę. Cudną ma karnacje, z resztą cały jest do schrupania. ![]() Eve, Marysia chyba chce wyręczyć chorą mamę i zrobić jej śniadanko. ![]() Pieleszko, tak jak któraś wspomniała, pasuje Wam sportowy image. Aga, super impreza! Jubilatka jest Twoją kopią , a Antek wydaje się być zahipnotyzowany rowerkiem.Żaneta, ja bym poszła normalnie na szczepienie, a jeśli lekarz by zapytał co z kontynuacją leczenia to powiedziałabym że byłam prywatnie i pediatra zalecił inny rodzaj kuracji. Telik, na grzyby pojechaliście? ![]() Alibany, biedna Ala , coś nie daje za wygraną to paskudne choróbsko. Super kombinezon upolowałaś. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-09-30 o 16:47 |
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
Brumek
Tymcio sliczny , jaka ma karnacje Eve Niezla akrobatka Slicznye zdjecia , relaksik pelna para ![]() Impreza udana, przyjemnie sie Was oglada ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- I po niedzieli ![]() Taka troche leniwa ta niedziela , ale ja sie wyrabalam dzis , obiad , kawa, I tak w kolko.... Teraz Tz rozmawia z rodzicami , a ja siedze I odpoczywam
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
Ile zdjęć Brumek: hipnotyzujące oczy Tymka robią co powinny: hipnotyzują! Super jesienne zdjęcia. Ten dom w oddali to 'ta" działka? twoje auto w tle, więc domyslam się że chyba mam rację. Niezły dom, nie działeczka ale mini willa ![]() Pieleszka co za widoki Marysia co za psotnik ![]() Aga jak nastolatka! Tak, Zuzia coś się zastanawia nad tortem ![]() Dziubek mam nadzieję że się odbijecie i będziesz mogła się tam oderwać i gdzies pójść Film ciekawy, podobał mi się ( nie umiem pisać recenzji książek czy filmów), dla osoby która czuła/ czuje klimaty hip hopu, dla kogoś innego - nie koniecznie.. Jednak ja polecam. Teraz czekam na premierę "taken 2" Zaraz my się pokażemy z dzisiaj, tyko zdjęcia zgram ( o ile będe mogła dodać)
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
wow! Cytat:
ja chodzę prywatnie, bo w ośrodku nie ma pediatry, i trzymam się tego co ona mówi, mam większe zaufanie niż do naszych lekarzy z ośrodka. Podejrzewam że w takiej sytuacji po prostu powiedziałabym, że pediatra zalecił tak czy tak..... Ale tu dzisiaj pustki... a my zrobiliśmy sobie małą wycieczkę TŻ dzisiaj w pracy niestety od samego rana, więc korzystałam z okazji że tata jechał z mamą załatwiać jakieś interesy, zabraliśmy się z nimi i w ten sposób spontanicznie wylądowaliśmy w Zakopanem całkiem fajnie, choć niezbyt długo. Ale cieszę się ogromnie że nie musieliśmy wracać zakopianką, tylko bocznymi drogami, bo to co sie tam działo to koszmar jakiś... ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- AgaG, śliczne zdjęcia! Zuzia to cała Ty! mój łobuz też ćwiczy wspinaczkę, ostatnio zdejmuję go ze stołu, bo wystarczy sekunda, jest na stołku a stamtąd zaraz na stole ![]()
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia:
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us
|
#2959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu leci: "chłopaki nie płaczą"
kultowe teksty
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku to dobrze poznałam
a swoją drogą to mój łobuz musi być jednak wielkoludem bo te spodenki miał "w sam raz"![]() Eve z opóźnieniem , udało się kupić autko ??a Marysia mnie powaliła na łopatki !!! ale kombinatorka ![]() ellika u nas Szymek też działa jak KArolcia ![]() Pieleszka śliczne jesteście, super taki wypad .Aż mnie skręca jak pomyślę, że gdyby ten @$#$%$^% złodziej nie zakosił rowerów to Szymuś miałby taką samą frajdę ![]() Aga super fotki, super rodzinka, super imprezka i super tort. A dla mnie Antoś to Twoja kopia tylko kolorek oczu inny ![]() Alibany zdrówka dla Ali Żaneta my chodziliśmy prywatnie tylko bo w sumie tylko z powodu szczepień była wizyta bo mały nie chorował do roku. Po roku to już na mój pakiet z pracy śmigaliśmy ale nikt nie pytał co i jak więc równorzędnie dwóch pediatrów spokojnie można by obskoczyć jak ktoś ma potrzebę. Vaniliowa Lili low ju tu a wiesz ,że nie spojrzałam na godzinę Patik cudne zdjęcia Kocha mamusięAniu super wypad Wam się trafił !!! no i po weekendzie dziś u nas odpust więc było kolorowo i głośno obiadek u rodziców zaliczony |
|
|
|
#2962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj patrzę do buziaka Domka a tam 3 nowe zęby Kiedy, co, gdzie, jak Pisałyście o fridach, katarkach... Dla mnie nie ma nic lepszego jak KATAREK! Wyciąga w moment, Domek się go nie boi ![]() Cytat:
Dominik nie protestuje ![]() Cytat:
Zaraz pokażę na jakim etapie jest nasz drugi Domek Cytat:
za kolejne ząbki!! Napewno będzie na jakiś czas spokójCytat:
Szalik z zary ![]() Brumku, gdzie kupiłaś bezrękawnik? Bo ja też szukam, ale jakoś nigdzie nie ma nic ciekawego...
|
||||
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
no i zapomniałam, Domek elegant
gratuluję kolejnych ząbków ![]() u nas na razie prawie 14 bo dwie górne 3 wychodzą powoli
|
|
|
|
#2964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apaszka zarowska Cytat:
Cytat:
Taak, Domek jak zwykle zdobył serca Pań ![]() Cytat:
Gratulacje CIOCIU ![]() Domek ma taką samą czapkę i buciki jak Tymcio ![]() Masz mega ślicznego synka!! Żanko, myślę że kawa z mlekiem będzie spokojnie pasowała, taka delikatniejsza Dziubku, cieszę się, że Szymkowi już lepiej
|
||||
|
|
|
#2965 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2966 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cwaniara ![]() Cytat:
Cytat:
Fajna z Was rodzinkaCytat:
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej zazdroszczę wycieczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łooo już 14 Domek daleko w tyle![]() I ja się pochwalę zdolnościami Domka ![]() Po kąpieli bierze swoje patyczki i myje sobie sam uszka. Kiedy zapyta się go ile ma lat, pokazuje że jeden roczek. W ogóle już bardzo dużo mówi. Już można z nm fajnie porozmawiać |
||||||||
|
|
|
#2967 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, mam nadzieje , ze bedzie mi jutro po drodze do lidla.---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Mala spryciula ![]() Cytat:
My mamy tez hamxa, ale jeszcze nie jezdzilismy, wiosna bedziemy ![]() Cytat:
Super rodzina z Was!A ty wygladasz ja dziewczynka, a nie matka 3 dzieci, zazdroszcze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
), szkoda ze mam tak daleko wTatry, dobrze ze Szklarska bliżej![]() Sliczne jestescie, aSara to cala Ty , mamy takiego samego pieska(pierwsza zabawka Boryska-do dzisiaj ją uwielbia)Tez zerkam ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Masz bardzo madre dziecko! U nas tez weekend pełen atrakcji.Wczoraj bylismy u znajomych (mieli 10-tą) rocznice slubu.Bylo bardzo miło i wesolo, bylismy w domku po 22 , Borysek poszedl spac kolo 23(pierwszy raz tak pozno).Jak wracalismy to juz zasypial ale moje spiewanie jakos pomoglo w dotarciu do domu.A dzisiaj pojechalismy do Nowej Soli,(to miasto kolo Zielonej Góry oddalone jakies 22km) do parku krasnala i na przystan. Jakie to fajne miejsce dla dzieci, pelno atrakcji(place zabaw, żywe zwierzątka,itp.).Wyszalał o sie to moje dziecko ![]() Ja Was prosze o kciuki jutro, moj maz ma operacje a ja sie tak bardzo boje.On nigdy nie miał zieczulenie ogólnego i taki strach jest.Nie jest to jakas bardzo powazna operacj, bo beda mu robic przegrode nosowa, ale wiadomo to operacja.Bede 5 dni sama z Boryskiem(nie jestem do tego przyzwyczajona, zawsze TZ jest).Dam rade ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A to z dzisiaj(4 dzien chodzi za rączke): http://youtu.be/Dolic6wYX_8 Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-30 o 21:29 |
|||||||
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
ddewik
za męża!My mieliśmy cały weekend gości i ledwo żyję miłych gości, ale i tak jestem zmęczona
|
|
#2969 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Takiego dnia dawno nie było. W sumie nie pamiętam, żeby kiedykolwiek był. Tymuś przepłakał CAŁY dzień, bez dwóch godzin, kiedy byli ci znajomi. Wtedy włączyła mu się wersja demo i pokazywał, jaki to jest idealny dzieciak A poza tym płacz, płacz, płacz. Myślę, że to ta trójka tak go wymęczyła. Ale może to znaczy że już zaraz wyjdzie na dobre ![]() No i nabył dziś dwie nowe umiejętności: 1. nauczył się wstawać bez niczego (bo do tej pory sie musiał podeprzeć o cokolwiek) 2. nauczył się włączać palniki w kuchence ![]() I w związku z tym mam poważne pytanie wychowawcze Dziewczyny, jak uczycie swoje dzieci, że nie wolno robić takich rzeczy. Jak SKUTECZNIE uczycie? Bo ja mu oczywiście powtarzam, z tym że aktualnie "nie wolno" to jego ulubione słowa i zawsze działają, ale odwrotnie Jak to mówię, od razu sobie zapamiętuje i powtarza tę czynność. I zastanawiam się, czy może nic nie mówić, tylko odwracać uwagę? Ale tak też jakoś źle, bo przecież trzeba uczyć zasad... Mam dylemacik.Poza tym Tymek czasem gryzie. Zaczął jakiś czas temu. Robi to jak jest zastresowany (chyba): boli go coś, jest śpiący itp. I też chcę oduczyć, ale na razie, jak mówię, że nie wolno albo odskakuję, bo mnie boli, to on się zaczyna śmiać i myśląc, że to zabawa, gryzie dalej. Jak się oducza roczniaka takich rzeczy? Bo na zrozumienie, że mamusię boli i będzie siniak itp. wydaje mi się za mały. Powtarzam mu to, bo pewnie kiedyś dotrze, ale jeszcze takie argumenty do niego nie trafiają. Cytat:
![]() Te wymiary to są już po złożeniu, ale jeszcze bez opakowania, bo nie posiadam takowego ![]() Cytat:
To ta działka A lakiery to moja obsesja ![]() Cytat:
Wspaniałą niedzielę miał ![]() Ale sesję piękną miałyście ![]() I foooorsaaa!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Które?- mi też się strasznie podobają i zawsze do nich wzdycham i w końcu chyba kupię Jasio Telikowy też taki ma ![]() A bezrękawnik jest z ... allegro Bo tez stacjonarnie mnie mogłam znaleźć nic co by mnie zachwyciło.Cytat:
Ale chyba nie pożyczę Cytat:
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze pare zdjeć z dzisiaj:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

12.06.2010

słodko 

Oczywiście kiedy katar przejdzie zrobię ponownie sama dla siebie wymaz z nosa i zobaczę czy nadal ta bakteria w niej siedzi...
a pół roku szybko zleci

, coś nie daje za wygraną to paskudne choróbsko. 

z opóźnieniem , udało się kupić autko ??
(i
)
- jakieś rekordowe tempo mają te zęby.
klas ki: