|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
![]() nie ma mnie, to narzekacie, że cicho, jestem to nadrabianie
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Nicki, dzięki za odpowiedź
testy będą we wtorek, zamówiłam 10 Linka brawa dla Martynki za 11tygodni ja jestem niedzielna i jestem leniem pospolitym ale nie śmierdzącym bo jak coś trzeba to zrobię bo kto jak nie ja? ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Solka, jesteś częścią tego forum. Bez Ciebie było by nudniej, przecież wiesz
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() )Ja to sobie nie wyobrażam nie być tutaj z Wami, że mogłoby nie być Fabiego. Jesteście dla mnie jak najwspanialsza rodzina szkoda tylko, że nie mieszkamy wszystkie w jednym mieście. To by się wtedy działo
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na TŻ, za godzinę wraca
może ciasta weselne mi przywiezie
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze coś. Mam wrażenie że spasłam swoje dziecko
Ma dwa podbródy, duży brzuszek, na pupie cellulit i grube udziska
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fabi też tak ma Ale ja go kocham w tej wersji xxl |
|
|
|
|
#3011 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kofeina może wywołać skok ciśnienia i zawroty głowy, a śmietana w ciepłej wodzie nudności (i nie tylko - mnie jeszcze skręcało w jelitach). Spróbuj pić z zagęszczonym mlekiem, chociaż kiedyś nawet to mi szkodziło. Wysokiemu ciśnieniu chyba mogą towarzyszyć nudności, ale z czego to wynika to już nie wiem. W sobotę i wczoraj jadłam croissanty, to mam za swoje. Ta gęsta maź, którą ulała nie stanowiła zagrożenia, bo wypłynęła pod kontrolą. W nocy w łóżeczku byłaby niebezpieczna, więc będziemy spać razem, a jestem strasznie zmęczona. Cytat:
Cytat:
![]() Róża skończyła 12. *** Położyłam ją do łóżeczka na brzuszku. Już sama nie wiem, czy bardziej bezpieczna jest obok mnie tak zmęczonej, czy w łóżeczku. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-01 o 01:34 |
|||||
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeej, ale mam potwony ból głowy
od wczoraj popoludnia;prosi: pol glowy mnie boli, tylko lewa strona w nocy brałam tabletke i nic
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
heloł
Ja dzisiaj jak prawdziwa matka polka - wstała rano, dała dziecku jeść, wyszła z psem na spacer i po drodze kupiła chlebek żeby małżuś miał co zjeść na śniadanko. A teraz dziecko zaciesza się do karuzelki a mama pije kawkę ![]() Co do dnia urodzenia - ja się urodziłam w niedzielę i jestem leniem strasznym, ale małż też się urodził w niedzielę i nie jest takim leniem jak ja ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jak mi wody odeszły najpierw poinformowałam małża, a następnie Soleilkę i taką moją koleżankę dobrą - z którą poznałyśmy się też na żywo - z wątku ślubnego też z wizażu ![]() W ogóle stwierdzam, że mam szczęście do wątków tutaj Najpierw trafiłam na super dziewczyny z wątku ślubnego, z wieloma kontakt utrzymujemy do teraz (ślub brałam 4 lata temu), a kilka poznałam na żywo - świetne babki (swoją drogą, sukienkę na chrzest Lu robiła też znajoma z wątku ślubnego). No i teraz nasz wątek, też strasznie fajny
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-01 o 08:32 |
||
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u nas nocka spoko tylko juz nad ranem mohe dziecko sfiksowalo nie no kupki nie umie zrobic i tak steka do teraz...no i mamy ponuedzialek i zas caly tydzien id nowa :p |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł my friends
![]() Nocka taka sama. Spanko od ok 21.30 do 5.30, zabawa do 6.30 spanko do 7.30 i teraz ją usypiam. Eh to dobrze, bo myślałam że tylko mój taki glubaś Mam bardzo ważne dla mnie pytanie. Jaki leżaczek polecacie, oczywiście w rozsądnej cenie, z możliwością bujania, bo nam się połamał A Igę ciężko w dzień uspać bez bujania. Mam do sprzedania huśtawkę Bright Starts różową jak by któraś była chętna
|
|
|
|
#3017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się nadal chora
Spałam z chusteczką w nosie. No i zapylam w maseczce, heh. Dobrze, że mamuśka przyjdzie i mi pomoże. Zamówiła też dziadka na jutro na spacer z Martynką. Musi mi przejść - wkurza mnie to niemiłosiernieCytat:
![]() Cytat:
Wczoraj już byłam tak rozbita, że tylko Was podczytałam. Jest o wiele lepsza, ale moje Dziecię to wyjątkowo trudny egzemplarz. Wcisnęliśmy jej 160ml. Trwało to ponad pół godziny. Oczywiście wkrótce była głodna, więc wychodzi na to, że to dla niej za mało. Jednak widzę, że ta butelka jest super! Muszę tylko gdzieś dorwać smoczek 2+, bo w sklepie nie było Kupiłam też smoczek uspokajacz z MAM - trochę się nim dzisiaj pobawiłaCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile za nią chcecie i dlaczego sprzedajesz? Cytat:
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Blue no moja tez czasem menla ale wypije przewaznie wszystko co jej naszykuje. musze kupic jeszcze jedna tylko mniejsza bo ta mam 260 ml
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a można go bujaĆ ?ja ją kupowałam za prawie 300zł, więc myślę tak ze 200, Igę nie bawi huśtanie się w niej, bo ona przyzwyczajona że musi jej głowa na boki latać a w huśtawce nie lata ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- http://allegro.pl/fisher-price-fotel...642929730.html ten o tak? a jak mocno się buja to głowa lata? Wiem że to głupie ale inaczej się nie da.. |
|
|
|
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki
*Czytam Was regularnie ale z pisaniem gorzej, bo albo nie mam kiedy, albo jak już zacznę pisać to moja Głodzilla się budzi, domaga jedzonka i nici z odpisywania ![]() Stęskniłam się za Wami...i za bezkarnym siedzeniem po pół dnia na wizażu podczas ciąży Muszę Wam się przyznać, że do skoków rozwojowych podchodziłam sceptycznie, bo chyba tak samo jak Linka ( ) uważam, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie...ale Pawełek wyraźnie zmienił swoje zachowanie w 5 tygodniu życia. Jest bardziej markotny i potrzebuje o wiele więcej przytulania, żeby poradzić sobie z nadmiarem wrażeń. Nie szczędzę mu tego...bo serce mi się kraja gdy płacze. Ciekawa jestem czy następny skok też będzie tak zauważalny Poza tym nie karmię piersią. Karmiłam tylko 3 tygodnie i się poddałam. W drugim tygodniu karmienia na jeden brodawce pojawił się ropień a wraz z nim problemy. Zatykał część kanalików i w związku z tym przez dwa tygodnie 5 razy miałam zastój i zapalenie piersi bo pokarmu miałam dość dużo. Czułam się jak wrak człowieka, powtarzająca się co chwilę temperatura prawie 40 stopni, okropny ból piersi i kompletna bezsilność sprawiły, że zgodziłam się na bromergon który zaproponował mi lekarz. Miałam ogromny dylemat i wyrzuty sumienia zanim połknęłam pierwszą tabletkę, bo nie wyobrażałam sobie karmienia Pawełka mm...ale zdecydowałam się, i po kilku dniach, kiedy ten horror się skończył, zaczęłam zauważać plusy tej sytuacji. Przestałam myśleć o sobie jak o złej matce. Nie żebym była przeszczęśliwa, że Mały jest na butelce, ale wiem, że to była konieczność i odstawienie kp pozwoliło nam normalnie funkcjonować. Nadalka, ile Iga je jednorazowo i jak często? Miłego poniedziałku
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka Iga je różnie... przeważnie je 130ml co 4 h, ale czasem woła co 3 a nawet 2,5 ale albo zje wszystko albo zostawi ze 20ml
Jak ma przerwę ok 5h to zjada 165ml, |
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-01 o 09:55 |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no czyli dzień tygodnia nie ma nic do tego Cześć dziewczyny! ale pospalismy do 9! Maz poszedl do biura- 1-szy dzien pracy poza domem, gdy wstalam czekaly na mnie kanapeczki Jasio mi sie ostatnio dekoncentruje przy piersi interesuje go wszystko dookoła tylko nie jedzenie czy wasze dzeci maja podobnie? teraz gadda do mojej bluzki |
|
|
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
160 ml za jednym przyssaniem to moje dziecię jeszcze nie zjadło. Ciastek - może źle spałaś, albo Cię przewiało. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Współczuję.
|
||
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy dziś 1 rocznice ślubu
mam nadzieje ze to bedzie miły dzien..... i ze glowa mnie bolec przestanie wzielam znowu tabletke.Z tej okazji stawiam tort
|
#3027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Lu znowu wszystko wypiła z butli
![]() więc teraz buszuję na stronie internetowej MAM i kupuję jeszcze mniejszą butlę i tak myślę co jeszcze od nich kupić chyba zdecyduje się na gryzak, zestaw startowy do czyszczenia jamy ustnej i zestaw pierwszych szczoteczek. Myślę jeszcze nad termoopakowaniemCytat:
więc masz odpowiedź - tak, jak się mocno buja to głowa lata co do huśtawki to muszę to z małżem jeszcze obgadać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Róża wyraźnie polubiła maskotkę - pieska. Cytat:
I Rozalki oczywiście. |
||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Ja tylko na chwilkę się przywitać.My dalej u teściowej - trzeci dzień, ale dzisiaj już wracamy. Tak dla odmiany do mojej mamy jedziemy ![]() Obie babcie mają chopla na punkcie wnusi i życzą sobie często ją widywać. Ale ma to też swoje dobre strony bo jak będziemy chcieli z mężem gdzieś wyjść będzie komu zostawić Amelkę ![]() Miłego dnia Kobietki Ciastuś wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia i miłości |
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
tylko dla ciasta czekasz na tz? dziekuje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

testy będą we wtorek, zamówiłam 10

szkoda tylko, że nie mieszkamy wszystkie w jednym mieście. To by się wtedy działo
może ciasta weselne mi przywiezie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ta gęsta maź, którą ulała nie stanowiła zagrożenia, bo wypłynęła pod kontrolą. W nocy w łóżeczku byłaby niebezpieczna, więc będziemy spać razem, a jestem strasznie zmęczona. 
w nocy brałam tabletke i nic
Spałam z chusteczką w nosie. No i zapylam w maseczce, heh. Dobrze, że mamuśka przyjdzie i mi pomoże. Zamówiła też dziadka na jutro na spacer z Martynką. Musi mi przejść - wkurza mnie to niemiłosiernie
) uważam, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie...ale Pawełek wyraźnie zmienił swoje zachowanie w 5 tygodniu życia. Jest bardziej markotny i potrzebuje o wiele więcej przytulania, żeby poradzić sobie z nadmiarem wrażeń. Nie szczędzę mu tego...bo serce mi się kraja gdy płacze. Ciekawa jestem czy następny skok też będzie tak zauważalny