|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
nie chcę tu na forum wdawać się w szczegóły, ale w czwartek moja babcia trafiła zupełnie nagle do szpitala, w piątek miała operację i od piątku walczy na oiomie o życie.
coś strasznego mama oczywiście natychmiast wsiadła w pociąg powrotny znad morza, tż dopiero teraz pojechał do domu a tak to był cały czas z nami, codziennie w szpitalu. obecnie babcia jest w śpiączce i szanse na przeżycie dają jej 5-10%ale my wierzymy, że te szanse są większe i że jeszcze się uda. babcia dzis np. wyglądała dużo lepiej niż wczoraj choć lekarze mówią że bez zmian. ale trzeba wierzyć
|
#3902 |
|
Konto usunięte
|
przezywalam to samo z dziadziem 2,5 roku temu
![]() bardzo mi przykro
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
mój dziadek umarł 1,5roku temu
ale zupełnie nagle więc nie było tej walki o życie tylko wielki szok. a teraz jest taki stan zawieszenia i to jest straszne.
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
Trzymaj się
|
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
ja razem z Moją Babcią walczyłam z jej rakiem przez 2 lata. Dawałyśmy radę, zaciskałyśmy zęby, jadłyśmy razem obfite obiady o 3-4 w nocy żeby jej organizm się wzmocnił. Nie mogła brać chemii, tylko naświetlania. Kiedy organizm Babci naprawdę bardzo mocno się wzmocnił zawieźliśmy ją do rodzinnego miasta na tydzień-dwa, żeby zobaczyła się ze swoimi koleżankami. W ciągu tygodnia nastąpiło pogorszenie i Babcia zmarła, w maju 2 lata temu. Za sukces uważam, że Babcia w ciągu bardzo ciężkiej choroby ani razu nie przebywała w szpitalu, nie licząc jednej dwudniowej operacji. Była ciągle ze mną w domu, chodziłyśmy na spacery i mimo cierpienia była pełna sił i chęci do życia. Nie zdążyła na ślub mego brata, który odbył się tydzień po Jej śmierci. Najcięższe dla mnie jest to, że Ona mnie wychowała i była najlepszą przyjaciółką.
Od pogrzebu płakałam tylko raz, mam wrażenie, że ciągle jest przy mnie, choć tęsknota czasem mnie cholernie przytłacza.
|
|
#3906 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry i miłego dnia
ja lecę do pracy
|
|
|
|
#3907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Kuźnia inspiracji
|
mam dziadka, który też już ma zaniki pamięci poważne, poza tym ciężko mu się ruszać już i w ogóle...
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Smutno się tu zrobiło - ja już nie mam dziadków - w sumie wszyscy przed śmiercią długo i ciężko chorowali, więc wiem przez co przechodzicie.
Tradycyjnie nie mogę się już doczekać wizyty, mam nadzieję, że gin odstawi mi chociaż część leków i poczuję się lepiej. TŻ odebrał dziś moje wyniki i nie jest źle, ale jaka wtopa - laboratorium wydało mu nie moją grupę krwi, tylko jakiegoś faceta, który nazywa się bardzo podobnie... No masakra - mam nadzieję, że nikomu na podstawie mojego wyniku krwi nie przetoczą.... Dzwoniłam tam, ale rano, ruch pewnie jak to w laboratorium, więc nikt nie odbiera. Ciekawe czy ten facet dostał mój wynik, czy leży tam w laboratorium. TŻ już się cieszy, że czeka go tam kolejna wycieczka.Już zaliczyłam 2 poranne pawie, teraz trzebaby spróbować coś zjeść...
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3912 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Dzień dobry
a ja na uczelnię
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś nie mogę się dziś do niczego zabrać... Nawet do czytania. Co zacznę, to zaraz mnie nudzi i kończę.
|
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Żeby nie było tak smutno to powiem, że wierzę w to, że Ci, którzy odeszli zawsze są z nami i czuwają. Czuję to i widzę każdego dnia, a straciłam w ciągu ostatnich dwóch lat bardzo wielu bliskich, w tym jedną dziewczynę w moim wieku, ale to może kiedyś Wam opowiem. Po prostu widzę ich działanie między nami. Pierwszym takim znakiem było moje dostanie się na studia po śmierci Babci - z pierwszej rekrutacji, na kierunek, na który 2 lata wcześniej nie dostałam się nawet z listy rezerwowej (a matury nie poprawiałam). Potem było bardzo wiele takich sytuacji, których niczym innym nie mogę wytłumaczyć.
Mnie zaraz czeka praca, żmudna ;/ liczenie ankiet i zapisywanie ich do grup wiekowych i segregowanie względem płci. Ale potem idę z TŻem na zakupy, chcę kupić jakiś jesienny sweterek do leginsów
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero jutro na uczelnie.
![]() a dzis skonczylam czytac "Zachowaj spokój"-Harlan Coben
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
ja też jutro, ale z grubej rury na 8.30
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 11:30
ale jakies poltora godziny na dojazd w jedna strone jeszcze
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ojej faktycznie smutno się zrobiło. Fioleciasto wszystkie tu jesteśmy z Tobą zazdroszczę wam że w ogóle miałyście możliwość poznania swoich babci i dziadków, ja niestety nie miałam takiej możliwości. Babcie dwie pamiętam jak przez mgłę bo byłam malutka jak umarły, dziadków w ogóle nie poznałam. Ale tak samo jak waniliowymakeup wierzę że te osoby są zawsze z nami i nad nami czuwają i że kiedyś się jeszcze zobaczymy. A tak zmieniając temat to już październik i czas na październikowe wyzwania. Sama nie wiem od czego zacząć ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Ja dopiero jutro będę miała możliwość rejestracji jak dobrze pójdzie dobrze że to ostatni rok bo mi się cierpliwość kończy do tego UKSW
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coben jest zawsze ok ![]() ja z babcia bylam zawsze mocno zwiazana, ale od kiedy umarl dziadek poltora roku temu to obie z mama zajmowalysmy sie babcia dzien w dzien i mialysmy wielki kontakt
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?ja też dopiero jutro na zajęcia, dziś ostatni dzień wolności ![]() tak na marginesie, nie wiem czemu, ale zawsze czytałam Twój nick filatelisto ![]() od niedawna przypatrzyłam się i jednak jesteś fioleciasto ![]() ahh ja czytam książki po niemiecku, nagminnie zwożę je od naszych zachodnich sąsiadów ![]() Ja czytam autobiografie i wspomnienia. Kiedyś były horrory itp. ale to już nie moja bajka. aktualnie " Mein Kampf" autora znacie
|
|
|
|
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czytam wasze opowiesci o studiach i caly czas sie usmiecham i mam lezke w oku.
Ja zawsze bylam dziwna , ale uwazam, ze studia byly jednym z najlepszych okresow mojego zycia Cytat:
Cytat:
![]() Duzo sil dla calej Twojej Rodziny i zdrowia dla Babci
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze pawie mnie wykończą - nie wypiłam nic od rana, leżę w łóżku i mam dreszcze. TŻ w pracy, wróci późno.......
"The past is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That is why it is called the present" Anon. Edytowane przez scarlett26 Czas edycji: 2012-10-01 o 12:25 |
|
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fioleciasto ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
#3925 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja żałuję, że nie kupiłam od razu Urban Decay Naked 2 na all - była nowa za 109 zł. Teraz myślę sobie jak by tu urządzić biurko i okolicę jak już biblioteczka powstanie. Wymyśliłam że mam dość malowania się w łazience i chciałabym mieć swój makeup gdzieś w okolicy biurka - i zastanawiam się nad zakupem podświetlanego lusterka na tą okoliczność... Ma któraś? Czy to świeci faktycznie tak, że dobrze widać co się robi, czy to raczej bajer? No i zastanawiam się też w czym trzymać tą całą kolorówkę....
|
|
#3927 |
|
Konto usunięte
|
No mus bo chce mi sie ciasteczek z biała czekolada
Ale są w supermarkecie więc boje sie już jak będę przechodzić obok książek tam
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3929 |
|
Konto usunięte
|
Noooo
|
|
|
|
#3930 |
|
Raczkowanie
|
a ja już prawie skończyłam pracę
<jupi> jeszcze trochę ślęczenia nad tym. Ale z zakupów z TŻ zrezygnowałam - bolą mnie plecy i mam kaszel. Za to wyemigruję do niego dziś na nockę. Pooglądamy cold case
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

mama oczywiście natychmiast wsiadła w pociąg powrotny znad morza, tż dopiero teraz pojechał do domu a tak to był cały czas z nami, codziennie w szpitalu. obecnie babcia jest w śpiączce i szanse na przeżycie dają jej 5-10%

ja lecę do pracy

No masakra - mam nadzieję, że nikomu na podstawie mojego wyniku krwi nie przetoczą.... Dzwoniłam tam, ale rano, ruch pewnie jak to w laboratorium, więc nikt nie odbiera. Ciekawe czy ten facet dostał mój wynik, czy leży tam w laboratorium. TŻ już się cieszy, że czeka go tam kolejna wycieczka.