Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 09:34   #631
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

no to jestem już w klubie..wpisałam się..opisałam się....a Wy macie takie śliczne brzuszki...kla ski:
może i swój wrzucę..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-10-01 o 09:36
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:37   #632
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie o prześcieradła do łóżeczka

Pisałyście, że zamawiacie bawełniane i frotte - po 1 z każdego rodzaju, czy po 2?

Bo tak sobie rozkminiłam dzisiaj, że frotte mogą być na zimę (są cieplejsze),a bawełniane na wiosnę/lato. Czy moze 4 prześcieradła to za dużo

I jak z prześcieradłem do wózeczka? 1? 2?
Ja planuję kupić 4 prześcieradła, tzn jeszcze 3, bo jedno już mam, dostałam, frotte z gumką. Chcę jeszcze jedno takie i 2 bawełniane. Myślę, że to nie jest za dużo, właśnie dlatego, że dziecko może się ulać, przesikać itp itd, jak pisała Szaja, lepiej mieć więcej na zmianę.

A do wózka to ja akurat nie kupuję prześcieradła, wolę kocyk lub pieluszkę tetrową.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:44   #633
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja planuję kupić 4 prześcieradła, tzn jeszcze 3, bo jedno już mam, dostałam, frotte z gumką. Chcę jeszcze jedno takie i 2 bawełniane. Myślę, że to nie jest za dużo, właśnie dlatego, że dziecko może się ulać, przesikać itp itd, jak pisała Szaja, lepiej mieć więcej na zmianę.

A do wózka to ja akurat nie kupuję prześcieradła, wolę kocyk lub pieluszkę tetrową.
No to ok, też myślałam o pieluszce do wózka

Wiec klikam prześcieradełka

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36846427]ALe one grube jednakowo są poza tym dziecka i tak nie kładziesz od razu pod kołdrą przecież, raczej śpiworek?

2 prześcieradła to mało, mam 4. Dizecko uleje, przesika pieluchę i już zonk.

A do wózka - wiesz, zimą to zwykły kocyk na spód możesz dać ja dawałam pieluchę flanelową, bo 5 kupiłam i w sumie niepotrzebne :d

Jutro z córą do szpitala...[/QUOTE]
Ale ja nic o kołderce nie pisałam Tylko o prześcieradełkach
Nie macałam frottowych, ale szukałam wczoraj info o przescieradłach i spotkałam się z takimi opiniami, ze frotte są cieplejsze niż bawełniane.

Na zimę chyba fajniejsze frottowe?

Początkowo będę kładła dziecko w różku, a potem pod kocykiem/w śpiworku, to mam taki bez rękawów - i zastanawiam się, czy dziecku nie będzie w rączki zimno?
Jesienią i zima przejdę na kołderkę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-01 o 09:52
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:47   #634
Ifwka
Zakorzenienie

Jejku ale się rozpisałyście, nie wiem czy dam radę Waś nadrobić, ale sprobuję
Po pierwsze piękne brzuszki, musze w końcu cyknąć jakąś fotkę swojemu i wrzucić tu.
Weekned spędziliśmy męcząco, w sobote porządki, w niedzielę cały dzień na wyjeździe, jakieś zakupy, pizza z okazji dania chłopaka, gofry przy okzaji , a od dziś czekam na swoje zakupy; licze że dzisiaj przynajmnie 2 paczuszki z ubrankami przyjdą i może materac. Czapeczek nie obfociłam bo nie miałam czasu ale dziś postaram sie nadrobić.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:50   #635
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Mój się spóźnił i w urzędzie byliśmy za 5 12, a ślub 12 15 ja cała galareta zestresowana wszyscy goście juz czekali.... jak ich zobaczyłam i moje koleżanki takie ładne i rodzine.... to normalnie się popłakałam... potem na sali ślubnej stressssss

Ale wszystko poszło dobrze mam męża

Na sali na obiedzie mogło być lepiej ale nie było źle, dostaliśmy różne cudne prezenty i od ludzi co bym się nie spodziewała, ogólnie przemiło i naprawde jak rozpakowaliśmy wszystko i podliczyliśmy kopertki to sie rozryczałam bo nie spodziewałam się po prostu.......

Zdjęcia pokaże Wam tu bo do klubu nie chce mi sie wrzucać i przesyłać tam potem :P

I Wam Wszystkim też dziękuję za zyczenia mój MĄŻ też dziękuje
wyglądaliście cudnie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:56   #636
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Wiec klikam prześcieradełka

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ale ja nic o kołderce nie pisałam Tylko o prześcieradełkach
Nie macałam frottowych, ale szukałam wczoraj info o przescieradłach i spotkałam się z takimi opiniami, ze frotte są cieplejsze niż bawełniane.

Na zimę chyba fajniejsze frottowe?

Początkowo będę kładła dziecko w różku, a potem pod kocykiem/w śpiworku, to mam taki bez rękawów - i zastanawiam się, czy dziecku nie będzie w rączki zimno?
Jesienią i zima przejdę na kołderkę.
Ja też kupie frotte tylko wlasnie nie wiem co pod ten wózek jeszcze, czekam na rady od mojego TZTA nie, dobra to bylo zlosliwe haha musze zapytać siostry ona mi poradzi najlepiej i nie bedzie pretensji ze wymyslam;p

też będę kładła najpierw w rozku a później chyba kocyk ojjjjjjjjjjj cza sie ubrac, ciekawe czy zmieszcze sie w plaszczyk, kurde jeszcze nie dalam go do pralni na dodatek aaaaaaaaa i butów nie mam cholera;/ ;/ musze na zakupyyyyyyyyyyy

a dzis o 19 wizyta troche się stresuję tymi wynikami badań tzn jeszcze nie odebrałam ale i tak stres... poza tym bedę ważona......... dziewczyny czuje ze z 12 kg mi juz przybylo ;]
pewnie ginka mi dzis nie bedzie chciala robic usg ale ją poproszę ładnie:d chce zobaczyć dzidzię i w ogóle ile waży moja malutka ach!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-01 o 09:57
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:00   #637
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hosenko, ja na prawdę różnicy nie czuję między frotowym a bawełnianym. Poważnie dla Agatki miałam i takie i takie, dla nas teraz też - w sumie nawet nie wiem czemu kupowałam różne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:05   #638
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36847063]Hosenko, ja na prawdę różnicy nie czuję między frotowym a bawełnianym. Poważnie dla Agatki miałam i takie i takie, dla nas teraz też - w sumie nawet nie wiem czemu kupowałam różne [/QUOTE]
No to teraz mam zagwostkę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:08   #639
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam sie
Ja tylko sie przywitam, bo jem sniadanko i znikam z mieszkania.

sylwietta, chodzi o olbas oil

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:10   #640
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A dlaczego??? Ja mam kuchnię otwartą na salon i nie narzekam. Jest super, obcuję z domownikami, wszystko widzę i słyszę. Nawet jak maleństwo w salonie będzie śmigało to będę miała je na oku robiąc np. obiad. Kuchnia zamknięta czy otwarta i tak w domu obiadem pachnie, i tak. Może jakiś dobry pochłaniacz by pomógł. Ja nie mam w ogóle okapu (fundusze się skończyły) i tragedii nie ma. No ale każdy robi to co lubi.
Ja mam teraz wypasiony okap ale i tak nie pochłania zapachów 100% iczasem w całym domu czuć co akurat sie pichci.
Cytat:
Fakt. Są wady i zalety. Dlatego napisałam, że każdy robi to co lubi. Moja kuchnia otwarta wygląda tak jak na zdjęciu, ale dzieli ją od salonu wyspa tzw. podwieszana, także jak przyjdą niezapowiedziani goście to garów nie widzą. Sorry za bałagan na blatach,ale zdjęcie na szybciora robiłam.
Super kuchnia, starsznie podobają mi sie te szafki otwierane do góry, u mnie jednak tylko jedną dało sie zamontować.
Cytat:
Ja co prawda nie mam dziecka jeszcze na świecie , ale pytałam siostrę, to stwierdziła, że próbowała naprawdę wielu modeli i dla niej było to bez różnicy, bo (cytuję): wszystkie po jakimś czasie są mokre, ciężkie i śmierdzą twarogiem , więc nie ma co przepłacać, skoro i tak szybko wyrzucisz do kosza.
NUK ma takie wkładkisilikonowe ze zbiorniczkiem na wyciekające mleko ale nie mam pojęcia jak z wygodą ich użytkowania i jak to wogóle wygląda pod bluzką np.
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Biorę dzisiaj wszystkie ciuchy Emilki do mamy i tam zrobimy z tym porządek. Policzę wszystko, pospisuję, bo z tego co widzę to już się tego trochę zebrało. Ale najmniej mam śpiochów i kaftaników. Bodziaków - mnóstwo.
Ja wlaśnie śpiochów też nie mam i podobnie kaftaników. Tylko dużo bodziaków na krótki i długi rękaw i myślę do tego półśpiochy dokupić i będzie git
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem, też siedzę sama, TŻ w pracy albo coś załatwia, a koleżanki... szkoda gadać, te w porządku są daleko i nie mam jak się spotkać, a są jeszcze te mniej w porządku, które przestały być koleżankami, bo przecież jestem w ciąży, gdzie ja się nadaję do wyjścia.. no i o czym ze mną rozmawiać, o pieluchach?
Jejku strasznie z tymi koleżankami , a co do siedzenie w domku to ja bym tak chciała, zajęłabyms ie na spokojnie szydełkiem i maszyną, a tak to nie mam czasu.
Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Łaaa, ale dajecie czadu z pisaniem. Rzadziej zaglądam, bo TŻ jest na chorobowym i trochę jeździmy po sklepach. A wczoraj wybrałam się na ślub koleżanki z pracy. Niestety, pan młody się na zjawił . To musi być okropne, być wystawionym w taki dzień...

Ja się cały czas byczę, bo sprząta i gotuje TŻ . A w między czasie odbiera moje przesyłki z dzieciowymi ubraniami. Na początku myślał, że znowu wróciłam do swojego nałogu i zamawiam szmatki dla siebie, ale jak mu pokazałam te śliczności i zobaczył moją radochę, to już nic nie mówi. A jak tylko siedzę przy kompie, to się pyta co znowu zamawiam . W końcu teraz muszę zamówić jakieś dziewczęce ciuszki.

Skąd ja to znam? Aczkolwiek coraz częściej słyszę o projektorze na całą ścianę .
Ale dostał ostatnio opieprz, że w ogóle nie interesują go zakupy dla dziecka, więc ostatnio sam z siebie wspomniał, że w tygodniu musimy jechać i kupić łóżeczko, przewijak itp.
Z tym ślubem to masakra jakaś, jeszcze nie byłam świadkiem czegoś podobnego.
Co do sprzątania to czasem mam pałera jak w piątek i sobote że nawet wszystkie okna umyłam i wogole ale czasem to nie mam sily ręką ruszyć.
Tż się interesuje. Właśnie przyszedł materacyk i dzwonił że jak mu pokaże jaką pościel che to kupi, ale ubranka to go ni w ząb nie interesują.
Ale o projektorze też wspomina bo jakiś kumpel ma i och i ach, albo 47 calowy nowy tv
Cytat:
Siostra przywiozła mi trochę ubranek dla Oliwki.
Jaka zmiana u siosrty
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja robię właśnie mini komin i czapkę na drutach
Mam nadzieję że zaprezentujesz tu
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

A u mnie zakupów cd- kupiłam dziś tapetę do maluszka do pokoju- taka jak chciałam szaro niebieska w delikatne paseczki ale nie takie mocne bo firanki będą dominujące
no firanki będę dziś szyć w końcu
Czekam na foty jak już urządzicie i tapete przykleicie
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Mąz nie chce się ze mną kochac wczoraj zaczynam się przytulac a on się odsuwa i mówi: będziemy się kochac jak uż dojdziesz do siebie po porodzie....
ja p.i.e.r.d.o.l.e. mam czekac prawie pół roku?????????? pajęczyną zarosnę a przeciez mam swoje potrzeby....
nie wiem, czy ja już jestem taka gruba i paskudna, że się nie da ze mną?????
Masakra, ale może o dzidzię się boi, bo nie wierze że to z powodu wyglądu
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-01, 10:22   #641
sylwietta1988
Zakorzenienie

Szajusia- przypomnij jeszcze raz Twoje super kropelki do inhalacji???? Bo mi się maż smarkaty zrobił i całą noc dyszał jak miech kowalski..

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

już się doczekałam odpowiedzi odnośnie kropelków

wiecie co, porozmawiałam wczoraj z mężem wieczorem- przyznał się, ze czym większy brzuszek tym on ma obawy związane z seksem , że zrobi maluchowi krzywdę, albo mnie ucisnie, albo coś w tym stylu...
to znaczy, że ja mu się jeszcze podobam bo myślałam, że juz jestem tak paskudna, ze go odrzuca....
a tu o dzieciątko chodzi i o moją wygodę.... przyznał, że czasami nie chce mnie nawet męczyc i w związku z tym potajemnie sobie radzi....
chyba jednak kocha
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:22   #642
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, fajnie, ze sie zdecydowaliscie

W ogole jakis szal jest na ten film. Niewiele mam znajomych, ktorzy go nie widzieli.
No i mąż z prezentu na Dzień Chłopca zadowolony. Film był naprawdę interesujący, mimo że początek trochę nas znudził. Jak wchodziliśmy na salę kinową mój mąż krzyczał: "Uwaga, mam tu kobietę w ciąży i nie zawaham się jej użyć".

Cytat:

Mój się spóźnił i w urzędzie byliśmy za 5 12, a ślub 12 15 ja cała galareta zestresowana wszyscy goście juz czekali.... jak ich zobaczyłam i moje koleżanki takie ładne i rodzine.... to normalnie się popłakałam... potem na sali ślubnej stressssss

Ale wszystko poszło dobrze mam męża

Na sali na obiedzie mogło być lepiej ale nie było źle, dostaliśmy różne cudne prezenty i od ludzi co bym się nie spodziewała, ogólnie przemiło i naprawde jak rozpakowaliśmy wszystko i podliczyliśmy kopertki to sie rozryczałam bo nie spodziewałam się po prostu.......

Zdjęcia pokaże Wam tu bo do klubu nie chce mi sie wrzucać i przesyłać tam potem :P

I Wam Wszystkim też dziękuję za zyczenia mój MĄŻ też dziękuje
Niesamowita z Was para, piękne zdjęcia.

Kobitki, 3majcie dzisiaj kciuki, bo na 16.30 jadę do Jeleniej Góry na 3d. Taka jestem ciekawa jak moja Ola tam w brzuszku wygląda. Trochę też mam stresa. Po badaniu jedziemy z TŻ do pizza hut, zgrzeszymy sobie trochę a co??? Wieczorkiem dam znać co i jak...

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-10-01 o 10:49
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:28   #643
sylwietta1988
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaa znlazłam własnie ogłoszenie ciuszkowe- 1 zł za sztukę!!!! W związku z czym zorganizowałam sobie paczuszkę za 40 zł na 0-3 mies
bo po przeglądnięciu szuflad okazało się że większosc mam ale na 68, a w r. 56-62 tylko 10 pajacyków i 17 bodów. i 4 pary skarpetek. A etraz juz bede miała wszysciutenko i spodenki i bluzeczki
Stary 2012-10-01, 10:30   #644
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej lale, wrocilam
Tylko sie odzywam ze zyje, maz ma jeszcze tydzien wolnego wiec troche jeszcze pokorzystamy
Super że już jesteś
Cytat:
A co do włosów, to ja chyba kupię teraz w tym tygodniu jedną farbę Schwarzkopfa, której nazwy nie pamiętam, taka po 16zł w dużym opakowaniu, w ogóle nie śmierdzi i moje włosy zawsze ją dobrze przyjmowały. Jest z amoniakiem, ale muszę taką wybrać, bo w innym wypadku nie pozbędę się tej czerwieni z włosów do ślubu.
Ja Pallet używam tak jak i przed ciążą i na razie nie ma znia ządnych problemów.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Tak, jak najbardziej polecam!!! Właśnie wygrałam dzieki niemu wymarzony NIEBIESKI kombinezon co prawda to mój najdroższy zakup jak do tej pory ale co tam, maleństwu nie będę żałować
Ja widziałm wczoraj w smyku super kombinezon-śpiwór, między nogami miał taki specjany otwór żeby dziecko w tym śpiworku zapiąc w pasy, nawet o tym nie pomyślałam, ja mam śpiworek bez tego więc na da się pewnei tylko do wózka.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piękne zdjęcia w klubie

a my juz mamy imię dla naszej królewny Będzie Patrycja Pati
Śliczne imię, moja chrześnica tak się nazywa
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W ogóle pytanie : jak się Wasze brzuszki "zachowują" jak leżycie na płasko na plecach? Chowają się, zmieniają?
Mój sie tak troszkę na boki rozlewa i przeważnie jest z prawej strony wybrzuszenia, dzidzia pewnei woli tą prawa stronę bo po kopniakach też tak mi się wydaje.
Cytat:
Bokeh cudnie wyglądałaś, i zdjęcia tez świetne.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36846427]ALe one grube jednakowo są poza tym dziecka i tak nie kładziesz od razu pod kołdrą przecież, raczej śpiworek?
A do wózka - wiesz, zimą to zwykły kocyk na spód możesz dać ja dawałam pieluchę flanelową, bo 5 kupiłam i w sumie niepotrzebne :d
[/QUOTE]
Ja dla nas używam tylko frote nieważne czy lato czy zima i chyba dla małej tez takie zakupie.
A co myślicie o takich podkładach, koleżanka ma i kładzie to w łóżeczku i no to dziecko, że by własnie nie przemokło do materacyka
Cytat:
Pieluszki tez kupie i myśle ze taką flanelową to do wózeczka.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja też kupie frotte tylko wlasnie nie wiem co pod ten wózek jeszcze, czekam na rady od mojego TZTA nie, dobra to bylo zlosliwe haha musze zapytać siostry ona mi poradzi najlepiej i nie bedzie pretensji ze wymyslam;p
pewnie ginka mi dzis nie bedzie chciala robic usg ale ją poproszę ładnie:d chce zobaczyć dzidzię i w ogóle ile waży moja malutka ach!
Ja nie wiem co Wy sie tak o to usg musicie prosić, ja mam zawsze co wizytę bez żadnego gadania
Cytat:
wiecie co, porozmawiałam wczoraj z mężem wieczorem- przyznał się, ze czym większy brzuszek tym on ma obawy związane z seksem , że zrobi maluchowi krzywdę, albo mnie ucisnie, albo coś w tym stylu...
to znaczy, że ja mu się jeszcze podobam bo myślałam, że juz jestem tak paskudna, ze go odrzuca....
a tu o dzieciątko chodzi i o moją wygodę.... przyznał, że czasami nie chce mnie nawet męczyc i w związku z tym potajemnie sobie radzi....
chyba jednak kocha
No więc wszystko ok, wystarczy zmienić pozycję żeby nei było zagrożenia dla brzuszka i bzykac się dalej
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-01, 10:41   #645
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ifwka- ja mam zamiar się zaopatrzyc w takie. Wydaje mi się, że fajna sprawa. Koleżanka mnie uczuliła na to, że maluch lubi się zsikac tuż po zdjęciu pampersa a tak to i na czas przewijania i do łóżeczka i na wizytę do lekarza. Nawet nie są drogie. Ja mam zamiar sporo art. higienicznych kupic na all- u użytkownika margotkrakow
Stary 2012-10-01, 10:42   #646
ilkas
BAN stały

Hej dziewczyny

Jejku jaką ja miałam paskudną noc Wczoraj chyba u mamy przesadziłam z jedzeniem. I w ogóle za dużo pikantnego tez zjadłam. Obudziłam się o 1:30 z takimi mdłościami, że masakra. Wymiotowałam jak paw...i palił mnie przełyk - to się chyba zgaga nazywa hehe? Nie wiem..bo nigdy w życiu zgagi nie miałam. W każdym razie ból był tak potworny, że myślałam, że nie dam rady Tż dzielnie mnie wspierał i wymieniał miski przy łóżku..bo już nie byłam wstanie siedzieć więcej w łazience...Jejku,koszmar. Dzisiaj czuję się i wyglądam jak zombi.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:48   #647
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Jejku jaką ja miałam paskudną noc Wczoraj chyba u mamy przesadziłam z jedzeniem. I w ogóle za dużo pikantnego tez zjadłam. Obudziłam się o 1:30 z takimi mdłościami, że masakra. Wymiotowałam jak paw...i palił mnie przełyk - to się chyba zgaga nazywa hehe? Nie wiem..bo nigdy w życiu zgagi nie miałam. W każdym razie ból był tak potworny, że myślałam, że nie dam rady Tż dzielnie mnie wspierał i wymieniał miski przy łóżku..bo już nie byłam wstanie siedzieć więcej w łazience...Jejku,koszmar. Dzisiaj czuję się i wyglądam jak zombi.
Bidulka, może coś weź na tę zgagę. Ja też nigdy nie miałam, więc nie mam pojęcia jak Ci pomóc.
Stary 2012-10-01, 10:52   #648
ilkas
BAN stały

Cytat:
Bidulka, może coś weź na tę zgagę. Ja też nigdy nie miałam, więc nie mam pojęcia jak Ci pomóc.
Dziś już jest ok.
Właśnie też nigdy nie miałam więc nie wiem czy to na pewno zgaga. Ale z opisu tak by wynikało. Tylko nie wiem czy przy zgadze są wymioty
A dzidzia mnie podczas tej całej akcji tak kopała że masakra I teraz się trochę martwię.
Stary 2012-10-01, 10:52   #649
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Ifwka- ja mam zamiar się zaopatrzyc w takie. Wydaje mi się, że fajna sprawa. Koleżanka mnie uczuliła na to, że maluch lubi się zsikac tuż po zdjęciu pampersa a tak to i na czas przewijania i do łóżeczka i na wizytę do lekarza. Nawet nie są drogie. Ja mam zamiar sporo art. higienicznych kupic na all- u użytkownika margotkrakow
a ja sobie zerknęłam i ten użytkownik nic nie sprzedaje...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-10-01, 10:52   #650
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Super że już jesteś

Ja Pallet używam tak jak i przed ciążą i na razie nie ma znia ządnych problemów.

Ja widziałm wczoraj w smyku super kombinezon-śpiwór, między nogami miał taki specjany otwór żeby dziecko w tym śpiworku zapiąc w pasy, nawet o tym nie pomyślałam, ja mam śpiworek bez tego więc na da się pewnei tylko do wózka.

Śliczne imię, moja chrześnica tak się nazywa

Mój sie tak troszkę na boki rozlewa i przeważnie jest z prawej strony wybrzuszenia, dzidzia pewnei woli tą prawa stronę bo po kopniakach też tak mi się wydaje.

Bokeh cudnie wyglądałaś, i zdjęcia tez świetne.

Ja dla nas używam tylko frote nieważne czy lato czy zima i chyba dla małej tez takie zakupie.
A co myślicie o takich podkładach, koleżanka ma i kładzie to w łóżeczku i no to dziecko, że by własnie nie przemokło do materacyka

Pieluszki tez kupie i myśle ze taką flanelową to do wózeczka.

Ja nie wiem co Wy sie tak o to usg musicie prosić, ja mam zawsze co wizytę bez żadnego gadania

No więc wszystko ok, wystarczy zmienić pozycję żeby nei było zagrożenia dla brzuszka i bzykac się dalej
Tzn ja też do tej pory mialam co wizyte, ale jak powie ze nie ma takiej potrzeby to ja poprosze ;p aaaaa co do tych podkladach do lozeczka to ja zakupie na pewno.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:53   #651
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
polecam kilka migdałów...mnie często męczy zgaga i od niedawna po każdym posiłku biorę 3-4 migdały i mam spokój.... polecam !

Stary 2012-10-01, 10:58   #652
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Poszłam tylko zjeść zupę

No więc kochane moje, będę miała córcię
Jejku, jestem taka szczęśliwa !!!
Gratuluję (dopiero doczytałam) a imię EMILKA śliczne, moja kuzynka tak córeczkę nazwała.
Cytat:
Byłam w Biedronce, kupiłam organizer na kosmetyki (były 3 czy 4 rodzaje) - prostokątny bez przegródki po środku. Pojemny jest i dosyć duży (tzn sądziłam, że to maleństwo będzie). Wzięłam z myślą o trzymaniu w jednym miejscu rzeczy dla dziecka - oliwka, chusteczki itp.
Kurde widziałam go ale była mega kolejak i nie chciałam już z niej wychodzić, dzisiaj wstąpię.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie tez sporo grubaśnych sweterków, niektóre przepiękne niektóre takie bardziej po domu. No i kupiłam sobie jesienny płaszczy z H&M za 20 zl, jest luz na brzuszek wiec pochodzę w nim na jesieni a potem przerzucę się na zimówkę i spodnie ciążowe, takie bojówkowe tez z H&M. Mężuś na początku kręcił nosem bo on generalnie nie znosi chodzić na ubraniowe zakupy ale jak zaczął przebierać z nudów miedzy wieszakami to podłapał temat i tez sobie znalazł co nie co
wróciliśmy do pani dietetyk, dala rozpiskę, co jeść czego nie i krzyż na drogę generalnie chodzi o to żeby jeść często, tzn 6 posiłków i żeby nie były obfite no i żeby nie łączyć ze sobą produktów które podwyższają cukier. Zaczynam od jutra ale jakoś tak jestem dobrej myśli...

Najśmieszniejsze jest to ze jak wróciliśmy do poradni to w miedzy czasie zjadłam kebaba takiego pysznego hmmmm, pomyślałam se - ostatni raz w tym roku no i potem miałam instrukcje obsługi tego glukometru, pasków itd no i wynik po kebabie wyszedł mi ok aż sama pielęgniarka się śmiała...

Po poradni ruszyliśmy na zakupy, żytni chleb, ciemny ryz itd stoimy już przy kasie w kolejce a nagle pan zza kasy na cale gardło - poproszę panią o przejście do kasy obok!!! A ze większość babeczek w kolejce to każda na siebie i o co kaman to tamten jeszcze raz - pani w ciąży, proszą przejść do kasy obok! A wszyscy na mnie ja w szoku, bo nawet nie zauważyłam ze obok była kasa dla uprzywilejowanych ale nie powiem - miło mi się zrobiło oczywiście, kolejka wstrzymana, zostałam zaproszona na sam początek miny tych co stali w tej kasie - bezcenne

Ale żem się rozpisała...
Super że trafiłaś do tej poradni będziesz spokkjniejsza.
Gratuluję zakupów
Milo jak ktoś jednak ten brzuszek zauważy.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-01, 10:59   #653
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewoje!
Ja jeszcze w łóżeczku, ale zaraz wstaję na śniadanko, bo TŻ siedzi już od jakiegoś czasu na dole z moją mamą (nie chciał mnie budzić, jak wstawał, ale mu to i tak nie wyszło, bo mnie się wręcz nie da nie obudzić, wystarczy szmer ). Muszę podjechać na uczelnię i może na malutkie zakupy.
Dziś z moją córcią zaczynamy 24. tydzień. Już tak niewiele zostało do końca. Powiem Wam szczerze, że chciałabym, by ten czas minął jak najszybciej, ze względu na to że 1. chcę już moją córcię mieć obok siebie, na świecie, a 2. może to głupie i samolubne, ale chciałabym już odzyskać moje ciało.
Ja ostatnio mojej mamie mówiłam, że już bym chciała urodzić, mieć dzidzie przy sobie, chodzić na spacery, zmieniać pieluchy, śpiewać jej, kołysać itp. Martwi mnie tylko jedna rzecz, panicznie boję się porodu.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
polecam kilka migdałów...mnie często męczy zgaga i od niedawna po każdym posiłku biorę 3-4 migdały i mam spokój.... polecam !

O, i co dwie głowy to nie jedna. Dziewczyny jesteście bezcenną skarbnicą wiedzy.
Stary 2012-10-01, 11:06   #654
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie zerknęłam i ten użytkownik nic nie sprzedaje...
przepraszam baaaaaardzo, powinno byc margotkrakowpl

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Ja ostatnio mojej mamie mówiłam, że już bym chciała urodzić, mieć dzidzie przy sobie, chodzić na spacery, zmieniać pieluchy, śpiewać jej, kołysać itp. Martwi mnie tylko jedna rzecz, panicznie boję się porodu.
czemu mnie to nie dziwi??? ja reaguję następująco

nawet wczoraj z mężem rozmawiałam na ten temat zaproponowałam wymianę- ja na poczekalni, on na porodówce
Stary 2012-10-01, 11:11   #655
ilkas
BAN stały

Cytat:
dzięki! Kupię. Chociaż mam nadzieję, że to się nie powtórzy Grypy żołądkowe jakie kiedyś przechodziłam to przy tym pikuś.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Gratuluję (dopiero doczytałam) a imię EMILKA śliczne, moja kuzynka tak córeczkę nazwała.
Dzięki kochana Ja się już bardzo przyzwyczaiłam do tej Emilki i nie wyobrażam sobie innego imienia
Stary 2012-10-01, 11:13   #656
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny zobaczcie koniecznie

to płyny z Rossmanna
http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...f443&_ticrsn=5

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 11:14   #657
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jednak kocha

fajnie że szczerze porozmawialiście

ja się witam w 27 tygodniu już?! za tydzień 7 miesiąc stuknie, ale jaja

Dziewczyny chciałam zapytać, do noska kupujecie Fridę czy gruszkę?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 11:14   #658
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

maluchna30 Ja ostatnio mojej mamie mówiłam, że już bym chciała urodzić, mieć dzidzie przy sobie, chodzić na spacery, zmieniać pieluchy, śpiewać jej, kołysać itp. Martwi mnie tylko jedna rzecz, panicznie boję się porodu.

wiesz co...ja tak samo...i wiecznie przeglądam szpitale.fora o nich...wypytuję znajomych...gdzie są znieczulenia...gdzie się za nie płaci..jakie są położne..jakie warunki...ale ból mnie przeraża niesamowicie...nie jestem na to odporna..i naprawdę się boję

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-10-01 o 11:16
Stary 2012-10-01, 11:28   #659
mitabe
Rozeznanie

Hej powodzenia dziewczyny dzisiaj na wizytach która ma.
Zaraz zabieram sie za porządki. Jest nowa komoda więc pora pozmieniać co nieco. Piękne brzusie macie , moze męża zmuszeni to mi zrobi jakaś fotę to umieszcze w klubie.
Jestem zła na siebie bo od rana zjadłam 1/4 ciasta migdalowego ale takie smaczne ....
Jutro idę do fryzjera, niewytrzymalam mam strasznie zniszczone włosy odkąd jestem w ciąży. Miałam chodować ale te siano jest je do zniesienia

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 11:29   #660
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc lale,ja troche dzis pospalam. Zjadlam sniadanie a teraz gotuje gar kompotu z jablek bo mnie ochota naszła Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty,moooocno Bokeh zdj prześliczne kochana. Moze pozniej uda mi sie wstawic zdj do klubu mojego brzuchola Debrah- odnosnie leżenia na plecach i brzucha,nie zmienia sie odstaje tak samo jak na stojąco
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości