Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 12:08   #721
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ten kocyk jest przecudowny... normalnie... sie zakochalam;] mi juz chyba korba odbija;] przytulam sie do niego caly czas jak wariatka jakas;p moj M na mnie patrzy jak na debila;]
moj mąz to ostatnio nja mknei dziwnie patrzyl jak nakrecalam pzrez pol godziny pozytywkę przy brzuchu i sie cieszylam jak głupia do sera bo mi dziecko skakalo w koncu nie wytrzymal i mowi-czyt ty to wylaczysz bo zaraz sie w baletnice zamienie tak już znam ten utwor
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:09   #722
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaa przyszla mi paczka z allegro wlasnie;] jakie to wszystko jest slodkie;]] aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: ))) jestem podniecona tym wszystkim;p kocyk jest cudowny!!! jaki slodziudki, masakra) okrycie po kapieli;p aaaaaaaaaaaaa;]]] normlanie orgazm;]
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:09   #723
Dojotka1987
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=2643880188 ta ksiazeczka tez jest fajna;p polecam)
Stary 2012-10-01, 12:10   #724
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Hej!

Wróciłam z miasta. Wizyta super - wszystko ok, nie ma rozwarcia, mały główką (o średnicy 7cm) w dół, pokazał buźkę - cudny jest, prawda?
Dostałam żelazo Sorbifer Durules 2x1 tabl. Mały waży 1200g.
Śliczności

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
mam pytanie czy lozeczko macie z okraglymi strzebelkami czy prostokatnymi??
okrągłe A co?
Stary 2012-10-01, 12:10   #725
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dwa kocyki. Jeden w wymiarze 76x100 a drugi duży i grubaśny 110x140.

Tak więc chyba starczy. Jeszcze chce dokupic ten mały kocyk z przytulanką

Ja jestem zwolenniczką kocy..sama mam ich pełno w domu Taka moja obsesja, bo lubię wszystko co przytulne i ciepłe
Ja tak samo, a jeszcze teraz sezon jesień-zima dla małej mam jeszcze akrylowy grubszy wyszperany w komisie za 25 zł a jak nówka. I od przyjaciółki cieniutki różowy w mój ulubiony motyw cupcakes po jej córeczce. I jeszcze ażurowy od babci męża
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:11   #726
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
ten kocyk jest przecudowny... normalnie... sie zakochalam;] mi juz chyba korba odbija;] przytulam sie do niego caly czas jak wariatka jakas;p moj M na mnie patrzy jak na debila;]
Hehe Ja non stop przeglądam rzeczy dla małej.. zaczyna mi odwalac

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
no cudne

kamilka dopeiro zobaczylam twoje fotki piekne rzeczy a kamizelka słodziuchna-chcailam sie pochwalic ze 15 minut spedzialm na szukaniu twojego postu z fotką tak mi zależaloa to nei bylo proste

ide wstawic pranie bo samo sie nie upierze, tż wyjechal ehh nie lubie poniedzialkuale na szcescie zdązyl mnie zawiezc i przywizc od gina
Anielko głównie z myślą o Tobie wrzuciłam te fotki Mój mąż nie mógł sie opanowac jak zobaczył tą kamizelkę

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:11   #727
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dwa kocyki. Jeden w wymiarze 76x100 a drugi duży i grubaśny 110x140.

Tak więc chyba starczy. Jeszcze chce dokupic ten mały kocyk z przytulanką

Ja jestem zwolenniczką kocy..sama mam ich pełno w domu Taka moja obsesja, bo lubię wszystko co przytulne i ciepłe
ja tez mam jeden grubszy drugi cienszy z polaru mysle ze starczy zwlaszcza ze dostalam trzy rozki

dopiero zauwazylam ze jeden z nich jest usztywniany-akurat jeszcze on byl w paczce bo nowy , nieużywany

jak tylko dostane wyplate to chce juz dokonczyc wyprawke tzn isc do apteki bop tylko tego miw sumie brakuje spraw aptecznych, pieluszek i chusteczek do pupci, no i termometra
Stary 2012-10-01, 12:12   #728
Ma_majka
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczynki za wszystkie opinie w sprawie płytek Jeszcze skoczę później do jednego sklepu u nas na miejscu. Jak Małż wróci i auto mi da, bo mój się buntuje, akumulator siadł
Stary 2012-10-01, 12:13   #729
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
moj mąz to ostatnio nja mknei dziwnie patrzyl jak nakrecalam pzrez pol godziny pozytywkę przy brzuchu i sie cieszylam jak głupia do sera bo mi dziecko skakalo w koncu nie wytrzymal i mowi-czyt ty to wylaczysz bo zaraz sie w baletnice zamienie tak już znam ten utwor
heehehe;]] wlasnie taka pozytywke tez musze kupic;p
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

okrągłe A co?
bo jstem na kupnie i sie zastanwiam;p a co mysliscie o tym lozeczku? oplaca sie?? http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ku...678630558.html
Stary 2012-10-01, 12:13   #730
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
hej laseczki
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witam się prawie z rana
Za godzinę zmykam do lekarza, a tak mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Śmieję się oczywiście, bo wiadomo, że nie szłam się za darmo najeść, a już na pewno nie wybrzydzać , ale fakt, faktem, że cudów nie było. Obiad śmieszne porcje, a później ciasto. Pokrojone w kosteczkę 3cm x 4cm - nie przesadzam ani o milimetr, serio. Brat z bratową nieźle byli wkurzeni, bo wybrali super renomowaną restaurację (a jakże ), zapłacili jak za zboże, a tu taki numer.
W samym kościele też dziwnie, bo jakiś taki mają zwyczaj. Chrzciny są zawsze na Mszach dla dzieci i na sam obrzęd sakramentu podchodzą rodzice, rodzice chrzestni i...wszystkie dzieci obecne w kościele Także staliśmy przy tej chrzcielnicy dosłownie na jednej nodze, bo było troje maluszków do chrztu, a chrzestni, to tak chyba tylko do dekoracji, bo nie robiliśmy dosłownie nic Nawet świec ojcowie chrzestni nie zapalali, bo nie było jak do paschału dojść.

Generalnie, to krew mnie tam zalazła, bo my z TŻ chorzy, brat z bratową chorzy, małego coś brało, więc na sali był marudny (całe szczęście w kościele całość przespał), a kuzynka i ciotka - bezdzietne stare panny się wzięły za komentowanie, że jak to dziecko jest wychowane, skoro cały czas je na zmianę nosimy na rękach i ciągle chce jeść. A on po prostu przez to, że ma zatkany nosek całą "imprezę" męczył jedną buteleczkę 120ml...
To rzeczywiście mało udana "impreza" :/ A kuzynkę i ciotkę to tylko

Cytat:
Hej!

Wróciłam z miasta. Wizyta super - wszystko ok, nie ma rozwarcia, mały główką (o średnicy 7cm) w dół, pokazał buźkę - cudny jest, prawda?

Zapytałam o termin porodu (w naszym szpitalu w grudniu lubią robić dezynfekcję), podpatrzyłam, ze wg główki 24.12, a lekarz mówi, ze jest ustalony - czyli chyba 28 grudnia, a może i w styczniu urodzę....kto wie? No więc dalej nic nie wiem, ale na wigilii sobie może podjem
Super Mały piękny Mój ostatnio dokładnie tak samo się ustawił do zdjęcia

Zapomniałam wcześniej - za wszystkie nowe tygodnie

Uwaga, zjadłam bułkę z dżemem, mam nadzieję, że już będzie dobrze i mnie nie pogoni
Stary 2012-10-01, 12:13   #731
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się tak nie ekscytuj tym kocykiem bo skurczów macicy dostaniesz i urodzisz i co będzie
Stary 2012-10-01, 12:15   #732
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny w związku z tym, że pewnie za 2 tygodnie się u Was zacznie - ogromne kciuki żeby poszło szybko, sprawnie, jak najmniej boleśnie i żebyście wspominały go tak miło jak ja swój (mimo że rodziłam 17 h sn a w końcu skończyło się cc )
mamusia lipcowa 2012
Dziękujemy

---

Gratuluję rozpoczętych tygodni

-----

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej kochane
[COLOR=DarkOliveGreen]
obchodzimy dziś z mężem 1 rocznicę ślubu
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Mam mały problem dziewczyny ;/
Nie wiem co robić... Od rana juz płakałam.
Mąż chce abym rodziła w niemczech.
Jest gotowy w ten weekend po nas przyjechac.
A co najgorsze juz nie chce nas przywieźć do Polski;/
a przeciez mebelki kupiłam nowe dla dzieci, posprzątaliśmy,
wszystko gotowe na przyjście Franusia;(
Nie wyobrażam sobie tam mieszkać...
A wszystko dlatego ze za urodzenie dziecka w niemczech dostaniemy
ok 4 tys. Euro. To przecież nie jest aż takie ważne nie? ;(
nie chce zeby sobie tż pomyslał ze nie chce z nim siedzieć
ale tak mi ciężko;(
tym bradziej tam jest mieszkanie 2 pokojowe kuchnia i lazienka.
Mielibyśmy dla siebie tylko jeden pokój na 2 ludzi i 2 dzieci.
MIeszkanie dzielilibyśmy z moim tatą na ktorego mam uczulenie ;/
Pomocy bo chyba zwariuje...<placze>
Zastanówcie się i przegadajcie sprawę, bo tak jak piszą dziewczyny to nie jest łatwa decyzja.
Poza tym ostatnio jest głośno o Jugendamt. Poczytaj sobie jak to działa zanim się zdecydujecie. Ja nie jestem ekspertką w tej dziedzinie, ale podobno ta instytucja to państwo w państwie.

Na szybko znalazłam jakieś artykuły. Nie wiem na ile wiarygodne są te informacje, ale pewnie coś w tym jest, bo ostatnio było o tym głośno. Może dziewcznyny mieszkające w Niemczech wiedzą coś więcej i napiszą.

http://www.globalnaswiadomosc.com/jugendamt.htm

Tutaj znalazłam na szybko jakiś artykuł o Polakach.. Było też o tym w tv jak z normalnej rodziny zrobili patologiczną ( być może Ci rodzice kłamią, ale fakt jest taki, że mieli problem z odzyskaniem dzieci) i po powrocie do Polski ta insytucja żądała zwrotu dzieci do Niemiec, gdzie czekała na nie rodzina zastępcza. Podobno jednak zakończyło to się szczęśliwie, ale ile nerwów na tym stracili.

http://aleksanderpinski.nowyekran.pl...inie-z-bytomia

Cytat:

a ja mam wiadomość od anett234:

Hej! Myślałam, że dzisiaj wyjdę, ale nic z tego. Doktor się uparł, żeby jutro porobić jeszcze jakieś badania i do środy, czwartku mnie potrzymać. Wczoraj miałam lekkie skurcze, ale dali mi nospę i przeszło. Od wczoraj też mamy 33 tydzień! Pozdrów wszystkie mamuśki, buziaki
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Już wczoraj myślałam, że wydobrzałam, a tu wieczorem znowu biegunka Gorączki przynajmniej nie mam. Dzisiaj jak na razie jest ok, ale boję się jeść normalnie I głodna jestem. Kiedy to cholerstwo przejdzie??

A z dobrych wieści - wygląda na to, że do końca tygodnia ogarniemy się z remontem w końcu Zostanie "tylko" posprzątać ten burdel
Współczuję
Cieszę się, że wyrobicie się z remontem

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

ja tez mam z Amy i jest swietna.no i antyalergiczna a jak mlody pojdzie w tatusia tow szytsko bedzie lapal niesety to ze jest anty sprawia ze jest z tego sztywnego wlokna w srodku ale poszewki mega przyjemne
ja dostalam teraz spiworek z kuusiem puchatkiem.(mam tez kilka innych) i bede w spiworku malego klasc i jeszcze przykrywac kocykiem bawelnianym z tesco bo wydaje mi sie ze jak raczki bedzie mial na wierzchu to bedzie mu chlodno
Ostatnio wyczytałam na swoim śpiworku - na metce, że nie powinno się dodatkowo przykrywać dziecka czymś innym np. kocykiem, bo dziecko może się w nim wkopać pod kocyk, ale nie wiem czy to nie jest napisane trochę na wyrost, że jakby coś się wydarzyło to żeby nie winić producenta. Co o tym myślicie?

Cytat:
hej laseczki

bylam na wizycie powiedzialam ginowi o skurczach , to sie przejal i powiedzial ze jak co mam lezc co akurat nic odkrywczego boi to robie, zbadal mi i zmierzyl szyjke no i idealnie 4 cm, brak rozwarcia , ale powiedzial ze trzeba uwazac bo to chwila i sie moze zmienic, roznie bywa.

zrobil mi dokladne usg , pomiary, wszystko ok mały w normie wazy ponad 2 kilo, cos ok 2.500 dokladnie, wiec w normie na szcescie bo juz sie balam ze nie wiadomo ilepan doktor stwierdzil ze na jego oko w pazdzierniku nei urodze bo mu jeczalam, ze sie tego boje

niestety żelazxo do du..py i zapisal mi tardyferon czy cos takiego czy ktoras z was brala ile to kosztuje??, ale wyniki ogolnie idealne oprocz żelaza tzn mam 11,8 a norma od 12 wiec tez tragedii nei ma i troche sie poprawilo, ale i tak za niskie

teraz bede chodzila na wizyty czesciej-kolejna mam 25tego pazdziernika a potem jesli zdązymy jeszcze jedna po dwoch tygodniach (ta za 3 tyg to juz 9 miesiac bedzie)

tak wiec ogolnie jestem bardzo zadowolona
To super
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:15   #733
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo, a jeszcze teraz sezon jesień-zima dla małej mam jeszcze akrylowy grubszy wyszperany w komisie za 25 zł a jak nówka. I od przyjaciółki cieniutki różowy w mój ulubiony motyw cupcakes po jej córeczce. I jeszcze ażurowy od babci męża
No właśnie moja babcia ma jeszcze jakieś dwa kocyki dla małej.. no tak więc się pewnie jeszcze uzbiera jak goście przyjdą..

Moja koleżanka dostała od odwiedzających chyba z 4 koce dla małej

Stary 2012-10-01, 12:16   #734
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
heehehe;]]

bo jstem na kupnie i sie zastanwiam;p a co mysliscie o tym lozeczku? oplaca sie?? http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ku...678630558.html
Bardzo ładne, mam podobne tylko że bez szuflady. Też ma taki zaokrąglony przód i tył
Stary 2012-10-01, 12:17   #735
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Moim zdaniem się opłaca Bardzo ładne i wygląda na stabilne

Stary 2012-10-01, 12:18   #736
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2643880188 ta ksiazeczka tez jest fajna;p polecam)
noo widze za naprawde zaszalałas..ja ksiązeczkoi nie kupilam jeszcze..
kamilka a ty kupilas jakies zabawki masz karuzelę nad łóżeczko?
ja neiw iem czy jakies grzechotki kupic czy na pewno ktos kupi?co mowicie

dojotka ja mam lożeczko z okrąglymi szczebelkami , wydaje mi się ze wiekszosc jest z okraglymi ja mam firmy gluck
Stary 2012-10-01, 12:18   #737
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
ale tak mi ciężko;(
AnitaKotek tak z dobra rada kochana, najpierw sie dowiedz wsytskiego jak nawet sie zdecydujesz, bo nie mozesz poprostu ttak wjechac do Niemiec i isc do szpitala rodzic. Musisz miec ubezpieczenie, u mnie czekasz na to ok 3 m-cy najpier musisz miec umowione spotkanie jak wogole bedzie Ci sie nalezec (nie wiem jak to doakldnie jest w Niemczech).
Zeby dostac pieniazki, musisz mieszkac tak jakis czas i musi byc prowadzaona ciaza od ktoregos tam tyg.
Powiem Ci ze to nie takie proste, wiele komplikacji i zalatwiania jest przed tym a znajac urzedy to zawsze wszedzie probvlemy robia. Niech najpierw sie Twoj maz dowie wszystkiego.
Jak juz sie zdecydujecie wyjechac, to moze lepiej jak maly sie urodzi, nawet po urodzeniu przeciez dodatki mozesz dostac.

Dziendobry
ja wlansie zanioslam dziecko do szkoly i odpoczywam do 15 ale co najgorsze juz za nim tesknie

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:19   #738
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
to super że dzidzia taka duża ja brałam tardyferon kosztował bodajże niecałe 20 zł. żelazo nie podniosło się mi zbytnio więc teraz biorę Ferrum Lek ;P ale tamte tabletki mega różowe haha
to wszytsko chyba zalezy od organizmu.ja bralam w pierwszej ciazy te ferrum i nic nie pomagalo:/

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
anielko super ze wszystko oki
martus ja tez nie potrafie piec zlecam mamie ale powiem ci ze jak urodzilam gabi to tesciowa miala 50 urodz i ja madra baba 02 dni po wyjsciu ze szpitala zrobilam jej przyjecie urodzinowe fakt wygladalam koszmrarnioe ale udalo sie super moja mam upikla mi torta z jej zdjeciem i poweim wam ze to bylo super bo nic a nic sie nie spodziewala
ja sie nie nadaje tak czy siak.a Ty jestes naszym robokopem przecie hehe

Cytat:
aaaaaaaaaa przyszla mi paczka z allegro wlasnie;] jakie to wszystko jest slodkie;]] aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: ))) jestem podniecona tym wszystkim;p kocyk jest cudowny!!! jaki slodziudki, masakra) okrycie po kapieli;p aaaaaaaaaaaaa;]]] normlanie orgazm;]
wariatka hihi ciesz sie ciesz

Cytat:
Hej!

Zapytałam o termin porodu (w naszym szpitalu w grudniu lubią robić dezynfekcję), podpatrzyłam, ze wg główki 24.12, a lekarz mówi, ze jest ustalony - czyli chyba 28 grudnia, a może i w styczniu urodzę....kto wie? No więc dalej nic nie wiem, ale na wigilii sobie może podjem

Umówiłam się tez do okulistki sprawdzić, czy mogę rodzić sn.

Pozdrawiam
sliczne malensteo

Cytat:
okragle

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:19   #739
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Do kuchni i łazienki. Do kuchni kupiliśmy, takie neutralne beże na ścianę i brązy na podłogę. A do łazienki miałam piękną koncepcję na szarości ale mój szanowny Małż się uparł że nie chce szarej i wybrał też coś w brązach. Wrzucam foto, co o nich myślicie??? Jakoś nie mogę się przekonać do nich Jeszcze nie kupiliśmy bo są na zamówienie

1 cała łazienka
2 do obudowania wanny
3 podłoga
4 pasek na ścianę nad wanną i blat pod umywalkę
5 przykładowa łazienka w tych płytkach, tylko że u nas płytki mają być w poziomie
Kochana widziałam te płytki w przykładowej aranżacji - piękine wyglądały. Tyulko też bym nie radziła tych ciemnych na podłogę. Ja się uparłam na grafitowe na podłodze ale babka mi jedną w sklepie pokazała, jak dotknęłam mokrą rękę to slady zostawały. Już widzę te 2 ścieżki z małych stópek od wanny do wyjścia my wybraliśmy płytki plich - seria kaleidos. Robimy tak, że podłoga jasna, ściany jasne tylko ta jedna ściana z lustrem i kibelkiem będzie na ciemno. Po środku przez wszystkie ściany czerwona listwa szklana. Może też tak pokombinuj, żeby to ciemne z podłogi wrzucic na ścianę??
Cytat:
ale tak mi ciężko;(
Porozmawaiaj z nim, że takie przeprowadzki i zmiany przed porodem nie są Ci porzebne. Przecież to i stres i ciężka praca Wiem co mówię bo czeka mnie 2 przeprowadzka w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

gratulaje 30 tyg
dzieki

gratulacje dla anett nowego tygodnia,dobrze,ze skurcze przeszly, niech dzieciaczki jeszcze troche posiedza buziaki dla nich

świetne zakupy, ten rozowy dresik boski

gratulacje

hej dziewczynki
to i ja sie witam w pazdzierniku
za 19 dni slub
jutro przywioza mebelki dla malej, tylko mam maly problem, bo kierowca wypakuje przy samochodzie i baj baj a jak ja to wciagne??? paczka 70kg !! nawet tego nie dotkne bde stala jak glupia przy tym do 1.00 w nocy,az tz wroci. kurcze moze pan kierowca bedzie laskawy mi to chociaz do klatki wprowadzic, to wtedy moze tesciowa zaciagnie do windy,bo to juz blisko.
Nie znam zadnych sasiadow,zeby o pomoc prosic,a moi wszyscy bracia,tata i cala rodzina mieszka w Plocku
poszulam sie samotna
Kochana poprosisz Pana to raczej Ci nie odmówi. Do mojego męża 2-3 razy w tygodniu przychodzą paczki po 30kg. Kurier za każdym razem mi wnosi. ALbo go poproszę, albo sam spojrzy na brzuch i proponuje, a jak przyjeżdza jakiś co już był to sam na górę leci

Cytat:
hej laseczki

bylam na wizycie powiedzialam ginowi o skurczach , to sie przejal i powiedzial ze jak co mam lezc co akurat nic odkrywczego boi to robie, zbadal mi i zmierzyl szyjke no i idealnie 4 cm, brak rozwarcia , ale powiedzial ze trzeba uwazac bo to chwila i sie moze zmienic, roznie bywa.

zrobil mi dokladne usg , pomiary, wszystko ok mały w normie wazy ponad 2 kilo, cos ok 2.500 dokladnie, wiec w normie na szcescie bo juz sie balam ze nie wiadomo ilepan doktor stwierdzil ze na jego oko w pazdzierniku nei urodze bo mu jeczalam, ze sie tego boje

niestety żelazxo do du..py i zapisal mi tardyferon czy cos takiego czy ktoras z was brala ile to kosztuje??, ale wyniki ogolnie idealne oprocz żelaza tzn mam 11,8 a norma od 12 wiec tez tragedii nei ma i troche sie poprawilo, ale i tak za niskie

teraz bede chodzila na wizyty czesciej-kolejna mam 25tego pazdziernika a potem jesli zdązymy jeszcze jedna po dwoch tygodniach (ta za 3 tyg to juz 9 miesiac bedzie)

tak wiec ogolnie jestem bardzo zadowolona
Ja biorę tardyferon i kosztował mnie 18zł za opakowanie. Ciekawe czy mi pomógł bo dzis idę odebrać wyniki..

Cytat:
Okrągłe

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:19   #740
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo ladne i niedrogie
Stary 2012-10-01, 12:20   #741
weronika23
Zakorzenienie

Anielka na grzechotki jeszcze masz duzo czasu czesto ktos przynosi zobaczysz w razie czego sama kupisz pozniej
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:21   #742
kaaamila1
Zakorzenienie

Anielko- jeszcze zabawek nie kupowałam.. póki co planuje zakupic ten maleńki kocyk z maskotką i fajnego pluszaka do łóżeczka.

Po porodzie kupimy karuzelę dopiero..

Stary 2012-10-01, 12:22   #743
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
hej laseczki

Cytat:
Hej!

Cytat:

zmusiłam się do włączenia pralki i zmywarki
ja właśnie kombinezon dla malucha piorę
słońce praży to może przeschnie raz dwa
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:24   #744
weronika23
Zakorzenienie

majak ja ci powiem ze z mojej nowej lazienki jestem strasznie zadowolona tz ttze chociaz wachal sie nad fioletem

moonia tez ogladalam te plytki

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

my obudowalismy waanne mozaika fioletowa sprawdzalam juz i w miare nie widac sladow wody , a w kuchni kroluje beze na scianach plytki mamy takie hmmmm popekane i bruudu nie bedzie widac juz nie moge sie doczekac zeby tz pomalowal i zeby ustawili meble bo stoja poki co na srodku
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:25   #745
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
noo widze za naprawde zaszalałas..ja ksiązeczkoi nie kupilam jeszcze..
kamilka a ty kupilas jakies zabawki masz karuzelę nad łóżeczko?
ja neiw iem czy jakies grzechotki kupic czy na pewno ktos kupi?co mowicie

dojotka ja mam lożeczko z okrąglymi szczebelkami , wydaje mi się ze wiekszosc jest z okraglymi ja mam firmy gluck
Ja słyszałam, że grzechotkami to dziecko interesuje się gdzieś od 3 miesiąca ( w sensie, że zaczyna je dotykać). Na początku dobre są zabawki takie do patrzenia dla dziecka i do słuchania - właśnie np. karuzele z pozytywką . Miałam nie kupować zabawek, ale to łóżeczko było takie puste bo nie kupuję pościeli. Kupiłam więc karuzelę, taką myszkę z pozytywką od tego sprzedawcy Stanisława ( jest super i zakochałam się w niej). Chcę jeszcze kupić tego sławnego konika.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:25   #746
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
Anielka na grzechotki jeszcze masz duzo czasu czesto ktos przynosi zobaczysz w razie czego sama kupisz pozniej
dzieki weroniczko masz racje, na pewno ktos cos przyneisie a jak nei to sa świeta a dzidzia mala to karuzela wystarczy
Stary 2012-10-01, 12:26   #747
marti86
Zakorzenienie

Cytat:

Drewex ma super produkty-to napewno nie jest zaden bubel tylko porzadne lozeczko

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziękujemy

---

Gratuluję rozpoczętych tygodni

-----

Gratulacje

Zastanówcie się i przegadajcie sprawę, bo tak jak piszą dziewczyny to nie jest łatwa decyzja.
Poza tym ostatnio jest głośno o Jugendamt. Poczytaj sobie jak to działa zanim się zdecydujecie. Ja nie jestem ekspertką w tej dziedzinie, ale podobno ta instytucja to państwo w państwie.

Na szybko znalazłam jakieś artykuły. Nie wiem na ile wiarygodne są te informacje, ale pewnie coś w tym jest, bo ostatnio było o tym głośno. Może dziewcznyny mieszkające w Niemczech wiedzą coś więcej i napiszą.

http://www.globalnaswiadomosc.com/jugendamt.htm

Tutaj znalazłam na szybko jakiś artykuł o Polakach.. Było też o tym w tv jak z normalnej rodziny zrobili patologiczną ( być może Ci rodzice kłamią, ale fakt jest taki, że mieli problem z odzyskaniem dzieci) i po powrocie do Polski ta insytucja żądała zwrotu dzieci do Niemiec, gdzie czekała na nie rodzina zastępcza. Podobno jednak zakończyło to się szczęśliwie, ale ile nerwów na tym stracili.

http://aleksanderpinski.nowyekran.pl...inie-z-bytomia

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Współczuję
Cieszę się, że wyrobicie się z remontem

Ostatnio wyczytałam na swoim śpiworku - na metce, że nie powinno się dodatkowo przykrywać dziecka czymś innym np. kocykiem, bo dziecko może się w nim wkopać pod kocyk, ale nie wiem czy to nie jest napisane trochę na wyrost, że jakby coś się wydarzyło to żeby nie winić producenta. Co o tym myślicie?

To super
nie sadze aby noworodek mogl sie wkopac pod kocyk ozniej to juz wierzgaja wiec wsyztsko mozliwe ale na poczatku to raczej nie.

Stary 2012-10-01, 12:27   #748
MoOoNiA
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za osattnie doradzanie co do koloru ścian. Pokombinuję z tym seledynowym Na zdjęciach w necie ładnie wygląda takie połączenie.

Siedziałam cicho bo mam lekkiego doła. Pokłóciłam się z męzem (z reguły się nie kłócimy). Powiedział mi bardzo przykre słowa, zabolało strasznie. A najgorsze, że chyba dalej tak utrzymuje, bo nawet nie przeprosił i od 3ch dni nie rozmwaiamy ze sobą. Śpi nawet na kanapie co jest dla meni szokiem

Mam dylemat. Teoretycznie za miesiąc mamy się przeprowadzac. W praktyce może być tak że się obsunie o 2 tygodnie (wiecie jak to z remontami). Nie wiem czy prac tutaj w tym miesiącu, czy czekac az się przeprowadzimy? Tylko wetdy moze byc tak, że pranie zrobie 2 tyg przed porodem. A jak nie zdaze?? (Zakładam, że przenosze, ale kto wie) Jakbyście radziły zrobić? Bo nie wiem jak wypiore to się boje ze przy przeprowadzce i tak się pogniecie i pokurzy

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:33   #749
marti86
Zakorzenienie

Monia a dla meza !! dawaj go tu w kwestii prania moze zrob pranie i zamknij szczelnie w workach zeby sie nie zabrudzily a potem tylko poprasujesz??

Stary 2012-10-01, 12:33   #750
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
to wszytsko chyba zalezy od organizmu.ja bralam w pierwszej ciazy te ferrum i nic nie pomagalo:/

też tak myślę
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości