|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nawet nie taka droga ) Cytat:
o kurcze;] to jakas mega kupa;] |
||
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nadal nie mam wyplaty
l4 skonczylo sie w piatek ai nadal nie przelal nie wie co jest, na dodatek w zusie telefon wciąz zajety od dwoch godzin i juz ku..rwicy dostaje, mąz tez wyplaty nie ma wiec swietniemonia ja mam remonty i wypiore jak juz skonczy bo bez sensu no ale mozna tez w worki , tylko ja to jestem taka ze i tak bym drugi raz prala po tych workach wiec bez sensu ![]() lonia masz super tesciowa normalnie wspolczuje moja za to dzis dzwoni i mowi ze michal jej mowi ze maly juz troche z waga przystopowal to ona że dlaczego iw ogole ze pewnie coś źle, to mowie ze w normie a ona że no tak ona to rodzila dorodne dzieci powyżej 4 kilo ale nie wszysycy tak potrafia i maja warunki.wg niej ja nie mam, wiec nie wiem czy gorsza jestem czy co ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- a co do tematu kibelka to muszę sie pochwalić , że odkąd biore duphalac to nie mam zaparc to jest taki syrop pije sie przy sniadanku raz dziennie, z tym ze ja nie co dzien biore bo zapominam , ale i tak codzeinnie ladnie sę wyprózniam bo to dziala długofalowo
|
|
|
|
#785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no tak babcie zdrowo odzywiaja.. mojego TŻ mama to malemu jak mialm pol roku to juz czekoladki chciala dawac ![]() albo zupy takie na kosciach fuj, gdzie on dopiero mial miec rozszerzana diete i wszystko smazy na smalcu bleeeee MoOoNia wspoczuje tej sytuacji z mezem, naprawde ruzmiem, ze nie jest fajne, jak ktos idzie spac na kanape... |
||||
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
gk7
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
martiii jak ostatnio szlam do szpitala to pokupilam te ministurki lacznie z mini pasta do zebow i duzo lepiej sie z tym czulam bo wszytsko si epomiescilo ladniutko
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
dodzwonilam sie do zusu i przelew bedzie jutro zrobiony..zaje..biscie a na mopim koncie 12 zł co za de..bile wku..yłam sie na maxa teraz
a chcialam dzis zakupy zrobic
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak wszyscy musza rodzic 4 kilowe dzieci mam nadzieje ze sie nie przejmujesz jej gadaniem, bo raczej jej nie dogodzisz ![]() jakby wazyl wiecej, to by stwierdzila ze za duzy znow |
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co na obiad
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Chyba jutro będziemy świętować jak będzie już po usg - o ile będzie wszytko dobrze, bo bardzo się denerwuję przed jutrzejszą wizytą.
|
||
|
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niebezpieczną wpadkę zaliczyli, ale jakoś i tak mnie to nie zraża do kosmetyków tej firmy, bardzo mi odpowiadają A co do tych teściówek...Ja na szczęście u moich teściów do lodówki nie zaglądam i wolę tego nie robić, więc nie wiem, jakie cuda się tam znajdują, ale dziecka bym jej nie zostawiła Te Wasze, to rzeczywiście meksyk. Mi się w głowie nie mieści, jak psu można coś spleśniałego, nieświeżego dać, a co dopiero samemu zjeść. Pomijając, że dzisiaj od rana się denerwuję, że tego mojego kundelka może coś boli, albo źle się czuje...a co dopiero, jakbym mu dała coś, co może mu zaszkodzić Przecież to, że nie powie, że mu coś jest, albo nie potrafi odczytać terminu ważności, nie znaczy, że nie cierpi jak zje zepsutą żywność...w dodatku ludzką, nieprzystosowaną dla niego.
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
w sobote tez mielismy problem z tym, to na szybko pokrojona piers z kurczaka na patelnie do tego ugotowany ryż, i sos do spaghetti z biedrony, bo taki byl w lodowce, przyprawilismy ziolami i papryka, chili i ziolowym i szybki obiad byl
a jak dobry
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa wiecie co Wam chciałam napisać? wczoraj poszłam z młodym na plac zabaw. Poszłam kupić coś do picia do sklepu a jak wychodzę- to na murku i schodach siedzą dzieciaki- średnia wieku od 7-14 lat- i słyszę taki tekst- Trochę się jej przytyło!!
moja mina taka i zjechałam jak psy- no wiecie co?? zero szacunku, wychowania i czegokolwiek- cwaniaki jedne a jak o☠☠☠☠☠☠☠iłam ich to żaden nawet w moją stronę nie miał odwagi popatrzeć.... Koleżankę sobie znaleźli ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
często tak robię hihi pierś miałam wczoraj a zjadłąbym sama nie wiem co ![]() :conf used:
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Mój plan obiadowy na nadchodzący tydzień:
- dziś lekko posmażone mięsko z cebulką i pieczarkami -potem podduszone - ziemniaczki + surówka wtorek: ryba po grecku środa: lasagne czwartek: fasolka + jajko + frytki piątek: naleśniki sobota: żeberka + ziemniaczki + buraczki niedziela: schab z śliwkami + ziemniaczki + surówka
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis byla grochowka
a co do tesciowych to oja codziennie ranoooo idzie do sklpeu bo swiezy chleb i bulki i co dziennie gotuje na 2 dania |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Twojemu pieskowi też to pomoże. |
|
|
|
|
#799 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też czekam na wypłatę, mam nadzieję, że w końcu powiększoną o podwyżkę za mgr Z wyrównaniem od lipca, bo wtedy się broniłam, więc będzie za co szaleć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że powiedziałaś im do słuchu
|
|
#800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie sie zazarlam sliwek.....oj oby brzuszek nie bolal :/ |
||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie dzieciaków to nie wiem czy pisałam.
Ostatnio kupowałam w Rossmanie te wielkie podpachy na okres poporodowy. Stały koło mnie 2 nastolatki, które z takim zdziwieniem patrzyły po co mi takie kolosy. Nic nie mówiły, ale miny miały nieziemskie. ![]() W sumie to się nie dziwię, bo normalnie też bym na nie nie spojrzała. W ogóle to dopiero podczas ciąży dowiedziałam się, że tyle czasu po porodzie są plamienia. |
|
|
|
#802 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam,
ja jeszcze u rodziców a pokoik sie maluje ![]() Więc wpadłam na chwilę Nie nadrobię - mam nadzieję ze wszystko u wszystkich wporządku.Lonia - nie mogę w to uwierzyć Moonia - może zrób pranie i w torebki jak piszą dziewczyny. Nie rób tak jak ja - bo ja siedzę teraz na szpilkach i w stresie. Muszę wszystko zrobić w tym tygodniu, a jutro dopiero będą meble (do złożenia). Sprzątnie mieszkania (bo syf sie zrobił masakryczny podczas odnawiania) itd. I przygotowanie wszystkiego. Od przyszłego wtorku mam już nie powstrzymywać skurczy (tak zdecydował lekarz)- co będzie to będzie - czyli mam 1 tydzień na ogarniecie ... Lepiej poprać wcześniej.Cytat:
![]() Cytat:
jak dwie osoby czekają na wypłatę a tam... ech...Nie no jasne - lepiej rodzic dzieci olbrzymy tak z 5,5-6 kilo A tak wogóle to słuchajcie mam dziś zły dzień. Czuję sie dzisiaj tutaj jak intruz. Rodzice poszli do pracy, jeden brat też a ja zostałam z bratem i bratową. Nie mam siły.Spytałam się rano czy jadą może przypadkiem na tzw. "miasto" bo muszę podskoczyć do banku - i dowiedziałam sie ze tak ale nie mają pojęcia o której. I siedzę jak na drożdżach bo muszę dziś do banku wziąć kasę na meble (i to stanąć w kolejce bo mam durne limity). Nie umówiłam się z żadną koleżanką (choć chciałam skorzystać z okazji) bo czekam aż oświadczą że jadą. I zastanawiam się czy nie iść piechotką - w sumie to tylko 2,5 km w jedna stronę. Do tego bratowa strzela takie miny jakbym jej cos zrobiła (dobra znam powiedzenie że gość po 3 dniach śmierdzi ale bez przesady to mój rodzinny dom, mieszkałam tu 28 lat, i do tego jest duży bo dwupiętrowy i nie wchodzimy sobie w drogę - ja to wręcz się usuwam; nikt nikomu nie siedzi na głowie). I strasznie mi przykro. Jak przy śniadaniu zapytałam się "Czy sądzą że to drogo za wywóz..." (nie zdążyłam dokończyć nawet o co chodzi) to z miną fochacza usłyszałam dość głośne - "nie wiem". Dobrze że chociaż brat wysłuchał do końca bo aż łezki mi do oczek naleciały.Nic jej nie zrobiłam, jestem tak miła że aż mam wrażenie że za... ale co nie ma rodziców to mogę sobie poczuć jak jest ![]() To sobie ponarzekałam - przepraszam, już nie będę. Ale musiałam to z siebie wyrzucić. |
||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
judkama no jakby mial 4 kilo i chcieliby mi cc zrobic to tez by niedobrze bylo.bo sorry ale takiego klockaama bym nie urodzila z moja wagą i wogole.no ale juz milion razy slyszalam jak to ona urodzila mojego meza 4600 w 5 minut drugiego syna tez i ona nie rozumie tego wielkiego halo, ja w ciazy ani razu nic nie bolało a teraz to takie ciapy same
ja juz jej nawet nic nie mowie ze cos mnie boli
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chleb też na zapas też kupuję i wrzucam do zamrażarki No nie lubię zakupów robić.
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko wszytsko mozliwe moja ciocia chudzierna jak cholera urodzila sama chlopczyka 4200 a chudsza normalnie ode mnie
|
|
|
|
#809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
niteczka brak slow moze jak ma cos do ciebie to niech powie wprost a tak wogole jakbym czytala o moim szwagrze ktoy poki co mieszka u moicj rodzicow
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

: 
no ale to i tak juz do przedu 

l4 skonczylo sie w piatek ai nadal nie przelal nie wie co jest, na dodatek w zusie telefon wciąz zajety od dwoch godzin i juz ku..rwicy dostaje, mąz tez wyplaty nie ma wiec swietnie

- a mi strasznie podoba się taki makijaż eh..

Przecież to, że nie powie, że mu coś jest, albo nie potrafi odczytać terminu ważności, nie znaczy, że nie cierpi jak zje zepsutą żywność...w dodatku ludzką, nieprzystosowaną dla niego.
moja mina taka
często tak robię