Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 13:13   #781
justa86
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...l?ticaid=1f445

Uwaga!!!
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:15   #782
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Proszę :

http://allegro.pl/babyono-pozytywka-...644243589.html

Wygląda ładniej niż na zdjęciu. Ma ok. 25 cm ( od czubka głowy do stóp) - więc nie jest mała, jest taka milutka w dotyku i porządnie wykonana
sliczna) i nawet nie taka droga)
Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
To możesz szaleć

Uciekam po wyniki i pozałatwiać kilka spraw.
Wieczorem się odezwę co z tą nieszzcęsną hemoglobiną.
I tak nie mam się do kogo domu odezwać jak mała śpi to z Wami poplotkuję
3mam kciuki
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
aha-bylam na kibelku...no i?? i wychodzi na to zekupa g we mnie siedziala bo zwazylam sie po ubrana w swetry i na wadze juz 60,1 i anie 61,2-i to z rana na golasa no ale to i tak juz do przedu
o kurcze;] to jakas mega kupa;]
Stary 2012-10-01, 13:18   #783
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Hej

Zaczynamy dziś 29 tydzień Kobietki

Loonia normalnie w szoku jestem. Ja ze swoją teściową też wolę na odległość. Ale od czasu do czasu chce się spotkać z wnuczką, więc wyjścia nie mam i pozwalam Milkę odebrać jej z przedszkola i później u niej jest kilka godzin. Staram się jednak zawsze wykręcić, bo niestety ona mi dziecko truje. Zawsze z biegunką wraca i bólem brzucha. W piątek zajechaliśmy po Małą, a tak na stole parówki (zawsze najtańsze z możliwych), do picia napój za 1,15zł /o,5l sama chemia, chyba z 5 różnego rodzaju E miał. Wkurza mnie to, tyle razy jej mówiłam, żeby zrobiła jej coś zdrowego do jedzenia a ona swoje. A hit mojej teściowej to zacierka na rosołku z końcówek od skrzydełek kurczaka. Sama skrzydełka upiecze sobie na niedzielę i wpierdzieli , a na skórze i chrząstkach gotuje jedzenie dla dziecka. Masakra
to sa własnie tesciowe ;/ Dla niej to jest normalne z eona sobie cos takiego zje, ja nie raz kiełbasy wyrzucam bo mi cos zaplesnieje w lodwóce wiaodmo ze lezy i zpalesnieje a potem patrze a ta to wyciaga z tego kosza i nie wiem czy je sama czy psu daje, ale ja psu nawet zpalesniałych rzeczy nie dam a ta daje. ale zacierka twojej tesciowej tez pobija rekordy masakra.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:22   #784
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a ja nadal nie mam wyplaty l4 skonczylo sie w piatek ai nadal nie przelal nie wie co jest, na dodatek w zusie telefon wciąz zajety od dwoch godzin i juz ku..rwicy dostaje, mąz tez wyplaty nie ma wiec swietnie

monia ja mam remonty i wypiore jak juz skonczy bo bez sensu no ale mozna tez w worki , tylko ja to jestem taka ze i tak bym drugi raz prala po tych workach wiec bez sensu

lonia masz super tesciowa normalnie wspolczuje

moja za to dzis dzwoni i mowi ze michal jej mowi ze maly juz troche z waga przystopowal to ona że dlaczego iw ogole ze pewnie coś źle, to mowie ze w normie a ona że no tak ona to rodzila dorodne dzieci powyżej 4 kilo ale nie wszysycy tak potrafia i maja warunki.wg niej ja nie mam, wiec nie wiem czy gorsza jestem czy co

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

a co do tematu kibelka to muszę sie pochwalić , że odkąd biore duphalac to nie mam zaparc to jest taki syrop pije sie przy sniadanku raz dziennie, z tym ze ja nie co dzien biore bo zapominam, ale i tak codzeinnie ladnie sę wyprózniam bo to dziala długofalowo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:24   #785
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, Boze moja tesciowa mnie załamuje wezcie mi cos poradzcie bo ta kobieta jest tak zacofana ze juz mma dosc tego jej sposobu bycia;/
Dzis nastawiła pranie tym swoim cudownym sposobem, grznie wody na gazie i wlewanie do pralki bo rzekomo pralka wody wtedy nie podgrzewa wiec nie ciagnie tyle pradu , no ☠☠☠☠a niech se nastawia ale to co zrobiła dzis to mnie roz☠☠☠ało;/ nastawiła pranie podstawiła pod węza miske jak jzu ta pralka wyprała to ta wode zprania wydaliła do tej miski i dalej juz płukała, no i nastawiajac kolejne pranie uprała je w tej wodzie z miski w tej brudnej i znowu podstawiłą miske i ☠☠☠☠a 3 raz wyprała w tej samej wodzie trzecie pranie, nie no masakra, jeszcze moich kilka rzeczy tam wsadziła z mojego kosza bo miała jeszcze miejsce jak to stwierdziła, nie no BÓJCIE SIE BOGA;/ w jednej wodzie uprac 3 prania, a swoje ubrania bede musiała wyjac z tej pralki i uprac jeszcze raz, bo sie brzydze.

Jakby tego było mało, miałam kilka serków topionych zaplesniałych w lodówce zaleząły sie i splesniały mi , wiec je wyrzuciłam wyobrazcie sobie z eona je wygrzebała z moich smieci i wrzuciła je do zupy??? rozumiecie to widziałam papierek po nich u nije w koszu, Boze ratuj,.
o masakra co za kobieta te serki w zupie, juz mi niedobrze.......

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Witam Was....wiecie co...ja dopóki pracuję, to chyba nie dam rady być na bieżąco ...ale może już jutro będę ostatni dzień w pracy, to będę częściej na forum....tyle mnie omija jutro mam wizytę na z samego rana, na 8.10 więc trzymajcie za mnie kciuki od rana

Cytat:
Gratulacje

Ja też się pochwalę - mój mąż dzisiaj awansował. Jestem z niego taka dumna
Trzymam kciuki
gratulacje dla meża

Cytat:
Hej

Zaczynamy dziś 29 tydzień Kobietki

Loonia normalnie w szoku jestem. Ja ze swoją teściową też wolę na odległość. Ale od czasu do czasu chce się spotkać z wnuczką, więc wyjścia nie mam i pozwalam Milkę odebrać jej z przedszkola i później u niej jest kilka godzin. Staram się jednak zawsze wykręcić, bo niestety ona mi dziecko truje. Zawsze z biegunką wraca i bólem brzucha. W piątek zajechaliśmy po Małą, a tak na stole parówki (zawsze najtańsze z możliwych), do picia napój za 1,15zł /o,5l sama chemia, chyba z 5 różnego rodzaju E miał. Wkurza mnie to, tyle razy jej mówiłam, żeby zrobiła jej coś zdrowego do jedzenia a ona swoje. A hit mojej teściowej to zacierka na rosołku z końcówek od skrzydełek kurczaka. Sama skrzydełka upiecze sobie na niedzielę i wpierdzieli , a na skórze i chrząstkach gotuje jedzenie dla dziecka. Masakra
za tydzien
no tak babcie zdrowo odzywiaja..
mojego TŻ mama to malemu jak mialm pol roku to juz czekoladki chciala dawac
albo zupy takie na kosciach fuj, gdzie on dopiero mial miec rozszerzana diete i wszystko smazy na smalcu bleeeee

MoOoNia
wspoczuje tej sytuacji z mezem, naprawde ruzmiem, ze nie jest fajne, jak ktos idzie spac na kanape...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:24   #786
ImmortalWoman
Zakorzenienie

gk7
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:27   #787
weronika23
Zakorzenienie

martiii jak ostatnio szlam do szpitala to pokupilam te ministurki lacznie z mini pasta do zebow i duzo lepiej sie z tym czulam bo wszytsko si epomiescilo ladniutko
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:30   #788
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dodzwonilam sie do zusu i przelew bedzie jutro zrobiony..zaje..biscie a na mopim koncie 12 zł co za de..bile wku..yłam sie na maxa teraz

a chcialam dzis zakupy zrobic
Stary 2012-10-01, 13:30   #789
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a

moja za to dzis dzwoni i mowi ze michal jej mowi ze maly juz troche z waga przystopowal to ona że dlaczego iw ogole ze pewnie coś źle, to mowie ze w normie a ona że no tak ona to rodzila dorodne dzieci powyżej 4 kilo ale nie wszysycy tak potrafia i maja warunki.wg niej ja nie mam, wiec nie wiem czy gorsza jestem czy co
co za baba
no tak wszyscy musza rodzic 4 kilowe dzieci
mam nadzieje ze sie nie przejmujesz jej gadaniem, bo raczej jej nie dogodzisz
jakby wazyl wiecej, to by stwierdzila ze za duzy znow

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-10-01, 13:30   #790
ImmortalWoman
Zakorzenienie

dziewczyny co na obiad
Stary 2012-10-01, 13:32   #791
Sola1
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
No - ja uwielbiam kosmetyki kolorowe i jak ostatnio wpadłam do sklepu to musiałam się ładnie hamować by nie kupić kolejnej paletki - co prawda zdolności jakiś specjalnych nie mam - ciężko u mnie zrobić coś ładnego, bo mam głęboko osadzone oczy i np u mnie kreska eyelinera nie nadaje się do zrobienia tych kocich oczu.. - mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi - a mi strasznie podoba się taki makijaż eh..
Ja mam niestety to samo. U mnie kreska zrobiona eyelinerem na górnej powiece to u mnie jakoś kiepsko wygląda - przynajmniej tak mi się wydaje. Lepiej sprawdza się u mnie kredka do oczu i to tylko w zewn. kąciku oka na 1/3 długości.

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

No, no, to gratulacje dla zdolnego mężusia Jakieś przyjemny wieczór z tej okazji? Kolacja, czy coś w ten deseń?
Dzięki Chyba jutro będziemy świętować jak będzie już po usg - o ile będzie wszytko dobrze, bo bardzo się denerwuję przed jutrzejszą wizytą.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:33   #792
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Już o tym słyszałam, w rossmanach trąbią o tym i wiszą informacje, że proszą o zwracanie produktów z tej serii produkcji do sklepów.
Niebezpieczną wpadkę zaliczyli, ale jakoś i tak mnie to nie zraża do kosmetyków tej firmy, bardzo mi odpowiadają

A co do tych teściówek...Ja na szczęście u moich teściów do lodówki nie zaglądam i wolę tego nie robić, więc nie wiem, jakie cuda się tam znajdują, ale dziecka bym jej nie zostawiła Zwłaszcza jak opowiada z uśmiechem i pełnym poparciem takich praktyk, jak to jej matka - babcia TŻta od urodzenia mu dawała na spróbowanie szynkę i inne produkty, żeby "poznał smak".

Te Wasze, to rzeczywiście meksyk. Mi się w głowie nie mieści, jak psu można coś spleśniałego, nieświeżego dać, a co dopiero samemu zjeść. Pomijając, że dzisiaj od rana się denerwuję, że tego mojego kundelka może coś boli, albo źle się czuje...a co dopiero, jakbym mu dała coś, co może mu zaszkodzić Przecież to, że nie powie, że mu coś jest, albo nie potrafi odczytać terminu ważności, nie znaczy, że nie cierpi jak zje zepsutą żywność...w dodatku ludzką, nieprzystosowaną dla niego.
Stary 2012-10-01, 13:33   #793
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
dziewczyny co na obiad
w sobote tez mielismy problem z tym, to na szybko pokrojona piers z kurczaka na patelnie do tego ugotowany ryż, i sos do spaghetti z biedrony, bo taki byl w lodowce, przyprawilismy ziolami i papryka, chili i ziolowym i szybki obiad byl a jak dobry

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-10-01, 13:38   #794
ImmortalWoman
Zakorzenienie

aaa wiecie co Wam chciałam napisać? wczoraj poszłam z młodym na plac zabaw. Poszłam kupić coś do picia do sklepu a jak wychodzę- to na murku i schodach siedzą dzieciaki- średnia wieku od 7-14 lat- i słyszę taki tekst- Trochę się jej przytyło!! moja mina taka i zjechałam jak psy- no wiecie co?? zero szacunku, wychowania i czegokolwiek- cwaniaki jedne a jak o☠☠☠☠☠☠☠iłam ich to żaden nawet w moją stronę nie miał odwagi popatrzeć.... Koleżankę sobie znaleźli

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
w sobote tez mielismy problem z tym, to na szybko pokrojona piers z kurczaka na patelnie do tego ugotowany ryż, i sos do spaghetti z biedrony, bo taki byl w lodowce, przyprawilismy ziolami i papryka, chili i ziolowym i szybki obiad byl a jak dobry
często tak robię hihi pierś miałam wczoraj a zjadłąbym sama nie wiem co :conf used:
Stary 2012-10-01, 13:43   #795
halwaya
Zakorzenienie

Mój plan obiadowy na nadchodzący tydzień:
- dziś lekko posmażone mięsko z cebulką i pieczarkami -potem podduszone - ziemniaczki + surówka

wtorek: ryba po grecku
środa: lasagne
czwartek: fasolka + jajko + frytki
piątek: naleśniki
sobota: żeberka + ziemniaczki + buraczki
niedziela: schab z śliwkami + ziemniaczki + surówka

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:43   #796
weronika23
Zakorzenienie

u mnie dzis byla grochowka
a co do tesciowych to oja codziennie ranoooo idzie do sklpeu bo swiezy chleb i bulki i co dziennie gotuje na 2 dania
Stary 2012-10-01, 13:45   #797
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
aaa wiecie co Wam chciałam napisać? wczoraj poszłam z młodym na plac zabaw. Poszłam kupić coś do picia do sklepu a jak wychodzę- to na murku i schodach siedzą dzieciaki- średnia wieku od 7-14 lat- i słyszę taki tekst- Trochę się jej przytyło!! moja mina taka i zjechałam jak psy- no wiecie co?? zero szacunku, wychowania i czegokolwiek- cwaniaki jedne a jak o☠☠☠☠☠☠☠iłam ich to żaden nawet w moją stronę nie miał odwagi popatrzeć.... Koleżankę sobie znaleźli

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

często tak robię hihi pierś miałam wczoraj a zjadłąbym sama nie wiem co :conf used:
dzieciaki sa wredne czasami naprawde, ale skads to sie bierze...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-10-01, 13:47   #798
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

Te Wasze, to rzeczywiście meksyk. Mi się w głowie nie mieści, jak psu można coś spleśniałego, nieświeżego dać, a co dopiero samemu zjeść. Pomijając, że dzisiaj od rana się denerwuję, że tego mojego kundelka może coś boli, albo źle się czuje...a co dopiero, jakbym mu dała coś, co może mu zaszkodzić Przecież to, że nie powie, że mu coś jest, albo nie potrafi odczytać terminu ważności, nie znaczy, że nie cierpi jak zje zepsutą żywność...w dodatku ludzką, nieprzystosowaną dla niego.
Moja jak się przytruje czymś ( zwykle czymś co znajdzie na spacerze) to pomaga jej jedzenie trawy - sama jej szuka, nieraz jest niestety skoszona i jest lipa. Po zjedzeniu trawy wymiotuje i organizm się oczyszcza. Jak nie pomaga to daję jej mleko - też jest na odtrucie, ale po mleku może psa pogonić - także trzeba być na to przygotowanym i szybko wyjść na spacer jak będzie potrzeba. Jak dotąd zawsze to u niej działało.
Może Twojemu pieskowi też to pomoże.
Stary 2012-10-01, 13:49   #799
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Witam Was....wiecie co...ja dopóki pracuję, to chyba nie dam rady być na bieżąco ...ale może już jutro będę ostatni dzień w pracy, to będę częściej na forum....tyle mnie omija jutro mam wizytę na z samego rana, na 8.10 więc trzymajcie za mnie kciuki od rana
Kciuki

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem taka szczęśliwa ! Wchodzę na konto zobaczyc czy mąż dostał wypłatę a tu szok !!! 300 zł więcej !!!

Ja też czekam na wypłatę, mam nadzieję, że w końcu powiększoną o podwyżkę za mgr Z wyrównaniem od lipca, bo wtedy się broniłam, więc będzie za co szaleć

Cytat:
Ja też się pochwalę - mój mąż dzisiaj awansował. Jestem z niego taka dumna

Cytat:
Następna udana teściowa

Cytat:

Dobrze, że powiedziałaś im do słuchu
Stary 2012-10-01, 13:50   #800
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Moja jak się przytruje czymś ( zwykle czymś co znajdzie na spacerze) to pomaga jej jedzenie trawy - sama jej szuka, nieraz jest niestety skoszona i jest lipa. Po zjedzeniu trawy wymiotuje i organizm się oczyszcza. Jak nie pomaga to daję jej mleko - też jest na odtrucie, ale po mleku może psa pogonić - także trzeba być na to przygotowanym i szybko wyjść na spacer jak będzie potrzeba. Jak dotąd zawsze to u niej działało.
Może Twojemu pieskowi też to pomoże.
moja psinka tez tak robila, jak 1 raz to zobaczylam to ja jeszcze opierdzielilam ze wcina trawsko a potem sama zalapalam o co chodzi - maaadre zwierza

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mój plan obiadowy na nadchodzący tydzień:
- dziś lekko posmażone mięsko z cebulką i pieczarkami -potem podduszone - ziemniaczki + surówka

wtorek: ryba po grecku
środa: lasagne
czwartek: fasolka + jajko + frytki
piątek: naleśniki
sobota: żeberka + ziemniaczki + buraczki
niedziela: schab z śliwkami + ziemniaczki + surówka
Kurcze musze zaczac tez tak robic, juz to dzis pisalam - plan na caly tydzien i od razu na ile sie da zakupki i jest spokoj

Wlasnie sie zazarlam sliwek.....oj oby brzuszek nie bolal :/
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:52   #801
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie dzieciaków to nie wiem czy pisałam.
Ostatnio kupowałam w Rossmanie te wielkie podpachy na okres poporodowy. Stały koło mnie 2 nastolatki, które z takim zdziwieniem patrzyły po co mi takie kolosy. Nic nie mówiły, ale miny miały nieziemskie.
W sumie to się nie dziwię, bo normalnie też bym na nie nie spojrzała. W ogóle to dopiero podczas ciąży dowiedziałam się, że tyle czasu po porodzie są plamienia.
Stary 2012-10-01, 13:53   #802
niteczka83
Zadomowienie

Witam,
ja jeszcze u rodziców a pokoik sie maluje
Więc wpadłam na chwilę Nie nadrobię - mam nadzieję ze wszystko u wszystkich wporządku.

Lonia - nie mogę w to uwierzyć

Moonia - może zrób pranie i w torebki jak piszą dziewczyny. Nie rób tak jak ja - bo ja siedzę teraz na szpilkach i w stresie. Muszę wszystko zrobić w tym tygodniu, a jutro dopiero będą meble (do złożenia). Sprzątnie mieszkania (bo syf sie zrobił masakryczny podczas odnawiania) itd. I przygotowanie wszystkiego. Od przyszłego wtorku mam już nie powstrzymywać skurczy (tak zdecydował lekarz)- co będzie to będzie - czyli mam 1 tydzień na ogarniecie ... Lepiej poprać wcześniej.

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
jade zaarz do mista po mala i do rosmana kupic te kosmetyki dla malegoi wiecie na co wpadlam-tam sa miniaturki zeli pod prysznic i szamponow-kupie sobie do kosmetyczki do szpitala-po co mam duze ladowac??
no to ide sie uberac-jaka celebracja jak sie wychodzi raz na ruski rok walne se ladnego make upa ostatnio sie maluje- i kolezanka mi mowi ze te 50zl jakie wydalam na makijaz do sesji to pieniadze wyrzucone w bloto bo sama robie to o niebo lepiej-uroslam
Mi kuzynka właśnie doradzała żeby nie zabierać zbyt duuużo do szpitala to zaopatrzyć się w te mini kosmetyki

Cytat:
a ja nadal nie mam wyplaty l4 skonczylo sie w piatek ai nadal nie przelal nie wie co jest, na dodatek w zusie telefon wciąz zajety od dwoch godzin i juz ku..rwicy dostaje, mąz tez wyplaty nie ma wiec swietnie

biedna - wiem jak to jest jak dwie osoby czekają na wypłatę a tam... ech...
Nie no jasne - lepiej rodzic dzieci olbrzymy tak z 5,5-6 kilo co za podejście. To ja przez ostatnie 2 miesiące liczyłam na to że przystopuje. Raczej to że jest duże nie jest optymistyczne.

A tak wogóle to słuchajcie mam dziś zły dzień. Czuję sie dzisiaj tutaj jak intruz. Rodzice poszli do pracy, jeden brat też a ja zostałam z bratem i bratową. Nie mam siły.
Spytałam się rano czy jadą może przypadkiem na tzw. "miasto" bo muszę podskoczyć do banku - i dowiedziałam sie ze tak ale nie mają pojęcia o której. I siedzę jak na drożdżach bo muszę dziś do banku wziąć kasę na meble (i to stanąć w kolejce bo mam durne limity). Nie umówiłam się z żadną koleżanką (choć chciałam skorzystać z okazji) bo czekam aż oświadczą że jadą. I zastanawiam się czy nie iść piechotką - w sumie to tylko 2,5 km w jedna stronę. Do tego bratowa strzela takie miny jakbym jej cos zrobiła (dobra znam powiedzenie że gość po 3 dniach śmierdzi ale bez przesady to mój rodzinny dom, mieszkałam tu 28 lat, i do tego jest duży bo dwupiętrowy i nie wchodzimy sobie w drogę - ja to wręcz się usuwam; nikt nikomu nie siedzi na głowie). I strasznie mi przykro. Jak przy śniadaniu zapytałam się "Czy sądzą że to drogo za wywóz..." (nie zdążyłam dokończyć nawet o co chodzi) to z miną fochacza usłyszałam dość głośne - "nie wiem". Dobrze że chociaż brat wysłuchał do końca bo aż łezki mi do oczek naleciały.
Nic jej nie zrobiłam, jestem tak miła że aż mam wrażenie że za... ale co nie ma rodziców to mogę sobie poczuć jak jest

To sobie ponarzekałam - przepraszam, już nie będę. Ale musiałam to z siebie wyrzucić.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:53   #803
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

judkama no jakby mial 4 kilo i chcieliby mi cc zrobic to tez by niedobrze bylo.bo sorry ale takiego klockaama bym nie urodzila z moja wagą i wogole.no ale juz milion razy slyszalam jak to ona urodzila mojego meza 4600 w 5 minut drugiego syna tez i ona nie rozumie tego wielkiego halo, ja w ciazy ani razu nic nie bolało a teraz to takie ciapy same ja juz jej nawet nic nie mowie ze cos mnie boli
Stary 2012-10-01, 13:55   #804
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze musze zaczac tez tak robic, juz to dzis pisalam - plan na caly tydzien i od razu na ile sie da zakupki i jest spokoj

/
oj tez muszę zacząć... kiedyś miałam na cały miesiąc ale gdzie on jest
Stary 2012-10-01, 13:55   #805
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie sie zazarlam sliwek.....oj oby brzuszek nie bolal :/
No - ja właśnie tak wolę sobie zaplanować - potem tylko do sklepu i zgarnąć odpowienie składniki.. do tego dorzucić opcje śniadaniowe.. jajeczka, serki, płatki, jakaś wędlinka czy serek do kanapek i mam spokój.
Chleb też na zapas też kupuję i wrzucam do zamrażarki
No nie lubię zakupów robić.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:56   #806
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Witam,
ja jeszcze u rodziców a pokoik sie maluje
Więc wpadłam na chwilę Nie nadrobię - mam nadzieję ze wszystko u wszystkich wporządku.

Lonia - nie mogę w to uwierzyć

Moonia - może zrób pranie i w torebki jak piszą dziewczyny. Nie rób tak jak ja - bo ja siedzę teraz na szpilkach i w stresie. Muszę wszystko zrobić w tym tygodniu, a jutro dopiero będą meble (do złożenia). Sprzątnie mieszkania (bo syf sie zrobił masakryczny podczas odnawiania) itd. I przygotowanie wszystkiego. Od przyszłego wtorku mam już nie powstrzymywać skurczy (tak zdecydował lekarz)- co będzie to będzie - czyli mam 1 tydzień na ogarniecie ... Lepiej poprać wcześniej.

Mi kuzynka właśnie doradzała żeby nie zabierać zbyt duuużo do szpitala to zaopatrzyć się w te mini kosmetyki

biedna - wiem jak to jest jak dwie osoby czekają na wypłatę a tam... ech...
Nie no jasne - lepiej rodzic dzieci olbrzymy tak z 5,5-6 kilo co za podejście. To ja przez ostatnie 2 miesiące liczyłam na to że przystopuje. Raczej to że jest duże nie jest optymistyczne.

A tak wogóle to słuchajcie mam dziś zły dzień. Czuję sie dzisiaj tutaj jak intruz. Rodzice poszli do pracy, jeden brat też a ja zostałam z bratem i bratową. Nie mam siły.
Spytałam się rano czy jadą może przypadkiem na tzw. "miasto" bo muszę podskoczyć do banku - i dowiedziałam sie ze tak ale nie mają pojęcia o której. I siedzę jak na drożdżach bo muszę dziś do banku wziąć kasę na meble (i to stanąć w kolejce bo mam durne limity). Nie umówiłam się z żadną koleżanką (choć chciałam skorzystać z okazji) bo czekam aż oświadczą że jadą. I zastanawiam się czy nie iść piechotką - w sumie to tylko 2,5 km w jedna stronę. Do tego bratowa strzela takie miny jakbym jej cos zrobiła (dobra znam powiedzenie że gość po 3 dniach śmierdzi ale bez przesady to mój rodzinny dom, mieszkałam tu 28 lat, i do tego jest duży bo dwupiętrowy i nie wchodzimy sobie w drogę - ja to wręcz się usuwam; nikt nikomu nie siedzi na głowie). I strasznie mi przykro. Jak przy śniadaniu zapytałam się "Czy sądzą że to drogo za wywóz..." (nie zdążyłam dokończyć nawet o co chodzi) to z miną fochacza usłyszałam dość głośne - "nie wiem". Dobrze że chociaż brat wysłuchał do końca bo aż łezki mi do oczek naleciały.
Nic jej nie zrobiłam, jestem tak miła że aż mam wrażenie że za... ale co nie ma rodziców to mogę sobie poczuć jak jest

To sobie ponarzekałam - przepraszam, już nie będę. Ale musiałam to z siebie wyrzucić.
ojjjj to faktycznie niefajna atmosfera a żalić sie nam zawsze możesza rodzice kiedy wracają?
Stary 2012-10-01, 13:59   #807
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

ojej faktycznie niemiła ta dziewucha no
Stary 2012-10-01, 14:00   #808
weronika23
Zakorzenienie

Anielko wszytsko mozliwe moja ciocia chudzierna jak cholera urodzila sama chlopczyka 4200 a chudsza normalnie ode mnie
Stary 2012-10-01, 14:01   #809
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
judkama no jakby mial 4 kilo i chcieliby mi cc zrobic to tez by niedobrze bylo.bo sorry ale takiego klockaama bym nie urodzila z moja wagą i wogole.no ale juz milion razy slyszalam jak to ona urodzila mojego meza 4600 w 5 minut drugiego syna tez i ona nie rozumie tego wielkiego halo, ja w ciazy ani razu nic nie bolało a teraz to takie ciapy same ja juz jej nawet nic nie mowie ze cos mnie boli
Mi lekarz też powiedział że przy 4 kilo to cc bo nie dam rady urodzić sn. I co i wg niej to tak super będzie bo duże dziecko
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:01   #810
weronika23
Zakorzenienie

niteczka brak slow moze jak ma cos do ciebie to niech powie wprost a tak wogole jakbym czytala o moim szwagrze ktoy poki co mieszka u moicj rodzicow
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości