|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona jest kochana, tylko jej poglądy mnie dobijają... ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- podziwiam a gabi ile miała??? |
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Lonia nie wierze w to co czytam
![]() ![]() Ja właśnie wróciłam od gina, wszystko w porządku, chciał mi dać skierowanie do szpitala na posiew jakiś...3 dni leżenia! Nie zgodziłam się. Nie będę na darmo w szpitalu leżeć, naoglądam się jak głupia... Nie |
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
musze wywiesic pranie i obiad wstawic bo normalnie juuż ta godzina
nic mi sie dzis nie chce ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nic mi sie nie chce.....chyba mnie juz sily opuszczaja ja tu mowie o liscie na caly tydzien obiadowej a teraz jak mam ugotowac to juz mi sie nei chce... ehh :/ ide sie zdrzemnac i moze mi przejdzie leń
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za 3 godzinki wrócą
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-01 o 14:13 |
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boziu.. ja również bym się nie zgodziły na takie bezsensowne leżenie.. ............. Napracowałam się trochę ![]() Rozwiesiłam już jedno prańsko, zrobiłam parę prań ręcznych i teraz kolejna pralka chodzi.. No i byłam z pieskiem na spacerku Teraz wszamałam bułke i popijam Dan Mleko czekoladowe No, ale na szczęście obiadu nie muszę robic, bo mama dała mi zupę kalafiorową i kilka krokietów.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że jesteś nastawiona antyszpitalowo Mam nadzieję, że na porodówkę to jednak dasz się namówić i pojedziesz jak przyjdzie czas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#820 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio po śliwkach, miałam rewolucję małe. Ale nawet dobrze po przy moich cyklicznych zaparciach to była ulga. Nienawidzę jak mam zaparcia ![]() Cześć dziewczynki ![]() Przyszła mi dzisiaj paczka z ubrankami dla maluszka. Tak, że z ciuszków jestem obkupiona. Teraz jeszcze wózek, łóżeczko i dodatki do niego, jakieś tam drobiazgi kosmetyczne i wyprawka gotowa. Dzisiaj jadę kupić jakieś botki, bo w baletkach już zimno, a te co mam na obcasie to nie bardzo z 14 kg na plusie ![]() Idę coś zjeść, bo dopadł mnie mały głód. i mi ssie żołądek.
|
||
|
|
|
#821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba wrócił jej żal (za dużo dni mnie widzi) - bo ona miała do mnie pretensje że "zabrałam jej rok", "rok 2011 miał być jej rokiem" - wzięłam ślub w tym samym roku co oni, oczywiście nie istotne było to że ileś miesięcy po nich, nic a nic na tym nie stracili itd. Mój brat tego nie rozumiał - on się cieszył że 2 śluby w jednym roku, rodzice też. Tylko ona była oburzona. A najlepsze jest to że dopóki oni nie wzieli ślubu był zakaz mówienia, wspominania gdziekolwiek o moim (co akurat dla mnie nie robiło różnicy, dostosowaliśmy się). Ciekawe czy jakbym wzięła to 2,5 miesiąca później to czy byłaby to dla niej aż taka różnica (w końcu kolejny rok)... dobra koniec narzekania. |
||
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
aa no i jeszcze jedno. Byłam dzisiaj oddać moje nocne siki do badania
![]() Dzisiaj juz wydaje mi sie, że ręce i nogi nie mam opuchnięte, ale jak się człowiek nakręci to cięzko wybić sobie opuchlizne z głowy. Jutro wyniki, mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku. I w poczekalni wyprzedzil mnie dzisiaj starszy pan i też był z sikami do oddania, tylko dodatkowo robil jeszcze krew. Kurcze takiego sprinta dostał z krzesła, jak była moja kolej, że nie zdąrzyłam się zebrać. No ale ładnie poczekałam i byłam tam sekundkę. Tylko pani dane spisała i poszłam do domciu. Edytowane przez fasolka124578 Czas edycji: 2012-10-01 o 14:25 |
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ogrzewanie już mam w mieszkaniu
a się zastanawiałam co mi tak cyka w kaloryferach
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
gratuluję udanych wizyt , rozpoczęcia nowych tygodni , awansów , dodatkowej kasy , rocznic 3mam za kolejne wizyty, za Anetkę i Dorotkęmi zwolnienie kończy się 04.10 i mam nadzieję, że tak jak ostatnio kaskę za te 2 tygodnie będę miała 05.10 na koncie ![]() mi z wyprawki zostało łóżeczko, komoda, pościel, wózek, te wszystkie rzeczy do szpitala, koszule i szlafrok, a dla małego ręczniczki ufff dużo jeszcze ![]() współczuję teściowych - moja przy Waszych to jak Anioł pyszności gotuje, dzwoni do mnie zapytać o samopoczucie, zawsze w sporach z tż staje po mojej stronie, a jak wróciłam ze szpitala jak byliśmy na wakacjach to się popłakała z radości....rano zapowiadało się na ładną pogodę, a tu taka kicha i deszcz pada aż mi się wszystkiego odechciało....
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
hehe czyli nie byłam sama siedząc w fotelu i myśląc o co kaman??
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
marti: ja zawsze bardzo się cieszę jak dostaję na jakieś swoje święto zaproszenie do spa - czy to na manicure, pedicure, czy na jakiś peeling całego ciała - zawsze mi to przyjemność sprawia, a wiadomo, że czasami szkoda mi kasy, żeby sobie samej kupić
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
anielka moja miala 3333
|
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A posiew czego? Bo jak moczu, to przecież to samemu można zrobić, tylko trzeba nasikać w sterylny pojemniczek a nie zwykły i do laboratorium zanieść..
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
no na zimno najlepsza
dziś zrobię to w lodówce może się przegryzać przez noc ![]() Cytat:
i fajnie, bo się razem dzielimy wrażeniami, wymieniamy pomysłami.. co prawda na odległość, ale zawsze. Ale ludzie są ludźmi i różnie bywa. Współczuję, że musisz ją znosić - bo ja nie trawię takich nadętych panieniek.
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mogę sobie je włączyc nawet w lipcu
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem zła.. czekam od czwartku na kuriera z butami- nie ma, listonosza ze spodniami też nie ma
ehh moje gaciory juz takie opięte w biodrach, że to sie nie da ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ogrzewania to to jest fajna obcja jak chce się coś szybko wysuszyc na grzejniku. Mój mąż często w lato ustawiał grzejnik w łazience i raz dwa miał suchutkie rzeczy
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ogrzewanie elektryczne i też włączam kiedy chcę.. tyle, że rachunki potem są nieziemskie.. zwłaszcza, że mamy okna z pojedynczymi szybami (sic!)
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ta sobie pomyslalm ze my tez caloroczne
ide do pieca wrzucam zapalam ijest ![]() ![]() ![]() hehe wiem wiem mam dzis jakis glupi humora tak na seriooo to u tesciow piec weglowy u rodzicow tez my w tym roku gazowy a tesc ma hurtownie wegla wiec wiadomo |
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
to u nas jeszcze nie grzeją
![]() wogole masakryczna dzis pogoda..u nas leje tak ze hej nawet nie wychodze na dwór, i ziiimno strasznie znowu nie mam gdzie prania wieszac i stoi w pokiku Tymka weroniczka to fajna waga ale to tez calkiem duza chyba co
|
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie pomysły, wrażenia, dzieci w tym samym wieku. Ale myślę, że niestety dla niej byłby to problem bo to nie byłby rok jej dziecka tylko jeszcze jakiegoś ![]() Ja na wszelki wypadek nie zadzwonię do męża i nie spytam się czy grzeją bo miał rury od grzania pomalować. Wiec nie chcę słyszeć że grzeją...
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
nooo jak na mnie duza byla mowilo ze jeszcze troche i musieliby szybko ciac
i dlatego teraz mowia ze lepiej nawet dla mnie jka wczesniej urodze bo nie chce cc ze wzgledu na gabi i przeprowadzke bo chce od razu na pelne obrotyu nas pochmurnooo ale ladnie i 19 stopni i zaraz spadamy na budowe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

ja tu mowie o liscie na caly tydzien obiadowej a teraz jak mam ugotowac to juz mi sie nei chce... ehh :/ ide sie zdrzemnac i moze mi przejdzie leń

za kolejne wizyty, za Anetkę i Dorotkę

Bo jak moczu, to przecież to samemu można zrobić, tylko trzeba nasikać w sterylny pojemniczek a nie zwykły i do laboratorium zanieść..
ehh moje gaciory juz takie opięte w biodrach, że to sie nie da