|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
W ogóle ta maść jest warta zachodu?
|
#4682 | |
|
Raczkowanie
|
znam... z Krakowa polecam Dr Konturka, albo Doc Barczyńskiego
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Jedno zycie w jednym tempie, jedno bicie z jednym sercem... Edytowane przez fizol87 Czas edycji: 2012-09-05 o 10:21 |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy maść contractubex pomogła Wam?
|
#4685 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny potrzebuję kontaktu z osobami które miały operację lub będą miały u dr Konturka z Krakowa - napiszcie do mnie na renatafa@wp.pl
|
|
|
|
#4686 |
|
Przyczajenie
|
pewnie pomaga, ale nie wszystkim, ja musiałam kupić inną bo powodowała zaczerwienienie, swędzenie... kupiłam Dermatix i ładnie się goi
zapytam....bo jeszcze nie przeczytałam wszystkich wątków: jak długo po operacji wypadały Wam włosy (o ile w ogóle wypadały) i co polecacie...ma sens brać jakieś suplementy? Edytowane przez kolejnaa Czas edycji: 2012-09-25 o 17:07 |
|
|
|
#4687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po operacji zazwyczaj wpada się w niedoczynność( przy której włosy strasznie lecą) zanim hormony się uregulują to będą niestety wypadać i szczerze niestety tego nie oszukasz, ja brałam przez 4 miesiące Merz Special i muszę przyznać, że jedyne co zauważyłam to super paznokcie, włosy jak leciały tak lecą . Ile jesteś po operacji?
Edytowane przez aduskaxdxd Czas edycji: 2012-09-26 o 10:09 |
|
|
|
|
#4688 |
|
Raczkowanie
|
Mimo uregulowanych już hormonów, jestem rok po usunięciu tarczycy, włosy mi cały czas strasznie wypadają. Jak tak dalej pójdzie to obawiam się, że 40 urodziny będe obchodziła w perułce...
|
|
|
|
#4689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie była, więc witam ponownie
![]() Za kilka dni będzie rok jak jestem po wycięciu jednego płata tarczycy, włosy jak wypadały tak wypadają ale blizna pięknie wygląda, Cepan zrobił swoje bo często slyszałam, że prawie jej nie widać. Choć pewnie to dzięki sprawnym ręką lekarza
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat niczym nie smarowałam, bo chirurg mi powiedział, że nie potrzeba i chyba miał racje, bo wszyscy mi mówią, że mojej blizny prawie nie widać ale może jak u koleżanki to dzięki sprawnym rękom chirurga
![]() Niestety przechwaliłam to, że mam już uregulowane hormony, bo od grudnia do lipca gdy robiłam ostatnie badania TSH było w normie. Dzisiaj zrobiłam kontrolne badanie i wyszło, że mam lekką niedoczynność TSH 4,80 przy normie 0,49-4,67. Za dwa tygodnie mam wizyte u endo, ciekawe jaką teraz mi dawke ustali... |
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Za tydzień idę na USG, krew i do kontroli, jestem ciekawa jak tam po roku u mnie jest
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
Sama Ja, mam nadzieje, że chociaż u Ciebie wyniki będą dobre, trzymam kciuki
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Nie.... dziękuje!!!
|
#4695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Witaj helidka !!! Teraz cały czas biorę dawke 75 mg euthyroxu w każdy dzień. Wcześniej brałam 100 mg w każdy dzień ale wpadłam w nadczynność, więc to na pewno odpada. Być może zapisze mi dawke kombinowaną połączenie 75 mg i 100 mg. Z tego co się orientuje są jeszcze tabletki takie pomiędzy 75 mg i 100 mg chyba 88 mg. Ale nie ma co gdybać, 17 października mam wizyte, zobaczę co mi endo wymyśli i dam znać.
Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2012-09-29 o 12:36 |
|
|
|
#4697 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem 2 miesiące po operacji, włosy dopiero od niedawna wypadają, a moja dawka eutyroxu to 50 (po prawie całkowicie wyciętej tarczycy) wynik tsh to 1.80 i tak mam dalej brać po jednej dziennie, ciekawe co będzie dalej, pozdrawiam
|
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
Kolejnaa kiedy masz najbliższą kontrole u endokrynologa ? Ja mam wyciętą niby całą tarczyce (chociaż podobno jakieś małe coś zostało ale to coś niby nie odrośnie) i biore 75 mg, co po 9 miesiącach roku okazało sie, ze jest za mało.
|
|
|
|
#4699 |
|
Przyczajenie
|
tak, miałam już 2 spotkania, tsh spada....miałam po operacji 6 a teraz 1.8, więc chyba nie chcą podnosić dawki, ja miałam przed operacją silną nadczynność i chyba dalej jest we mnie dużo jodu..nikt nie ma tak małej dawki jak ja
|
|
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego też się zdziwiłam, że przyjmujesz 50 po prawie całej wyciętej tarczycy ale teraz już wszystko jasne. Jakie miałaś TSH gdy miałaś tą silną nadczynność ???
|
|
|
|
#4701 |
|
Przyczajenie
|
w grudniu miałam tsh 0.000 potem brałam metizol 3 razy dziennie więc tsh podniosło się do 15 no i znów zbijanie...żeby można mnie operować
|
|
|
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
No to nieźle, skali zabrakło normalnie. U mnie to najniżej było 0,007, brałam thiamazol i też mi skakało później w niedoczynność, po czym z powrotem w nadczynność i tak przez pół roku huśtawka.
|
|
|
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was po operacji stosowała środki antykoncepcyjne?
|
#4704 |
|
Przyczajenie
|
tak stosowałam. pytałam ginekol czy to ma wpływ na tsh bo wtedy nie miałam w normie i mowił ze wogole nie wpływaja takze mozna brac
|
|
|
|
#4705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
to dziwne.. bo na ulotce od eutyroxu piszę, że tabletki anty osłabiają ich działanie.
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Witam, jestem już po wizycie kontrolnej i tak jak pisałam kilka postów wyżej endo zapisał mi dawke 88mg euthyroxu, gdyby nie to, że sama sobie recepty wypisać nie moge to wychodzi na to, że bym nie musiała w ogóle isc do niego ;-) Kolejna kontrola TSH za 3-4 miesiące, oby wreszcie była dawka trafiona
|
|
|
|
#4708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niesamowity koles
|
|
#4709 | |
|
Przyczajenie
|
Witam zgrane grono
![]() jesli pozwolicie dołacze ....3 tygdnie po całkowitym usunieciu tarczycy w 3City....Moje TSH wynosi 12 przy dawce 87,5 zaczynałam od 25,50 ,75 od paru dni wlasnie biore 87.5 zaden edo.nie chce mnie przyjac w tym ani przyszłym roku...prywatnie na marzec...udało mi sie wbic na 12 tego miesiaca i tylko chyba dlatego ze mam jeszcze hipokalcemie a co do rany ..nadal opuchnieta i boli ..dzis byłam na kontroli podobno tak ma byc ...z prezentów po operacyjnych dostałam porazenie struny prawej i krwiaka(głos masakra)..nadal pije zupy kisielowe jak to nazywa moj foniatra. blizna mnie niepokoi i z tej całej wizyty nie zapytałam o podejrzenia blizowca mojego chirurga.Mam jednego na nodze wiec obawiam sie ze wychoduje kolejnego ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
W szpitalu kazali mi normalnie wziaśc w pierwszy dzień kolejnej miesiaczki w dniu operacji nie brałam anty az jeden dzień i pod wieczór dostałam okres wczesniej o 10 dni(nigdy mi sie to nie zdaza) zastawiam sie teraz czy nie bede miec problemów z regularna miesiaczka (niedoczynnosc)
134 - 112 - 99 - 87- 81 -83 - 78 - 76 -73 -72![]() 177cm tego nie zmienię 72 kg to nadal można zmienić Edytowane przez em_ma Czas edycji: 2012-11-07 o 21:17 |
|
|
|
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
Hej!jesli bedziesz miała unomowane hormony to napewno nie bedziesz tyła.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Spróbuj bardzo cienko smarowac i na samą ranę

też tak miałyście?

ale blizna pięknie wygląda, Cepan zrobił swoje bo często slyszałam, że prawie jej nie widać. Choć pewnie to dzięki sprawnym ręką lekarza

-72