![]() |
#4681 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
W ogóle ta maść jest warta zachodu?
![]()
#4682 | |
Raczkowanie
|
znam... z Krakowa polecam Dr Konturka, albo Doc Barczyńskiego
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Jedno zycie w jednym tempie, jedno bicie z jednym sercem... ![]() Edytowane przez fizol87 Czas edycji: 2012-09-05 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy maść contractubex pomogła Wam?
#4685 |
Przyczajenie
|
dziewczyny potrzebuję kontaktu z osobami które miały operację lub będą miały u dr Konturka z Krakowa - napiszcie do mnie na renatafa@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Przyczajenie
|
pewnie pomaga, ale nie wszystkim, ja musiałam kupić inną bo powodowała zaczerwienienie, swędzenie... kupiłam Dermatix i ładnie się goi
zapytam....bo jeszcze nie przeczytałam wszystkich wątków: jak długo po operacji wypadały Wam włosy (o ile w ogóle wypadały) i co polecacie...ma sens brać jakieś suplementy? Edytowane przez kolejnaa Czas edycji: 2012-09-25 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez aduskaxdxd Czas edycji: 2012-09-26 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Raczkowanie
|
Mimo uregulowanych już hormonów, jestem rok po usunięciu tarczycy, włosy mi cały czas strasznie wypadają. Jak tak dalej pójdzie to obawiam się, że 40 urodziny będe obchodziła w perułce...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4690 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie była, więc witam ponownie
![]() Za kilka dni będzie rok jak jestem po wycięciu jednego płata tarczycy, włosy jak wypadały tak wypadają ![]() ![]()
#4691 |
Raczkowanie
|
Ja akurat niczym nie smarowałam, bo chirurg mi powiedział, że nie potrzeba i chyba miał racje, bo wszyscy mi mówią, że mojej blizny prawie nie widać ale może jak u koleżanki to dzięki sprawnym rękom chirurga
![]() Niestety przechwaliłam to, że mam już uregulowane hormony, bo od grudnia do lipca gdy robiłam ostatnie badania TSH było w normie. Dzisiaj zrobiłam kontrolne badanie i wyszło, że mam lekką niedoczynność TSH 4,80 przy normie 0,49-4,67. Za dwa tygodnie mam wizyte u endo, ciekawe jaką teraz mi dawke ustali... |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Raczkowanie
|
Za tydzień idę na USG, krew i do kontroli, jestem ciekawa jak tam po roku u mnie jest
![]()
#4693 |
Raczkowanie
|
Sama Ja, mam nadzieje, że chociaż u Ciebie wyniki będą dobre, trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
Nie.... dziękuje!!!
#4695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Raczkowanie
|
Witaj helidka !!! Teraz cały czas biorę dawke 75 mg euthyroxu w każdy dzień. Wcześniej brałam 100 mg w każdy dzień ale wpadłam w nadczynność, więc to na pewno odpada. Być może zapisze mi dawke kombinowaną połączenie 75 mg i 100 mg. Z tego co się orientuje są jeszcze tabletki takie pomiędzy 75 mg i 100 mg chyba 88 mg. Ale nie ma co gdybać, 17 października mam wizyte, zobaczę co mi endo wymyśli i dam znać.
Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2012-09-29 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Przyczajenie
|
ja jestem 2 miesiące po operacji, włosy dopiero od niedawna wypadają, a moja dawka eutyroxu to 50 (po prawie całkowicie wyciętej tarczycy) wynik tsh to 1.80 i tak mam dalej brać po jednej dziennie, ciekawe co będzie dalej, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Raczkowanie
|
Kolejnaa kiedy masz najbliższą kontrole u endokrynologa ? Ja mam wyciętą niby całą tarczyce (chociaż podobno jakieś małe coś zostało ale to coś niby nie odrośnie) i biore 75 mg, co po 9 miesiącach roku okazało sie, ze jest za mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Przyczajenie
|
tak, miałam już 2 spotkania, tsh spada....miałam po operacji 6 a teraz 1.8, więc chyba nie chcą podnosić dawki, ja miałam przed operacją silną nadczynność i chyba dalej jest we mnie dużo jodu..nikt nie ma tak małej dawki jak ja
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Raczkowanie
|
Dlatego też się zdziwiłam, że przyjmujesz 50 po prawie całej wyciętej tarczycy ale teraz już wszystko jasne. Jakie miałaś TSH gdy miałaś tą silną nadczynność ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Przyczajenie
|
w grudniu miałam tsh 0.000 potem brałam metizol 3 razy dziennie więc tsh podniosło się do 15 no i znów zbijanie...żeby można mnie operować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Raczkowanie
|
No to nieźle, skali zabrakło normalnie. U mnie to najniżej było 0,007, brałam thiamazol i też mi skakało później w niedoczynność, po czym z powrotem w nadczynność i tak przez pół roku huśtawka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was po operacji stosowała środki antykoncepcyjne?
#4704 |
Przyczajenie
|
tak stosowałam. pytałam ginekol czy to ma wpływ na tsh bo wtedy nie miałam w normie i mowił ze wogole nie wpływaja takze mozna brac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Raczkowanie
|
to dziwne.. bo na ulotce od eutyroxu piszę, że tabletki anty osłabiają ich działanie.
#4707 |
Raczkowanie
|
Witam, jestem już po wizycie kontrolnej i tak jak pisałam kilka postów wyżej endo zapisał mi dawke 88mg euthyroxu, gdyby nie to, że sama sobie recepty wypisać nie moge to wychodzi na to, że bym nie musiała w ogóle isc do niego ;-) Kolejna kontrola TSH za 3-4 miesiące, oby wreszcie była dawka trafiona
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4709 | |
Przyczajenie
|
Witam zgrane grono
![]() jesli pozwolicie dołacze ....3 tygdnie po całkowitym usunieciu tarczycy w 3City....Moje TSH wynosi 12 przy dawce 87,5 zaczynałam od 25,50 ,75 od paru dni wlasnie biore 87.5 zaden edo.nie chce mnie przyjac w tym ani przyszłym roku...prywatnie na marzec...udało mi sie wbic na 12 tego miesiaca i tylko chyba dlatego ze mam jeszcze hipokalcemie a co do rany ..nadal opuchnieta i boli ..dzis byłam na kontroli podobno tak ma byc ...z prezentów po operacyjnych dostałam porazenie struny prawej i krwiaka(głos masakra)..nadal pije zupy kisielowe jak to nazywa moj foniatra. blizna mnie niepokoi i z tej całej wizyty nie zapytałam o podejrzenia blizowca mojego chirurga.Mam jednego na nodze wiec obawiam sie ze wychoduje kolejnego ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
W szpitalu kazali mi normalnie wziaśc w pierwszy dzień kolejnej miesiaczki w dniu operacji nie brałam anty az jeden dzień i pod wieczór dostałam okres wczesniej o 10 dni(nigdy mi sie to nie zdaza) zastawiam sie teraz czy nie bede miec problemów z regularna miesiaczka (niedoczynnosc)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 177cm tego nie zmienię 72 kg to nadal można zmienić Edytowane przez em_ma Czas edycji: 2012-11-07 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Raczkowanie
|
Hej!jesli bedziesz miała unomowane hormony to napewno nie bedziesz tyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.