Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 16:14   #871
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

W biedronce są takie naklejki na ścianę, szafki itd samoprzylepne dla bobasa za 7,99
Cudne są, a widziałam cos podobnego u tych co sprzedają literki z imieniem za dużo większa kasę

Mi tez przydałyby sie jakieś legginsy ocieplane, ale mam 2 pary z Lidla zwykłych i jedne jeansy, sama nie wiem, ale do grudnia jeszcze jest sporo czasu, ja to boje sie o kurtkę, czy w cos wejdę. No i koniecznie muszę kupic jakieś botki.
Czekam na męża z niespodzianka, zrobiłam tarte z jablkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naklejki.jpg (51,5 KB, 32 załadowań)

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-10-01 o 16:26
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:14   #872
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
DeKajka a która to nescafe bezkofeinowa?
No nescafe tylko pisze ze bezkofeinowa .troszke mniejsza jest i tyle sie rozni .. ja w Tesco kupilam .. Smakuje jak normalna .. o wiele lepsza wedlug mnie niz ta inka .

Wreszcie wrocilam do domu .. bylysmy z siostra u siostry
Potem po cos slodkiego do sklepu , obiadek juz zjedzony i czas na drzemke .. nasze chlopy beda dopiero po 20..

Kurier przyniosl mi posciel .. juz ladnie sie prezentuje w lozeczku .. czekam jeszcze na 2 kombinezony , rozek , kapcie i koszule do karmienia ..
A wczoraj kupilam bebiko jedynke , herbatke z kopru wloskiego , krem na zime do buzi z Hippa , wielkie podpaski ( tak jak Weronika radzila ) octenisept i 20 ampulek soli fizjologicznej ..a i dla mnie szare mydlo bialy jelen .. no i jest juz wszystko .,. dzisiaj pakuje torby do szpitala

Ide spac .. bye

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-10-01 o 16:20
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:15   #873
meiadeleite
Raczkowanie

Dziewczyny piszecie o kocykach, to dodam 3 grosze od siebie. Mam 2:
http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350867.html (czerwony z lwem)
oraz
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-b...660622984.html (kremowo-niebieski)

Jeśli chodzi o pierwszy to po pierwsze produkowany w Chinach, po drugie - co mnie bardzo wkurzyło - jedna strona jest ładna, milusia, taka jak na zdjęciu, druga natomiast to mechacący się, skulkowany polar, nie nadaje się do pokazania ludziom :/ Jak dla mnie - badziewie.

Kocyk z Womaru natomiast jest RE-WE-LA-CYJ-NY. Bardzo starannie wykonany, ciepły (choć nie jest bardzo gruby), w ubiegłym roku zdobył nawet nagrodę miesięcznika "M jak Mama". Wszystkie produkty firmy produkowane saw Polsce. Z czystym sumieniem polecam
Stary 2012-10-01, 16:15   #874
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Superowski ! Ten sprzedawca ogólnie ma fajne sweterki
nooo czaderskie ma ale nie wszystkie na nasze brzuszki, chciałabym po porodzie byc płaska jak decha, ale pewnie po porodzie czeka mnie ciezka praca nad tłuszczem.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:20   #875
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Dziewczyny jadę dziś do mojej promotorki... pięknie proszę o kciuki, bo jakoś bardzo się stresuję
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:26   #876
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadę dziś do mojej promotorki... pięknie proszę o kciuki, bo jakoś bardzo się stresuję
Zaciskam kciuki

.......................

Żegnam się już dzisiaj ! Do jutra Dziewczyny

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:28   #877
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:

Dekajka a na co nam kobitkom szare mydło jelenia? bo ja kupiłam ale do kąpieli dla Małej, może nie codziennie bo zamierzam używać mydełko i oilatum na zmianę.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2012-10-01, 16:35   #878
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Dekajka a na co nam kobitkom szare mydło jelenia? bo ja kupiłam ale do kąpieli dla Małej, może nie codziennie bo zamierzam używać mydełko i oilatum na zmianę.
Szare mydło będzie dobre po porodzie do mycia krocza. Szybciej goją się po nim rany. Moja teściowa miała je zalecane po operacji przez lekarza.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Odnośnie tych płynów Babydream to jestem ciekawa czy ma to coś wspólnego z epidemią w Niemczech u dzieci i młodzieży. Bakteria z tego płynu podobno powoduje biegunki.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ch,279913.html
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:36   #879
MiciaKicia
Zakorzenienie

heeeeeeeej siedze pod kocem z katarem ble. nie czuje smaaaaakuuuuuuu nienawidze tego

w nocy oko mi sie paprało od tego kataru co ja nigdy z oczami problemów nie miałam

tz w pracy bo ma na drugą zmiane ahh

zrobiłam porządki na półce szkolnej, wydrukowałam co miałam wydrukować i sie lenie

aaaaaaaaaa w sobote kupiłam sobie stanik ale nie do karmienia tylko normalny uwaga uwaga 70 E E !!!!!!!!!! booze
i to przeceniony z 61zł na 19.90 bo mamy taki sklep gdzie w koszu są przecenione staniczki jak zostają jakieś nietypowe rozmiary czy kolory.

Kroimy: 2016(?)

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-10-01 o 16:39
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:40   #880
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o kocykach, to dodam 3 grosze od siebie. Mam 2:
http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350867.html (czerwony z lwem)
oraz
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-b...660622984.html (kremowo-niebieski)

Jeśli chodzi o pierwszy to po pierwsze produkowany w Chinach, po drugie - co mnie bardzo wkurzyło - jedna strona jest ładna, milusia, taka jak na zdjęciu, druga natomiast to mechacący się, skulkowany polar, nie nadaje się do pokazania ludziom :/ Jak dla mnie - badziewie.

Kocyk z Womaru natomiast jest RE-WE-LA-CYJ-NY. Bardzo starannie wykonany, ciepły (choć nie jest bardzo gruby), w ubiegłym roku zdobył nawet nagrodę miesięcznika "M jak Mama". Wszystkie produkty firmy produkowane saw Polsce. Z czystym sumieniem polecam
aż pobiegłam do sypialni, żeby obejrzeć mój kocyk - Kochana może Ci jakąś podróbkę sprzedali? Ja mam ten kocyk z 1go linka - akurat biały z misiem i on jest po obu stronach taki sam - milusi i mięciusi. Ja co prawda kupowałam go w Smyku i najpierw "pomacałam" - akurat był w promocji za 29,90 pln

ten drugi w kropki też mi się bardzo podoba - szczególnie te różowo-szare kupiłabym, gdybym się spodziewała dziewczynki

PS. może złóż reklamację na ten 1 kocyk?

Cytat:

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:41   #881
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Szare mydło będzie dobre po porodzie do mycia krocza. Szybciej goją się po nim rany. Moja teściowa miała je zalecane po operacji przez lekarza.[COLOR="Silver"]
Tak myślałam, chociaż nam położna na SR mówiła żeby podmywac sie tym samym płynem do higieny co sie wcześniej używalo, na pewno bez eksperymentów. Ale z tym mydlem moze być racja

Stary 2012-10-01, 16:44   #882
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
heeeeeeeej siedze pod kocem z katarem ble. nie czuje smaaaaakuuuuuuu nienawidze tego

w nocy oko mi sie paprało od tego kataru co ja nigdy z oczami problemów nie miałam

tz w pracy bo ma na drugą zmiane ahh

zrobiłam porządki na półce szkolnej, wydrukowałam co miałam wydrukować i sie lenie

aaaaaaaaaa w sobote kupiłam sobie stanik ale nie do karmienia tylko normalny uwaga uwaga 70 E E !!!!!!!!!! booze
i to przeceniony z 61zł na 19.90 bo mamy taki sklep gdzie w koszu są przecenione staniczki jak zostają jakieś nietypowe rozmiary czy kolory.
biedulko... ja zaraz też się chyba do łóżka wpakuję, tylko się zapsikam tantumem

to na prawdziwą okazję trafiłaś i gratuluję...... rozmiaru

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-01, 16:48   #883
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
aż pobiegłam do sypialni, żeby obejrzeć mój kocyk - Kochana może Ci jakąś podróbkę sprzedali? Ja mam ten kocyk z 1go linka - akurat biały z misiem i on jest po obu stronach taki sam - milusi i mięciusi. Ja co prawda kupowałam go w Smyku i najpierw "pomacałam" - akurat był w promocji za 29,90 pln

ten drugi w kropki też mi się bardzo podoba - szczególnie te różowo-szare kupiłabym, gdybym się spodziewała dziewczynki

PS. może złóż reklamację na ten 1 kocyk?

Hehe, nie, reklamacji nie będę składać bo dość dawno go kupiłam, poza tym wiązało by się to z odesłaniem go na własny koszt (kupowałam na All), więc bez sensu. Może to podróbka rzeczywiście, nie mam pojęcia. Jedyne co różni mój czerwony kocyk od tego czerwonego ze zdjęcia to faktura materiału - ten, który mam w domu jest taki bardziej włochaty, nie polarowy, tylko chyba z mikrofibry (wygląda dokładnie jak te http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../01/2681950135) Ale producent ten sam, kolor, wzór...
No nic, przeżyję ale wkurzona byłam nieźle, jak go zobaczyłam "na żywo"...

Edytowane przez meiadeleite
Czas edycji: 2012-10-01 o 16:49
meiadeleite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:50   #884
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

Ja właśnie wróciłam od gina, wszystko w porządku, chciał mi dać skierowanie do szpitala na posiew jakiś...3 dni leżenia! Nie zgodziłam się.
Nie będę na darmo w szpitalu leżeć, naoglądam się jak głupia...
Nie
dobrze, ze wszystko w porzadku i fakt po co do szpitala na posiew

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Ona wprost mi nie powie. Tylko będzie tak się zachowywała.
Chyba wrócił jej żal (za dużo dni mnie widzi) - bo ona miała do mnie pretensje że "zabrałam jej rok", "rok 2011 miał być jej rokiem" - wzięłam ślub w tym samym roku co oni, oczywiście nie istotne było to że ileś miesięcy po nich, nic a nic na tym nie stracili itd. Mój brat tego nie rozumiał - on się cieszył że 2 śluby w jednym roku, rodzice też. Tylko ona była oburzona. A najlepsze jest to że dopóki oni nie wzieli ślubu był zakaz mówienia, wspominania gdziekolwiek o moim (co akurat dla mnie nie robiło różnicy, dostosowaliśmy się). Ciekawe czy jakbym wzięła to 2,5 miesiąca później to czy byłaby to dla niej aż taka różnica (w końcu kolejny rok)... dobra koniec narzekania.
laska naprawde wielkie problemy z tego robi, nie lubie takich ludzi

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
gaciory mi przyszły... kurcze w dupsku za duże i troche lecą nawet z paskiem ale cóż... nie ma rozmiaru M i pół
wspolczuje

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Witam

Nie mogę się doczekać aż się zaczniecie rozpakowywać. Nie będziemy z muminkiem same;p

U nas bez zmian, mały przedwczoraj ważył 1462g, jak mi się strasznie dłuży, wydaje mi sie że tak powoli to leci, ale grunt że wogóle przybiera, a tak poza tym to zuch chłopczyk, raz dziennie je z butli od paru dni i bardzo dobrze sobie radzi, bo saturacja mu przy tym nie spada a zjada 26ml. sondą dostaje 30ml. Jest taki malutki, jak go ubieram to aż cała jestem spocona pampersy po szyje, w całym mieście nie mogę znaleźć pampersów dla wcześniaka. Masakra....

dobrze, ze powoli malutki przybiera, pewnie jak 2kg bedzie miec to wypuszcza Was

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
My niestety jednak dostaliśmy skierowanie i jutro jedziemy do poradni cukrzycowej, bo lekarka stwierdziła, że chce dmuchać na zimne i lepiej skontrolować, chociaż wynik cukru niby był w normie. To 3 wizyta, jak nad nim dumała i w końcu wydumała... Boję się tej wizyty i nie wiem czy trafię jeśli mąż nie będzie mógł ze mną pojechać Poza tym ok, Młody główką w dół, fika we wszystkie strony aż brzuch podskakuje, a szyjka długa i zamknięta. Dziękujemy za kciuki
wspolczuje tej poradni cukrzycowej, jak sie tam raz pojdzie to juz trzeba bedzie chodzic

Cytat:

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:54   #885
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Hehe, nie, reklamacji nie będę składać bo dość dawno go kupiłam, poza tym wiązało by się to z odesłaniem go na własny koszt (kupowałam na All), więc bez sensu. Może to podróbka rzeczywiście, nie mam pojęcia. Jedyne co różni mój czerwony kocyk od tego czerwonego ze zdjęcia to faktura materiału - ten, który mam w domu jest taki bardziej włochaty, nie polarowy, tylko chyba z mikrofibry (wygląda dokładnie jak te http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../01/2681950135) Ale producent ten sam, kolor, wzór...
No nic, przeżyję ale wkurzona byłam nieźle, jak go zobaczyłam "na żywo"...
nie dziwię się, że się wściekłaś - może przez pomyłkę wysłali Ci inny kocyk?
Bo zobacz na zdjęciach - taka sama cena, taki sam opis, wielkość kocyka, a na zdjęciu widać, że mają inną fakturę
http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350867.html

ten ja mam właśnie - ma czerwoną malutką metkę "bobobaby"

a tu jest ten drugi:

http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350880.html

one mają taką kwadratową metkę

gdyby się rzeczywiście pomylili, to powinni przysłać Ci dobry kocyk na swój koszt

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-01, 16:56   #886
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
My niestety jednak dostaliśmy skierowanie i jutro jedziemy do poradni cukrzycowej, bo lekarka stwierdziła, że chce dmuchać na zimne i lepiej skontrolować, chociaż wynik cukru niby był w normie. To 3 wizyta, jak nad nim dumała i w końcu wydumała... Boję się tej wizyty i nie wiem czy trafię jeśli mąż nie będzie mógł ze mną pojechać Poza tym ok, Młody główką w dół, fika we wszystkie strony aż brzuch podskakuje, a szyjka długa i zamknięta. Dziękujemy za kciuki
Cieszę się, że z maleństwem wszystko ok

Jeśli chodzi o cukier to współczuję, ale z drugiej strony jak będzie wszystko w porządku to chyba nie będziesz mieć żadnych diet skoro jak piszesz cukier jest w normie.
A jaki wynik Ci wyszedł?
Stary 2012-10-01, 16:59   #887
MiciaKicia
Zakorzenienie

od dziś w Mc Donald's hamburgery za 2zł tz mi bedzie woził w drodze do domu z pracy

Stary 2012-10-01, 17:00   #888
ImmortalWoman
Zakorzenienie

a jednak na chwilkę wróciłam ale ze mnie piczon jeden no... tak strasznie chciałam zamówić pieluszki tetrowe i zamówiłam tylko że te małe
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:01   #889
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas bez zmian, mały przedwczoraj ważył 1462g, jak mi się strasznie dłuży, wydaje mi sie że tak powoli to leci, ale grunt że wogóle przybiera, a tak poza tym to zuch chłopczyk, raz dziennie je z butli od paru dni i bardzo dobrze sobie radzi, bo saturacja mu przy tym nie spada a zjada 26ml. sondą dostaje 30ml. Jest taki malutki, jak go ubieram to aż cała jestem spocona pampersy po szyje, w całym mieście nie mogę znaleźć pampersów dla wcześniaka. Masakra...
Cieszę się, że z małym ok

Cytat:
Kciuki za wizytę w poradni Dobrze, że poza tym jest w porządku

Cytat:
Kciuki
Stary 2012-10-01, 17:04   #890
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
nie dziwię się, że się wściekłaś - może przez pomyłkę wysłali Ci inny kocyk?
Bo zobacz na zdjęciach - taka sama cena, taki sam opis, wielkość kocyka, a na zdjęciu widać, że mają inną fakturę
http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350867.html

ten ja mam właśnie - ma czerwoną malutką metkę "bobobaby"

a tu jest ten drugi:

http://allegro.pl/kocyk-bobas-kocyki...661350880.html

one mają taką kwadratową metkę

gdyby się rzeczywiście pomylili, to powinni przysłać Ci dobry kocyk na swój koszt
Tak, wiem, że maja inną fakturę, ja chciałam własnie z mikrofibry, nie z polaru - dostałam taki kocyk, jak zamówiłam. Tylko skąd miałam wiedziec, że on jest jednostronny na Boga, oczywiście w aukcji nie było to zaznaczone... No ale to dziwne z drugiej strony, bo tak jak mówię: producent ten sam, kocyk w takiej samej cenie a więc powinien być podobnej jakości a tu zonk... Mój też miał małą czerwoną metkę "bobobaby" + naszywkę na kocyku.
Szczerze mówiąc pewnie bym reklamowała, ale od razu wyrzuciłam paragon, poodrywałam metki więc lipa (nauczka na przyszłość - najpierw obejrzeć towar, potem odrywać metki!).
Stary 2012-10-01, 17:04   #891
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
od dziś w Mc Donald's hamburgery za 2zł tz mi bedzie woził w drodze do domu z pracy
Samo zdrowie dla ciężarnej
Stary 2012-10-01, 17:05   #892
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no właśnie
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:25   #893
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
nooo jak na mnie duza byla mowilo ze jeszcze troche i musieliby szybko ciac i dlatego teraz mowia ze lepiej nawet dla mnie jka wczesniej urodze bo nie chce cc ze wzgledu na gabi i przeprowadzke bo chce od razu na pelne obroty
u nas pochmurnooo ale ladnie i 19 stopni i zaraz spadamy na budowe
oj ja tez dlatego nei chce cc, bo po prostu nie mam rodziny na miejsacu i musze szybko do formy wrocic , mąż wezmie dwa tyg wolnego ale co on mi pomoże wielce a potem bede musiala radzic sobie juz zupelnie sama, wiec wolałabym cc nie miec

zdrzemnęłam sie i glowa mnie boli ....i zjadlam pakę krówek ja ostatnio mcdonalda nie moge jescw sobote kupilam frytki (i tak wiecej nic nie moge tam) to mnie cos brzuch bolał po nich . no ale zjadlam pozniej jak bede karmic se nie zjem.wogole sobie tego karmienia nie wyobrazam tzn tego jedzenia przy karmieniu moja siostra mnie straszy, że ona nic nie jadla dlatego po dwoch tyg rzucila karmienie, bo wyglądala jak kościotrup..no ale nic zobaczymy

jak dostaane ta kase z zusu to ide do apteki i do rossmana i koncze te zakupy cale wyprawkowe i juz.na listopad zostawie tylko pieluchy.w aptece kupie octenisept (bede stosowac tez na krocze u siebie), sol foizjologiczną, nie wiem z tym roztworem do noska sie wstrzymam, bede zakraplac solą nosek , zapomnailam co tam jeszcze mam na liscie ..mleka modyfikowanego nie kupuje na razie.zobaczykmy jak pojdzie mi karmienie, w zielarskim lub zwyklym sklpeie kupie zioła w saszetkach koper włoski.moja siostra kupowala te zioła z hippa tzn te herbatki ziołowe ale dla mnei troche strata kasy , poza tym to jest dosładzane, wiec kupie naturalne i tyle.
narazie kupuje minimum.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Tak myślałam, chociaż nam położna na SR mówiła żeby podmywac sie tym samym płynem do higieny co sie wcześniej używalo, na pewno bez eksperymentów. Ale z tym mydlem moze być racja
ja uzywam z ziaji korę dębu i po prostu wezme do szpitala opakowanie ktore w domu jest
ale podobno faktycznie te mydło jest ok.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:29   #894
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ło booooooże jak sobie zjem raz na miesiąc czy raz na 2 tygodnie hamburgera to mi sie nic nie stanie ... ostatnio frytki ktoś smażył i nie było mówienia, że to niezdrowe ;]
wczoraj sobie zaserowałam zdrową kolację. pieczoną doradę w folii z samym masełkiem, czosnkiem i pietruszką

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-10-01 o 17:30
Stary 2012-10-01, 17:32   #895
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kamilkak suuuper ze mały rosnie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:33   #896
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
wogole sobie tego karmienia nie wyobrazam tzn tego jedzenia przy karmieniu moja siostra mnie straszy, że ona nic nie jadla dlatego po dwoch tyg rzucila karmienie, bo wyglądala jak kościotrup..no ale nic zobaczymy
moja z kolei wszystko je normalnie tak jak jadła i nie ma problemu. Ciekawe jak to u mnie bedzie ale na pewno nie bede jadła tych wzdymających bo bede sie bała, że na brzuszek dziecięcia to źle wpłynie ale też nie bede popadać w paranoje, że bede jadła wg tych tabelek różnych co do gazet wsadzają. co mozna a co nie ;]

Stary 2012-10-01, 17:34   #897
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

witajcie w październiku, dzisiaj nawet do mojego tż dotarło, że to już niedługo i że jesteśmy w lesie z wyprawką ale nadrobimy.

Kamila, widziałam fotki rzeczy dla córci i jak szybciutko załatwiliście wszystko. Super.
Peperoniku, śliczne zdjęcia, dla tż
Kamilka, dla Natanielka, niech zdrowo rośnie i ładnie przybiera.
Muminku, bardzo się cieszę, że Laurka tak ładnie nadrabia, 2kg to już sporo, oby tak dalej
Justa, zamówiłaś okrycie
Aerien, gratuluję rocznicy ślubu

ja się jutro szykuję na badania, a potem, oczywiście skoczę na ciuchy. Mam nadzieję, że coś fajnego Mikołajowi kupię, bo sobie na razie nie kupuję nic. zostało mi 1,5miesiąca wg terminu z OM. mam 2 pary spodni, ale i tak najczęściej to w leginsach takich zwykłych latam. Przez ten czas się jeszcze przemęczę, a potem liczę na grupę wsparcia i biorę się za siebie
Stary 2012-10-01, 17:36   #898
marti86
Zakorzenienie

poucinalo cytaty:/ za duzo tego...wiec odpowiadam na to co sie zapisalo.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

lonia masz super tesciowa normalnie wspolczuje

moja za to dzis dzwoni i mowi ze michal jej mowi ze maly juz troche z waga przystopowal to ona że dlaczego iw ogole ze pewnie coś źle, to mowie ze w normie a ona że no tak ona to rodzila dorodne dzieci powyżej 4 kilo ale nie wszysycy tak potrafia i maja warunki.wg niej ja nie mam, wiec nie wiem czy gorsza jestem czy co

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

a co do tematu kibelka to muszę sie pochwalić , że odkąd biore duphalac to nie mam zaparc to jest taki syrop pije sie przy sniadanku raz dziennie, z tym ze ja nie co dzien biore bo zapominam, ale i tak codzeinnie ladnie sę wyprózniam bo to dziala długofalowo
Twojej tesciowej to jakby nie zrobil to i tak nie dogodzi:/ wspolczuje Wam dziewczyny!! ja na swoja narzekam ale tylko w pewnych kwestiach-ogolnie rzecz biorac jest w porzadku.
co do zaparc to gratuluje-ja niestety na codziennie wyproznianie nie mam co liczyc-co 3 dni jak jest to jest dobrze...

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
martiii jak ostatnio szlam do szpitala to pokupilam te ministurki lacznie z mini pasta do zebow i duzo lepiej sie z tym czulam bo wszytsko si epomiescilo ladniutko
kupilam mini szampon, odzywke, paste i plyn do higieny intymnej jelen-nie bylo duzych wiec wzielam dwa male

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Ja mam niestety to samo. U mnie kreska zrobiona eyelinerem na górnej powiece to u mnie jakoś kiepsko wygląda - przynajmniej tak mi się wydaje. Lepiej sprawdza się u mnie kredka do oczu i to tylko w zewn. kąciku oka na 1/3 długości.

Dzięki Chyba jutro będziemy świętować jak będzie już po usg - o ile będzie wszytko dobrze, bo bardzo się denerwuję przed jutrzejszą wizytą.
bedzie dobrze ja mam trudne oko do pomalowania bo mam powieke opadajaca ale ja sie juz nauczylam tak malowac oczy zeby bylo efektownie-i smoky eyes to dla mnie zaden problem

[QUOTE=ImmortalWoman;36851 005]aaa wiecie co Wam chciałam napisać? wczoraj poszłam z młodym na plac zabaw. Poszłam kupić coś do picia do sklepu a jak wychodzę- to na murku i schodach siedzą dzieciaki- średnia wieku od 7-14 lat- i słyszę taki tekst- Trochę się jej przytyło!! moja mina taka i zjechałam jak psy- no wiecie co?? zero szacunku, wychowania i czegokolwiek- cwaniaki jedne a jak o☠☠☠☠☠☠☠iłam ich to żaden nawet w moją stronę nie miał odwagi popatrzeć.... Koleżankę sobie znaleźli

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------
/QUOTE]

to gnoje

Cytat:

A tak wogóle to słuchajcie mam dziś zły dzień. Czuję sie dzisiaj tutaj jak intruz. Rodzice poszli do pracy, jeden brat też a ja zostałam z bratem i bratową. Nie mam siły.
Spytałam się rano czy jadą może przypadkiem na tzw. "miasto" bo muszę podskoczyć do banku - i dowiedziałam sie ze tak ale nie mają pojęcia o której. I siedzę jak na drożdżach bo muszę dziś do banku wziąć kasę na meble (i to stanąć w kolejce bo mam durne limity). Nie umówiłam się z żadną koleżanką (choć chciałam skorzystać z okazji) bo czekam aż oświadczą że jadą. I zastanawiam się czy nie iść piechotką - w sumie to tylko 2,5 km w jedna stronę. Do tego bratowa strzela takie miny jakbym jej cos zrobiła (dobra znam powiedzenie że gość po 3 dniach śmierdzi ale bez przesady to mój rodzinny dom, mieszkałam tu 28 lat, i do tego jest duży bo dwupiętrowy i nie wchodzimy sobie w drogę - ja to wręcz się usuwam; nikt nikomu nie siedzi na głowie). I strasznie mi przykro. Jak przy śniadaniu zapytałam się "Czy sądzą że to drogo za wywóz..." (nie zdążyłam dokończyć nawet o co chodzi) to z miną fochacza usłyszałam dość głośne - "nie wiem". Dobrze że chociaż brat wysłuchał do końca bo aż łezki mi do oczek naleciały.
Nic jej nie zrobiłam, jestem tak miła że aż mam wrażenie że za... ale co nie ma rodziców to mogę sobie poczuć jak jest

To sobie ponarzekałam - przepraszam, już nie będę. Ale musiałam to z siebie wyrzucić.

Cytat:

Ona wprost mi nie powie. Tylko będzie tak się zachowywała.
Chyba wrócił jej żal (za dużo dni mnie widzi) - bo ona miała do mnie pretensje że "zabrałam jej rok", "rok 2011 miał być jej rokiem" - wzięłam ślub w tym samym roku co oni, oczywiście nie istotne było to że ileś miesięcy po nich, nic a nic na tym nie stracili itd. Mój brat tego nie rozumiał - on się cieszył że 2 śluby w jednym roku, rodzice też. Tylko ona była oburzona. A najlepsze jest to że dopóki oni nie wzieli ślubu był zakaz mówienia, wspominania gdziekolwiek o moim (co akurat dla mnie nie robiło różnicy, dostosowaliśmy się). Ciekawe czy jakbym wzięła to 2,5 miesiąca później to czy byłaby to dla niej aż taka różnica (w końcu kolejny rok)... dobra koniec narzekania.
biedna miej ja w 4 literach!!sa tacy ludzie niestety-ja za ta bratowa co przyjechala tez nie przepadam ale z brate mam bardzo dobry kontakt i to jest najwazniejsze!!

Cytat:
Witam

Nie mogę się doczekać aż się zaczniecie rozpakowywać. Nie będziemy z muminkiem same;p

U nas bez zmian, mały przedwczoraj ważył 1462g, jak mi się strasznie dłuży, wydaje mi sie że tak powoli to leci, ale grunt że wogóle przybiera, a tak poza tym to zuch chłopczyk, raz dziennie je z butli od paru dni i bardzo dobrze sobie radzi, bo saturacja mu przy tym nie spada a zjada 26ml. sondą dostaje 30ml. Jest taki malutki, jak go ubieram to aż cała jestem spocona pampersy po szyje, w całym mieście nie mogę znaleźć pampersów dla wcześniaka. Masakra...

My też już grzejnik odkręciliśmy, mamy całoroczne ale gazowe, ciekawe jak rachunki zimą będą wyglądały.

Byłyśmy z małą u fryzjera dzisiaj, mała darła się wniebogłosy, aż się zanosiła, chciałam żeby ładnie ją obcięli, a tu z ledwością jej grzywkę podcięła;(

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Mam taki albo podobny ale tego typu dla nadii i nie jest gruby ale też nie jakiś mega cienki, i zawsze spocona była jak ją nim owijałam jak mała była.
dla naszego malego mezczyzny!!!!!!
moja Laura tez wiecznie roztrzepana-czasami wsty mi ja z przedszkola odbierac ma takie wlosy ze jak jej nie uczesze to wiecznie sajgon na glowie tyle ma dorostow ale i gaszcz na glowie-tak jej gestnieja

IMMORTAL ja ostatnio fajne kupilam-wprawdzie nie zimowe ale zakrywaja tylek i nie przeswituja-polecam http://allegro.pl/legginsy-lycra-lat...592874013.html sa sexi mam tez jedne ocieplane takie sliskie dalam za nie 50 zl zastanawialam sie czy tyle za leginsy placic i zaluje ze nie wzielam dwoch par bo juz nigdzie nie moge ich znalezc

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

No to ładne 3 kg musiały być A niby nic nie jesz
nie no cos tam szamam przez ostatnie 4 dni dwa razy wiecej!!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:36   #899
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

a zapomniałam powiedzieć, że dostałam od szwagierki laktator ona nie używała, a kupiła. Więc mam problem z głowy, bo nie wiedziałam czy kupować, czy nie
Stary 2012-10-01, 17:37   #900
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ło booooooże jak sobie zjem raz na miesiąc czy raz na 2 tygodnie hamburgera to mi sie nic nie stanie ... ostatnio frytki ktoś smażył i nie było mówienia, że to niezdrowe ;]
wczoraj sobie zaserowałam zdrową kolację. pieczoną doradę w folii z samym masełkiem, czosnkiem i pietruszką
Micia - luzik Ja przecież napisałam to żartem. Ja sama od czasu skuszę się na ich produkty, bo lubię. Nie jem ich przecież na co dzień.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości