|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Cytat:
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie poszły ostatnie 3 zużycia wrześniowe, więc wrzucam bilans.
Wyszło Wrzesień: 28
Przyszło: 19
gratis wymiana już zużyte |
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny bilans i mało wydane
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Żywiec - też świetnie
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
i zero patrzenia w sklepach na kremy do stóp, rąk i balsam
|
#2915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dumam czy negatywa wystawić czy neutrala ![]() Ruboril to mój ukochany krem Rano zauważyłam świeżo pęknięte naczynko na twarzy. Posmarowałam to miejsce grubą warstwą ruborilu i po naczynku nie ma śladu! I jeszcze ostatni plus- można go używać pod makijaż. Wcześniej używałam kremów na naczynka z Iwostin oraz z Ziaji. Oba były ok, ale jednak Ruboril mi najbardziej odpowiadaCytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Postanowiłam, że od jutra zapisuję skrzętnie wszystkie wydatki, nawet zrobiłam sobie tabelkę w excelu. Obym pamiętała o zapisywaniu
|
||||
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was miała kosmetyki z Everyday Minerals? Jak je oceniacie? Jak dobierałyscie podkłady? Tak na zasadzie metody prób i błędów czy miałyście jakiś klucz do wyszukania właściwego odcienia? Koleżanki się zachwycają tymi podkładami, mam ochotę spróbować, bo potrzebuję czegoś porządnego niż ciągłe wyrzucanie kasy w błoto na niematujące lub niekryjące podklady, ale nie wiem za bardzo jak dobrać odcień.
Widziałam też na ich stronie cienie do powiek - jakie piękne odcienie
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przynajmniej wtedy robię to na bieżąco, żeby mi nie graciły i nie walały się, w końcu taki wpis to raptem pół minutki jest (no dobra, czasem dłużej - zależy, ile się nakupi )W mojej Biedronce pojawiły się dziś organizery . Póki co są schowane, bo chyba je powiozę do TŻ. Znów będzie gadał, że mu zwożę i gromadzę |
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, gratuluję.
![]() Gratuluję też udanych bilansów. ![]() Wczoraj byłam niezła. Przeciągnęłam TŻ przez pół jego miasta do wyprzedażowej Biedronki w poszukiwaniu organizerów a kupiłam je w B. osiedlowej do której poszliśmy na końcu. Poza tym nie mogłam się zdecydować i kupiłam 2 różne prostokątne. TŻ miał mi doradzać ale zapytał tylko czy to będzie stało u niego a jak się dowiedział że nie to stracił całe zainteresowanie.
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do wyboru odpowiedniego dla siebie odcienia - niestety to nie jest tak łatwo jak w przypadku podkładów/pudrów drogeryjnych, dlatego że jest więcej kolorów i formuł.Czasem uda się trafić w odpowiedni kolor od razu więc próbuj.Zajrzyj na forum mineralne tam dziewczyny podpowiadają w jakie odcienie celować. |
|
|
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a przy okazji wstawiam bilans września ![]() Przybyło 1.Slip into Darling woda toal. Avon 50 ml. 2.YR Sos Detox, żel wyszczuplający 2x5 ml 3.YR So Elixir woda toal.50ml 4.YR So Elixir Purple woda toal. 5 ml 5.YR Vanille Noire woda perf. 5 ml 6.YR Tendre Jasmin woda perf.5ml 7.YR Cure Solutions krem rewiltalizujący 24h 15ml*2 8.YR szampon podkreślający kolor wł.brąz 200ml 9.YR kremowy żel p.prysznic fioletowy ryż z Laosu 200ml 10.YR rewitalizujący żel p.prysznic owoc granatu 200ml 11.YR tusz czarny zwiększający objętość 8ml 12.YR tusz Sexy Pulp czarny 2,5ml 13.YR błyszczyk Sexy Pulp jaskrawy róż 2,5ml 14.YR krem do rąk Fruit de Noel 75ml 15.Avon zmiękczający krem do stop 75ml 16.Avon dezodorujący krem do stóp 75ml 17.Avon SPA maseczka wygładzająca sake&ryż 75ml 18.Avon SPA krem do rąk i stóp sake&ryż 75ml. Ubyło 1.mleczko do demakijażu twarzy i oczu Corine de Farme 200ml 2.Ziaja płyn do higieny 500ml migdał 3.Avon krem do twarzy Anew Clinical na noc 30ml 4.Garnier szampon do włosów mango i kwiat tiare 250ml 5.Avon żel p.prysznic In bloom Reese Witherspoon 150ml 6.Avon tusz Enchant czarny 8ml 7.Iwostin woda termalna 250ml 8.Avon Surrendrer perfumowany body spray 75ml 9.Garnier farba do wł. mroźny kasztan 10.YR Cure Solutions krem rewiltalizujący 24h 15ml jeszcze nie jest tak źle moim skromnym zdaniem .
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
o to naprawdę podziwiam bo ja bym nie miała do tego cierpliwości.Z resztą jedynie co musiałabym kontrolować to wydatki właśnie na kosmetyki
w tej kategorii muszę się jednak kontrolować, po trosze ten wątek mnie do tego mobilizuje.Przy okazji obfociłam swój zbiór kosmetyków pielęgnacyjnych. Za chwilę postaram się wrzucić foty. |
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Złożyłam zamówienie na EDM, kupiłam 2 cienie
|
|
#2925 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aha, myślałam, że jakoś diametralnie zmieniasz styl ![]() Współczuję Cytat:
Cytat:
Nie masz ani jednej kategorii, gdzie byłoby w porządku. Chyba przez 2 lata nie powinnaś nic kupować, bo nic Ci nie potrzeba...Cytat:
![]() Fajna ta pasta? Rzeczywiście wybiela? Cytat:
A ile wydałaś?Cytat:
Zwłaszcza wtedy, jak np. jest promocja, że można wybrać 2 kosmetyki z PS za 30-35 zł. Cena regularna masła to 43 zł...Za co neutrala? Sprzedawca nie dość, że niedostatecznie zabezpieczył kosmetyk, to jeszcze potem nie raczył odpisać na maila... Ja tak właśnie mam I strasznie mi to przeszkadza... Może się skuszę na ten krem np. w listopadzie. Albo sobie zażyczę na gwiazdkę ![]() To jest masakra. Kasa leci i nawet nie wiadomo kiedy. Pamiętam na początku września, jak nagle w kilka dni poszło mi sporo kasy. Standardowo zastanawiałam się, niby na co?! A jak sobie zaczęłam przypominać i zapisałam, to rzeczywiście... |
|||||||
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Koniku a jakie wzięłaś kolorki podkładów i w jakich formułach?
wrzucam swój zbiór najpierw to co obecnie używam
Edytowane przez gabipati Czas edycji: 2012-10-01 o 14:12 |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze mam plik excelowski ale otwieram go w open office bo ten program ma opcję podpowiedzi po wpisaniu jednej literki więc stałe elementy wskakują bardzo szybko. Jak mieszkałam sama to miałam jeszcze osobny arkusz z cenami podstawowych produktów w różnych sklepach żeby wiedzieć gdzie co się opłaca kupować.
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam mietowy spray do stop Avonu FootWorks
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
a w zapasach mam:
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wiecie, ale od kilku dni w Sephorze można wymienić stary podkład na pakiet 5 saszetek podkładu Clinique. Ja dziś wymieniłam Catrice.
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, to mój najlepszy miesiąc w tym roku!
Co do pasty, to wcześniej zużyłam kilka tubek tej pasty i widać było dużą różnicę, a teraz nie widzę już takich efektów. Chyba coś pozmieniali w składzie i opakowanie inne... Ja miałam sample z EDM podkładów, jeszcze mam cieni i róży, ale nie jestem zadowolona. Kocham tylko ich pędzle gabipati, spory masz ten zbiorek, bardzo podobny ilościowo i zawartościowo do mojego
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak pampki zmieniam często więc nie wiem czy różnią się może chłonnością ale cena jest zachęcająca Cytat:
![]() ja tak na chwilę bo ogarniam trochę w domu i mała coś popiskuje nie chce spać za bardzo, widzę po bilansach że sporo z nas poszalało u mnie we wrześniu 4 zakupy i 4 zużycia
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
1.10 a ja już z zakupami
Ale skusiła mnie wyprzedaż -20% (ehhh parę miesięcy temu otworzyli drogerię na przeciwko Rossmanna, a w pobliżu Natury i chyba im nie wyszło):- balsam z olejkiem łopianowym Green Pharmacy (ten otrzymany do testów już zużyłam i był bardzo fajny) w dwupaku z kremem do rąk aloesowym (bez zniżki: 5,95) - 2 toniki Lirene: odżywczo-ochronny do cery suchej i bardzo suchej (bez zniżki: 14,30) i nawilżająco-oczyszczający (bez zniżki: 13,20) i zamiast 33,45 zapłaciłam 26,76 zł - zawsze pare groszy zostało ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
W Rossmannie kupiłam 3 kosmetyki dla dziecka: płyn-żel, krem ochronny do twarzy i oliwkę (wszystko z Babydream) - niech czekają, w zimie nie będę musiała za tym latać Chciałam sobie kupić wkładki laktacyjne (4,99 zł w promocji), ale w 3 Rossmannach pustki po nich
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Jakieś pół miesiąca temu zepsuł mi się komputer, stoi porozkręcany, a ja nie mam dostępu do żadnych swoich plików, dlatego nawet nie mam jak bilansu zrobić. Pożyczyłam laptopa od chłopaka, żeby zobaczyć co tam w wielkim wizażowym świecie słychać.
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za opinię Cytat:
|
||
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ten jest najgorszy w tym roku ![]() Tez kiedyś zapisywałam w rozmaitych tabelach ile i na co mi szło, ale nigdy nie wytrwałam dłużej niż 2 miesiące. Strasznie mnie nużyło pamiętanie o wszystkim, gromadzenie paragonów itd., a i tak przeważnie mi kasa nie grała |
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno więcej kosmetyków kupiłam, niż zużyłam.
Jak będę miała sprawny komputer, to wreszcie zrobię zdjęcia całego zbioru. ![]() I dziękuję za opinię o podkładzie niebrudzącym. A w październiku kusi mnie Rossmannowa promocja na marki własne (głównie szampony i odżywki Alterra), mam nadzieję, że za bardzo nie polegnę.
|
#2939 |
|
Konto usunięte
|
Też zaczynam październik do minizakupów - byłam w Biedronce i wzięłam "serum do ust" Eveline.
Rozwalają mnie tymi wymyślnymi nazwami Dla mnie zwykły balsam do ust, w dodatku strrrasznie gorzki, strach oblizać usta... Ale nawilża świetnie, trzeba przyznać.
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Tez pozwolilam sobie dzisiaj na mini zakup, peeling do twarzy z oliwa z oliwek
potrzebny, bo skora az sie prosi o starcie suchych skorek. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

i zero patrzenia w sklepach na kremy do stóp, rąk i balsam

Bardzo przyjemne, super nawilża, wydajne. Zapach jak cała linia z minerałami z MM, więc kwestia gustu, czy się podoba. Cena regularna jest po prostu chora, ale w promocji warto kupić.
. Przynajmniej wtedy robię to na bieżąco, żeby mi nie graciły i nie walały się, w końcu taki wpis to raptem pół minutki jest (no dobra, czasem dłużej - zależy, ile się nakupi 

i tak pampki zmieniam często więc nie wiem czy różnią się może chłonnością ale cena jest zachęcająca