|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
jak mnie wkurza ten komunikat ze post przeladowany grafika
dopowiadam wiec..... Gratuluje wsyztskim udanych wizyt ![]() Advena jaki mialas wynik?? ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Micia zdrowka
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w weekend spotkałam sporo znajom,ych i sąsiadek ... jeeeeeej co sie nasłuchałam komplementów ![]() i nikt mi nie wierzy, że bedzie córka i mi syna wróżą. Maaatko co ja wtedy zrobię z ciuszkami, pościelą i innymi rzeczami
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z wami
![]() Miałam dzisiaj test glukozy powiem wam, że po tym pobycie w szpitalu, kroplówkach, zastrzykach już nie boje się igieł nie sądziłam,że kiedyś to powiem! ![]() wyniki mam przed glukozą: 78mg/dl po godz.: 103mg/dl i po kolejnej: 95mg/dl to dobre wyniki mi wyszły? wiecie może? Gin kazał mi dzień przed testem glukozy nie jeść nic słodkiego ale miałam taką ochotę i zjadłam całe opakowanie ciastek, boje się, że przez to wyszedł mi jakiś zafałszowany wynik |
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
A co do małych buteleczek na kosmetyki, to też mój patent. Z tym, że ja sobie zostawiłąm te buteleczki i przelewam swoje kosmetyki do nich, bo nie każde są u mnie w nich. Dobry sposób, żeby torba nie była napchana
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ależ ja dzisiaj jestem senna - spałabym cały dzień. A tak po prawdzie, to nawet nie spałam dzisiaj za dnia nawet minuty ![]() Jutro do okulisty, a za tydzień do ginekologa ![]() No i gratuluję kolejnych tygodni oraz wizyt
"Moda przemija, styl pozostaje." - Gabrielle Chanel Projekt PRAWO JAZDY (30/30)Urodziłam ślicznego, zdrowego bobaska Edytowane przez Cecilia89 Czas edycji: 2012-10-01 o 17:41 |
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() noooooo ja też juz sie nie boje żadnych igieł. po tylu igłach, igiełkach to już mi nie straszna żadna
|
|
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
wogole to jestem wkur.....
moja pralka za ktora dalam kupe kasy-chyba cos kolo1800 zl(przyzydzilam i zamowilam na necie bo w sklepie 2200kosztowala)ktora ma rok z hakiem sie spier.... zawiesza sie, minuta u niej to 5-jedyny program ktory dziala poprawnie to plukanie i wirowanie!!czekam az mama wroci i zglaszam na reklamacje niech przyjezdza spec.teraz nie zglosze bo musialabym z nim siedziec w pralni(mamy w piwnicy a ja sie nie nadaje na siedzenie 2h z chlopem w pralni) no i zjadlam dzis banana i cukier 99 |
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#912 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte,ja mam 11,5 zelazo i nie kazal mi nic brac, co lekarz to metody Cytat:
gratulacjeCytat:
Cytat:
Cytat:
nie jedz kochana, nawet jak mowi,ze nie wlozyla, nie ryzykuj ja bym nawet psu nie dala splesnialego, plesn okropnie obciaza watrobe Cytat:
zacisniete Cytat:
a tesciowa masakra, ja tez lubie oszczedzac,ale bez przesady Cytat:
za wizyte w poradni,ale skoro jest dobrze, to bedzie tyloko formalnosc zaplacilam rachunki i sie psychicznie pozbierac nie moge, kocham ten dzien
|
|
|
#913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile poczuje jego smak ![]() ![]() Cytat:
bo u mnie sprzety sie psuja jak tylko gwarancja sie skonczy ![]()
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mam taaaką ochotę na coś słodkiego Ale trochę się jeszcze boję, żeby biegunka nie wróciła... Ale nie wiem, ile wytrzymam
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie chciałaś się obrazić?
Oj Ty niedobra ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
widziałyście ten program?
ale ustawka... http://tvnplayer.pl/programy-online/...E01,15064.html
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Marti, z tym Twoim cukrem ciężko nadążyć
a z McDonalda to ja tylko lody lubię ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ode mnie - będzie dobrze i się nie stresuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do pralki to reklamuj koniecznie!
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny jak jest z gwarancja??kuzwa czytam ogolne warunki i jest napisane ze trzeba odeslac na koszt odbiorcy gdzie tam.a jak mi sie zmywarka zepsula to przyjezdzal serwis dodam ze pralka bosha
|
||
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie przez neta kupiłaś? jaki sklep to był?
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, dzień zaczęłam od smecty, nie miałam biegunki, ale jeszcze się nie cieszę, bo wczoraj też dopiero wieczorem znowu mnie złapała :/
Sola - o coli słyszałam, łykam sobie od czasu do czasu dziś. A o paluszkach nie wiedziałam. I nie mam w domu niestety, a nie chce mi się iść do sklepu :/
|
#924 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: cudownie!! oby tak dalej ![]() Cytat:
chociaz ja mam wrazenie ze na modelkach zawsze jakos ladniej wygladaja te rzeczy, a jakims szczegolnym potworem nie jestem ![]() w ogole to tez jakos sie nastawilam mimo moich kg na +ze po porodzie miesiac i bedzie super kondycja i waga... chyba sie troche przeliczam :/ wszystkie ubranka z przed ciazy mam obcisle 36 i jakos mi sie wydaje niepojete zebym w nich nie chodzila ale spoko, tż juz obiecal ze sie za mnie wezmie maly na 1-2h do tesciowej a my na silke.....maaaatko pomocy tak mnie przescignie ze bede pewnie padac![]() Cytat:
robisz na 2 tury? ze najpierw to dolne ciasto wkladasz do piekarnika? bo takie rpzepisy widzialamCytat:
aj... a ja juz mam kocyk![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do tych pojemniczkow dobry patent z zostawianiem! ![]() Powiedzcie gdzie kupujecie tego cholernego jelenia?? bo ja nigdzie nie moge znalesc plynu do higieny na tym zadupiu:/ a kostki nie chce bo mnie denerwuje potem a poza tym...potencjalne zrodlo bakterii wiec glupia mania ale co zrobie
|
||||||
|
|
|
#925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dorada ![]() hamburger ![]() ale to w każdym MC? jak tak to jak mój Pan i Władca wróci z pracy koło 22:30 to mu każę się wieźć i też wszamię ![]() a nie wiesz czy cheesy też będą po 2 pln? bo ja osobiście wolę cheesy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#926 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Natanielka ze ladnie rosnie,a córci sie jeszcze odmieni co do fryzjera, dajcie jej troche czasu,a moze zachecaj ja w domu do zabawy we fryzjera,zeby tobe kucyki wiazala, ty ja troszke tez poczeszesz ile sie da. Moze jakis zestaw spinek,ktore sama w sklepie wybierze ja zacheci. Cytat:
ten niebieski ze zdjecia http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../01/2681950135 kupilam w smyku. to nie jest podrobka, poprostu sa dwa rodzaje i ten jest bardziej do kitu,ale ta milusia strona jest fajniutka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a grupe wsparcia to bedziemy tu mialy najlepsza na swiecie ![]() Cytat:
przywiezlismy pralke do domu , pierwsze pranie i trach silnik sie spalil serwis przyjechal, stwierdzili,ze musza czesc zamowic i dwa tyg czekalismy,zeby znow przyjechali i naprawili,ale zlotowki za nic nie placilismy a jak bysmy chcieli wymienic,bo to bylo zaraz po zakupie, to na wlasny koszt do magazynu im bysmy musieli odwiezc tylko my nie mamy bosha a posiedziec 2h z chlopem w pralni hmmm teraz tez bym nie dala rady ![]() pokzae wam ten kombinezonik,tylko zmniejsze zdjecie
|
|
|
#927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci, że ja mam ten płyn z jelenia. Jest fajny i delikatny, ale moim zdaniem nie umywa się do kostki. Taki zwykły płyn. Na co dzień to wygodniejszy w użyciu jest płyn, ale nie nie wiem czy w przypadku ran ma on takie same właściwości, bo skład ma z tego co pamiętam zupełnie inny. |
|||
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle się zastanawiam nad 'kreacją' do rodzenia..
Jak na razie spakowałam sobie zwykłą bawełnianą koszulę nocną.. ale teraz zastanawiam się czy nie byłoby lepiej jakiejś rozpinanej koszuli.. koleżanki mi opowiadały, że już pod koniec rodziły nago i jak położą dziecko na brzuchu/na piersiach to od razu jest kontakt ze skórą, więc zastanawiam się, że może właśnie kupić sobie taką koszulę, bo ja tam jednak komfortowo się nie czuje jak świecę i dupką i cyckami .. może wy mi coś doradzicie
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja myślałam, żeby rodzić w takiej koszuli już później do karmienia, ale ostatnio dowiedziałam się, że tam gdzie będę rodziła dają jakiegoś łacha do porodu, więc tu nie pomogę jak rozmawiałam z koleżanką o tych męskich t-shirtach i w ogóle, to mówiła, żebym wzięła normalną koszulę, że jak się zamoczy ją po porodzie i później wypierze to wszystko schodzi i dalej się używa - jak to jest to ja nie wiem. jak będziesz miała taką rozpinaną, to chyba też można skóra do skóry - jak na tym filmiku ta laska, która "bez wysiłku" urodziła
|
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz po drzemce . zjadlam dwa jaja na miekko i kromeczke z serem zołtym i majonezem .. I ogladamy z siostra Pierwsza Milosc .. Dobrze nam . fajnie tak jak nie trzeba do pracy chodzic . ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
.. co nawet tylka nie zakryja ..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

i że jesteśmy w lesie z wyprawką
ale nadrobimy.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Adam 18.11.2012

wezcie mi cos poradzcie bo ta kobieta jest tak zacofana ze juz mma dosc tego jej sposobu bycia;/
zacisniete
o ile poczuje jego smak 

dodam ze pralka bosha
klask i: cudownie!! oby tak dalej
bo mamy taki sklep gdzie w koszu są przecenione staniczki jak zostają jakieś nietypowe rozmiary czy kolory.